- 5 Temmuz 2010
- 3.275
- 1.064
- 698
İlaç raporu cıkarabiliyor. Tüp raporu hakkında 2 asılama biliyorum ama sız onu bı tup bebek merk danısın. Benım takıpte olmasaydı ıkı asılamam vardı 3 yıl evlılık 1700 mu ne sıgorta arıyolar. Bunları saglarsan rapor verılıyo ama onda da soyle bj engel var bazı drlar kendısı tup yapmadjmı raporda vermıyolar dısarda yapman içinBizide rapor çıkarmı acaba 3 yillik evli olma zorunlulu varmış sanırım bu sene bizim 4. yilimiz
Burda söylediler biz3 raporda cikartabilirsnz devlet karşılığı dediler ama neyi karşılandı bilmiyorum tabiİlaç raporu cıkarabiliyor. Tüp raporu hakkında 2 asılama biliyorum ama sız onu bı tup bebek merk danısın. Benım takıpte olmasaydı ıkı asılamam vardı 3 yıl evlılık 1700 mu ne sıgorta arıyolar. Bunları saglarsan rapor verılıyo ama onda da soyle bj engel var bazı drlar kendısı tup yapmadjmı raporda vermıyolar dısarda yapman için
Benımde dediğim kapsamlı testlerden sonra doktor yonlendırır zaten. İğne olmadan tedavisi olmaz zaten. Mutlaka hormon iğneleri kullanacak. Bende 5 tedavi gördüm ve iğneler olmadan asla yumurtam buyumuyor. Kan pıhtılasmam var her gün iğne oluyorum. Nazında eşi iğne kullanmadan zaten cocuk sahibi olamaz. Bunu kendiside biliyodur.Ya bilen de akıl veriyor bilmeyen de.
Biz bahçeci ve acıbadem prof. Dahil bir cok doktora gittik. Mikro tese de olduk.
Lutfen hemen umutsuzluğa kapılmayın. Evet normal yolla mümkün değil hamile kalmaniz. Ama önce bir tahlil yaptirin. Genetik test ve hormon testi. Genetik test temiz çıkarsa mikrotese ile sperm bulunabilir. Ama idrarda sperm falan olmayan tedaviler.
Hormon dengesizliginden sperm uretilemiyorsa eşin göbekten hormon ignesi yapacak ve hormonlar düzene girecek sonra mikrotese yapilacak. Sizin geçtiğiniz bu yollardan ben de geçtim .
Eşinize destek olun ve doktorunuzu iyi dinleyin.
Benımde dediğim kapsamlı testlerden sonra doktor yonlendırır zaten. İğne olmadan tedavisi olmaz zaten. Mutlaka hormon iğneleri kullanacak. Bende 5 tedavi gördüm ve iğneler olmadan asla yumurtam buyumuyor. Kan pıhtılasmam var her gün iğne oluyorum. Nazında eşi iğne kullanmadan zaten cocuk sahibi olamaz. Bunu kendiside biliyodur.
Düşündük ama çok zor maddi anlamda ve psikolojik anlamda çok yıpratıcı bir süreç. Son zamanlarda eşimle de sorunlar artınca , olmaması hayırlıymış demek ki dedim. Evlilik sallantıda biraz şu sıralar:)Siz tüp bebek falan düşündünüz mü peki
Dr ların her dediğine de inanmamak gerekiyor bence eliniz beslenmesine dikkat etsin 3 ayda yenileniyor spermler ve bol dua inşallah olur sıkmayın canınızıYa Allah deyip tedaviye başlayın.sorun eşinizde olunca aşılama vs ile vakit kaybetmeyin raporçıkartarak
tüp bebek tedavisine başlarsınız.benim kuzenimin eşinin bir tane bile spermi yoktu.simdi 1 yaşında kızı ve 4 tane çok kaliteli dondurulmuş embriyoları var.ben de tüp bebekle oğluma kavuştum.16 aylık hamdolsun.benim de yumurta rezervim azalmaya başlamıştı erkenden.esinize selam söyleyin:)evet birçok insan gibi kolaylıkla olmasa da çabalardan çocuğunuz olabilir.olabilir diyorum herkesin ki bir ihtimal zaten.sebepsiz de olsa insanların bebekleri olmayabiliyor.Allah hayırlı sağlıklı versin inşallah.moralinizi hiç bozmayin.ne doktorlar var evellallah.
