Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benim gülmem şikayet etmesi değil ki daha fazla ne yapayım demesi zaten şikayet etmiş cimere de yazmış daha ne

Bugün sabah staja giderken kampüste köpek saldirdi.kuduz ve tetanos aşısı yaptılar
Cimerden.sikayet ettim sizce bu yeterli mi
İyi yapmışsınız. Oturduğum yerde sokak köpekleri var ve çete gibi kalabalık dolaşıyorlar biri havladımi hepsi eşlik ediyor. Çocuğa da saldırdılar bütün mahalleli şikayet etmesine rağmen azalmak yerine cogaliyorlar. Hepsinin yaşama hakkı var ama düzgün bir şekilde . Sokakta usuyerek yada aç susuz kalarak değil. Buna düzgün bir yol bulunmalı. Mahallelerde barınak olsa mahalleli bakıp beslese temiz kalacak yerleri olsa çok daha güzel olucak.

Mimar komşumuz ,her gün mama verdiği köpek tarafından ,yine tabağına mama dökerken kafasından isirildi . Yani bazen işe yaramıyor ben mama verdim,bana dokunmaz anlayışı.
her insanın aynı olamayacağı gibi her hayvan da bir değil işte üzüldüm arkadaşınıza

Geldi yine hayvan dusmanlari, bi bitseniz de kurtulsak.
allah rızası için alın evinizde bakın ben arabam olmadan 100 m gidecek durumda değilim adamdan çok köpek var kendimimi koruyayım 3,5 yaşındaki çocuğumumu açık ve net uyutsunlar kuduz olup ölen çocuğada acıyomusunuz acaba köpeklerce yüzü parçalanan hayatı kayan çocuklar sizin gibiler yüzünden sokaklar hayvan doldu o çok medeni avrupada neden bi tane sokakta köpek kedi yok çünkü uyutuyorlar geri kalanı sahiplendiriyorlar

Sadece tek bir konuda bilgilendirme yapmak istedim küçük hayvanların barınaklardan cikarilma sebebi orada hiç yaşama şansları olmamasından dolayı, hem parçalanıp olebilirler av veya yem olabilirler - kedileri kopek kafeslerine salıp mama yerine kullanıldığı da çıktı
Hem de açık arazide kafessiz dayanmalari imkansız çıkanların çoğu klinikte tedavide ztn
Keşke imkan olsa hepsine yetebilsek

Yetmez bu diyince abartmasaydınız şikayet edipte gibi olmuş. Neyse umarım bu durumlara artık doğru geçerli bir çözüm bulunur kimse mağdur olmadan.
cümlenin sonuna gülme emojisi koyunca espri yaptığım anlaşılır demiştim ama olmamış işte konu sahibinin konusunu okuyunca aklıma instagramda gördüğüm bir reel videosu geldi köpek kasaptan büyük parça bir et kapmış kaçıyor sonra polis aracına bindirmişler

Mimar komşumuz ,her gün mama verdiği köpek tarafından ,yine tabağına mama dökerken kafasından isirildi . Yani bazen işe yaramıyor ben mama verdim,bana dokunmaz anlayışı.

Mama av olduğu için tehdit unsurudur en uysal kopege bile yemek yerken yaklasamazsiniz veya kurallarını çiğnerseniz avini paylaşmaz bu hayvanların doğalari var

Mama av olduğu için tehdit unsurudur en uysal kopege bile yemek yerken yaklasamazsiniz veya kurallarını çiğnerseniz avini paylaşmaz bu hayvanların doğalari var
Yani demek ki her köpek ısırabilir
Isırması için aç olması veya travma görmüş olması şart değilmiş

Yani körü körüne hayvan severlik adı altında savunma yapanlar bunada asıl suçlu kasap pişirip vermeliydi hayvana çiğ et verilir mi diye söylerler neyse

Keşke, yürekten isterdim her hayvanın bir yuvası olmasını. Ancak bahsettiğiniz durum olmasa bile kimse evinde 50 kilo kocaman saldırgan bir köpeğe bakmaz, bakamaz. En temelde de bu yüzden kimse onları sahiplenmiyor. Yanlış anlaşılmasın “ehehe neden küçükleri alıyorlar hani hayvan severdi bunlar” demiyorum. İnsanlar alamazlar zaten. O köpekler de evde bakılamaz.

