Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Barınakların kötü durumda olması nasıl olup da sıradan vatandaşın suçu ya da sorunu olabiliyor. Ben vergimi adam gibi veriyorum devletin doğru yatırım ve planlama yapamamış olması benim sokakta yaralanmamı veya ölmemi mi gerektiriyor. Ne diyelim yani hayvanlar ölmesin madem barınaklar kötü insanlar biraz daha yem olabilir mi diyelim ne saçma bişey bu. Bir tercih yapılması gerekiyorsa tabii ki insanlar seçilecek bunun nesini anlamıyosunuz. Keşke tabii ülkedeki her şey ileri medeniyet seviyesinde olsa her canlı insan gibi yaşasa ama hayal aleminde yaşamanın da bi anlamı yok gerçekler ortada. Ayrıca ülkedeki başı boş hayvan sayısı kısırlaştırılıp barınaklarda bakılabilecek sayının çok çok üstünde. Eninde sonunda kaçınılmaz itilaf olacak belki 5 belki 10 yıl sonra.

Nerede olsunlar peki? Barınaklarda mı? Ölüm yuvalarında eziyet edile edile ölsün hepsi ne güzel. Biz görmeyelim yeter ki.

Ne olsun istiyorsunuz tabii barinaklar da olacaklar. Her gün bir çocuk feda ediliyor neredeyse bununla ilgili tek yorumunuz yok hosunuza mi gidiyor?

vatandasin sucu denmemis zaten. hayvanlar toplatilsin diyenler de, hayvanseverler de belediyelere baski olusturursa sorun cozulur denmis. cok net degil mi bu?

Yazligin sitesinde baktığımız iki kopek vardi. Aşıları yapılmış, duzenli beslenen, kısırlaştırılmış, yuvasi olan hayvanlar. Gunduzleri sitenin disina cikabiliyorlardi. Hatta bizi o kadar sahiplenmislerdi ki siteden merkeze inmek icin tenha bir yolu gecmemiz gerekiyordu, bize kendi istekleriyle yani biz çağırmadan refakat ediyorlardi. Bu kadar iyi bakilan köpekler geceleri diger kopeklerle çete oldular. Sabaha kadar havlayip, saldirgan tavirlar sergiliyorlardi.
Bakin ne açlık var ne çiğ et verme ne bakimsizlik. Kopekler bir araya geldiginde nedense asiri derecede saldirganlasiyor.
Barinaklarin daha iyi duruma gelmesi bizim topluca ses cikarmamizla alakali. Gidecegiz, gorecegiz, sikayet edecegiz, sesimizi duyuracagiz. Sokaklarda birilerini isirinca, oturdugumuz yerden barinak duyari kasarak cozum bulamiyoruz.

Bazı insanlar köpekler konusunda cidden çok naif oluyor. Çiftliğimizde sürülerimiz için onlarca çoban köpeğimiz oldu, köpekler kendi bölgelerini korumak için başka köpeklerle de boğuşurlar, gerekirse insan da parçalarlar. Bu başıboş köpek çeteleşmelerine kesinlikle bir çözüm bulunmalı.

Köpeklerin suçu mu bu durumda?

vatandasin sucu denmemis zaten. hayvanlar toplatilsin diyenler de, hayvanseverler de belediyelere baski olusturursa sorun cozulur denmis. cok net degil mi bu?
Ben de o zaman derim ki yıllardır bu hayvan örgütleri dernekler ne iş yapıyor. Aldığım kozmetik ürünün içinden bile bilmem ne hayvan derneğine bağış yazısı çıkıyor. Hayvanseverler kadar örgütlü bir grup daha yok. Yıllarca bu kadar bağışlar paralar toplandı gösteriler yapıldı her platforma meclise bile ulaştılar ama hayvan örgütlerinin somut olarak yaptırdığı doğru düzgün hiçbir şey yok. Şimdi de çıkıp bunu alelade ortalama vatandaştan beklemek saçmalık.

