- 16 Ocak 2021
- 4.295
- 7.699
- 108
- 30
- Konu Sahibi ferhunde001
-
Evet ve eşinize neden konuşmuyorsun konuşalm vs demeyin lütfen . Kendim de aynı olduğum için inanılmaz rahatsız eden söylemler bunlar. Siz ilgisini çekecek konular açmaya çalışın. Daha da olmuyorsa o ne izliyorsa onunla lgilenin. Bunları yapamıyorsanız da en güzel kendinizi çekin kendi sevdiğniz şeylerle ilgineninoyle galiba. cunku esimin babasi da bu yapida bir adam. gerekli olmadikca konusmaz. hatta bi amcasi var. birgun boyle 10 kisi falan salonda muhabbet ediliyor hararetli hararetli. kahkahalar havada ucusuyor. amcasinda tik yok. konusmuyor hafifce gulumsuyordu adam. o yuzden genetik heralde diye dusunuyorum.
Günü çok standart geçtiği için öyle cevaplar veriyor herhalde. Sizin iş muhabbetinizi sevmiyordur belki.
İlla ki keyif alacağı konular vardır. Mutlaka güncel şeyler olmasına gerek yok.
Bir şeyler izlemeyi seviyorsa, birlikte izleyin, akabinde açık uçlu sorular falan sorun. Ya da bir haber izliyorsanız, onun yorumunu sorun. Keyifli dinlediğinizi hissettirin, zamanla anlatmaya başlar diye düşünüyorum.
Karakter meselesi tabi ki ama bu tarz şeylerle biraz açılabilir.
Böyle pasif bir ev ortamı çok sıradanlaşır , ruhsuzlaşır.
Kaliteli sohbetler insanlara çok iyi gelir.
evet o yuzden ben de onunla birlikte arabalarin carpisma testi videolari, surus deneyimi videolari, araba tamir videolari, elektrikli araclar, gibi seyler izliyorum. ancak onlarla ilgili konusturabiliyorum. ama tabi bi noktadan sonra sikildigim icin kendi ilgi alanlarima yonelmek daha iyi olacak heralde.Evet ve eşinize neden konuşmuyorsun konuşalm vs demeyin lütfen . Kendim de aynı olduğum için inanılmaz rahatsız eden söylemler bunlar. Siz ilgisini çekecek konular açmaya çalışın. Daha da olmuyorsa o ne izliyorsa onunla lgilenin. Bunları yapamıyorsanız da en güzel kendinizi çekin kendi sevdiğniz şeylerle ilginenin
belki de anlatacak bir şey bulamıyordur.ilk tanistigimiz zamanlar zaten nerde okudun kac kardessin ne is yapiyosun vs tanisma diyaloglari oldu. sonrasinda hep gezerek vakit gecirdik. milli parklara gitmek, muze gezmek, denize gitmek, yemege gitmek, sinemaya gitmek, piknige gitmek vs. etkinlik bazli konusma oluyordu. tabi evlilik hayati monoton olunca hergun ne konusayim diyordur belki :)
evet bazen film izleriz. dediginiz gibi kitap muzik cocukla oynama falan vakit geciyor.
Ben zorla da olsa dinletiyorummerhabalar,
4 yasinda bir oglumuz var. ikimiz de calisiyoruz. ben aksam 18.30 gibi eve geliyorum 5 gun calisiyorum isim masabasi. esim saat 20.00 gibi eve gelir. 6 gun calisir. hem zihinsel hem bedensel yorgunlugu var. esnaf. eve geldikten yatana kadar eger o gun buyuk bir sorun yasamadiysa 'bi bardak cay doldurur musun, eline saglik,' vb. o anlik cumleler haric hicbirsey konusmaz. hep youtube instagram ve muzik. hem konusmak istemez hem de konusulan seyi dinlemek istemez. cok ugrastim ama artik kabullendim konusmayacagini. aksam eve geldigimde sadece cocugumla konusmak sıkıcı oluyor. siz neler yapiyorsunuz kizlar.
Benim esim haftada 2 gun 8 de gekirse dua ediyorum. Cok yogun calisiyo ve kendi isi oldugu icin de cok stresli. Normalde de konuskan degil o yuzden aksama kadar konusabilecegi tum enerjiyi harcayip geliyo. Aksam sus pus. Ben kabullendim. Ama yaninda oturayim ordan burdan konusayim ister. Dinlemez. Ama sinirlenip ariza cikarinca ya da annemlerde bi iki gun kaldigimda evde sesin olmayinca cok bos der. Ben bidir bidir konusayim arka fon gibi olsun istiyo sanirim. Ara ara sinirlensem de alistim. Ben de de 2 cocuk varken aksama enerji kalmiyo zaten artkmerhabalar,
4 yasinda bir oglumuz var. ikimiz de calisiyoruz. ben aksam 18.30 gibi eve geliyorum 5 gun calisiyorum isim masabasi. esim saat 20.00 gibi eve gelir. 6 gun calisir. hem zihinsel hem bedensel yorgunlugu var. esnaf. eve geldikten yatana kadar eger o gun buyuk bir sorun yasamadiysa 'bi bardak cay doldurur musun, eline saglik,' vb. o anlik cumleler haric hicbirsey konusmaz. hep youtube instagram ve muzik. hem konusmak istemez hem de konusulan seyi dinlemek istemez. cok ugrastim ama artik kabullendim konusmayacagini. aksam eve geldigimde sadece cocugumla konusmak sıkıcı oluyor. siz neler yapiyorsunuz kizlar.
E bu çok güzel birşey bence varsın az konuşsun bazı kocalar ayni evde olmaya katlanamıyorbaşka odaya gectigim an nerdesin gel burda otur der. cok bozulur baska odada oturmama. ne farkeder diyorum ben de aynen. onun icin ayni odada oturmak onemli
ben hep sorarim gununun nasil gectigini. ayni degisik bisey yok. sunu yaptik bunu yaptik. orda biter. benim naptigimi sormaz. bazen ben anlatirim isyerinde olan seyleri. pek dinlemez. dinlerse de hic bi yorum yapmaz.
o yuzden ben de sormayi da anlatmayi da biraktim.
İkizler burcu musun senBen konuşmadan duramiyorum. Ama oyle eşimin başinda oturup konusmayi beklemiyorum ben, başka şeylerle ugrasirken hep aklima bir şeyler geliyor ve oradan konuşuyorum.Eşim bazen evden çalişiyor ve online toplanti yaptiginda Onunla konuşamiyorum ya çatliyorum, soyliceklerimi biriktiriyorum ve sirf toplanti bitse de dusunduklerimi konuşsam diye darlaniyorum.
Asla laf atmadan duramam. Eee o da cevap veriyor haliyle ve konuşma oluyor.
Ha dinlemek istemeyen ve dinlemeyen adama bir şey yapamazsiniz ama bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?