Size misafir gelen yok benceSabahtan aksama kadar calisan insana neyi dokumur? Okuldan gelen cocuga ne kötülügü olur? Kimi rahatsiz eder? Bir pasta bir kahve yicek o kadar. Ana ya anaaa ... lafi bile olmamasi lazim ...
Pardon?Size misafir gelen yok bence
Slm kadinlar kulübünün akilli kadinlari..sizden kafami sürekli mesgul eden beni çok da üzen bir konu da fikir almak icin actim bu konuyu..
Olay su ki annem 75 yasinda ve evde yalniz yasiyor kendi evi maasi var..saglik durumundan bahsedecek olursam seker hastaligi ve tansiyon hastaligi var ve bir kac yildir diz agrilari var baya abartili agrilar yasliliga bagli eklem yipranmasyla alakali.yani zorlarsa kendi isini gorecek gücte suan..
Ama gel gelelim ki annem 1 gün bile evde yalniz kalsa cok sıkılıyor hepimize sitem modunda gelmediniz sormadiniz diye ama asil beklentisi gitmemiz degil onu da alip gezdirmemiz bir yerlere yada evimize getirmemiz.
Biz 5 kardesiz 1 erkek 4 kiz erkek olan evli ve karisi dolayisi ile pek gorusmuyoruz annem evlerine gitmez geri kalan 4 kizdan 1 ablam ve ben vicdanen hic rahat degiliz onun yalnizliginin huzursuzlugu hep ustumuzde ama diger 2 ablam cok rahatlar ne var evi disarda kalmamis ya yatalak degil ya diyip gecisotiryorlar hatta haftada bir aksam evlerine cagirmayi bile problem ediyorlar.annemde onlardan cok bisey beklemiyor ablamla benden daha cok beklenti de ama ben de 6 yillik evliyim esimde biraz sert diye direk diger ablamdan beklenti icinde o alsin o gezdirsin orda kalayim beklentisi var hissettriyordq bir de o ablamin esi de cok iyi diye sanirim. Gel gelelim ki o ablamda cok duygularini cok ucta yasayan biri biran cok merhametlidir biran gelir niye sadece bana yuksun diye kovar evinden cunku ona gore annem en az onu sevdiginden ona yük olmak istiyormus digerleri gibi bu bakmasa annem onun yuzune bakmazmis surekli bunlari kuruyor kafasinda ve butun bu olaylar benim psikolojimi bozuyor esim tek bizim almamizi da istemiyor paylasirsaniz butun kardesler biz de ustumuze duseni yapariz diyor ama annemde dedigim gibi paylasilmaya hic yanasmiyor.
Öyle cozumsuz bir hal aliyor ki olay kafam da bu yuzden cok.mutsuzum ..sizce ben mi cok abartiyorum annem yalniz kalabilir mi diger 2 ablam mi daha hakli yoksa onlar cok vicdansiz ben mi hakliyim ne olur hayat tecrubelerinizden yol gosterin bana cildiracagim yoksa alsam olmuyor almasam cok huzursuzum
Hanımlar polemik olmasın ve üsluplara dikkat edelim.
