Konumuz; Sevgili eşim

Kendi doktorumuzada gosterdik esimle beraber gidip tüp bebekten başka şansınız yok uzgunum dedi
Tüp bebek şansınız varmış. Bu kadar karamsar olmayın. Bizim iki evladımız var, ikisi de tüp bebek yöntemiyle oldu. İyiki de olmuş. Muhteşem bir buluş.
Biz de altınlarımızı bozdurduk zamanında bu tedavi için. Altın, para, pul önemli değil. Şansınız varsa deneyin ve umutsuzluğa kapılmayın. Bana da çok uzak bir hayal gibi gelirdi önceden. Siz eşinize destek olun. Onun şu an desteğe ihtiyacı var.

Bilirkişi yorumu yapacağım lütfen her kelimemi iyi okuyun tekrar tekrar.
-Herşeyden önce bunu öğrendiğiniz gibi ailelerle paylaşmanız yanlış ve siz henüz bilmiyorsunuz ama bunun yanlış olma sebebi insanların size birşey diyeceğinden değil, sizin henüz durumu hazmedememenizden. Önce sindirip tüm tedavi yöntemlerini öğrenip hatta 1 tedavi yapıp sonra söylemeniz veya hiç soylememeniz gerekirdi.
- Bir diğer husus anladığım kadarıyla eşiniz azospermi, ya birkaç tane sperm çıkışı oldu ya da hiç sperm çıkmadı ve size tese ile tüp bebek tedavisi önerildi. Bu düşündüğünüzden sık rastlanan bir durum ve pek çok bu hastalığı olan insan tüp bebek ile hamile kaliyor ben bunu hem tüp bebek merkezlerinde gördüm hem bu forumda.
-Erkekler vitaminlere minerallere takviyelere kadından daha çok cevap verirler vücutları olumlu etki gösterir. Proxeed plus, keçi boynuzu pekmezi, l arginine, l carnitine, b12, c vitamini ve yüzlerce takviyeyi forumu iyi okuyarak bulabilirsiniz özellikle yazdıklarım da iyidir.
-Tüp bebek çok yaygın bir tedavi yöntemi saniyorum Türkiyede 1 günde 1000den fazla yumurta toplama işlemi yapılıyordur ve bunu defalarca yapan (ben 3 kez) insanlar var. Kimisi 1.de pozitif kimisi 10.da kimisi hiçbirinde.
-Kesinlikle olmaz denilen gruplarda donasyon da öneriliyor ki bu şekilde evlat sahibi olup mutlu olan yüzlerce insan var.

*Herşeyden önce eşinizin moralini yerine getirin pozitif duygular aşılayın siz mutlu bir ciftsiniz ve her şey güzel olacak çocuk olsa da olmasa da.

Merhabalar, bütün yorumları okumadım ama umut olur diye yazmak istedim...
Eşime geçen yıl sperm sayısı sıfır çıkınca azosperm tanısı konulmuştu. Çok üzüldük elbet, sperm olmayınca çocuk da olmaz dedik. Sonra başka bir laboratuvara başvurduk ve 5 tane sperm çıktı. Eşim anında sigarayı bıraktı, yediğine içtiğine dikkat etti ve urologun verdiği bazı vitaminleri kullandı. 3 ay sonraki sperm testinde 13 hareketli sperm bulundu. Bir yıl sonra yapılan testte 50 tane bulundu ve hemen dondurttuk. Geçen ay tüp bebek tedavisine başladık. Döllenme aşamasında eşimden yine taze sperm çıkışımız olfu ve dondurulanları çözmek zorunda kalmadık bile. Şimdi 7 adet çok iyi kalitede dondurulmuş embriyomuz var. Bir buçuk yıl önce hiç çocuğumuz olmayacak diye kabullenmiştik. Şimdi ise bir umudumuz var. Siz de hemen pes etmeyin, tıp çok ilerledi. Sperm azlığının bir sebebi var mı, genetikte problem var mı onları araştırın. Bazen ilaç tedavisiyle sperm çıkışı olabiliyor. Bazen kanallarda tıkanıklık oluyor ve sperm olmasına rağmen çıkamıyor.. Öyle olsa bile tese ameliyatıyla testisten sperm alabiliyorlar. Yani kestirip atmaya lüzum yok eşine ümidinin olduğunu, herşeyi var edenin Allah olduğunu, bunun ikinizin imtihanı olduğunu, bazı insanların varlıkla, bazılarının yoklukla imtihan edildiğini anlat. Ona güç ver. Erkekler bu konuda daha hassastırlar. Allah yardımcınız olsun ve bu yolda size bolca kolaylıklar versin. Çok şukur ki tıbbın bu kadar imkan sağladığı bir zamanda yaşıyoruz. Omuz omuza verip savaşacaksınız. Bunu yaparken birbirinizi gözden kaybetmeyeceksiniz. Hiç bir imtihan, cocuksuzluk bile şu hayatı zehir etmeye değmez. Mutlu olduğun başka işlerle uğraş, çocuğun olunca yapamayacağın şeyleri yap. Her zahmette bir rahmet vardır, unutma sakın. İnşaallah siz de kucağınıza bebeğinizi alır, bu günleri gülümseme ile hatırlarsınız.

