- 28 Mart 2020
- 21.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.940
- 598
- Konu Sahibi rubycikokata
-
Saygınlık yaşla kazanılmaz. Biri sırf dünyada daha fazla yaşadı diye saygıyı hak etmez.Şöyle söyleyeyim. Saygısız insanlardan hoşlanmıyorum. Adam yalnız kalmış ve evinize sığınmış. Huysuzluk edebilir, söylenebilir, yaşlı bir insan.
Ancak bir torun dedesine bu şekilde muamele edemez, lafına böyle saygısızca cevap veremez. Ha veriyorsa da terbiyesizliğindendir, eğitimsizliğindendir, hadsizliğindendir. O yüzden sorguluyorum, anlamak için.
Annenizde sıkıntı işi bırakıp baksın öyle söyleyin evdekilere çile çektiriyor babanıza şaşiyorum hani ayrilacakti mutfakta yaşamaktan bıkmisti evde her gün tartışma bunalmistiBen diş teknikeri değilim okuyorum ama bu alanda hiç çalışmadım. Annem sabret yollayacağım diyor ama ne zamana kadar. Sevap diyor beni hiç mi sevmiyorsun diyor
80 bin yalanına çok sinirlendim. Bu gerçekse de çok sinirlendim.Ben üniversite okuyordum ve çalışıyordum. Büyü yaptık adama bütün sır çıktı işte sağol
Ailemin durumu da bu aralar sıkışık malesef bazı şeyler üst üste geldi babam alkollü kaza yaptı araba pert oldu sigorta kasko karşılamadı. Diğer dedem ameliyat oldu babam ödedi. İşte farklı bir yere taşındı. Kız kardeşim dershaneye gidiyor özel ders alıyor. motor aldı ben araba aldım destek oldular. Ev aldılar onun ödemesi var. Babam ben sizi güvenlikli bi site olmadan oturtmam ayrıca aynı şehirde farklı ev olmaz diyor.Bu arada geçen konuda bişey dikkatini çekti dede engelli değil demiştiniz ya dayı araba almış engelli diye o nasıl oldu onu soracaktım unutmuşum yanlış konu ise karistiriyorsam yazın birde siz geçen konuda estetik vs bilgi veriyordunuz bahsettiğiniz operasyonlar pahalı hani ona parası olan ayrı evede çıkar ben sizi karıştırıyormuyum başka üye ile 30 yaş konusuna böyle yorumlarınız vardı şunu yaptırdım bunu yaptırdım yanılıyor olabilirim
Geçmiş olsun yemek falan yapmayın işte zaten sizede kız siniz erkek değilsiniz diye hakaret edip duruyordu bu dede hem zaten aklı başında genckende huysuzmus yaşlanınca da şeker olmayacak daha öncede yazmıştım bir teşekkür edesi bir minnet duyasi yok tam tersine kendine bakmayan oğluna hayran sînîr bir durum.Ailemin durumu da bu aralar sıkışık malesef bazı şeyler üst üste geldi babam alkollü kaza yaptı araba pert oldu sigorta kasko karşılamadı. Diğer dedem ameliyat oldu babam ödedi. İşte farklı bir yere taşındı. Kız kardeşim dershaneye gidiyor özel ders alıyor. motor aldı ben araba aldım destek oldular. Ev aldılar onun ödemesi var. Babam ben sizi güvenlikli bi site olmadan oturtmam ayrıca aynı şehirde farklı ev olmaz diyor.
Gerçek. Zaten bu yüzden ben okuluma devam etmedim eski işimde maaşım 50 civarındaydı. eski çalıştığım bi iş yeri bunu teklif etti. Sınıf öğretmenliği okuyordum pandemi deprem derken devam etmedim. 1 senede mezun da olurum aslında ama atanma zor hem doğu görevi var hem de akademi. 2 yıllık bölümde atanma ihtimali daha yüksek zaten babamın da işi bu. Özelde okuyorum bursluyum tabii 2. Bölüm imkanı daha kolay bir de tıbbi görüntüleme düşünüyorum. Tamam parası güzel eğitim gerekmiyor ama gerçekten uğraşmak zor ve iş işte bitmiyor malesef 24 saat mesai var telefon elinde olacak cevap vereceksin hep. Babam batarsa benimle çalışmak istemezse gider atanırım80 bin yalanına çok sinirlendim. Bu gerçekse de çok sinirlendim.
