- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
Çok saolun olumlu mesajlarınız için en azından bu gece rahat uyuyacağım ama eşim bir türlü sıkıntısını benimle paylaşmıyor çok kafasına takmış sırtını dönmüş uyuyor gibi yapıyor kim bilir ne dusunuyo ben konuşmaya çalışıyorum cevap vermiyo konuşmak istemiyor bi süre bekliycez
Arkadaşınız belki iyi niyetle demiştir. Dost acı söyler derler ya ondan. Sizin için demiyorum ama Alkol kromozomu direkt bozar mesela. Sigaradan da tehlikelidir bebek için. Belki iyi niyetle uyarmak istemiştir kırılmayın hemen canım. Bende severim sevdiğim değer verdiğim dostlarıma düşüncelerimi derim ama tarz meselesi o da var tabii. Ama dediğiniz eşi herşeyi üstüne alınacak şimdi konusunda sizinle hemfikirim. Benim annem de evlendikten 3 ay sonra niye çocuk olmadı doktora mı gitsen demişti :)))) tamamen istediği içindi :) niyeti bildikten sonra herkes ne derse desin takmayın kafanıza.Konu sahibi bu yorumu siddetle dikkate almani tavsiye ederim
Ayni seyler basimdan gecti
Kaynanam biliyordu ve evimize geldiginde bira sisesi gördü posette gitti ogluna oglum niye içiyorsun ... zaten evde radyasyonda var zararlı falan dedi
Sonra birgün ben sigara iciyordum arka arkaya 2 tane ictim
Bana dediki .. sizin cok cocugunuz olur 2 sigara ictin
Bende "Anne doktor bana icme demedi ki oğluna dedi"
Dedim
Oda iciyormu ? Dedi haftada 1 falan 1 tane iciyor dedim esim sigara icmez oyle...
Sonra mesela pis seyler yemeyin demeler...
N Naz1989
Asilama tutmayinca da bana duzensiz yasiyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi cekip ceviren birazda kadindir demeler
Sonra bana icki iciyormu diye sormalar
Beslenmesine dikkat ediyor mu diye sormalar
Hatta kaynanayi gec.. ben yakin bir arkadasima bahsettim.. foto yollamistim o andada farkinda degilim orta sehpanin uzerinde ceptelefonlari ve tablet var
Ooo eve bak cephane gibi dedi..
Bende hahahaha yazdim
Dediki kiz onlarda etkiliyormus spermleri
Bende yok yukseldi bizim sayı canim dedim..
Sozum ona arkadas buda hemde cocukluk arkadasi ne niyetle soyledigini Allah bilir
Çok zor zamanlar geçirmişsiniz ama bilemiyorum 3 yıldır evliyim bir çokta yanlışım olmuştur ama kayın validem bana bir iğneleyici laf söylememiştir yada laf sokmamıştır bir kere görümcemde duydum oda sonra çok üzüldü söylediğine bir tek gelinleri var oda benim biz kayın validem le kol kola girip alışverişe gideriz günlere gideriz kimsenin bana laf söylemesine bile izin vermez kendi annem bile kıskanıyor bazen bizi benm kayın validem 63 yaşında ölecek falan diye bile korkarım bana çok yakın oturur hep kahve içmeye giderim oda bana gelir arkadaş gibiyiz anlicaniz oyuzden böyle bir sıkıntı yasicami sanmıyorum başkaları da ogrenmiyecegine göre bu konuda rahatimInsallah benim yaşadıklarımı yasamazsınız
Ben doktora gidip kan verdiğimde vajinal muayne oldugumda ya da ilaclar ictigimde her neyse
Canım hic yanmadı biliyor musunuz
Yandi da yanmadi
Canimi ne yaktı biliyor musunuz
Insanlarin lafı sözü konuşmaları.
Allah hepimizi terbiyesiz ukala insandan korusun insallah bize de aklimiza mukayyet olma gücü versin
Yoksa igneymis ki acıdı da ben 45 kilo insanım gobegimden vurdum vs
Acımadı hep diyorum insanlar beni acıttı beni insanların pis sözleri yıktı
Arkadaşınız belki iyi niyetle demiştir. Dost acı söyler derler ya ondan. Sizin için demiyorum ama Alkol kromozomu direkt bozar mesela. Sigaradan da tehlikelidir bebek için. Belki iyi niyetle uyarmak istemiştir kırılmayın hemen canım. Bende severim sevdiğim değer verdiğim dostlarıma düşüncelerimi derim ama tarz meselesi o da var tabii. Ama dediğiniz eşi herşeyi üstüne alınacak şimdi konusunda sizinle hemfikirim. Benim annem de evlendikten 3 ay sonra niye çocuk olmadı doktora mı gitsen demişti :)))) tamamen istediği içindi :) niyeti bildikten sonra herkes ne derse desin takmayın kafanıza.