Bir şekilde tedaviye başlarsak zaten öğrencekler diye söyledik babalar bilmiyor birtek anneler ve görümcem biliyor
Onlardan maddi destek alacaksanız evet mecbur bir şekilde öğreneceklerdi belki. Ama böyle bir durum yoksa keşke hemen bahsetmeseydi eşiniz. Tedavi olur artık umut kalmaz anca o zaman. Bir anlık o sıkıntısıyla onu doğru buldu demek. Eşiniz için çok zor bir durum bide toplum olarak da erkekte sorun olması daha bir sorun gibidir ya saçma bir şekilde. Bu süreçte eşinize destek olun. Tedavi olurken bir yandan da psikolojik destek alabilirsiniz.Allah hayırlısıysa sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah.

O 01. Nikotinlerden az icmedim bende simdi.daha ağırını iciyorum o ufaklardan daha cok içiyordum cunku
Ama cocuklar yatinca kahveyi cayi alip balkonda keyif yapmakta paha bicilemezdir haa :)
Insallah onlar.icmezler baslamazlar

Öncelikle tesekkurler ama şu ailelere soylememe konusunu artık kapatmak istiyorm bu bizim tercihimz ve konumz aileler değil onlar bizim destekcimiz benm sorunum eşimin hiç bir tepki vermemesi tedavi isteyip istemeyeceği çünkü ilk ogrendgmzde sulalesinde örneklerde olduğu için "benm de asla çocuğum olmucak" düşüncesinde ve hatta bana istersen ayrılalım bile dedi durum wahip bu düşüncesini yıkamıyorum kafasına yerleşmiş bir kere

Bir şekilde tedaviye başlarsak zaten öğrencekler diye söyledik babalar bilmiyor birtek anneler ve görümcem biliyor
Tedavi sırasında neden bilsinler önce kendi aranızda halledebilirsiniz gerekiyorsa tabi ki altınları bozduracaksınız.Bir kaç dr görüşü almanızı tavsiye ederim

Benim eşim de azospermi.

Aynı şekilde bir abisi ve amcasinda da bu durum var ve çocukları olmadi malesef.

Azosperminin nedeni önemli. Yani genetik mi yoksa hormonal mi. Genetikse zaten ne yaparsaniz yapin olmuyor. Hormonelse iğnelerle falan tedavi şansı var.
Ama ailede çocuksuz birilerinin olmasi genetik olabileceğini gosteriyor.

Eşim mikro tese ameliyati oldu ve malesef sperm bulunamadi. Doktorlar ameliyata girerken büyük ihtimal bulunur demislerdi. Cok hayal kırıklığı yaşadık. Bu yola çıkarken gercekten cok güçlü olmak gerekiyor.

Normal bir tüp bebek sureci değil bu. Yani sperm yoksa tüp bebek aşamasına zate gecilemiyor.

