Konu yaşli annem

1 anne 5 çocuk büyütüyor da o 5 çocuk 1 anneyi memnun edemiyor. gerçekten çok ilgin. her gün telefonla 5 dakika arasanız. her hafta biriniz gidip görse bile yeter. yok benim eşim sert, yok ablam umursamıyor vs vs herkesin bi bahanesi var maşallah.

Annenin 5 tane çocuğu var ve kadın kendi evinde belki de yalnız ölecek. İnsanlık hali yani kadına birşey olsa aniden, herkesın ertesi gün mü haberi olacak, çok acı .Bu düşünce beni şu an gerçekten üzdü.

Yarın yoklugunda ağlamak var pişman olmayın
Kocanıza bahanede bulmayın
Eşim böyle yapmama önce kendi kızar
Yazık günah nasıl içiniz rahat eder de evde yanlız bırakırsınız ya aklım almıyor

Anne evde nasil herseye karisirmi huzursuzluk cikarirmi neden herkes boyle uzak esiniz neden istekli degil acaba annenizin paylasilmak istememe sebebi diger kardeslerinizin onu istemedigini anliyor olmasimi

BİR ANNE 5 EVLADA BAKMIŞ AMA 5 EVLAT BİR ANNEYE BAKAMAMIŞ!

Dedemin de 5 çocuğu vardı 3 kız 2 erkek biri de benim babam dedem hastalandı kızlarından birinin eşi ölmüş tek kirada yaşıyordu dedemin maaşı da vardı ama illa babam da kalmak istiyordu annem çalışan bir kadın sabah 6 da evden çıkar akşam 6 da eve gelir babam desen bir bardak suyunu almaz annemden ister tabi haliyle annem kalacaksa da diğer çocuklarında da kalır dedi sonra dedim YOk sadece sende kalırım yada huzur evinde deyince babam huzur evi araştırmaya başladı tabi üzüldü baya o sıra gene hastalandı hastaneye kaldırdılar ameliyat oldu ameliyatı iyi geçmişti ama yoğun bakımda öldü sonuç ne oldu 5 çocuk bi babalarına sahip çıkamadılar ölümlü dünya annemizi yalnız bırakmayalım

5 tane cocugu dogur besle buyut okut evlendir, elden ayaktan dusunce yuk gorulur.
Ne aci..
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.
Buyuk ihtimal sizin esinizden cekindiginden evinizde kalmak istemiyor.

Es onemli ama anne eder mi ya.Esiniz matematik yapiyor herkes ilgilensin su bu.Bu ne kadar gereksiz bir sey ilgilenmeyene cevabini boyle vermemeli esiniz de o kadina anne diyorsa anne bilip siz sormadan evine almali.Hic mi vicdan kalmadi insanlar da .Anne ya bu ! Sizi gectim esiniz dahi boyle cikarim yapmamali!.Ben ne kotu anne baba gordum evlatlari arkasindan agladi kahroldu.Inan dersin ki bu anneye babaya mi uzulur insan o cocuklar neler cekti ama iste adi ustunde ana baba !

Babaannemde yaşlı ve biz sıraya koyduk sırayla yanında kalıyoruz
Annenize çok üzüldüm
Doğur büyüt sonra bir köşeye çekil hayatımıza karışma deniliyor
Rabbim evladın da hayırlı vefalı merhametli olanını versin
Eşinize söz düşmez!
O sizin anneniz
Buraya konu açmanız sizin vefalı merhametli olduğunuzu gösteriyor belli ki içiniz rahat değil
Bırakın hangi ablanız kardeşiniz ne yaparsa yapsın
Siz kendinizden mesulsunuz
Elinizden gelenin son raddesine kadar annenize iyilik edin lütfen
İnsan annesine iyilik etmekten imtina eder mi ya
Anne bu anne
İki dünya da size cennet kapısı açılır gönlünü edin annenizin

Madem gezmeyi seviyor haftada bir gün dışarı çıkarın hem kadın mutlu olur hemde size değişiklik olur.
Aslında herhafta müsait olanın çıkarması daha iyi. Hem her hafta olmayınca işleriniz aksamaz, hemde kızlarım benimle gezmeye geliyor diye teyze mutlu olur.
Bu yaşta yatmak yerine gezmeyi sevmesi de çok güzel bişey.

