Tüp bebek şansınız varmış. Bu kadar karamsar olmayın. Bizim iki evladımız var, ikisi de tüp bebek yöntemiyle oldu. İyiki de olmuş. Muhteşem bir buluş.Kendi doktorumuzada gosterdik esimle beraber gidip tüp bebekten başka şansınız yok uzgunum dedi
Onlardan maddi destek alacaksanız evet mecbur bir şekilde öğreneceklerdi belki. Ama böyle bir durum yoksa keşke hemen bahsetmeseydi eşiniz. Tedavi olur artık umut kalmaz anca o zaman. Bir anlık o sıkıntısıyla onu doğru buldu demek. Eşiniz için çok zor bir durum bide toplum olarak da erkekte sorun olması daha bir sorun gibidir ya saçma bir şekilde. Bu süreçte eşinize destek olun. Tedavi olurken bir yandan da psikolojik destek alabilirsiniz.Allah hayırlısıysa sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah.Bir şekilde tedaviye başlarsak zaten öğrencekler diye söyledik babalar bilmiyor birtek anneler ve görümcem biliyor
O 01. Nikotinlerden az icmedim bende simdi.daha ağırını iciyorum o ufaklardan daha cok içiyordum cunkuBen ilkinde çalışıyordum ve günde yarım paket içiyordum ama ağır bi sigaraydı. Öğrendikten sonra 0.1 mg nikotinlilerden ilk 4 ay günde beş tane içtim. 5. ayda bebeğin tekmesi vs büyüyünce kendiliğnden günde 1 en fazla 2 oldu içmek istemedim. İkinci de işe ara verdim daha da az içtim. Şimdi ise gün boyu hiç içmiyorum onlara örnek olmamak için. Eşim içmez ama karışmaz bana. Onlar uyuyunca akşam alıyorum çay ya da kahve balkonda ( kaloriferde var :) ) 3-5 tane içiyorum. Büyüdükçe bırakmak zorunda kalacağım şimdiye kadar yakalanmamam şans. Kendim istemiyorum görmelerini. Hayırlısı bakalım :)
Öncelikle tesekkurler ama şu ailelere soylememe konusunu artık kapatmak istiyorm bu bizim tercihimz ve konumz aileler değil onlar bizim destekcimiz benm sorunum eşimin hiç bir tepki vermemesi tedavi isteyip istemeyeceği çünkü ilk ogrendgmzde sulalesinde örneklerde olduğu için "benm de asla çocuğum olmucak" düşüncesinde ve hatta bana istersen ayrılalım bile dedi durum wahip bu düşüncesini yıkamıyorum kafasına yerleşmiş bir kereBilirkişi yorumu yapacağım lütfen her kelimemi iyi okuyun tekrar tekrar.
-Herşeyden önce bunu öğrendiğiniz gibi ailelerle paylaşmanız yanlış ve siz henüz bilmiyorsunuz ama bunun yanlış olma sebebi insanların size birşey diyeceğinden değil, sizin henüz durumu hazmedememenizden. Önce sindirip tüm tedavi yöntemlerini öğrenip hatta 1 tedavi yapıp sonra söylemeniz veya hiç soylememeniz gerekirdi.
- Bir diğer husus anladığım kadarıyla eşiniz azospermi, ya birkaç tane sperm çıkışı oldu ya da hiç sperm çıkmadı ve size tese ile tüp bebek tedavisi önerildi. Bu düşündüğünüzden sık rastlanan bir durum ve pek çok bu hastalığı olan insan tüp bebek ile hamile kaliyor ben bunu hem tüp bebek merkezlerinde gördüm hem bu forumda.
-Erkekler vitaminlere minerallere takviyelere kadından daha çok cevap verirler vücutları olumlu etki gösterir. Proxeed plus, keçi boynuzu pekmezi, l arginine, l carnitine, b12, c vitamini ve yüzlerce takviyeyi forumu iyi okuyarak bulabilirsiniz özellikle yazdıklarım da iyidir.