5 evlat bir annebunun 5 evlat bir baba olanını bir komşu dedemiz yaşamıştı, komşu dedemiz her gün ağlardı, ben anneme babama, hastalanan eşime, 5 evladıma baktım da, 5 evlat bana bakamadı diye, o kimsenin evine de gitmek istemiyordu üstelik, tek isteği hafta 1 gün evlatları gelip baba nasılsın desin, ısıtmayan sobasına baksın tamir etsin, haftada bir gün konu komşunun elinden değil evlatlarının elinden bir tas çorba içsin, tek istediği bu'ydu, bir gün dedeyi göremedim, sonra öğrendim ki yaşlı bakım evine götürmüş oğulları, 1 hafta kadar sonra evim de evim diye kaçmış gelmiş evine, aradan çok zaman geçmedi, belki en fazla 1 ay kadar bir zaman sonra böyle soğuk bir kış günü komşular soğuktan donmuş bedenini buldu evinde
Allah yardımcınız olsunInan kendimi aklamak gibi bir niyetim yok eski konum da vardi esim zaten anneme takikti zor bu kadar kabullendirdim ama hergun de ben ilgilenemiyorum ki hem calisiyorum hem biri 4 yasinda digeri 5 aylik bebegim var
Kimse sizi ne anlamis ne anlamaya çalışmış tum yorumları okudum bir iki kisiyi tenzih ederim. Siz orta yol bulmaya calisiyosunuz herkes size gaddar evlat muamelesi yapmış en cok ilgilenen evlattan biri olmaniza rağmen bu kk da öneri yeri değil eleştiri yeri oldu iyicene millet yardimci olup fikir vericegine kin kusuyo neyse anneler tabiki canımızın en içi ama esiniz de haftanin yarisinda istemeyebilir annenizi yani isyememek değil de muhtac durumda değilmis saglik sorunu yokmus ve tek evlât ta siz degilsiniz ayrica biri bebek 2de cocugunuz var burdaki bayanların kaçı acaba kaynanasını haftanın yarısında muhtac olmadığı halde evinde ister siz elinizden geldiğince anneciginizden ilginizi ve sefkatinizi eksik etmeyin ilgisiz kardeslerinizle de duygusal bi konusma yapabilirsiniz belki kalpleri yumusar hakkinizda ve anneniz bakkinda hayirlisi olsun insallahBana agir gelmiyor yanlis anlasilmisim sanirim butun yorumlar bu yönde olduguna gore...ben defalarca gel benimle yasa dedim ama annem fazla alingandir esimin yaninda asla rahat edemiyor diger ablamda kalmak istiyor Allah var o da esi de iyi bakiyor ama diger ablamlar kenar da rahat olunca niye hep benim ustum de sorumluluk diyip sinirleniyor annem onlarla iyi olunca da kayis tam kopuyor iste
allahım yaa... bu adam o şekilde yalnız ölmeyi hakediyo muydu? bi evlat nasıl böyle olabilir? annesi babası orda yalnızken nasıl rahat yatağında uyuyabilir? ben evliyim, 2 kardeşim var. annem de çalışıyor bu arada haftasonları izinli. cumartesi günü kız kardeşimi mesaiye çağırdılar, babam zaten işte oluyor o gün, erkek kardeşimin de antrenmanları falan oluyor o da hiç evde duramıyor yoğun. yani kız kardeşim de işe çağırılınca doğal olarak annem tek kaldı. "ben tek kalamaz mıyım işim gücüm var" demesine rağmen içim rahat etmedi ısrar kıyamet evime çağırdım, "akşam herkesin dönüş saatinde bırakırız seni" dedim. kız kardeşim de aynı şekilde. bi gün kız kardeşim bana yatılı gelecekti, aradı "babam bugün nöbetçiymiş, ben de sana gelirsem annem tek kalacak, gelmiyim bugün en iyisi" dedi.
büyük konuşmak istemem de böyle bi durumda biz annemi babamı paylaşamayız onun kavgasını yaparız. ben derim "en çok bende kalacaksın" . kardeşlerim der "hayır bende kalacaksın" ben anlamıyorum nasıl bi ilişkileri nasıl bi bağları var da anne babaları yapayalnızken rahat yaşayabiliyolar? ha eşinle anlaşamıyodur, eşin istemiyodur, sorunlar yaşamışlardır, o zaman kendine yakın yerden ev tutarsın, sen sık sık yanına gidip gelirsin. hiçbir anne baba bunu haketmiyor ya olmaz böyle bişey.
Annem kesinlikle bu durum da degil benim en vicdansiz dedigim ablalarim bile bu halde olsa birakmazlar diye dusunuyorum onlar sadece suan birinin evinde kalmasi gerektigini dusunmuyorlar yoksa evi de sartlari da cok iyi cok sukur ki inanin bu dediginiz gibi bir durumda olsa ben uyuyamam bile gerekirse esimi birakir yine de sahip cikarim...annemin suan ki tek sıkıntısi bir gun bile evinden cikarilmayinca cok sıkılmasi yoksa 3 gun ust uste evde yalniz kaldigi bile cok cok azdir..zaten ablamlar annem hep yan ve karsilikli binalardalar..Hanımlar polemik olmasın ve üsluplara dikkat edelim.