Kadın kendi kendini idare ediyor şükür edin istediği ilgi belli ki.bes evlatsiniz her hafta biriniz ilgilenseniz yanında kalsanız zaten yalnızlık çekmez ne bileyim dışarı çıkarın evine gidip derleyin toplayın yanında bir iki gün kalın yalnızlık çekmez o zaman lütfen önce kendiniz için yapın bunu ileride yapmadiklariniz için pişman olursunuz. Siz kendinizden sorumlusunuz boşverin kardeşlerinizi.bazen kendimizi hayatın telaşına yada kendi düzenimize o kadar kaptiriyoruz ki en yakınlarımızı ihmal ediyoruz benimde yaşlı ananem var şükür her isini yapar evinde kalir ama bazen ihmal ettigimizi hissediyoruz.insanlari evlatları düşünmezse kim düşünecek silkelenin kendinize gelin kocanızı da boşverin inanın annesi o durumda olsa o sizi dinlemez

kimse olsun olmasın anne yaa..bunu mevzu edip konu açmanız bile bana göre ayıp!!!
neyin yolunu görmeye ihtiyacınız olabilir anlam veremedim..
siz üstünüze düşeni yapın.. 75 yaşında kadın..o da artık bir çocuk halini almış.. ne olacak??
eşiniz kendi mi bakıyor söz sahibi olamaz ya.. bunun fırsatını bile veremezsiniz ona.. anneme bakımına kimin alıp almayacağına ya da sırasının olması gerektiğine o mu karar verecek.. ne olursa olsun annedir baş tacıdır.. kimseler bakmasa bile ben annemi asla bırakmam başım gözümle ölene dek bakarım hem seve seve.. şikayet etmeden..

Benim anneannem annemde vefat etti kimse almak istemiyordu bana vefat ederken 9 çocuğum var kimse bana bakmak istemedi senin birçecik olsun diye dua etmişti dünya işte

Haftada bir gun cikarin diyenler olmus ya ben her hafta haftada 2 yada 3 cikariyorum ama yetmiyor onu anlatamadim size hergün bir yere cikarin istiyor.söyle anlatayim mesela 1 gün once bende oluyor ertesi gun kimse almamis oluyor aksam ariyorum hepimizden sikayetci surat iki karis e bende hergun alip bir yere göturemiyorum o yuzden herkes alsa diyorum yada iste tamamen alicam evime ki gozumun onunde olsun onu da kabul etmiyorlae ne annem ne esim

Eşiniz neden bu kadar problem yapıyor? Yemeğini yapan siz , alıp getiren siz , bir yükü yok eşinize. Kendi anneleri olsaydı siz surat assanız dahi getirirlerdi. Evet yaşlılar çok alıngan oluyorlar. Gezmeye canları yok ama yinede gezmek istiyorlar. Kız kardeşlerinizle ciddi bir konuşma yapmanın zamanı gelmis.

Esim bu kadarlik kismina karismiyor ben alalim bundan sonra hep bizimle yasasin diyince hep bizde olmaz diyor

Benim annem bu duruma geldiğinde, insallah yaşlandığınida görürüm , kimseye onu düşürmezdim

Bir anne 5 çocuğa bakmış da 5 çocuk bir anneyi sığdıramamış bi yere.. Yazık..

Şimdi arkadaşlar eleştireceğinize bir çözüm önerin bari, çünkü ben bulamadım. Kadının yaşadığı bir ev ve maaşı var, çocuklarda ellerinden geldiğince ilgileniyorlar. Ben burada hayırsız bir evlat göremedim.

Anne herkeste tek tek kalmak da istemiyor, 1 sene birinde, 1 sene birinde kalmayı da kabul etmiyor. E o zaman ne yapsın bu insanlar? Çocukken bizim her istediğimiz oluyor muydu? Her dediğimiz yapılıyor muydu? Niye bu insanlar anneyi sokakta bırakmış gibi yorum yapıyorsunuz, anlayamadım ben.

Anneniz sizlerde kalmak istemiyor, konudaki ilk mesajınızda arayıp sormuyorsunuz diye annenizin sitem ettiğini yazmışsınız yani aslında biraz evlatları tarafından şımartılmak, ilgi görmek istiyor hepsi bu, yaşlı insanlar duygusal olurlar, siz beklenti içinde asıl istediği bizde kalmak diyorsunuz ama inanın yaşlılar evlerine aşırı düşkün oluyorlar, onları evlerinden koparamıyorsunuz, benim büyükanneannem (anneannemin annesi) ki kendisinin gerçekten bakıma ihtiyacı vardı, kızları her ay sırayla alıp baktığında evinde kalamadığı için gözyaşlarına boğulurdu, ablalarınızla, hatta aranız kötü olsa dahi abinizle bir araya gelin, en azından her hafta sırayla 1-2 gün alıp gezdirin annenizi, yine kendi evinde kalsın ama sizlerle vakit geçirsin, evde geçirip sıkıldığı diğer günler için de ona oyalanacak bir hobi bulun.

Sizlerin eşleri, çocukları var zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız ama anneniz dört duvar arasında yalnız, tüm gün evde zaman geçirecek birşey bulamıyordur, bu da onu bunaltıp tek başına öleceğim kimse benimle ilgilenmiyor psikolojisine sokuyordur, yaşlılar için yalnızlık o kadar zor ki o duvarlar üstüne üstüne geliyor insanın, sizler de haklısınızdır ama annenizde haklı, yaş itibariyle de zaten ölüm psikolojisi sarmıştır, yapmaktan hoşlandığı birşeyler vardır mutlaka, o yönde bir hobi edinmesini sağlayın, kalabalık bir ortamda vakit geçirince kendini daha iyi hisseder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…