Bu arada bunları söyleyince uyutma/öldürme taraftarı olduğumuz algılanıyor, hayvan düşmanı diye etiketleniyoruz. Oysa kendi adıma asla böyle bir düşünce yapım yok. Hayvanlarla ilgili neyin nasıl yapılacağına biz karar veremeyiz ki. Aynı sağlık hizmeti gibi. Örneğin “sıra beklemeden, kısa sürede, kaliteli sağlık hizmeti almak istiyoruz” diyebiliriz biz halk olarak. Bunu sağlama şekline yetkili merciler karar verir. Biz “şu yolu izleyin” diyemeyiz. Bu konuda da diyoruz ki “insani şekilde, hayvanlara zarar vermeden, insanlar da riske atılmadan bu konu çözümlenmeli”, nasıl olacağını bulmak vatandaş olarak bizim işimiz değil.

Tek bildiğim bu hayvanların doğası nedeniyle güvende değiliz. Kimse ne mama taşımak zorunda, ne fobisini yenmek zorunda. Evine ekmek alamayan insanlar var bu ülkede. Diyelim ki mama alacak gücü olanlar kurtuldular (ki sayısız örnek var besleme yaparken bile parçalanan insanlara), fakirler ölsün mü?

Ayy yaşadığınız korkuyu tahmin ediyorum. Lütfen dalga geçmeyin ve biraz empati yapın. Çok geçmiş olsun.

ay su alin evinizde bakin anlayisina bayiliyorum. kimin kac hayvana bakip bakmadigini nereden biliyorsunuz da hemen bu cevabi yapistiriyorsunuz acaba? 4 kedi, 3 kopegim var hepsi de sokak hayvaniydi. iclerinde engellisi var, kronik rahatsizliklari olan var vs. bunu belirtme amacim da "kesin sus kopegi almissindir" savunmasi gelmesin diye, genelde oyle oluyor cunku.

bizim gibiler yuzunden falan da ortalik hayvan dolmuyor. gercek hayvanseverler zaten sahiplendirmeye calisiyor, kontrolunu yapiyor, kisirlastiriyor. yeri geliyor kendi yemegimden kisip sokaktakilerin kisirlastirilmasina harciyorum. ee bu durumda bizim gibiler yuzunden mi sayilar cogalmis oluyor?

Buna da çok gülüyorum. Yani “kesin süs köpeğidir” diyenlere. Kimseye petinizin cinsi hakkında hesap vermek zorunda değilsiniz. İki taraf da çok hadsiz davranabiliyor bu konuda. İnsanların yıllarca beraber olacakları petlerinin cinsine karışmalar falan.
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Keşke herkes sizin gibi düşünse ve davransa. Sokakta yaşanan saldırıları onaylamıyor, “tabi ki çocuklarınızı hayvanlara yem edeceksiniz” falan demiyorsanız elbette sizin yüzünüzden çoğalmıyor. Aksine durumu kontrol altına alma sürecine destek vermiş oluyorsunuz.

Yani demek ki her köpek ısırabilir
Isırması için aç olması veya travma görmüş olması şart değilmiş

Mamasını elinden almaya kalkarsanız veya kaybetmekten korkarsa tabiki avını koruyacak. Bilinci olmayan canlılardan bahsediyoruz 30 gün Ramazan ayında insanlar ne hale geliyor ama bir türlü doğasını kabul edip yaşam hakkını savunamiyoruz

Yaşama hakkı kutsal evet ama doğası bu gelsin oğlumun bacağını ısırsın diyip ben kabul edemem. Saldırı durumunda Allah korusun kurtarmak için yaşama hakkını hiçe de sayarım. Bu da benim annelik doğam mesela.

Bilinci olmayan canlıların parkta oynayan çocuğuma saldırması riskini istemiyorum, kabul etmiyorum, edemiyorum. Buna çözüm bulunmalı. Çözüm tam olarak dediğiniz gibi doğalarını kabul etmek ve insanlarla iç içe yaşayamayacaklarını kabullenmek.

gecmis olsun,aslında köpeklere şiddet uygulamassak,iyi davranırs hiç biri hırçın ve saldırgan olmuyolar,maalesef saldırgan kopekler ya yanlış yetiştirildiği için ya da sokakta şiddete maruz kaldiklari için saldırgan hale geliyorlar, tek isteiğim şey umarım en kısa sürede barınak koşulları iyileştirilip,hasta,saldırgan ve evsiz hayvanlarımıza iyi bir yuvaya sahip olmalari sağlanir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…