- Konu Sahibi Legendwomen
-
benim gülmem şikayet etmesi değil ki daha fazla ne yapayım demesi zaten şikayet etmiş cimere de yazmış daha neTamam ozaman az ısırılma veya cok ısırılma olarak kategorilendirmeden konu sahibinin şikayet etmiş olmasına gülmenizin bir anlamı yok. Neden uyuz? Neden saldırgan? Neden ısırıyor? Diye düşünüp ozaman tamam ısırabilir bunun suçlusu belediye yada insanlar diyip kendi canını kenara atacak değil. Hayvana şiddet uygulayan insanda en ağır cezayı alsın insana zarar veren hayvanda en geçerli yöntemle yaşasın. Herkesin canı kıymetli.
İyi yapmışsınız. Oturduğum yerde sokak köpekleri var ve çete gibi kalabalık dolaşıyorlar biri havladımi hepsi eşlik ediyor. Çocuğa da saldırdılar bütün mahalleli şikayet etmesine rağmen azalmak yerine cogaliyorlar. Hepsinin yaşama hakkı var ama düzgün bir şekilde . Sokakta usuyerek yada aç susuz kalarak değil. Buna düzgün bir yol bulunmalı. Mahallelerde barınak olsa mahalleli bakıp beslese temiz kalacak yerleri olsa çok daha güzel olucak.Bugün sabah staja giderken kampüste köpek saldirdi.kuduz ve tetanos aşısı yaptılar
Cimerden.sikayet ettim sizce bu yeterli mi
her insanın aynı olamayacağı gibi her hayvan da bir değil işte üzüldüm arkadaşınızaMimar komşumuz ,her gün mama verdiği köpek tarafından ,yine tabağına mama dökerken kafasından isirildi . Yani bazen işe yaramıyor ben mama verdim,bana dokunmaz anlayışı.
allah rızası için alın evinizde bakın ben arabam olmadan 100 m gidecek durumda değilim adamdan çok köpek var kendimimi koruyayım 3,5 yaşındaki çocuğumumu açık ve net uyutsunlar kuduz olup ölen çocuğada acıyomusunuz acaba köpeklerce yüzü parçalanan hayatı kayan çocuklar sizin gibiler yüzünden sokaklar hayvan doldu o çok medeni avrupada neden bi tane sokakta köpek kedi yok çünkü uyutuyorlar geri kalanı sahiplendiriyorlarGeldi yine hayvan dusmanlari, bi bitseniz de kurtulsak.
Yetmez bu diyince abartmasaydınız şikayet edipte gibi olmuş. Neyse umarım bu durumlara artık doğru geçerli bir çözüm bulunur kimse mağdur olmadan.benim gülmem şikayet etmesi değil ki daha fazla ne yapayım demesi zaten şikayet etmiş cimere de yazmış daha ne
Şöyle konularda 50-60 kiloluk sürü halinde gezen ve doğası gereği avcı, saldırgan olan hayvanların “mama vermediniz ondan“ diye açıklanmasına güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. Arkadaşlar bu hayvanlar insanlar için, başta çocuklar için büyük bir tehdittir. Dışarı çıkamaz olduk artık. Yürüyüş yapmaya korkuyorum. 10 kilo mamayla da gezsem iri köpek sürülerinin saldıracağını biliyorum, sık sık haberler çıkıyor zaten. Bu konu çözüme ulaştırılması gereken bir konu. Bunu reddetmek de komik olmaktan öteye geçemiyor. Barınaklarda geçen de sahiplenmeler oldu. Sahiplenilen köpekler minicik hayvanlar. Bu bahsettiğim köpekleri evde bakmaya gönüllü insan yok denecek kadar az. Zaten yetişkin olana kadar sokakta tamamen saldırgan doğasıyla büyüyen hayvanlar bunlar. Gerçekleri görüp çözüm aransa ne güzel olurdu.
Geçmiş olsun konu sahibi.
cümlenin sonuna gülme emojisi koyunca espri yaptığım anlaşılır demiştim ama olmamış işte konu sahibinin konusunu okuyunca aklıma instagramda gördüğüm bir reel videosu geldi köpek kasaptan büyük parça bir et kapmış kaçıyor sonra polis aracına bindirmişlerYetmez bu diyince abartmasaydınız şikayet edipte gibi olmuş. Neyse umarım bu durumlara artık doğru geçerli bir çözüm bulunur kimse mağdur olmadan.
Mimar komşumuz ,her gün mama verdiği köpek tarafından ,yine tabağına mama dökerken kafasından isirildi . Yani bazen işe yaramıyor ben mama verdim,bana dokunmaz anlayışı.
