- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi Legendwomen
-
Bu tarz tayfadan iste burdada var…herkes birlik olunca sesleri cikmiyor fazla ama burdada varlar yani.. belkide cok iyi vatana millete hayirli evlat olacakti kim bilir..Hayır sanirim ekşi sözlükte okumuştum ama kafa aynı kafa. Köpekleri insanlardan ve çocuklardan üstün tutuyorlar. Hayvan sevip sevmediklerini bilemem ama insanlardan nefret ediyorlar çocuklardan nefret ediyorlar
Kedisi olabilir, çok hayvansever olabilir, kedileri dışında hayvan sevmiyor da olabilir, hiçbiri beni ilgilendirmez. Ama kimse tutup da “önce şu konuya ses çıkar” diyemez, kendisi ses çıkarmıyorken. Ben şiddet yanlısı olmayan herkese saygı duyarım. Fakat çocuklar başta olmak üzere herkes için tehdit oluşturan bir durumda karşı tarafta olan da şiddet yanlısıdır bana göre. Hemen “sokaktaki beslenen garibanlar” diyorlar ama konu o garibanlar değil zaten. Bizim mesele ettiğimiz hayvanlar sürü halinde gezen ve aç kalsa seni beni kolayca yiyebilecek hayvanlar. Kocamanlar, kalabalıklar, güçlüler. Korunmak imkansız.Yok yok onun kedileri var hayvan seviyor o
Biri daha yazmis fanatizm cok
Kotu bir beladir.. kendisinede dedim eger o hayvanlari bizim kadar dusunseler sokakta olmalarini istemezlerdi zaten.. bu onlarin iyiligine degil cunku
Hiçbir canlının zarar gormesini asla istemem. Vaktinde köpek sürüsü saldirisina uğramış bir insan olarak tutupta asla sevemem. Sevmekten kastım nefret etmek değil. Keşke onların yaşayabileceği, kışın sıcak yazın serin, veterineri olan yiyecek imkanı olan barınaklarda yaşasalar. Veya onları sevecek ailelere verilseler. Ben bırakın oksamayi, sesini duysam bacaklarım titriyor.Anlamıyorlarki köpekten korkmak başka birşey köpek sevmemek başka bir şey yok mama al git korkuyor ayol korkuyor
Heleki köpek saldırısına uğramış bir insan elbette korkar bu sevmediği veya ölmesini yok olmasını istedigi anlamına gelmez
Bende cins köpeklerden korkarım doberman pıtbull gibi ama diğer köpekleri severim ellerim ama pıtbull görsem yolumu değiştiririm
Çıkmadığını ne biliyorsunuz. Kıyas ettiğiniz şey arpa ile samanHayır öyle demiyorum, köpeklere gücünüz yettiği kadar sizi, çocuklarınızı sabahın kör karanlığında sokağa döken yaz saati uygulamasının sorumlusuna ses çıkarın mesela. Keza mültecilere de. Kolaysa tabi.
Bu tarz tayfadan iste burdada var…herkes birlik olunca sesleri cikmiyor fazla ama burdada varlar yani.. belkide cok iyi vatana millete hayirli evlat olacakti kim bilir..
Bugün sabah staja giderken kampüste köpek saldirdi.kuduz ve tetanos aşısı yaptılar
Cimerden.sikayet ettim sizce bu yeterli
ısırık sabunla su ile yıkanmalıdır. sonrada aşı . umarım derinden ısırmamıştır.Bugün sabah staja giderken kampüste köpek saldirdi.kuduz ve tetanos aşısı yaptılar
Cimerden.sikayet ettim sizce bu yeterli mi
kötü köpek yoktur , kötü insan ne yazık ki çokKişilerin ne gibi bir sorumluluğu var ki? Bizim komşumuza köpekler saldırmıştı ve öyle ufak tefek ısırıklar da değildi maalesef, durumu bildirdiğimizde aşılı hayvanlar için gelip toplama ya da farklı bir uygulamanın olmadığını belirtmişti belediye. Hayvanları bu saldırgan hale getirenler de biz insanlarız, bence biraz da bunu düşünmek lazım
Ya ona benzer birsey onceden duymustum. Korkarsan bi hormon salgilaniyomus insandan kopek saldiriyomus, kopekten korkmazsan saldirmiyomus filanHatta köpeklerin kötü insanlarin içindeki kötülüğü hissettiği için saldirdiğini düşünüyorlarçok üzülüyorum her gün başka bir haber duyuyoruz Umarim en kisa zamanda bir çözüm bulunur
Ben pek “cok iyi bakilip beslenen sokak kopegi” ne denk gelmedigimden anlayamamisim kusura bakmayinYoo. Çok iyi bakılan beslenen sokak köpekleri de alanına girdiğin zaman ısırıyor. Biz de bunu anlatamıyoruz mesela.
bizim kampüstede siyah var bir tane çok kişiyi ısırdı. ama o yaşa kadar onu ögrenmiş yavrucak, ısırmayı kendini koruma olarak görüyor.Keşke daha fazla bilgi sahibi olsanız.