Evet babama diyor bi oğlun yok kendini yoruyorsun diye babam da kızlarım benim için her şeyden önemli 10 tane oğlana değişmem bak sen de kızına kaldın diyor. Gerçekten zor ya insan gelinine tokat atar mı? Ben dayımın eşlerine de hak veriyorum. Biri istemiyor haklı tüm gün o evde. Birinin çocukları küçük anneanneleri bebek gibi bakıyor dedemin aynı evde olması normal değil. Mesleğini de bırakacak hali yok. Yapılacak tek şey bakıcı. Teyzem de var ama o asla bakmaz onun da haklı sebepleri var. Teyzem kendine bakamıyor oğlunu kaybetti kadın 40 kilo. Anneme de hak veriyorum çünkü bağımlı anne baba işteGeçmiş olsun yemek falan yapmayın işte zaten sizede kız siniz erkek değilsiniz diye hakaret edip duruyordu bu dede hem zaten aklı başında genckende huysuzmus yaşlanınca da şeker olmayacak daha öncede yazmıştım bir teşekkür edesi bir minnet duyasi yok tam tersine kendine bakmayan oğluna hayran sînîr bir durum.
İngilizce ve arapçam var. Şuan hedefim babam değil ama en kötü babamla çalışırım ya da atanırım. Yurtdışında da çalışabilirim aslında ab vatandaşıyım. Ama pek düşünmedim bu durumu. Bakalım. Şuan tek hedefim okulumu bitirmekSağlık turizminde bahsettiği maaştan çok daha fazlası kazanılıyor ama konu maaş değil. Kızını evlattan saymayıp, sahip olduğu her şeyi oğullarına bırakan biri sırf yaşlı diye saygıyı hak etmez.
Konu sahibi başka eve çıkmadan rahat edemeyeceksin. Şayet yarı zamanlı çalışmanı kabul ederlerse bir ev arkadaşı bulabilirsin ya da yurt düşünebilirsin. Ben babanın yanında çalışmanı da önermem, yabancı dilini geliştir, denkliğini al ve yurtdışında çalış. Annen de çok sevdiği babasına tek başına bakmak zorunda kalsın. Seni düşünse en başından eve almazdı o adamı, sen de kimseyi düşünme. Mesleğini eline al ve kendi hayatına odaklan.
Annenize hak veremiyorum ben çünkü babası babalık yapmamış annesine bile çektirmiş hep oğullarını sevmiş babanız bile zor durumda o dededen annenizde çalışıyor tamamen sizin üstünüze yikmis siz evladısınız hak verirsiniz benim için önce evlat .Çocuğumun eşimin huzurunu kaçırmam böyle bir Baba için üstelik ne güzel her çocuk kenara çekilsin bakım bir kisiye atılsın oda evdekileri hiç düşünmesin olmaz öyle .Bakın olmuyor 2.konunuz bu demekki olmuyorEvet babama diyor bi oğlun yok kendini yoruyorsun diye babam da kızlarım benim için her şeyden önemli 10 tane oğlana değişmem bak sen de kızına kaldın diyor. Gerçekten zor ya insan gelinine tokat atar mı? Ben dayımın eşlerine de hak veriyorum. Biri istemiyor haklı tüm gün o evde. Birinin çocukları küçük anneanneleri bebek gibi bakıyor dedemin aynı evde olması normal değil. Mesleğini de bırakacak hali yok. Yapılacak tek şey bakıcı. Teyzem de var ama o asla bakmaz onun da haklı sebepleri var. Teyzem kendine bakamıyor oğlunu kaybetti kadın 40 kilo. Anneme de hak veriyorum çünkü bağımlı anne baba işte
Olmuyor zaten annem de ne yapayım babam o benim okuttu beni meslek sahibi etti bakmak zorundayım diyor. Şimdi aklı başına geldi herkes destek olacak bakıcı tutulacak dedi zaten dayımlarla vs evimiz yakın karşıda olan sadece dedem. Annemin halası var kirada duruyor daha genç. Annem ona gel sen de koy biz de koyalım ev alalım babamla kal ölünce de ev senin olsun bakıcı maaşı da verelim diyor. Yazın köye gidin beraber diyor gönlü var aslındaAnnenize hak veremiyorum ben çünkü babası babalık yapmamış annesine bile çektirmiş hep oğullarını sevmiş babanız bile zor durumda o dededen annenizde çalışıyor tamamen sizin üstünüze yikmis siz evladısınız hak verirsiniz benim için önce evlat .Çocuğumun eşimin huzurunu kaçırmam böyle bir Baba için üstelik ne güzel her çocuk kenara çekilsin bakım bir kisiye atılsın oda evdekileri hiç düşünmesin olmaz öyle .Bakın olmuyor 2.konunuz bu demekki olmuyor
