- 2 Temmuz 2013
- 4.166
- 8.829
- 358
- Konu Sahibi Legendwomen
-
Yani?Kişilerin ne gibi bir sorumluluğu var ki? Bizim komşumuza köpekler saldırmıştı ve öyle ufak tefek ısırıklar da değildi maalesef, durumu bildirdiğimizde aşılı hayvanlar için gelip toplama ya da farklı bir uygulamanın olmadığını belirtmişti belediye. Hayvanları bu saldırgan hale getirenler de biz insanlarız, bence biraz da bunu düşünmek lazım
Köpekler için belediyeyi aradım , saldırgan olduklarını belirttim . Toplayıp barınağa götürdüler . Bu şekilde saldırgan olduklarını özellikle şikayetinizde belirtin .
Mesela böyle köpek filan ısırınca hiç hareket etmeseler kaçmasalar kendilerini korumasalar buna şahit olanlar da aynı tarz köpekleri olay yerine getirse ısırıla ısıtıla yiye yine bitirirler aslında dimi ama yok illa canlarını koruyacaklar pis hayvan düşmanlarıGeldi yine hayvan dusmanlari, bi bitseniz de kurtulsak.
Millet kendi karnını evladının karnını zor doyuruyor ne yazıkki gerçek manada doyuramayanlar çok, sürekli mamayla gezip sokak hayvanlarını doyurmak ne kadar mantıklı bir öneri?Saldırıya uğrayan küçük çocuklar ölen çocukların haberlerini okuyoruz ama nedense hayvan düşmanı olunuyor. Sürekli mamayla gezerim kaç hayvanın tedavisini üstlendim ama bir çocuğun bir gencin canı bu ya daha zarar görebilirdi Allah korusun. Hayvanlar toplatılsın vs asla demem demiyorum ama suçlu gibi bir de suçlamışsınız. Geçmiş olsun konu sahibi yapabileceklerinizi yapmışsınız
İstisna olan bakilabilen kopekler, saldiran kopeklerin oranindan bahsetmiyorum ben. Hangi canliya nasil davranirsaniz benzer sekilde tepki alirsiniz bunu bir psikolog olarak benden iyi biliyor olmaniz lazimdiİşte o istisna bir gün belki sizin belki çok sevdiğiniz birinin belki de hiç tanımadığınız birinin canına mal olabilir. O zaman yüzde 5 bizi buldu. İstisna napalım kader diyebilir misiniz?
I ıh olmaz köpekler “kutsal varlıklar” çocuklar ölse de kafa derileri yüzülse de asla haklarında olumsuz yorum yapamazsınız. Onlar saldırmazlar ölen insanlar eceli geldiği için ölmüştür. Yoldan geçerken köpeklerden izin alsaydı konu sahibi ısırılmazdı. Hak etmiş(!) ironi bir yana çok geçmiş olsunHadi çıkarmamış olsun. Şey bu biraz da bir yanlışa ses çıkarmadıysan, diğerlerine de çıkarma. E niye? Buna çıkarmaz, şuna çıkarır, ötekinde eyleme geçer. Bunun denetlenmesi size mi kaldı ya? Zorbalık bunun adı.
Şunun mantığını anlamıyorlar, sürüler( insan toplulukları dahil) mantıksızdır. Hayvanlar( insan da hayvan) sürü olunca bir liderin davranışı mantıksız olsa dahi ona uymaya eğilimlidir.O saatte orada ne işleri varmış?
Pardon bu o değildi.
Köpekler saldırır arkadaşlar, hatta kediler de. Hayvanlar evet akıllıdır ama her şeyi de mantık çerçevesinde yapmazlar. Saldırgan hayvan var diye cebimde ödül maması ile gezemem kusura bakmayın.
İyi yapmışsın konu sahibi. Geçmiş olsun.
