Konumuz; Sevgili eşim

İlk çocuk düşündüğümüz zamanlarda eşimde bende doktora gittik, doktor esime direk senin çocuğun olmaz demiş, eşim bana bunu söylerken istersen ayrılabiliriz demişti o an ki yüz ifadesini ömür boyu unutmam sanırım..
Tüp bebek merkezine yönlendirdiler hemen bizi ama ben farklı doktorlara gitmek istedim Ankara da Kaan Aydos var erkek infertilite uzmanı ona gittik ilaç tedavisi sonrası normal yolla hamile kaldım bir kızımız oldu, 2 bucuk yıl sonrada oğlumuz..
Yani demem o ki , ümitsizliğe kapılmayın,farklı doktorlara gidebilirsiniz, tüp bebek denersiniz inşallah olur bebeğiniz..

Gerçekten istiyorsaniz etrafinizdaki moral bozan kişilleri duymayip çabaliyacaksiniz

Ailelere soylemek yanlis olmus bence. Daha 3 gün olmus ogreneli, bi sindirmek yerine kosa kosa herkese duyurmussunuz. Şimdi herkesin bakışında, konuşmasında buna dair birseyler çıkaracaksınız. Bence gereksiz olmus.

Hayatınızın odak noktası haline getirmeden, tedavi deneyin bence. Hem tibbi, hem bitkisel. Ama kendinizi sartlamadan, yorup üzmeden.

Bizde ağladik sizladik ama pes etmmedik araştirdikk bizde kaann aydosta tedavi olduk

Tekrar söylüyorum ailelerimiz öyle insanlar değiller benim annemde asla damadının çocuğu olmadığını başkalarına yetiştirecek kadar zavallı bir kadın değil kayın validem ve görümcemde bize destek olmaya çalışıyorlar kayınpederin üzülür diye ona söylemedik biz herseymzi ailelerimzle paylaşan insanlarız ve yarın obur gün tüp bebege başlarsak yanımızda olmalarını istiyoruz

Öncelikle geçmiş olsun.
Eşinize zaman verin şu an büyük ihtimal şoktadır, önce kendisinin sindirmesi lazım.
Daha sonra konuşup tüp bebek olayını düşünürsünüz.
Bir de bence akraba ziyaretlerine gittiğinizde herkese tembihleyin kimse bu konuda yorum yapmasın.
Yorumlar iyi niyetli de olsa eşinizi daha çok üzebilir.
Ve eşinize manevi destek verin, yanınızda olduğunuzu hep hissetsin..
Tüp bebekle çözülür gibi görünüyor umutsuz olmayın..

Cok yanlis anlamissiniz. Kimseye soylemezler elbette. Mesela "hadi oğlum şundan ye" dediklerinde, "bebegim olmuyor o yuzden yediriyorlar"diye düşüneceksiniz. Onlarin aklinda hic böyle birsey olmasa bile, siz hep boyle hissedeceksiniz. Onlar hep kelimelerini secerek konusmaya çalışacak. Bi hamilelik, bi dogum haberi olduğunda belki üzülmeyin diye sizden saklayacaklar vs vs

Üzülmeyin . Bende ayni yollardan gectim,geciyoruz
Sizinle aynı durumda olmasakta,esimin spermlerinde sorun vardı
Sperm sayısı düşüktü,hareketi bozuktu,morfolojisi de kotuydu
Yurtdisindan birsey getirtti "aspartik asit"
15 gun kullandi
6 ay sonra kontrole gittik
6 katina yükseldi degerleri.
Esiniz azospermi iste kasiklardan sanirim yanlis bilmiyorsam ufak bir cerrahi ile sperm cikarabiliyorlar
Doktor size tup bebek dedi ise tup bebek yaptırın
Biz bi aşılama olduk tutmadı
Cunku bende de pco var..
Yumurtayi büyüttük catlattik ama nasip iste
Bizde tup bebek yaptırmayı düşünüyoruz
Iyi bir merkez bulun gecmis olsun
Allah hayirli sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin hayirlisiysa

O konuda hakli olabilirsiniz ama bir umut var en azindan ama esim cok umutsuz sulalede çocuğu olmayan çok eğer olmazsa da yapicak birseymz yok

Bende öyle düşünüyorum ama eşimden sperm bulunursa tedavi olunacakmis ve o hala olayın etkisinde konuşamıyoruz bile çok duygusal bir adam dokunsam ağlıcak
Bulunur inş. Ameliyatla bile alıyorlar. Erkekler hassas bu konularda gurur yapıyorlar. Siz konuşun gerekirse evlat ediniriz vs. Teselli edin. O siz anne olamazsanız diye de üzülüyordur.