-Tüp bebek çok yaygın bir tedavi yöntemi saniyorum Türkiyede 1 günde 1000den fazla yumurta toplama işlemi yapılıyordur ve bunu defalarca yapan (ben 3 kez) insanlar var. Kimisi 1.de pozitif kimisi 10.da kimisi hiçbirinde.
-Kesinlikle olmaz denilen gruplarda donasyon da öneriliyor ki bu şekilde evlat sahibi olup mutlu olan yüzlerce insan var.
*Herşeyden önce eşinizin moralini yerine getirin pozitif duygular aşılayın siz mutlu bir ciftsiniz ve her şey güzel olacak çocuk olsa da olmasa da.
Tedavi sırasında neden bilsinler önce kendi aranızda halledebilirsiniz gerekiyorsa tabi ki altınları bozduracaksınız.Bir kaç dr görüşü almanızı tavsiye ederimBir şekilde tedaviye başlarsak zaten öğrencekler diye söyledik babalar bilmiyor birtek anneler ve görümcem biliyor
Eğer bu kadar çok çocuk istiyorsanız altınlarınzı düşünmüyor olmanız lazım, altınlarımızı bozdurmak zorunda kalacağız demişsiniz yani zorunda kalmak ?? Ev araba değil ki bu, çocuk yahuKizlar merhaba ben yeni uye oldum burayi takip ederim ama hic uye olmamistim benimde bir sorum olucak
Ben evleneli 3 yıl oluyor çokta severek evlendim ilk 2 yıl çocuk istemedik ama son bir yıldır istiyoruz hele eşim benden daha çok istiyor bende bir yıldır hamile kalmayınca doktora başvurdum tahliller falan yapıldı ve eşimin çocuğu olamayacağını öğrendik daha 3 gün oldu ogreneli eşimde bende çok üzgünüz ailelerimde söyledik onlarda üzüldüler ne yapacağımızı bilemiyoruz eşim cook çocuk istiyor oyuzden iyice dağıldı eve çok geç geliyor benimle fazla konuşmuyor hemen yatıyor çok üzüldüğünü görebiliyorum ben bu durumda ne yapılacağını bilemiyorum kayın validem çok iyi bir insandır oğlunun durumunu öğrenince çok üzüldü ben bir şekilde çocuk sahibi olabilecgmizi bir sürü tedavi yolları olduğunu söyledim ama bizim maddi gücümüz de buna pek müsait değil anca altınlarımızı bozdurmamiz lazım tedaviyi karşılaya bilmek için ama eşim ne düşünüyor bilmiyorum napicam ben ya bi akıl verin
herseyin ilaci vardir vardir bak iyi dusunmussuniz altinlarinizi bozun tedavinize bakin onemli olan. ikinizin mutlulugu onun yaninda olunnnn her daimKizlar merhaba ben yeni uye oldum burayi takip ederim ama hic uye olmamistim benimde bir sorum olucak
Ben evleneli 3 yıl oluyor çokta severek evlendim ilk 2 yıl çocuk istemedik ama son bir yıldır istiyoruz hele eşim benden daha çok istiyor bende bir yıldır hamile kalmayınca doktora başvurdum tahliller falan yapıldı ve eşimin çocuğu olamayacağını öğrendik daha 3 gün oldu ogreneli eşimde bende çok üzgünüz ailelerimde söyledik onlarda üzüldüler ne yapacağımızı bilemiyoruz eşim cook çocuk istiyor oyuzden iyice dağıldı eve çok geç geliyor benimle fazla konuşmuyor hemen yatıyor çok üzüldüğünü görebiliyorum ben bu durumda ne yapılacağını bilemiyorum kayın validem çok iyi bir insandır oğlunun durumunu öğrenince çok üzüldü ben bir şekilde çocuk sahibi olabilecgmizi bir sürü tedavi yolları olduğunu söyledim ama bizim maddi gücümüz de buna pek müsait değil anca altınlarımızı bozdurmamiz lazım tedaviyi karşılaya bilmek için ama eşim ne düşünüyor bilmiyorum napicam ben ya bi akıl verin
