Konumuz; Sevgili eşim

Bizide rapor çıkarmı acaba 3 yillik evli olma zorunlulu varmış sanırım bu sene bizim 4. yilimiz
İlaç raporu cıkarabiliyor. Tüp raporu hakkında 2 asılama biliyorum ama sız onu bı tup bebek merk danısın. Benım takıpte olmasaydı ıkı asılamam vardı 3 yıl evlılık 1700 mu ne sıgorta arıyolar. Bunları saglarsan rapor verılıyo ama onda da soyle bj engel var bazı drlar kendısı tup yapmadjmı raporda vermıyolar dısarda yapman için

Burda söylediler biz3 raporda cikartabilirsnz devlet karşılığı dediler ama neyi karşılandı bilmiyorum tabi

Ya bilen de akıl veriyor bilmeyen de.

Biz bahçeci ve acıbadem prof. Dahil bir cok doktora gittik. Mikro tese de olduk.

Lutfen hemen umutsuzluğa kapılmayın. Evet normal yolla mümkün değil hamile kalmaniz. Ama önce bir tahlil yaptirin. Genetik test ve hormon testi. Genetik test temiz çıkarsa mikrotese ile sperm bulunabilir. Ama idrarda sperm falan olmayan tedaviler.

Hormon dengesizliginden sperm uretilemiyorsa eşin göbekten hormon ignesi yapacak ve hormonlar düzene girecek sonra mikrotese yapilacak. Sizin geçtiğiniz bu yollardan ben de geçtim .

Eşinize destek olun ve doktorunuzu iyi dinleyin.

Benımde dediğim kapsamlı testlerden sonra doktor yonlendırır zaten. İğne olmadan tedavisi olmaz zaten. Mutlaka hormon iğneleri kullanacak. Bende 5 tedavi gördüm ve iğneler olmadan asla yumurtam buyumuyor. Kan pıhtılasmam var her gün iğne oluyorum. Nazında eşi iğne kullanmadan zaten cocuk sahibi olamaz. Bunu kendiside biliyodur.

Artik canli tek bir sperm hucresinden insanlar cocuk sahibi olabiliyor.. umudunuzu kaybetmeyin lütfen.. ne teşhis konuldu?

Idrarda sperm?

Siz kadındaki tedavileri anlatıyorsunuz ama burda sorun erkekte. Genetik testte sorun çıkarsa doktor iğne falan vermiyor.

Hatta erkekte hormonlar normal çıkarsa yine igne vermiyorlar. Sizin bahsettiğiniz yumurta iğneleri tüp bebek aşaması. Eşi azospermi olanlar sizin aşamanızda değil malesef. O yüzden sebep önemli.
Ve ayni iğnelerden bahsetmiyoruz.

Ve erkekte idrar testinde asla sperm aranmaz. Yok böyle bir uygulama. Sizin bahsettiginiz sizdeki idrar testinizde çıkan eşinizin spermidir. Bu durumda da o zaten mümkün degil.

Farklı doktor deneyebilirsiniz. Tedavi şansı varsa altınlarınızı bozdurup deneyebilirsiniz. Olmadı evlat edinebilirsiniz. Zor tabi başlangıçta kabullenmeniz.

Canim çakşir otu suyu da erkekteki problemlere iyi geliyormuş. doktorunuz dinleyin. Eşinize de destek olun.

Siz tüp bebek falan düşündünüz mü peki
Düşündük ama çok zor maddi anlamda ve psikolojik anlamda çok yıpratıcı bir süreç. Son zamanlarda eşimle de sorunlar artınca , olmaması hayırlıymış demek ki dedim. Evlilik sallantıda biraz şu sıralar:)

Dr ların her dediğine de inanmamak gerekiyor bence eliniz beslenmesine dikkat etsin 3 ayda yenileniyor spermler ve bol dua inşallah olur sıkmayın canınızı

Oncelıkle yasadıgınız durumu anlıyanılıyorum. Sorun azosperm sanırım. Oncelıkle arastırılması lazım ne sebeb olmus bu duruma dıye.
Onun dısında benımde azo sebebıyle tup bebek denemelerım var, cok sukur rabbım nasıp etti 3.denemede ogluma kavustum. Suanda surec erken sızın ıcın, dogru adımlar atmanızı onerıyorum

