Konumuz; Sevgili eşim

Adam soka girmis bir bekle
Benimki de oyle olmustu
Hic unutmam gecen yaz kotu haber aldik sperm sonuclarindan..
Beni kuafire bıraktı para verdi. Normalde oyle cok aşırı cömert biri de degildir ayıcık :)
Ben saclarimi falan yaptırdım
Kendisi gitmis gunduz gunduz icki iciyor
Sigara iciyor
Beni aldi kuaforden ..
Ben üstüne varmadım
Birak adam suanda sokta kafasini dağıtsin o da osekilde demekki uzuntusunu yasiyor yatarak
Hic uzerine varma
2 3 gune duzelir o
Soku atlatsin sen guzeeel bir kahvalti hazirla
O zaman konusursun esinle internetten arastirdim hayatim tup bebek vs vs diye.. merak etme uzulme lutfen canim

Arkadaşınız belki iyi niyetle demiştir. Dost acı söyler derler ya ondan. Sizin için demiyorum ama Alkol kromozomu direkt bozar mesela. Sigaradan da tehlikelidir bebek için. Belki iyi niyetle uyarmak istemiştir kırılmayın hemen canım. Bende severim sevdiğim değer verdiğim dostlarıma düşüncelerimi derim ama tarz meselesi o da var tabii. Ama dediğiniz eşi herşeyi üstüne alınacak şimdi konusunda sizinle hemfikirim. Benim annem de evlendikten 3 ay sonra niye çocuk olmadı doktora mı gitsen demişti :)))) tamamen istediği içindi :) niyeti bildikten sonra herkes ne derse desin takmayın kafanıza.

Ben de uzun sure cocuk istemedim. Esimin de benim de cinsel problemlerimiz vardı. Bi gun bebegimiz olmasini istedik ve doktora gittik. Acik konustuk, bizim cinsel problemlermiz var, cok fazla vakit kaybetmek istemiyoruz, aşılama denemek istiyoruz dedik. Karnima igneler vurdum günlerce, hormon ilaçları kullandim. Hic bir saglik problemimiz olmadığı halde yaptık bunlari. Her gun evet her Allahin gunu yumurta takibi icin vajinal muayene oldum. Ilk aşılamamız tuttu oglum simdi 15 aylık.
Ama etrafımızdaki hic kimse bilmiyor bunları.
O sagda solda gördüğünüz bebeklerin hepsi dogal yolla olmadi. Sizin bilmiyor olmaniz, bunu değiştirmez.
Sizinkini de kimse bilmesin yani. Onu yiyin, bunu için, telefonu cebine koyma vs vs. Olur veya olmaz bu tamamen Allah vergisi birşey. Ama etrafın lafi sozu bakışı yaralar sizi.

Çok zor zamanlar geçirmişsiniz ama bilemiyorum 3 yıldır evliyim bir çokta yanlışım olmuştur ama kayın validem bana bir iğneleyici laf söylememiştir yada laf sokmamıştır bir kere görümcemde duydum oda sonra çok üzüldü söylediğine bir tek gelinleri var oda benim biz kayın validem le kol kola girip alışverişe gideriz günlere gideriz kimsenin bana laf söylemesine bile izin vermez kendi annem bile kıskanıyor bazen bizi benm kayın validem 63 yaşında ölecek falan diye bile korkarım bana çok yakın oturur hep kahve içmeye giderim oda bana gelir arkadaş gibiyiz anlicaniz oyuzden böyle bir sıkıntı yasicami sanmıyorum başkaları da ogrenmiyecegine göre bu konuda rahatim

Ya bilmiyorum ki ben acaba cok mu hassaslastim aynı kisi ile gecenlerde mesajlasiyorduk watsaptan dediki bende ablamin isi var hastaneye gidicem falan dedi rutin bir konusma bende nesi var dedim kiz hamile galiba dunden beri ağlıyor dedi.. istemiyorum diyor dedi bende iyi yalniz birakma ablani falan dedim sonra bana hic bahsetmedi konusurken
Burda da aklima su geliyor
Hani bizim olmuyor ya,akli sıra ben üzülmeyeyim diye bana bahsetmiyor kiz ablamda hamile ya da hamile degilmis gibisinden
Ki biz herseyi konusuruz samimiyiz 20 senelik arkadasim yani kınası ni ben yaktim düşün..
Zoruma gidio

Ya bu arada bende ayni fikirdeyim benim sigarayi birakmam lazimmis efendim alla allaaaaaa nasil birakcam keske biraksam istemezmiyim birakmayi doktor bana masallah dediki... yumurta rezervin cok iyi zayif olman cok iyi biz kiloyu sevmeyiz ama 2 3 kilo alsan iyi olur dusuk doğumlu bebek bebekte anomali riski olmasin diye kii sende olmaz dedi kan tahlillerime falan bakti gittiigimiz doktorlar bana hic olumsuz konusmadi sigarayi brakta demedi bilemedimki ben mesela icki icmem..