Benim bir tanidigima da aynı şey söylendi hatta tüp bebek le bile çocuğun olmaz dendi şimdi tüp bebek tedavisi ile ikizleri oldu 1 yaşını doldurdularKizlar merhaba ben yeni uye oldum burayi takip ederim ama hic uye olmamistim benimde bir sorum olucak
Cnm banada yılarca cocugun olmaz. Fsh lh sıfır. Rahım ince ve küçük dedıler ve ben yıllarca evlilik dusunmedım. Sonra eşim çıktı karsıma konustuk. Sıkıntı yok cocuk olmasada olur dedi. Evlendık 1.5 tıl sonra tedavıye basladık. 5. Tedavımde sonuc aldım ve ıkızlerim olcak nasip olursa.Kizlar merhaba ben yeni uye oldum burayi takip ederim ama hic uye olmamistim benimde bir sorum olucak
Nerede yasıyosunuz. Celalettin peru bayanda da ıyı ama özellikle erkekte ve bıldıgım kadarıyla kendıni tedavi etmiş bir adam. Mutlaka değerlendirin instata 0 sperm olup sonrasında sperm olusan cok hastasınjn sonucu var.Bu sabah bizi görümcen aradı randevu almış (doktor tanidik) tüp bebek merkezinden bi gidelim birde onlar tahlil yapsınlar daha detaylı bakarlar dedi gidip tahlil verdik 45 dk bekledik sonuç gene 0 doktorlada görüştük aynen düşündüğüm gibi eşim hiç çocuğu olamıyacağını düşünüyor doktorda genetik olabilir ama biz yine bütün işlemleri yapıcaz dedi birde yıkama yöntemiyle bakilicakmis yarım saat sonra 2, tahlili verdi yikama yontemiyle canli sperm bulunamadi ama doktor mikro tese diye birseyden bahsetti kasiklardan bakiliyormus canli sperm varsa aliniyormus bulunursa tup bebek tedavisi bulunmazsa yapicak bisi yok napalim esim cok umutsuz benimde cocugum olmicak bosuna ugrasiyoruz diyo hatta ayrilalim senin sucun ne diyo bana ne diyosam olmuyo ben ondan baskasiyla evlenmem ki bu sebeptende ondan ayrilcak degilim cok üzgünüm ya((
Bizide rapor çıkarmı acaba 3 yillik evli olma zorunlulu varmış sanırım bu sene bizim 4. yilimizBende eşime demiştim boşanalım. Sen git baskasıyla evlen dıye. Eşinizin size en çok ihtiyacı oldugu dönem. Size çok iş düşüyor cok destek olacaksınız. Hatta bi taitle falan gidin. Ben gecen sene ocakta ciddi ciddi boşanma davası acacaktm. Eşim çok kızdı bana. Ben aynı durumda olsam bırakcakmıydın o zaman diye. Sende bu sekılde konus eşinle. Moral ver. Peru sıze ilaçlar konusunda da yardımcı olur rapor cıkartarak. Tedavıde ilaçlar cok pahalı ama rapor alırsan sadece doktor ucretı odersın. Benım iğneler normalde 2000 cıvarında tutuyor ama ben raporlu aldıgımdan 0 tl odedım.
İlaç raporu cıkarabiliyor. Tüp raporu hakkında 2 asılama biliyorum ama sız onu bı tup bebek merk danısın. Benım takıpte olmasaydı ıkı asılamam vardı 3 yıl evlılık 1700 mu ne sıgorta arıyolar. Bunları saglarsan rapor verılıyo ama onda da soyle bj engel var bazı drlar kendısı tup yapmadjmı raporda vermıyolar dısarda yapman içinBizide rapor çıkarmı acaba 3 yillik evli olma zorunlulu varmış sanırım bu sene bizim 4. yilimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?