Toplanan bağışlarla lüks ev lüks araba koleksiyonu yapıyorlar öyle demeyin iyi çalişiyorlar

Hah işte aslında sorun ortada belediyeler ve barınaklar

Her barınak titizlikle denetlenmeli

Sokak hayvanları kontrol altında tutulmalı

Ama bu üç beş kişiyle olmaz belediyeler buna çözüm bulmaz ise çok kişi saldırıya uğrar çok köpek uyutulur

Ben ölsün demiyorum çözüm bulunsun isterim

Almanyada sokakta bir tane köpek yok başı boş bu insanlar köpek düşmanımı hemen herkesin evcil hayvanı var belediyeler kontrol altında tutuyor barınakların halka açık günleri var ister sahiplenir ister uzaktan beslersin bakımını üstlenirsin tertemiz yerler ilgi var çünkü

Sokakta başı boş köpek olmamasından çok ama çok memnunum çocuklarım okula tek gidip geliyor en azından bu yönden kafam rahat bu rahatlık hayvan düşmanlığından değil doğru yürütülen sistemin ta kendisi

Etraf börtü böcekten geçilmez valla

Saldırıya uğrayan küçük çocuklar ölen çocukların haberlerini okuyoruz ama nedense hayvan düşmanı olunuyor. Sürekli mamayla gezerim kaç hayvanın tedavisini üstlendim ama bir çocuğun bir gencin canı bu ya daha zarar görebilirdi Allah korusun. Hayvanlar toplatılsın vs asla demem demiyorum ama suçlu gibi bir de suçlamışsınız. Geçmiş olsun konu sahibi yapabileceklerinizi yapmışsınız

Ah bu sert üsluplar insanları zıtlaştırıyor, aktif köpek beslenen bir sokakta yaşıyorum yıllardır, geceleri de toplanıp geziyorlar ama ne çocuğa ne de yetişkine tek bir saldırı vakası yaşamadık. Bazı konuların onlarca değişkeni var, mesela sokak hayvanlarından daha saldıgan çocuk gurupları var, onları ne yapacağız ? Kulak kesme, hayvanların ayaklarını kesme, gözlerini oyma, ateşe verme, poşetle boğma, elini kolunu şiddetle uzatıp hayvanı saldırmaya teşvik etme, torpille yaralama benim en sık gördüklerim, bu tip hayvanların tedavisinde yüzlerce kez bulundum, saldırgan çocuklar ne olsun mesela. 13 - 15 yaşındaki 2 çocuğu bir sokak köpeğine tecavüz ederken karakola aldırdım evet bunu da yaşadım ne yapacağız bunları peki, ailelerinin yüzü bile kızarmadı karakolda. Barınakta öldürülüyorlar ya da şartlardan ölüyorlar, dışarıda insandan zarar görüyorlar, ne olacak bu canlılar, biri diğerinden değerlidiri tartışmıyorum canlılar ve ne olacaklar ? Ben diyorum ki değerlisi değersizi tartışılmasın, insan olanın farkındalığı olsun, insanca çözümler olsun, merhamet olsun. Kimsenin hoşuna gitmez küçücük çocukların zarar görmesi, bunu reva gören zaten insan değil ama konuya insan çok değerli bunlar ne olursa olsunlar diye yaklaşınca işte böyle zıtlık çıkıyor. İnsanın da hayvanında yaşam hakkı değerli bu bir tartışma konusu olmamalı artık lütfen, burada ne güzel fikir alış verişi yapıyoruz, nasıl faydalı olabiliriz konusuna baksak tartışmadan olmaz mı....

Bilmediğimden soruyorun gerçekten, barınakların durumu ile ilgili olarak çalışan dernekler var mı? Ne gibi bu konuya ilişkin bir şeyler yapabiliriz? Benim gördüğüm hayvan derneklerinin hepsi sadece sokak hayvanı besleme ve kısırlaştırma üzerine proje yürütüyor. Gerçekten barınaklara yönelik çalışan dernekler var ise bence buradaki insanların çoğu da yardımcı olmak ister, kimse hayvanlar eziyet görsün istemezler tabiki.

Toplanan bağışlarla lüks ev lüks araba koleksiyonu yapıyorlar öyle demeyin iyi çalişiyorlar

Bu arada aç parantez bu konuda size katılıyorum. Dernekler (belki bir kaçı hariç) yüzkarasıdır hayvanseverlerin. Bu işi en iyi en canla başla bir kaç gönüllü yapar, dernekler iki instagram şovuyla kaymağını yer. Bu noktada hemfikiriz sizinle. Ama olan gene zavallı hayvanlara oluyor malesef. Çözüm var ama çözmeye niyet olmayınca insanlar birbirine giriyor böyle.

Köpekler için belediyeyi aradım , saldırgan olduklarını belirttim . Toplayıp barınağa götürdüler . Bu şekilde saldırgan olduklarını özellikle şikayetinizde belirtin .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…