Yani demek ki her köpek ısırabilirMama av olduğu için tehdit unsurudur en uysal kopege bile yemek yerken yaklasamazsiniz veya kurallarını çiğnerseniz avini paylaşmaz bu hayvanların doğalari var
Yani körü körüne hayvan severlik adı altında savunma yapanlar bunada asıl suçlu kasap pişirip vermeliydi hayvana çiğ et verilir mi diye söylerlercümlenin sonuna gülme emojisi koyunca espri yaptığım anlaşılır demiştim ama olmamış işte konu sahibinin konusunu okuyunca aklıma instagramda gördüğüm bir reel videosu geldi köpek kasaptan büyük parça bir et kapmış kaçıyor sonra polis aracına bindirmişler
Keşke, yürekten isterdim her hayvanın bir yuvası olmasını. Ancak bahsettiğiniz durum olmasa bile kimse evinde 50 kilo kocaman saldırgan bir köpeğe bakmaz, bakamaz. En temelde de bu yüzden kimse onları sahiplenmiyor. Yanlış anlaşılmasın “ehehe neden küçükleri alıyorlar hani hayvan severdi bunlar” demiyorum. İnsanlar alamazlar zaten. O köpekler de evde bakılamaz.Sadece tek bir konuda bilgilendirme yapmak istedim küçük hayvanların barınaklardan cikarilma sebebi orada hiç yaşama şansları olmamasından dolayı, hem parçalanıp olebilirler av veya yem olabilirler - kedileri kopek kafeslerine salıp mama yerine kullanıldığı da çıktı
Hem de açık arazide kafessiz dayanmalari imkansız çıkanların çoğu klinikte tedavide ztn
Keşke imkan olsa hepsine yetebilsek
Yani sonuç olarak vahşi hayvanlar ve sokaklarda yaşamaları tehlikeliMama av olduğu için tehdit unsurudur en uysal kopege bile yemek yerken yaklasamazsiniz veya kurallarını çiğnerseniz avini paylaşmaz bu hayvanların doğalari var
eti görsen kasap oturup ağlamıştır 5 6 bin zarar var ortadaYani körü körüne hayvan severlik adı altında savunma yapanlar bunada asıl suçlu kasap pişirip vermeliydi hayvana çiğ et verilir mi diye söylerlerneyse
ay su alin evinizde bakin anlayisina bayiliyorum. kimin kac hayvana bakip bakmadigini nereden biliyorsunuz da hemen bu cevabi yapistiriyorsunuz acaba? 4 kedi, 3 kopegim var hepsi de sokak hayvaniydi. iclerinde engellisi var, kronik rahatsizliklari olan var vs. bunu belirtme amacim da "kesin sus kopegi almissindir" savunmasi gelmesin diye, genelde oyle oluyor cunku.allah rızası için alın evinizde bakın ben arabam olmadan 100 m gidecek durumda değilim adamdan çok köpek var kendimimi koruyayım 3,5 yaşındaki çocuğumumu açık ve net uyutsunlar kuduz olup ölen çocuğada acıyomusunuz acaba köpeklerce yüzü parçalanan hayatı kayan çocuklar sizin gibiler yüzünden sokaklar hayvan doldu o çok medeni avrupada neden bi tane sokakta köpek kedi yok çünkü uyutuyorlar geri kalanı sahiplendiriyor
Buna da çok gülüyorum. Yani “kesin süs köpeğidir” diyenlere. Kimseye petinizin cinsi hakkında hesap vermek zorunda değilsiniz. İki taraf da çok hadsiz davranabiliyor bu konuda. İnsanların yıllarca beraber olacakları petlerinin cinsine karışmalar falan.ay su alin evinizde bakin anlayisina bayiliyorum. kimin kac hayvana bakip bakmadigini nereden biliyorsunuz da hemen bu cevabi yapistiriyorsunuz acaba? 4 kedi, 3 kopegim var hepsi de sokak hayvaniydi. iclerinde engellisi var, kronik rahatsizliklari olan var vs. bunu belirtme amacim da "kesin sus kopegi almissindir" savunmasi gelmesin diye, genelde oyle oluyor cunku.
bizim gibiler yuzunden falan da ortalik hayvan dolmuyor. gercek hayvanseverler zaten sahiplendirmeye calisiyor, kontrolunu yapiyor, kisirlastiriyor. yeri geliyor kendi yemegimden kisip sokaktakilerin kisirlastirilmasina harciyorum. ee bu durumda bizim gibiler yuzunden mi sayilar cogalmis oluyor?
Yani demek ki her köpek ısırabilir
Isırması için aç olması veya travma görmüş olması şart değilmiş
Yaşama hakkı kutsal evet ama doğası bu gelsin oğlumun bacağını ısırsın diyip ben kabul edemem. Saldırı durumunda Allah korusun kurtarmak için yaşama hakkını hiçe de sayarım. Bu da benim annelik doğam mesela.Mamasını elinden almaya kalkarsanız veya kaybetmekten korkarsa tabiki avını koruyacak. Bilinci olmayan canlılardan bahsediyoruz 30 gün Ramazan ayında insanlar ne hale geliyor ama bir türlü doğasını kabul edip yaşam hakkını savunamiyoruz
Bilinci olmayan canlıların parkta oynayan çocuğuma saldırması riskini istemiyorum, kabul etmiyorum, edemiyorum. Buna çözüm bulunmalı. Çözüm tam olarak dediğiniz gibi doğalarını kabul etmek ve insanlarla iç içe yaşayamayacaklarını kabullenmek.Mamasını elinden almaya kalkarsanız veya kaybetmekten korkarsa tabiki avını koruyacak. Bilinci olmayan canlılardan bahsediyoruz 30 gün Ramazan ayında insanlar ne hale geliyor ama bir türlü doğasını kabul edip yaşam hakkını savunamiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?