Okadar yumurta çatlama igneleri oldum ki. Yani eşim ameliyata alındığında sperm bulunursa hemen yumurta toplanacakti benden de. Hevesimiz kursağımızda kaldi.

Kendinizi her sonuca alıştırın bu surece başlarken.

Söylediklerim biraz kırıcı ve acımasızca ama keşke biri de bize söyleseydi bunlari.

Veren de Allah vermeyen de. Çocuk olmasa da başka şeylerle mutlu olmak mümkün.

Eğer bu kadar çok çocuk istiyorsanız altınlarınzı düşünmüyor olmanız lazım, altınlarımızı bozdurmak zorunda kalacağız demişsiniz yani zorunda kalmak ?? Ev araba değil ki bu, çocuk yahu

Eşinize sarılın ona destek olun. Bir süre sanki bu konu olmamıs gbi davranın. Onu hazır hissettiginizde alır karsınıza konusursunuz. Rabbim şifa versin. İnşallah isteginiz tez zamanda gerçek olur.

herseyin ilaci vardir vardir bak iyi dusunmussuniz altinlarinizi bozun tedavinize bakin onemli olan. ikinizin mutlulugu onun yaninda olunnnn her daim

ya bu kadınlardaki altın merakı nedir, anlamıyorum. o altınlar zor günler için değil mi? mezara götürmeyeceksiniz sonuçta. e bu tedavi için kullanmayıp ilerde ev peşinatı yaparsınız, evin duvarlarına filan sarılırsınız artık. lütfen biraz mantıklı olun. ayrıca hemen herkese yaymanız da çok saçma.

Konu sahibi öncelikle eşinize zaman tanıyın. Biraz toparlayıp durumu kabullenince de erkek infertilitesinde uzman iyi bir tup bebek merkezi ile on goruseye gidin, sonuclarinizla birlikte.
Erkekte problem olanlar daha kolay gebe kalıyorlar tup bebek ile. Tup bebek tedavileri pahalı ama öyle aşırı pahalı değil. Esin belki sadece ameliyatla düzelecek. Hic bir şey yapmadan kendinizi yipratmayın.
Bu cocuk olaylarında psikoloji hepsinden onemli. Ilerde bitkisel kurler de denersiniz. Hayat bir sınav gerçekten. Ya evlatla,ya eşle, ya aile ile ya da işle sinaniyoruz. Bir arkadaşımın da esinde azospermi vardı. Aşılama yöntemiyle 3uzleri oldu.
Benim kiz kardeşime de senin çocuğun olmaz dediler, başka bir doktor tedavi ile olur dedi ve normal yoldan çocuğu oldu.
En önemlisi rahat olun. Eğer eşiniz çok kötü olacaksa bir psikologla görüşün. Yardımı olacaktır.

Benim bir tanidigima da aynı şey söylendi hatta tüp bebek le bile çocuğun olmaz dendi şimdi tüp bebek tedavisi ile ikizleri oldu 1 yaşını doldurdular eşinizin sorunu ne acaba neden olmazmış çocuğu ona gore bir tedaviye başlarsınız maddiyat kısmına gelince de bir şekilde olur aileler yardımcı olur kredi cekersiniz canınızı sıkmayın.