Sorun ne imişKizlar merhaba ben yeni uye oldum burayi takip ederim ama hic uye olmamistim benimde bir sorum olucak
Ben evleneli 3 yıl oluyor çokta severek evlendim ilk 2 yıl çocuk istemedik ama son bir yıldır istiyoruz hele eşim benden daha çok istiyor bende bir yıldır hamile kalmayınca doktora başvurdum tahliller falan yapıldı ve eşimin çocuğu olamayacağını öğrendik daha 3 gün oldu ogreneli eşimde bende çok üzgünüz ailelerimde söyledik onlarda üzüldüler ne yapacağımızı bilemiyoruz eşim cook çocuk istiyor oyuzden iyice dağıldı eve çok geç geliyor benimle fazla konuşmuyor hemen yatıyor çok üzüldüğünü görebiliyorum ben bu durumda ne yapılacağını bilemiyorum kayın validem çok iyi bir insandır oğlunun durumunu öğrenince çok üzüldü ben bir şekilde çocuk sahibi olabilecgmizi bir sürü tedavi yolları olduğunu söyledim ama bizim maddi gücümüz de buna pek müsait değil anca altınlarımızı bozdurmamiz lazım tedaviyi karşılaya bilmek için ama eşim ne düşünüyor bilmiyorum napicam ben ya bi akıl verin
Tesekkurler saolun inşallah sizde tedavinizden sonuç alırsınız biz henüz bugün gittik tüp bebek merkezine herşeye bakilacakmis bekliyoruz detaylı tahliller yapıldı tıkanıklık yok hiç spermde yok ilaçlarla olucak gibide değilmiş genetik mi diye bakicaklarCanım aynı durumdayız şuan benimde eşim azosperm ilk şok anı suan moralinin bozuk olması çok normal rabbim bu imtihanı bize vermeden önce ben gitmiştim doktora pcos oldugumu öğrendim o kadar moralim bozuldu ki üç gün yemek yiyemediğimi bilirim arastırmalar maddi imkanlar hep kafama taktım sonra eşimin durumunu öğrendik.. dedim ki benim önce gitmem ve öğrenmem demekki eşimi daha iyi anlayabilmem içinmiş. Tam bir sene oldu biz öğreneli doktorun tüp bebek dediği öncelikle tese ameliyatı teseden sperm çıkmama durumuda var yani sana tavsiyem ameliyat düşünmeden önce tahlillerini tam yaptırın hormon tahlili, genetik tahlil, azosperme uygun ultrason(tıkanıklığa bakılması için) inhibin testi yani bu tarz testleri var önce onları yaptırın belki durumunuz çok daha kolaydır.. hormon düşüklüğü varsa mesela 6ayda doğal yoldan sperm çıkışı olur yada tıkanıklık varsa eşinizin annesi havale geçirmişti demiş buda azospermde etkili bi durum sıcaklar testisleri etkiliyo sıcak olmaması lazım yani sebep olabilir. Bizde suan tedavideyiz böyle olup çocuk sahini olan çok insan var en iyi destek sen olacaksın suan biz çok şükür şok kısmını atlattık suan umutla tedaviye devam ediyoruz Rabbim sizede bizede tüm isteyenlere de nasip etsin birde eşi azosperm olanlar var burda ordanda arkadaşlardan bilgi alabilirsin
Azospermi doktor normal yolla olmaz dedi tüp bebek için tedaviye henüz bugün başladıkSorun ne imiş
Neden olmayacakmış
Dr neye dayanarak dedi bunu ?
Canım tüp bebk merkezleri direk tese diyeceklerdir tese olmadan önce iyi karar verin çünkü tesede çıkmazsa hem daha yıkıcı oluyo hemde testisler zarar görebiliyo biz suan celalettin peruda tedavideyiz tese olup onda tedavi olan çok insan var teseye karsı bi doktor çünkü tedavi imkanı varsa süreç uzayabiliyo birde maddi olarak tüp bebek merkezlerinde bu tarz tahliller sizi zorlar devlette yaptırabileceğiniz tahlilleri devlette yaptırmaya çalışın tavsiyem çünkü uzun ve maddi açıdan zorlayan bir süreç oluyo ama umudunu hiç kaybetme ve eşine sürekli umutlu konus suan en büyük desteği senden almak istiyo sana karsı mahcup hissediyo olabilir.. biz bu durumdan sonra eşimle daha çok bağlandık birbirimize belkide bu imtihan bizim birbirimize olan aşkımızı daha çok anlmamızı sağladı yavrumuz oldugundada (inşallah) çok daha kıymetli olmasını sağlayacak Rabbim büyük genetik eşinin abisinde felan varsa çıkabiliyo tahminim bebekken geçirdiği havaleden ötürüdür diye düşünüyorum Allahım şifanız nerdeyse oraya yönlendirsinTesekkurler saolun inşallah sizde tedavinizden sonuç alırsınız biz henüz bugün gittik tüp bebek merkezine herşeye bakilacakmis bekliyoruz detaylı tahliller yapıldı tıkanıklık yok hiç spermde yok ilaçlarla olucak gibide değilmiş genetik mi diye bakicaklar
BUNLARI BURADA HEP YAZIYORUMAzospermi doktor normal yolla olmaz dedi tüp bebek için tedaviye henüz bugün başladık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?