Hadi inşallahOlmuyor zaten annem de ne yapayım babam o benim okuttu beni meslek sahibi etti bakmak zorundayım diyor. Şimdi aklı başına geldi herkes destek olacak bakıcı tutulacak dedi zaten dayımlarla vs evimiz yakın karşıda olan sadece dedem. Annemin halası var kirada duruyor daha genç. Annem ona gel sen de koy biz de koyalım ev alalım babamla kal ölünce de ev senin olsun bakıcı maaşı da verelim diyor. Yazın köye gidin beraber diyor gönlü var aslında
Göndericem diyor. Ama sanmıyorumYaşlılığında güzel muamele görmek için çevrene iyi davran derler. Gerçi etrafına melek olsa da yaşlanınca bakılmayan çok kişi var maalesef. Yani ne desem bilemedim. Anneniz kıyamaz evden gönderemez gibime geliyor
İşte dayılarım razı olmuyor. Annem de halama sen memleketten ev al dedi 1+1 biz sana maaş bağlarız diyor. Herkes param yok diyor annem de mecbur bakacaksınız yoksa ben bakımevi bakacağım dediHadi inşallah
Dede biraz değişse biraz memnun olsa biraz Allah razı olsun yapsa böyle olmaz hem aklı başında hem memnun değil çok zor bu işler konunun sonu gelmiyor zaten ilaçlarının takip edildiği düzgün bir yerde olsa hepiniz için hayırlı olur zaten sizin evde olmaktanta memnun mutlu degilkiİşte dayılarım razı olmuyor. Annem de halama sen memleketten ev al dedi 1+1 biz sana maaş bağlarız diyor. Herkes param yok diyor annem de mecbur bakacaksınız yoksa ben bakımevi bakacağım dedi
Höh be konu sahibi üst insan mısın, anunnaki misin nesin?İngilizce ve arapçam var. Şuan hedefim babam değil ama en kötü babamla çalışırım ya da atanırım. Yurtdışında da çalışabilirim aslında ab vatandaşıyım. Ama pek düşünmedim bu durumu. Bakalım. Şuan tek hedefim okulumu bitirmek
El ne der korkusu.... Bir de annem sen evlenirsin kardeşin farklı şehir istiyor diyor. Hala bi bakarım ya kafasında yaniDede biraz değişse biraz memnun olsa biraz Allah razı olsun yapsa böyle olmaz hem aklı başında hem memnun değil çok zor bu işler konunun sonu gelmiyor zaten ilaçlarının takip edildiği düzgün bir yerde olsa hepiniz için hayırlı olur zaten sizin evde olmaktanta memnun mutlu degilki
Evet ben yaptıysam herkes yapar. Çalıştığım iş üstün bir eğitim istemiyor. Bulgaristan göçmeni anne ve arap babada büyüdüm. Fusha öğrenmek zor olmadı. Çalışıp ab vatandaşlığı kazanmadım yani. Ülkede benim gibi bir sürü insan var. Beceriksiz olabilirsiniz yapacak bir şey yok. Benim çalıştığım alanda çalışan genç çok. Ayrıca arabaya ailem de destek olduHöh be konu sahibi üst insan mısın, annunaki misin nesin
lise mezunu olup geçen sene asgari ücret 17 binken 50 bin almak desen sende, 23 yaşında yaşıtları g..tir ve y..ek sepetinde çark döndürüp kupon kazanmaya çalışırken kendi arabasını almak desen sende, İngilizce Arapça desen sular seller gibi, ab vatandaşlığı desen sende... maşallah sen bu dedeye nasıl düştün, hayatın olağan akışına aykırı
Hayır, bence sen inandırıcılığını yitirdinEvet ben yaptıysam herkes yapar demek ki. Çalıştığım iş üstün bir eğitim istemiyor. Bulgaristan göçmeni anne ve arap babada büyüdüm. Fusha öğrenmek zor olmadı. Çalışıp ab vatandaşlığı kazanmadım yani. Ülkede benim gibi bir sürü insan var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?