Cnm banada yılarca cocugun olmaz. Fsh lh sıfır. Rahım ince ve küçük dedıler ve ben yıllarca evlilik dusunmedım. Sonra eşim çıktı karsıma konustuk. Sıkıntı yok cocuk olmasada olur dedi. Evlendık 1.5 tıl sonra tedavıye basladık. 5. Tedavımde sonuc aldım ve ıkızlerim olcak nasip olursa.
Ve bu tedavılerde allah nasip etti ama doktorların bana faydası su yonde oldu sadece yumurta takıbini yaptılar. Ben buradakı tecrubelı arkadaslardan hangi ilaçları kullanmam gerektiğini,ilaçları raporlu alacagımı, nelere dikkat etmemm gerektiğini herseyı tecrubeli arkadaslardan öğrendim. Sizde bir doktorla yetinmeyin. Yuzume cok vuruldu asla cocugun olmaz dıye.
Eşinin rahatsizligı ne. Şimdi artık idrardan bile sperm bulan bir dönemdeyiz.
Mesela benım hastalıgın erkegınde sperm cıkısı sağlaması ve o soerm sayısının artması 3 yıl.
Ve sıze bır cerrah önereceğim. İstanbulda ensar hastanesınde celalettin peru. 350 tl muayene ucretı var ve kuklanman gereken ilaçların raporunuda yazıyor. İnfertilitede ustune tanımam.instagramdan ekleyın. En ümitaiz vakalarda bile sonuc alanlar oldu. Ben de onun bızım grup hastalarda uyguladıgı bı tedavıyı uyguladım. Kendısıne gıtmedım ilacın raporunu cıkardım ve onerdıgı sekılde kullandım. Üçüzlere hamile kaldım birinin 8. Haftada kalbi durdu. İkizlerle devam edıyorum.

Umutsuz olmayın lütfen

Bu sabah bizi görümcen aradı randevu almış (doktor tanidik) tüp bebek merkezinden bi gidelim birde onlar tahlil yapsınlar daha detaylı bakarlar dedi gidip tahlil verdik 45 dk bekledik sonuç gene 0 doktorlada görüştük aynen düşündüğüm gibi eşim hiç çocuğu olamıyacağını düşünüyor doktorda genetik olabilir ama biz yine bütün işlemleri yapıcaz dedi birde yıkama yöntemiyle bakilicakmis yarım saat sonra 2, tahlili verdi yikama yontemiyle canli sperm bulunamadi ama doktor mikro tese diye birseyden bahsetti kasiklardan bakiliyormus canli sperm varsa aliniyormus bulunursa tup bebek tedavisi bulunmazsa yapicak bisi yok napalim esim cok umutsuz benimde cocugum olmicak bosuna ugrasiyoruz diyo hatta ayrilalim senin sucun ne diyo bana ne diyosam olmuyo ben ondan baskasiyla evlenmem ki bu sebeptende ondan ayrilcak degilim cok üzgünüm ya ((

Nerede yasıyosunuz. Celalettin peru bayanda da ıyı ama özellikle erkekte ve bıldıgım kadarıyla kendıni tedavi etmiş bir adam. Mutlaka değerlendirin instata 0 sperm olup sonrasında sperm olusan cok hastasınjn sonucu var.

Bende eşime demiştim boşanalım. Sen git baskasıyla evlen dıye. Eşinizin size en çok ihtiyacı oldugu dönem. Size çok iş düşüyor cok destek olacaksınız. Hatta bi taitle falan gidin. Ben gecen sene ocakta ciddi ciddi boşanma davası acacaktm. Eşim çok kızdı bana. Ben aynı durumda olsam bırakcakmıydın o zaman diye. Sende bu sekılde konus eşinle. Moral ver. Peru sıze ilaçlar konusunda da yardımcı olur rapor cıkartarak. Tedavıde ilaçlar cok pahalı ama rapor alırsan sadece doktor ucretı odersın. Benım iğneler normalde 2000 cıvarında tutuyor ama ben raporlu aldıgımdan 0 tl odedım.

Bizide rapor çıkarmı acaba 3 yillik evli olma zorunlulu varmış sanırım bu sene bizim 4. yilimiz

Bizide rapor çıkarmı acaba 3 yillik evli olma zorunlulu varmış sanırım bu sene bizim 4. yilimiz
İlaç raporu cıkarabiliyor. Tüp raporu hakkında 2 asılama biliyorum ama sız onu bı tup bebek merk danısın. Benım takıpte olmasaydı ıkı asılamam vardı 3 yıl evlılık 1700 mu ne sıgorta arıyolar. Bunları saglarsan rapor verılıyo ama onda da soyle bj engel var bazı drlar kendısı tup yapmadjmı raporda vermıyolar dısarda yapman için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…