Ya bu arada bende ayni fikirdeyim benim sigarayi birakmam lazimmis efendim alla allaaaaaa nasil birakcam keske biraksam istemezmiyim birakmayi doktor bana masallah dediki... yumurta rezervin cok iyi zayif olman cok iyi biz kiloyu sevmeyiz ama 2 3 kilo alsan iyi olur dusuk doğumlu bebek bebekte anomali riski olmasin diye kii sende olmaz dedi kan tahlillerime falan bakti gittiigimiz doktorlar bana hic olumsuz konusmadi sigarayi brakta demedi bilemedimki ben mesela icki icmem..Arkadaşınız belki iyi niyetle demiştir. Dost acı söyler derler ya ondan. Sizin için demiyorum ama Alkol kromozomu direkt bozar mesela. Sigaradan da tehlikelidir bebek için. Belki iyi niyetle uyarmak istemiştir kırılmayın hemen canım. Bende severim sevdiğim değer verdiğim dostlarıma düşüncelerimi derim ama tarz meselesi o da var tabii. Ama dediğiniz eşi herşeyi üstüne alınacak şimdi konusunda sizinle hemfikirim. Benim annem de evlendikten 3 ay sonra niye çocuk olmadı doktora mı gitsen demişti :)))) tamamen istediği içindi :) niyeti bildikten sonra herkes ne derse desin takmayın kafanıza.
Allah mutlulugunuzu daim etsin insallah annemle aynı yaştaymış benim kaynana daha genc ama malesef bizim aramız kötü..baslarda cok iyiydik bizde kaynanamla kismet iste hayatta hersey oluyor umarim boyle devam eder kaynana problemi de kotu sey çünkü ..Çok zor zamanlar geçirmişsiniz ama bilemiyorum 3 yıldır evliyim bir çokta yanlışım olmuştur ama kayın validem bana bir iğneleyici laf söylememiştir yada laf sokmamıştır bir kere görümcemde duydum oda sonra çok üzüldü söylediğine bir tek gelinleri var oda benim biz kayın validem le kol kola girip alışverişe gideriz günlere gideriz kimsenin bana laf söylemesine bile izin vermez kendi annem bile kıskanıyor bazen bizi benm kayın validem 63 yaşında ölecek falan diye bile korkarım bana çok yakın oturur hep kahve içmeye giderim oda bana gelir arkadaş gibiyiz anlicaniz oyuzden böyle bir sıkıntı yasicami sanmıyorum başkaları da ogrenmiyecegine göre bu konuda rahatim
Bu arkadaşta var bi sıkıntı haklısınız. Var ya da yok demesi lazım bu kafa karıştırıcı. Boşverin böyle insanları o zaman. Sizi bilerek zerre üzen insanları düşünmeyin. Ben on sene önce bailadım bunu yapmaya :)) oohh kafam rahat mutlu ve huzurluyum. Ama dürüst herşeyi iyi kötü konuşabildiğim tartışabildiğim insanlar başım üstüne. Varsa var de noolcak yani gözümüz mü kalacak :)) dimi..yoksa da noolcakk yani Allah akıl versin bu insanlara.Ya bilmiyorum ki ben acaba cok mu hassaslastim aynı kisi ile gecenlerde mesajlasiyorduk watsaptan dediki bende ablamin isi var hastaneye gidicem falan dedi rutin bir konusma bende nesi var dedim kiz hamile galiba dunden beri ağlıyor dedi.. istemiyorum diyor dedi bende iyi yalniz birakma ablani falan dedim sonra bana hic bahsetmedi konusurken
Burda da aklima su geliyor
Hani bizim olmuyor ya,akli sıra ben üzülmeyeyim diye bana bahsetmiyor kiz ablamda hamile ya da hamile degilmis gibisinden
Ki biz herseyi konusuruz samimiyiz 20 senelik arkadasim yani kınası ni ben yaktim düşün..
Zoruma gidio
Yalnız tüp bebek şansının olması çok büyük bir şey. Siz şu an ilk şok ve sindirme aşamasında olduğunuz için bu tedaviler böyle çok uç, en son aşama filan gibi görmüyor olabilir.Kendi doktorumuzada gosterdik esimle beraber gidip tüp bebekten başka şansınız yok uzgunum dedi
Ben de sigara içiyordum hatta kızacaksınız ama hamileyken de az az içtim. 2 çocuğum var biri 4 biri 10 yaşında oğullarım. Maşallah gayet sağlıklılar. Bende şimdi 55 kiloyum. Alkol, kilo, stres daha etkili bence diyerek kendimi avutuyorum. Hamileliklerim çok rahat geçti hiç sıkıntım olmadı. Doğumlarım da öyle. Bide derkerki sigara içen annelerin bebekleri düşük kilolu doğar. Benimkiler 4 kilo ve 4.300 doğdu :)) ama en hafif sigaradan az içtim yalan yokYa bu arada bende ayni fikirdeyim benim sigarayi birakmam lazimmis efendim alla allaaaaaa nasil birakcam keske biraksam istemezmiyim birakmayi doktor bana masallah dediki... yumurta rezervin cok iyi zayif olman cok iyi biz kiloyu sevmeyiz ama 2 3 kilo alsan iyi olur dusuk doğumlu bebek bebekte anomali riski olmasin diye kii sende olmaz dedi kan tahlillerime falan bakti gittiigimiz doktorlar bana hic olumsuz konusmadi sigarayi brakta demedi bilemedimki ben mesela icki icmem..
