Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır sanirim ekşi sözlükte okumuştum ama kafa aynı kafa. Köpekleri insanlardan ve çocuklardan üstün tutuyorlar. Hayvan sevip sevmediklerini bilemem ama insanlardan nefret ediyorlar çocuklardan nefret ediyorlar
Bu tarz tayfadan iste burdada var…herkes birlik olunca sesleri cikmiyor fazla ama burdada varlar yani.. belkide cok iyi vatana millete hayirli evlat olacakti kim bilir..

Yok yok onun kedileri var hayvan seviyor o

Biri daha yazmis fanatizm cok
Kotu bir beladir.. kendisinede dedim eger o hayvanlari bizim kadar dusunseler sokakta olmalarini istemezlerdi zaten.. bu onlarin iyiligine degil cunku
Kedisi olabilir, çok hayvansever olabilir, kedileri dışında hayvan sevmiyor da olabilir, hiçbiri beni ilgilendirmez. Ama kimse tutup da “önce şu konuya ses çıkar” diyemez, kendisi ses çıkarmıyorken. Ben şiddet yanlısı olmayan herkese saygı duyarım. Fakat çocuklar başta olmak üzere herkes için tehdit oluşturan bir durumda karşı tarafta olan da şiddet yanlısıdır bana göre. Hemen “sokaktaki beslenen garibanlar” diyorlar ama konu o garibanlar değil zaten. Bizim mesele ettiğimiz hayvanlar sürü halinde gezen ve aç kalsa seni beni kolayca yiyebilecek hayvanlar. Kocamanlar, kalabalıklar, güçlüler. Korunmak imkansız.

Hiçbir canlının zarar gormesini asla istemem. Vaktinde köpek sürüsü saldirisina uğramış bir insan olarak tutupta asla sevemem. Sevmekten kastım nefret etmek değil. Keşke onların yaşayabileceği, kışın sıcak yazın serin, veterineri olan yiyecek imkanı olan barınaklarda yaşasalar. Veya onları sevecek ailelere verilseler. Ben bırakın oksamayi, sesini duysam bacaklarım titriyor.

Çıkmadığını ne biliyorsunuz. Kıyas ettiğiniz şey arpa ile saman

Bu tarz tayfadan iste burdada var…herkes birlik olunca sesleri cikmiyor fazla ama burdada varlar yani.. belkide cok iyi vatana millete hayirli evlat olacakti kim bilir..

Hatta köpeklerin kötü insanlarin içindeki kötülüğü hissettiği için saldirdiğini düşünüyorlar çok üzülüyorum her gün başka bir haber duyuyoruz Umarim en kisa zamanda bir çözüm bulunur

kötü köpek yoktur , kötü insan ne yazık ki çok

Ya ona benzer birsey onceden duymustum. Korkarsan bi hormon salgilaniyomus insandan kopek saldiriyomus, kopekten korkmazsan saldirmiyomus filan cok kez icimden korkmuyorum korkmuyorum dedim kopek surusunun yanindan gecerken.. ama aniden cikan bir kopek olunca soylemeye vaktim olmadi.. demek
O yuzden hizlica uzerimize geldi

Bence öncelik kısırlaştırma. Kısırlaştırma yapılmıyor arkadaşlar. Kuşağında küpe 9-11 arası yavrusu olanlar var. İki köpekten üç dört yılda binlerce köpek olabiliyor. Yurtdışında köpek sahiplenmek isteyenler var. Keşke bir şekilde bunların takibi yapılsa, kısırlaştırılıp diğer ülkelere bir kısmı gönderilebilse.
Şunu da söyleyeyim hayvanların iç güdüsel olarak bir araya geldiklerinde vahşileşmeleri var. Sizi tehdit olarak görmeyebilir ama bu geneli hiç nir şey yapmaz diye söylemek mümkün değil. En azından korkan birinin korkusunu algıladıklarında onlar için av haline gelebilir.
Amerika’da Kanada da kırsalda yaşayıp orada çakallara kendi köpeklerini kaptıran insanlar var. Köpekleri çakallara karışıyor düşünün. İç güdüsel bir şey bu.
Hepimiz hayvanları seviyoruz ama kontrol edilmeli bir şeyler.

Kontrolden kasıt ama hayvanların toplanıp öldürülmemesi olmamalı.

bizim kampüstede siyah var bir tane çok kişiyi ısırdı. ama o yaşa kadar onu ögrenmiş yavrucak, ısırmayı kendini koruma olarak görüyor.

bu yoruma gerçekten kalbi gönülden katılıyorum . sokak köpeği, sokak kedisi kavramı ne yazık ki son bulmadığı sürece bu ısırırma olayları bitmez. sokaklar kedi ve köpek doğurmaz. bu hayvanlar kısırlaştırılmadığı sürece bu sorun göndemden inmez. ayrıca pet hayvanı satışı yasak olmasına rağmen alan besleyemeyen beslemekten sıkılan bireylerin sokaklara terk ettiği canlarda var. insanlar barınaklardan hayvan sahiplense bir taşla iki kuş olur.barınakların durumu içler acısı tıka basa hayvanlar ile dolu.