Allah mutlulugunuzu daim etsin insallah annemle aynı yaştaymış benim kaynana daha genc ama malesef bizim aramız kötü..baslarda cok iyiydik bizde kaynanamla kismet iste hayatta hersey oluyor umarim boyle devam eder kaynana problemi de kotu sey çünkü ..

Canım sende işe girersin birikim yapıp başlarsınız tedaviye imkansız değilmiş bence boşa canınız sıkılmış bitkisel yöntemler var tıp çok ilerledi bol bol dua edin Rabbim nasip eder inşallah

Tanı konulan hastalara da mikroskobik TESE yöntemine başvurulur. Mikroskobik TESE yöntemi biyopsi yöntemlerinden neredeyse en başarılı olanıdır.

Mikroskobik TESE, yumurtalık dokusunu mikroskop altında inceleme yöntemidir. Mikroskop altında yapılan tarama sonrasında yumurtalık dokusunda spermin bulunabileceği bölgelerden alınan doku örneklerinde sperm bakılır.

Çoğu durumda sperm bulunmaktadır. Fakat sperm bulunamayan bazı durumlarda alınan doku örnekleri ise patolojik tanıya gönderilir. Patoloji sonucuna göre hastaya bir tedavi verilir ve tekrar mikroskobik TESE işlemi uygulanır.

Mikroskobik TESE işlemi sonucunda testislerden edilen sperm hücresiyle, gebeliği gerçekleştirmek için mikroenjeksiyon uygulanır. Bu yöntem azospermiyi kalıcı olarak geçirmese bile gebeliğin olmasını sağlar.

Bu arkadaşta var bi sıkıntı haklısınız. Var ya da yok demesi lazım bu kafa karıştırıcı. Boşverin böyle insanları o zaman. Sizi bilerek zerre üzen insanları düşünmeyin. Ben on sene önce bailadım bunu yapmaya :)) oohh kafam rahat mutlu ve huzurluyum. Ama dürüst herşeyi iyi kötü konuşabildiğim tartışabildiğim insanlar başım üstüne. Varsa var de noolcak yani gözümüz mü kalacak :)) dimi..yoksa da noolcakk yani Allah akıl versin bu insanlara.

Kendi doktorumuzada gosterdik esimle beraber gidip tüp bebekten başka şansınız yok uzgunum dedi
Yalnız tüp bebek şansının olması çok büyük bir şey. Siz şu an ilk şok ve sindirme aşamasında olduğunuz için bu tedaviler böyle çok uç, en son aşama filan gibi görmüyor olabilir.

Bizde de sorun bende. İlk öğrendiğimde, doktordan çıktım, arabaya girdim ve ağladım.Bu ilk şok, kabullenmeme, korku gibi karmaşık bir psikoloji.

Ama işin içine girince insan tüp bebek şansının olmasının ne büyük bir nimet olduğunu anlıyor.

Ve şu anda tüp bebekle anne olan o kadar çok kişi var ki, ben de tedavi sürecindeyim. Stres olsa da güle oynaya gidiyorum hastaneye, moralimi yüksek tutmak çalışarak.

Başka bir arkadaşım da evliliğinin ilk yılında anne oldu, 1 sene sonra yine hamile kaldı. Sonradan ben de aynı sürece girince, öğrendim ki ikisi de tüp bebekmiş.

Dışarıda herkes, arka arkaya, bu ne acele maşallah filan diyor ama işin içine girince insanlar bakıyor yolu bu, hemen ona göre kendini adapte edip gözünde büyütmeden tedaviye başlıyor.

Hiç stres yapma, eşinin de bu psikolojisi çok normal ama tüp bebek çok zor bir süreç değil fiziksel olarak. Psikolojik olarak stres oluyor yalnızca. O da sabır ve tevekkülle dua etmek ve elinden geleni yapmakla aşılıyor.

Ayrıca benim kendi doktoruma başka bir arkadaşım gitti. Doktor türkiye deki 1 numara isimlerden birisi. Tüp bebekle de olmaz dedi ve tedavi uygulamadı. 3 ay sonra arkadaşım hamile kaldı.

Yani Ümit, sabır, dua ve gayret inşallah.