Benim kız arkadaşımda sorun vardı. Kadınlarda sorun varsa daha zor. Bunda 15 yıl önce Doktorun biri “ ben doğururum sen doğuramazsın” bile demiş çok ağladı ama eşi onu tüp bebek tedavisine götürdü. 3 deneme ve tedaviler sonunda ikiz oğulları var okula gidiyorlar şimdi. Öncelikle eşiniz biraz toparlasın kendini sonra başlayın tüp bebeğe. Psikoloji herşey bu noktada en önemli olan pozitif olmak. Olursa olur olmazsa da çocuk için evlenmedik sonuçta; Allahın dediği olur. Bana ikinci bebeğimde kese var bebek yok kürtaj yapmalıyız dedi doktor bekledik bir hafta sonra başka doktora gittik bebeği de kalp atışını da gördük. Şimdi 4 yaşında. Her zaman tıp herşeyden üstün olmuyor işte. Çaresi neyse araştırıp denemek gerek ya tutarsa diye. Olmazsa da moral bozmadan. Bir başka arkadaşın dediği gibi önümüzdeki maçlara bakıcaz :)))

Konu sahibi bu yorumu siddetle dikkate almani tavsiye ederim

Ayni seyler basimdan gecti

Kaynanam biliyordu ve evimize geldiginde bira sisesi gördü posette gitti ogluna oglum niye içiyorsun ... zaten evde radyasyonda var zararlı falan dedi
Sonra birgün ben sigara iciyordum arka arkaya 2 tane ictim
Bana dediki .. sizin cok cocugunuz olur 2 sigara ictin
Bende "Anne doktor bana icme demedi ki oğluna dedi"
Dedim
Oda iciyormu ? Dedi haftada 1 falan 1 tane iciyor dedim esim sigara icmez oyle...
Sonra mesela pis seyler yemeyin demeler...
N Naz1989
Asilama tutmayinca da bana duzensiz yasiyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi cekip ceviren birazda kadindir demeler
Sonra bana icki iciyormu diye sormalar
Beslenmesine dikkat ediyor mu diye sormalar

Hatta kaynanayi gec.. ben yakin bir arkadasima bahsettim.. foto yollamistim o andada farkinda degilim orta sehpanin uzerinde ceptelefonlari ve tablet var
Ooo eve bak cephane gibi dedi..
Bende hahahaha yazdim
Dediki kiz onlarda etkiliyormus spermleri
Bende yok yukseldi bizim sayı canim dedim..
Sozum ona arkadas buda hemde cocukluk arkadasi ne niyetle soyledigini Allah bilir

Çok saolun olumlu mesajlarınız için en azından bu gece rahat uyuyacağım ama eşim bir türlü sıkıntısını benimle paylaşmıyor çok kafasına takmış sırtını dönmüş uyuyor gibi yapıyor kim bilir ne dusunuyo ben konuşmaya çalışıyorum cevap vermiyo konuşmak istemiyor bi süre bekliycez

Insallah benim yaşadıklarımı yasamazsınız
Ben doktora gidip kan verdiğimde vajinal muayne oldugumda ya da ilaclar ictigimde her neyse
Canım hic yanmadı biliyor musunuz
Yandi da yanmadi
Canimi ne yaktı biliyor musunuz
Insanlarin lafı sözü konuşmaları.
Allah hepimizi terbiyesiz ukala insandan korusun insallah bize de aklimiza mukayyet olma gücü versin
Yoksa igneymis ki acıdı da ben 45 kilo insanım gobegimden vurdum vs
Acımadı hep diyorum insanlar beni acıttı beni insanların pis sözleri yıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…