Canım aynı durumdayız şuan benimde eşim azosperm ilk şok anı suan moralinin bozuk olması çok normal rabbim bu imtihanı bize vermeden önce ben gitmiştim doktora pcos oldugumu öğrendim o kadar moralim bozuldu ki üç gün yemek yiyemediğimi bilirim arastırmalar maddi imkanlar hep kafama taktım sonra eşimin durumunu öğrendik.. dedim ki benim önce gitmem ve öğrenmem demekki eşimi daha iyi anlayabilmem içinmiş. Tam bir sene oldu biz öğreneli doktorun tüp bebek dediği öncelikle tese ameliyatı teseden sperm çıkmama durumuda var yani sana tavsiyem ameliyat düşünmeden önce tahlillerini tam yaptırın hormon tahlili, genetik tahlil, azosperme uygun ultrason(tıkanıklığa bakılması için) inhibin testi yani bu tarz testleri var önce onları yaptırın belki durumunuz çok daha kolaydır.. hormon düşüklüğü varsa mesela 6ayda doğal yoldan sperm çıkışı olur yada tıkanıklık varsa eşinizin annesi havale geçirmişti demiş buda azospermde etkili bi durum sıcaklar testisleri etkiliyo sıcak olmaması lazım yani sebep olabilir. Bizde suan tedavideyiz böyle olup çocuk sahini olan çok insan var en iyi destek sen olacaksın suan biz çok şükür şok kısmını atlattık suan umutla tedaviye devam ediyoruz Rabbim sizede bizede tüm isteyenlere de nasip etsin birde eşi azosperm olanlar var burda ordanda arkadaşlardan bilgi alabilirsin

Sorun ne imiş
Neden olmayacakmış
Dr neye dayanarak dedi bunu ?

Devletin tüp bebek yaptırmak için belirli bi şartları var bi araştırın şartlara uyuyor musunuz diye

Tesekkurler saolun inşallah sizde tedavinizden sonuç alırsınız biz henüz bugün gittik tüp bebek merkezine herşeye bakilacakmis bekliyoruz detaylı tahliller yapıldı tıkanıklık yok hiç spermde yok ilaçlarla olucak gibide değilmiş genetik mi diye bakicaklar

Canım tüp bebk merkezleri direk tese diyeceklerdir tese olmadan önce iyi karar verin çünkü tesede çıkmazsa hem daha yıkıcı oluyo hemde testisler zarar görebiliyo biz suan celalettin peruda tedavideyiz tese olup onda tedavi olan çok insan var teseye karsı bi doktor çünkü tedavi imkanı varsa süreç uzayabiliyo birde maddi olarak tüp bebek merkezlerinde bu tarz tahliller sizi zorlar devlette yaptırabileceğiniz tahlilleri devlette yaptırmaya çalışın tavsiyem çünkü uzun ve maddi açıdan zorlayan bir süreç oluyo ama umudunu hiç kaybetme ve eşine sürekli umutlu konus suan en büyük desteği senden almak istiyo sana karsı mahcup hissediyo olabilir.. biz bu durumdan sonra eşimle daha çok bağlandık birbirimize belkide bu imtihan bizim birbirimize olan aşkımızı daha çok anlmamızı sağladı yavrumuz oldugundada (inşallah) çok daha kıymetli olmasını sağlayacak Rabbim büyük genetik eşinin abisinde felan varsa çıkabiliyo tahminim bebekken geçirdiği havaleden ötürüdür diye düşünüyorum Allahım şifanız nerdeyse oraya yönlendirsin

Arkadaşım 2 yıl çocuğumuz olmayınca doktora gidip tahlil yaptırdık . Doktor dalga geçer gibi eşime siz sınıfta kaldınız dedi . Tüp bebek bile zor bu değerlerle dedi . Bizi ürolojiye yönlendirdi . Eşimde varikosel varmış . Ameliyat oldu . Ameliyat sonrası vitamin , ilaç , nohut kürü ne varsa denedik ve 3. Ayda değerler yükseldi . Ve ben 4. Ayda hamileydim . Şu an 5 yaşında oğlum . Siz de bir ürolojiye görünün . Ve gerçekten dedikleri gibi kafaya takmadığın anda geliyor bebek . Ben hiç umutlu değildim ve oldu . Allah hayırlı zamanda isteyen herkese nasip etsin inşallah . Çok zor beklemek

Azospermi doktor normal yolla olmaz dedi tüp bebek için tedaviye henüz bugün başladık
BUNLARI BURADA HEP YAZIYORUM
sana da yazacagım
lütfen transfer olmadan evvel kanına baktır pıhtılasma vs var mı dıye
pıhtılasman varsa bebek düşüyor allah korusun
drlar bunu pek onemsemıyor

ve eğer maddı ımkanın var ise
embriyolarını lutfen genetiğe yolla transfer oncesı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…