Denk gelmek isterseniz size ormanı, düzenli besleyen gönüllüleri, veterineri, soğuk havalarda korunmaları için barınakları olan üniversitemin adını özelden verebilirim
İstisnalar var, o yuzden ben pek denk gelmedigim icin diyorum mesajimi dikkatli okuyun lutfen. İstisnalar % 5-10’u gecmez iste

İstisnalar var, o yuzden ben pek denk gelmedigim icin diyorum mesajimi dikkatli okuyun lutfen. İstisnalar % 5-10’u gecmez iste
İşte o istisna bir gün belki sizin belki çok sevdiğiniz birinin belki de hiç tanımadığınız birinin canına mal olabilir. O zaman yüzde 5 bizi buldu. İstisna napalım kader diyebilir misiniz?

kötü köpek yoktur , kötü insan ne yazık ki çok
Kimse köpeğe kötü demiyor ki. Tabiatınin gerektiği gibi davranıyor. Ayy dur ben şunu bir isirayim da egleneyim demiyor. Sokakta yaşamak onlarında suçu değil. Ama isirilmak ,korkmak çocuklarımız adına tedirgin olmak da bizim suçumuz değil.

Demiyor musunuz? Aslında diyorsunuz hanımefendi, şöyle ki barınağa gitsin dediğiniz her kedi / köpeğin sonu ne yazık ki ölüm. Biz de diyoruz ki madem şikayet edeceksiniz o zaman belediyelere hepimiz baskı yapalım şu şartlar olgunlaşsın düzelsin. Yani şikayet = barınak ve barınak = ölüm demek dolaylı olarak.

Sorun degil, icerik olarak cevap verbilecegini sanmiyorum zaten.. cunku bknz. tek yaptigin kisisel saldiri

Sokaklar guvenli degil, sokakta olmasini istediginiz o canlilar icin. Zaten onlari dusunseniz sokakta olmalarini istemezdiniz..

Nerede olsunlar peki? Barınaklarda mı? Ölüm yuvalarında eziyet edile edile ölsün hepsi ne güzel. Biz görmeyelim yeter ki.

Pet hayvanı satışı güya yasak, online satış siteleri hala aktif, evinde üretip satıyor millet, sonra alan bakamayınca sokaktalar. Bundan bir ay önce erkek, kısırlaştırılmış bir golden kırması atıldı iş yerimin oraya, şampuan kokuyordu hayvan atıldığında o kadar ev köpeği yani. Günlece dayak yedi bölgedeki diğer köpeklerden, o kadar depresyondaki komşum sahiplenmeye çalıştı evde durmuyor hayvan, sokak kapısı kapandığında ağlıyor çıkmak için, bir yerde durmuyor. Tüm gece dolaşıp sabah iş yerine geliyor, içeri alıyoruz yatıp uyuyor, o kadar korkuyor ki uyuyacak güvenli bir yer arıyor. Yazık günah bu hayvanlara, çip uygulaması ile biraz kontrol edilebilmesini umuyorum. Ama üretimin durması için devletin sıkı kurallar uygulaması gerek, sosyal medyada bile hayvan satışı var, bu hesaplara neden bir şey yapılmıyor anlamış değilim. İnsanlar bilinçsiz ilaveten bir kere anneliği yaşasın diyenlerin ağzını yırtmak geliyor içimden, üretiyorlar üretiyorlar ah bu konu o kadar zor ki bir sürü cins kedi sahibi tanıyorum sakin tırmalamıyor diye alıyorlar ama sonra hayvanın genetik hastalıkları ile baş edemeyip atıyorlar nerden tutsam vicdana dayanır bu iş, vicdanı olan kısırlaştırır, hele de laboratuvar hayvanları ömürleri boyu acı çekiyorlar. Bana kalsa tüm hayvan derneklerini süründürürüm, bu üremede onlarında payı büyük kısırlaştırma diyorlar ama onlarda göstermelik , şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz ama aktif oldukları bölgelerde yüzlerce yavru hayvan var. Nereye varacak bu işin sonu bilmiyorum çok üzülüyorum

Yok yok onun kedileri var hayvan seviyor o

Biri daha yazmis fanatizm cok
Kotu bir beladir.. kendisinede dedim eger o hayvanlari bizim kadar dusunseler sokakta olmalarini istemezlerdi zaten.. bu onlarin iyiligine degil cunku

Sokakta olmalarını kimse istemiyor ki dediğin gib sokaklar güvenli değil ama vahşet kampına dönen barınaklarda güvenli değil. Hiç gittin mi bilmiyorum 20-30 köpeğin barındığı tek kafesler var, hayvan sağından soluna dönemiyor, buna da hakkımız yok bence. Şu anda hiç bir barınak yaşam alanı değil maalesef en iyisi bile... Tek çözüm kısırlaştırma programı, üremezlerse sokakta olanlarda zamanla bitecek ama yapılmıyor işte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…