5 evlat bir annebunun 5 evlat bir baba olanını bir komşu dedemiz yaşamıştı, komşu dedemiz her gün ağlardı, ben anneme babama, hastalanan eşime, 5 evladıma baktım da, 5 evlat bana bakamadı diye, o kimsenin evine de gitmek istemiyordu üstelik, tek isteği hafta 1 gün evlatları gelip baba nasılsın desin, ısıtmayan sobasına baksın tamir etsin, haftada bir gün konu komşunun elinden değil evlatlarının elinden bir tas çorba içsin, tek istediği bu'ydu, bir gün dedeyi göremedim, sonra öğrendim ki yaşlı bakım evine götürmüş oğulları, 1 hafta kadar sonra evim de evim diye kaçmış gelmiş evine, aradan çok zaman geçmedi, belki en fazla 1 ay kadar bir zaman sonra böyle soğuk bir kış günü komşular soğuktan donmuş bedenini buldu evinde
Helal olsun sizin gibi evlatlara valla önünüzde saygiyla egiliyorum ...yasamadan yorum yapanlarin yorumu cok da anlamli gelmiyor bana ama siz bunu yapmissiniz tebrik ederim önünüze fazlasi ile gelir iyiliginiz insallahBiraz sert gelecek belki ama hepiniz oldugunde çok pişman olursunuz annemi alsaydım da gönlünü yapsaydım diye.
Ben annemin gönlünü istediğini hep yaptım oleli bir yıl olacak Perşembe gunu.
Yapamadığım veya eksik birşey var mıydı yapmadigim diye kendimi hala sorgularım.
Anneme ben baktım ve benim yanımda oldu.
Lütfen ölmeden bazı şeylerin farkına varın daha yaşadığı kadar yaşamaz anneniz.
Zamanınızı iyi değerlendirin.
Empati kokan yorumunuz icin tesekkurler..kesinlikle bir cogunun yardimci olmak yol göstermek gibi bir derdi yok her konu da oldugu gibi bu konu da da evlatliklarini yaristirmislar halbuki yasaninca olay cok farkli benim de annem canim basimin taci o yuzden buralardan bir yol yordam bulmaya calisiyorum onu mutlu edecek ama hayat sartlari denen bisey de var benim de kendi cocuklarim esim var onlardan da tamamen vazgecemem ki bir de dediginiz gibi bakima muhtac olmayinca da esimi devamli biz de kalmasina ikna etmek daha da zorlasiyorKimse sizi ne anlamis ne anlamaya çalışmış tum yorumları okudum bir iki kisiyi tenzih ederim. Siz orta yol bulmaya calisiyosunuz herkes size gaddar evlat muamelesi yapmış en cok ilgilenen evlattan biri olmaniza rağmen bu kk da öneri yeri değil eleştiri yeri oldu iyicene millet yardimci olup fikir vericegine kin kusuyo neyse anneler tabiki canımızın en içi ama esiniz de haftanin yarisinda istemeyebilir annenizi yani isyememek değil de muhtac durumda değilmis saglik sorunu yokmus ve tek evlât ta siz degilsiniz ayrica biri bebek 2de cocugunuz var burdaki bayanların kaçı acaba kaynanasını haftanın yarısında muhtac olmadığı halde evinde ister siz elinizden geldiğince anneciginizden ilginizi ve sefkatinizi eksik etmeyin ilgisiz kardeslerinizle de duygusal bi konusma yapabilirsiniz belki kalpleri yumusar hakkinizda ve anneniz bakkinda hayirlisi olsun insallah
Slm kadinlar kulübünün akilli kadinlari..sizden kafami sürekli mesgul eden beni çok da üzen bir konu da fikir almak icin actim bu konuyu..
Olay su ki annem 75 yasinda ve evde yalniz yasiyor kendi evi maasi var..saglik durumundan bahsedecek olursam seker hastaligi ve tansiyon hastaligi var ve bir kac yildir diz agrilari var baya abartili agrilar yasliliga bagli eklem yipranmasyla alakali.yani zorlarsa kendi isini gorecek gücte suan..
Ama gel gelelim ki annem 1 gün bile evde yalniz kalsa cok sıkılıyor hepimize sitem modunda gelmediniz sormadiniz diye ama asil beklentisi gitmemiz degil onu da alip gezdirmemiz bir yerlere yada evimize getirmemiz.