Mesela bizim kampüste düzenli besleme yapılıyor. Üniversitenin veterineri de var. Düzenli oyun oynayan vs gönüllüler de var. Barınakları da var. Yani aç açıkta soğukta değiller. Ama bölgelerini korumak için sürü halinde saldırdıkları çok olmuştur. Kaç öğrenci ısırıldı böyle. Yani aç olmasa bile ısırabiliyorlar
bu yoruma gerçekten kalbi gönülden katılıyorum . sokak köpeği, sokak kedisi kavramı ne yazık ki son bulmadığı sürece bu ısırırma olayları bitmez. sokaklar kedi ve köpek doğurmaz. bu hayvanlar kısırlaştırılmadığı sürece bu sorun göndemden inmez. ayrıca pet hayvanı satışı yasak olmasına rağmen alan besleyemeyen beslemekten sıkılan bireylerin sokaklara terk ettiği canlarda var. insanlar barınaklardan hayvan sahiplense bir taşla iki kuş olur.barınakların durumu içler acısı tıka basa hayvanlar ile dolu.Bence öncelik kısırlaştırma. Kısırlaştırma yapılmıyor arkadaşlar. Kuşağında küpe 9-11 arası yavrusu olanlar var. İki köpekten üç dört yılda binlerce köpek olabiliyor. Yurtdışında köpek sahiplenmek isteyenler var. Keşke bir şekilde bunların takibi yapılsa, kısırlaştırılıp diğer ülkelere bir kısmı gönderilebilse.
Şunu da söyleyeyim hayvanların iç güdüsel olarak bir araya geldiklerinde vahşileşmeleri var. Sizi tehdit olarak görmeyebilir ama bu geneli hiç nir şey yapmaz diye söylemek mümkün değil. En azından korkan birinin korkusunu algıladıklarında onlar için av haline gelebilir.
Amerika’da Kanada da kırsalda yaşayıp orada çakallara kendi köpeklerini kaptıran insanlar var. Köpekleri çakallara karışıyor düşünün. İç güdüsel bir şey bu.
Hepimiz hayvanları seviyoruz ama kontrol edilmeli bir şeyler.
Kontrolden kasıt ama hayvanların toplanıp öldürülmemesi olmamalı.
Denk gelmek isterseniz size ormanı, düzenli besleyen gönüllüleri, veterineri, soğuk havalarda korunmaları için barınakları olan üniversitemin adını özelden verebilirimBen pek “cok iyi bakilip beslenen sokak kopegi” ne denk gelmedigimden anlayamamisim kusura bakmayin
İstisnalar var, o yuzden ben pek denk gelmedigim icin diyorum mesajimi dikkatli okuyun lutfen. İstisnalar % 5-10’u gecmez isteDenk gelmek isterseniz size ormanı, düzenli besleyen gönüllüleri, veterineri, soğuk havalarda korunmaları için barınakları olan üniversitemin adını özelden verebilirim
İşte o istisna bir gün belki sizin belki çok sevdiğiniz birinin belki de hiç tanımadığınız birinin canına mal olabilir. O zaman yüzde 5 bizi buldu. İstisna napalım kader diyebilir misiniz?İstisnalar var, o yuzden ben pek denk gelmedigim icin diyorum mesajimi dikkatli okuyun lutfen. İstisnalar % 5-10’u gecmez iste
Kimse köpeğe kötü demiyor ki. Tabiatınin gerektiği gibi davranıyor. Ayy dur ben şunu bir isirayim da egleneyim demiyor. Sokakta yaşamak onlarında suçu değil. Ama isirilmak ,korkmak çocuklarımız adına tedirgin olmak da bizim suçumuz değil.kötü köpek yoktur , kötü insan ne yazık ki çok
Ekonomiyi eleştirene telefonunun markasını soran cahiller gibi konuya alakasız başka konu karıştırıyorlar
Hayır hiçkimsede ölsünler demiyor zaten agzını açsan hayvan düşmanı ilan ediliyorsun ne saçma ya
Sorun degil, icerik olarak cevap verbilecegini sanmiyorum zaten.. cunku bknz. tek yaptigin kisisel saldiri
Sokaklar guvenli degil, sokakta olmasini istediginiz o canlilar icin. Zaten onlari dusunseniz sokakta olmalarini istemezdiniz..
bu yoruma gerçekten kalbi gönülden katılıyorum . sokak köpeği, sokak kedisi kavramı ne yazık ki son bulmadığı sürece bu ısırırma olayları bitmez. sokaklar kedi ve köpek doğurmaz. bu hayvanlar kısırlaştırılmadığı sürece bu sorun göndemden inmez. ayrıca pet hayvanı satışı yasak olmasına rağmen alan besleyemeyen beslemekten sıkılan bireylerin sokaklara terk ettiği canlarda var. insanlar barınaklardan hayvan sahiplense bir taşla iki kuş olur.barınakların durumu içler acısı tıka basa hayvanlar ile dolu.
Yok yok onun kedileri var hayvan seviyor o
Biri daha yazmis fanatizm cok
Kotu bir beladir.. kendisinede dedim eger o hayvanlari bizim kadar dusunseler sokakta olmalarini istemezlerdi zaten.. bu onlarin iyiligine degil cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?