Köpeksavarı nereden aldınız acaba işe yarıyor mu nette satılanlara güvenemedimKısa süreli İstanbul dışında bir yerde yaşıyorum. İlk defa bu kadar bol köpeğe şahit oldum :d köpekten korkuyordum ama alıştım artık ayak uydurmaktan başka çarem yok. Niye yok? Çünkü belediyeyi kısır olmayan köpekler için defalarca aradım. Hasta yavru köpekler için aradım yavru kabul etmiyoruz dediler 6 yavruya baktım. Yavrular sütten kesildi belediyeyi tekrar aradım kısırlaştırma için. Küpesi de yok annenin dedim gelmediler. Hadi onu geçelim.
Yasaklı ırk köpek geldi sokağa daha bu yavrular el kadarken. Yavrulardan birini öldürdü. Boynunda da tasma vardı bu arada, kim bilir nereden kaçmış. Herhalde sokaktan birini de kovaladı polis arandı onun üstüne belediye geldi. İki hafta önce markette tanışık olduğum biri evlerinin oraya 10 15 tane köpek bırakıldığını söyledi belediye tarafından. Köpeklerden biri de gebe :) cimere yazdık birkaç kişi, cimer sikayetimizi belediyeye yönlendirdi :d kimi kime şikayet ediyorsunuz durumu :d
Şu yazdıklarım sadece benim oturduğum yer ile alakalı. Besledigimi belirtmeme gerek yok herhalde ama hadi taşlanmamak için yazayım. Bana hiç saldırmadılar ama sevdiklerinden değil, köpek savarım var basınca kaçıyorlar bir noktada şartlandılar beni görünce hiç yanaşmıyorlar. Seviyorum besliyorum diye öpüş kokuş olmak zorunda da değilim.
Psikolog olsaydım bilirdim belki ama değilimİstisna olan bakilabilen kopekler, saldiran kopeklerin oranindan bahsetmiyorum ben. Hangi canliya nasil davranirsaniz benzer sekilde tepki alirsiniz bunu bir psikolog olarak benden iyi biliyor olmaniz lazimdi
Ayrıca her zaman mama vererek kurtulamayanlar da var.Burada çok boş yorum yapanlar olmuş. Benim okulumda abartmıyorum köpeklere krallar gibi bakılıyor ama bana da gece vakti saldırdılar, sabah erken saatlerde ya da geceleri saldırıyorlar. Okul yönetimine yazdım, gece köpekler bir yere kapatılsa iyi olur diye ama bizim sorumluluğumuzda değil falan filan dediler.Yalnız olsam belki kolayca kurtulamayacaktım, o yüzden aklıma geldikçe sinirleniyorum.
Yorumlarda hayvan düşmanı gibi algi yapmışlar ama bu durum böyle olmamaliBugün sabah staja giderken kampüste köpek saldirdi.kuduz ve tetanos aşısı yaptılar
Cimerden.sikayet ettim sizce bu yeterli mi
Bence geneli iyi muhitlerde yaşadığı için umurlarında değil. Bir de geçende veterinerde gördüm, kuzu etinden mama, tavuktan mama falan yazıyordu. Bu hayvanların canı yok mu? Sokak hayvanı besleyecekler diye günde kaç hayvan ölüyor kim bilir...Alt tarafı et suyunda ekmek kısmına ben de şok oldum. Bir kilo et olmuş 150 160 lira. Eti bulduk, suyunu bulduk, ekmeği aldık. Haşlayıp etrafa dökmesi kaldı. Türkiye de yaşamıyor sanırım.
Hay hay buyursunlar gelsinler :) insanlara özel tarifem var biber gazı ve elektroşok cihazıyla geziyorum.Ben bir forumda "Hele bi o köpeksavarı kullanın, o hayvanları rahatsız edin, gördüğüm yerde dalacağım size" diyen görmüştüm hazırlık sınıfındayken
Bana da atabilir misiniz?
Ay çok yaşayın siz kameraman cevap kelle vardı tam tecizatli gezerdi aklıma o geldiHay hay buyursunlar gelsinler :) insanlara özel tarifem var biber gazı ve elektroşok cihazıyla geziyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?