Biz 5 kardesiz 1 erkek 4 kiz erkek olan evli ve karisi dolayisi ile pek gorusmuyoruz annem evlerine gitmez geri kalan 4 kizdan 1 ablam ve ben vicdanen hic rahat degiliz onun yalnizliginin huzursuzlugu hep ustumuzde ama diger 2 ablam cok rahatlar ne var evi disarda kalmamis ya yatalak degil ya diyip gecisotiryorlar hatta haftada bir aksam evlerine cagirmayi bile problem ediyorlar.annemde onlardan cok bisey beklemiyor ablamla benden daha cok beklenti de ama ben de 6 yillik evliyim esimde biraz sert diye direk diger ablamdan beklenti icinde o alsin o gezdirsin orda kalayim beklentisi var hissettriyordq bir de o ablamin esi de cok iyi diye sanirim. Gel gelelim ki o ablamda cok duygularini cok ucta yasayan biri biran cok merhametlidir biran gelir niye sadece bana yuksun diye kovar evinden cunku ona gore annem en az onu sevdiginden ona yük olmak istiyormus digerleri gibi bu bakmasa annem onun yuzune bakmazmis surekli bunlari kuruyor kafasinda ve butun bu olaylar benim psikolojimi bozuyor esim tek bizim almamizi da istemiyor paylasirsaniz butun kardesler biz de ustumuze duseni yapariz diyor ama annemde dedigim gibi paylasilmaya hic yanasmiyor.
Öyle cozumsuz bir hal aliyor ki olay kafam da bu yuzden cok.mutsuzum ..sizce ben mi cok abartiyorum annem yalniz kalabilir mi diger 2 ablam mi daha hakli yoksa onlar cok vicdansiz ben mi hakliyim ne olur hayat tecrubelerinizden yol gosterin bana cildiracagim yoksa alsam olmuyor almasam cok huzursuzum
Inanin bir 10 yil öncesine kadar bizimkiler de böyleydi hatta o zamanlar ben bekardim evde ders calistigimdan ben gidemezdim annemi bir evde biraksalar da yanimda kalsa derdim ama ne zaman ki annem yaslandi artik ona bakilma noktasina gelindi herkes sen niye almiyorsuna dönustü o yüzden simdi böyle söylemeniz icin cok erkenallahım yaa... bu adam o şekilde yalnız ölmeyi hakediyo muydu? bi evlat nasıl böyle olabilir? annesi babası orda yalnızken nasıl rahat yatağında uyuyabilir? ben evliyim, 2 kardeşim var. annem de çalışıyor bu arada haftasonları izinli. cumartesi günü kız kardeşimi mesaiye çağırdılar, babam zaten işte oluyor o gün, erkek kardeşimin de antrenmanları falan oluyor o da hiç evde duramıyor yoğun. yani kız kardeşim de işe çağırılınca doğal olarak annem tek kaldı. "ben tek kalamaz mıyım işim gücüm var" demesine rağmen içim rahat etmedi ısrar kıyamet evime çağırdım, "akşam herkesin dönüş saatinde bırakırız seni" dedim. kız kardeşim de aynı şekilde. bi gün kız kardeşim bana yatılı gelecekti, aradı "babam bugün nöbetçiymiş, ben de sana gelirsem annem tek kalacak, gelmiyim bugün en iyisi" dedi.
büyük konuşmak istemem de böyle bi durumda biz annemi babamı paylaşamayız onun kavgasını yaparız. ben derim "en çok bende kalacaksın" . kardeşlerim der "hayır bende kalacaksın" ben anlamıyorum nasıl bi ilişkileri nasıl bi bağları var da anne babaları yapayalnızken rahat yaşayabiliyolar? ha eşinle anlaşamıyodur, eşin istemiyodur, sorunlar yaşamışlardır, o zaman kendine yakın yerden ev tutarsın, sen sık sık yanına gidip gelirsin. hiçbir anne baba bunu haketmiyor ya olmaz böyle bişey.
Cok doktora götürdüm kendim ama denilen dızde kikirdak yapi kalmamis yapacagimiz ameliyatin sonucu da cok parlak olmaz o yuzden yurumeyecek duruma gelene kadar dokunmamak daha mantikliÖncelikle diz ağrısı için annenizi bı ortopedi doktoruna götürün bu yaşlarda kireçlenme üst düzeyde oluyor ameliyatı var 2 haftada topluyor kendini Allah'ın izniyle kadın ağrı çekmesini en azından ve ilerledikçe daha da dayanılmaz acıya dönüşüyor .... Basit bir siz agrisidolarak adlandırmaktansa gitmekte fayda var
Diğer konuya gelecek olursa 4 kardeş değilde madem 2 kardeş paylaşın illa 4 kişi paylaşacak diye bir kaide yok sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?