siz su an ne demek istediğimizi anlamıyorsunuz. Ve umarım hic anlamazsınız. Başkalarına soylemeyecegi ve laf sokmayacagi konusunda hemfikiriz.Çok zor zamanlar geçirmişsiniz ama bilemiyorum 3 yıldır evliyim bir çokta yanlışım olmuştur ama kayın validem bana bir iğneleyici laf söylememiştir yada laf sokmamıştır bir kere görümcemde duydum oda sonra çok üzüldü söylediğine bir tek gelinleri var oda benim biz kayın validem le kol kola girip alışverişe gideriz günlere gideriz kimsenin bana laf söylemesine bile izin vermez kendi annem bile kıskanıyor bazen bizi benm kayın validem 63 yaşında ölecek falan diye bile korkarım bana çok yakın oturur hep kahve içmeye giderim oda bana gelir arkadaş gibiyiz anlicaniz oyuzden böyle bir sıkıntı yasicami sanmıyorum başkaları da ogrenmiyecegine göre bu konuda rahatim
Yalnız tüp bebek şansının olması çok büyük bir şey. Siz şu an ilk şok ve sindirme aşamasında olduğunuz için bu tedaviler böyle çok uç, en son aşama filan gibi görmüyor olabilir.
Bizde de sorun bende. İlk öğrendiğimde, doktordan çıktım, arabaya girdim ve ağladım.Bu ilk şok, kabullenmeme, korku gibi karmaşık bir psikoloji.
Ama işin içine girince insan tüp bebek şansının olmasının ne büyük bir nimet olduğunu anlıyor.
Ve şu anda tüp bebekle anne olan o kadar çok kişi var ki, ben de tedavi sürecindeyim. Stres olsa da güle oynaya gidiyorum hastaneye, moralimi yüksek tutmak çalışarak.
Başka bir arkadaşım da evliliğinin ilk yılında anne oldu, 1 sene sonra yine hamile kaldı. Sonradan ben de aynı sürece girince, öğrendim ki ikisi de tüp bebekmiş.
Dışarıda herkes, arka arkaya, bu ne acele maşallah filan diyor ama işin içine girince insanlar bakıyor yolu bu, hemen ona göre kendini adapte edip gözünde büyütmeden tedaviye başlıyor.
Hiç stres yapma, eşinin de bu psikolojisi çok normal ama tüp bebek çok zor bir süreç değil fiziksel olarak. Psikolojik olarak stres oluyor yalnızca. O da sabır ve tevekkülle dua etmek ve elinden geleni yapmakla aşılıyor.
Ayrıca benim kendi doktoruma başka bir arkadaşım gitti. Doktor türkiye deki 1 numara isimlerden birisi. Tüp bebekle de olmaz dedi ve tedavi uygulamadı. 3 ay sonra arkadaşım hamile kaldı.
Yani Ümit, sabır, dua ve gayret inşallah.
Aynen oyle canim ablasi 11 senedir falan ebli ha yas olarakda benden büyük ablası 2 cocugu var onumu kiskancam yani dedigin gibiBu arkadaşta var bi sıkıntı haklısınız. Var ya da yok demesi lazım bu kafa karıştırıcı. Boşverin böyle insanları o zaman. Sizi bilerek zerre üzen insanları düşünmeyin. Ben on sene önce bailadım bunu yapmaya :)) oohh kafam rahat mutlu ve huzurluyum. Ama dürüst herşeyi iyi kötü konuşabildiğim tartışabildiğim insanlar başım üstüne. Varsa var de noolcak yani gözümüz mü kalacak :)) dimi..yoksa da noolcakk yani Allah akıl versin bu insanlara.
Peki canimhamile kalmadan once gunde kac tane.sigara icerdin ben 1 paket iciyorum bu kadar strese az bile.iciyorum bence :)Ben de sigara içiyordum hatta kızacaksınız ama hamileyken de az az içtim. 2 çocuğum var biri 4 biri 10 yaşında oğullarım. Maşallah gayet sağlıklılar. Bende şimdi 55 kiloyum. Alkol, kilo, stres daha etkili bence diyerek kendimi avutuyorum. Hamileliklerim çok rahat geçti hiç sıkıntım olmadı. Doğumlarım da öyle. Bide derkerki sigara içen annelerin bebekleri düşük kilolu doğar. Benimkiler 4 kilo ve 4.300 doğdu :)) ama en hafif sigaradan az içtim yalan yok
Peki canimhamile kalmadan once gunde kac tane.sigara icerdin ben 1 paket iciyorum bu kadar strese az bile.iciyorum bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?