Ben de sigara içiyordum hatta kızacaksınız ama hamileyken de az az içtim. 2 çocuğum var biri 4 biri 10 yaşında oğullarım. Maşallah gayet sağlıklılar. Bende şimdi 55 kiloyum. Alkol, kilo, stres daha etkili bence diyerek kendimi avutuyorum. Hamileliklerim çok rahat geçti hiç sıkıntım olmadı. Doğumlarım da öyle. Bide derkerki sigara içen annelerin bebekleri düşük kilolu doğar. Benimkiler 4 kilo ve 4.300 doğdu :)) ama en hafif sigaradan az içtim yalan yok

siz su an ne demek istediğimizi anlamıyorsunuz. Ve umarım hic anlamazsınız. Başkalarına soylemeyecegi ve laf sokmayacagi konusunda hemfikiriz.
Ama söyleyeceği cok anlamsiz seylerde bile, siz bu sonucu çıkaracaksınız. Ya mesela annesi oğluna "ver bi dilim daha tatli koyayim tabağına" diyecek. Gayet normal bi teklif. Ama siz bunu tatlı yemek ve bebek yapmakla iliskilendireceksiniz. Daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum

Nasıl yani hiç çocuğu olmucakmış ? Öyle birşey yok tedavi olmadan kimse bilemez bunu. Tıp çok ileriledi. Eşinde iki haftaya kendini toparlar aynı durumu bende yaşadım sıkmayın canınızı herşeyin bi çaresi vardır

Evliligin ilk.yilinda nasil tup bebek yapmislar kişiye acaba
Bu sitede bir kadin daha var 1 sene dolmadan tup bebek yontemi ile.hamile kaldı
Biz 3
Ayda gittigimizde doktor bizi kaale almayarak konusmustu
Hani sunun icin soruyorum
Genelde ilk 1 sene olmayanlari kısırlık icin tedaviye aliyorlar arastiriyorlar ya

Aynen oyle canim ablasi 11 senedir falan ebli ha yas olarakda benden büyük ablası 2 cocugu var onumu kiskancam yani dedigin gibi
Ve gitmis.kocasinada soylemis.efendim benim esimdeki sorunu ama tamamen iyi niyettenmis esi de demiski.istersen demis macun var benim.bi.arkadas.satiyor ondan yesin demis.mis
Biz hiçbirşeyi bilmiyoruz yaaa
Kaynana da.esime.aktar a git demis
Cahil cok var etrafimda bas edemiycegimi.anladigim.icin görüşmüyorum

Siz böyle ölü varmış gibi uzulurseniz eşiniz de hayli hayli üzülür bi sırtını sivazla adamın tip ilerledi de başka doktorlara gideriz de moral ver dünyanın sonu değil yaa de çocuğumuz olsa da olmasa da ben seni hep seveceğim de söyle işte bişeyler. Atın ölü tapragini üzerinizden. Derdi veren Allah dermanı da verir elbet Allah hayırlı bi kapı açsın size de bize de bende 5 yıllık evliyim çocuk olmadı henüz bunu yaşayan bi siz değilsiniz tevekkül ALLAH a

Peki canimhamile kalmadan once gunde kac tane.sigara icerdin ben 1 paket iciyorum bu kadar strese az bile.iciyorum bence :)

Peki canimhamile kalmadan once gunde kac tane.sigara icerdin ben 1 paket iciyorum bu kadar strese az bile.iciyorum bence :)

Ben ilkinde çalışıyordum ve günde yarım paket içiyordum ama ağır bi sigaraydı. Öğrendikten sonra 0.1 mg nikotinlilerden ilk 4 ay günde beş tane içtim. 5. ayda bebeğin tekmesi vs büyüyünce kendiliğnden günde 1 en fazla 2 oldu içmek istemedim. İkinci de işe ara verdim daha da az içtim. Şimdi ise gün boyu hiç içmiyorum onlara örnek olmamak için. Eşim içmez ama karışmaz bana. Onlar uyuyunca akşam alıyorum çay ya da kahve balkonda ( kaloriferde var :) ) 3-5 tane içiyorum. Büyüdükçe bırakmak zorunda kalacağım şimdiye kadar yakalanmamam şans. Kendim istemiyorum görmelerini. Hayırlısı bakalım :)

Merhaba. Benim gorumceminde 10 yildir olmadi bebegi. 3-4 kez tup bebek denedi. Sikinti gorumcemdeydi. Ama gorseniz 10 yillik evliler demezsiniz, birbirine o kadar duskun ve asiklar hâla. Uatelik ailesel cok sorunlar olmasina ragmen mutlular. Cabalamaya da devam ediyorlar. Sizde vazgecmeyin. Suan sindirme asamasi zamanla konuşacaksiniz. Bunun cok onemli olmadigini ama yinede bu savasi vereceginizi anlatin esinize. Bu sizin icinde iyi bir firsat sakince dusunup esinizi en iyi kirmadan kullanacaginiz cumleleri dusunun. Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…