- 3 Ağustos 2012
- 5.353
- 15.387
- 448
- Konu Sahibi Legendwomen
-
İttapar da diyebilirsin. Bu kadarı ruh hastalığı artık. Bir köpeğin yavrusuna dokunsam beni paramparça eder. Ve bu köpeğin normal olduğunu gösterir. Biz insanlar normal olma hakkına sahip değiliz sanırım bu kafadakilere göre. İnsanları resmen hayvanlara karşı kinle dolduruyorlar. Biraz dürtüsel, manyak tipler olsak katılmıştık hayvan düşmanı kervanına.Dile getirmek istemedim ama çocuğum saldırı altında olursa bende yaparım dedim diye hayvan düşmanı ilan edildim. Yani bebeğimi ısırsa bile dokunmamam lazım. Bu şekilde çalışan mantığa o zaman bende mama lobisi üyesi derim. Başka açıklaması yok çünkü
Rica ederim canım. Ama insanlara çok kolay cani etiketi yapıştırılıyor. Bir insan kendi cinsini korumak istedi diye hemen nasıl cani olsun? "Korumak" diyorum bak; saldırmak, öldürmek değil.Manipülasyon bu tarz insanların temel başvurusu. Mamalarla hayvanları değil kendilerini besleyen insanların duygu sömürüleri güzel çalışıyor maalesef.
Desteğin için teşekkür ederim Rosacığım
Geçenlerde besleme yaptık eşimle. Kendimiz gidip alıp dağıtıyoruz mamayı. Hem kedilerle zaman geçiriyoruz hem de içimiz rahat. Asla bir derneğe kuruma ödeme yapmam mama için öğrendiğim şeylerden sonra.Bende bunu yazacaktım ama acayip savunuyorlar böyle deyince,vazgeçtim uğraşmamak için. Resmen mama,tedavi diye para toplayıp bu paralarla kendilerini,sözde derneklerini kalkındıran bir grup insan var. Yeri gelmişken yazayım,besleyecekseniz kendiniz alın mamanızı,besleyin,bu insanlar hayvanlar üzerinden kazanç sağliyor,çanak tutmayin. Sorunun çözümü haliyle işlerine gelmiyor,gelir kapıları zira bu sokak hayvanları. Muhteşem barınaklar yapılsa,hayvanlara iyi bakılsa bile bu insanlar istemezler.
Şempanzeler için kendi yavrularının parçalanmasını göze alan geyik falan var mı acaba dünyada? Hani doğa deyip duruyoruz ya. Doğru evet. Bizim doğamızda da kendi türümüzü sürdürmek, yavrularımızı korumak var. Bunu anlayamıyorlar maalesef.Rica ederim canım. Ama insanlara çok kolay cani etiketi yapıştırılıyor. Bir insan kendi cinsini korumak istedi diye hemen nasıl cani olsun? "Korumak" diyorum bak; saldırmak, öldürmek değil.
Ya çok özür dilerim bu kelimeyi hiç sevmiyorum ama bazıları itetapar diyorlar ya galiba haklılar.. mama lobisi diye bir şeye de inanıyorum artık çete gibi bir şeyler. Köpekten korkuyorum diyince hayvan düşmanı ilan ediliyorum.Çözüm çoluğun çocuğun parçalanması mı? Siz tepinseniz de bir çocuktan ya da direkt bir insandan daha değerli olamaz hiçbir hayvan. Çözümün hayvanları uyutmak olduğunu düşünmüyorum ve bunu desteklemiyorum. Ama çocuğumun canı söz konusu ise gözümü bile kırpmam. Bir köpek değil canavar falan da olsa karşımdaki kırpmam.
Evet, öyleler zaten. İttapar özellikleri sergileyen bir grup var. Hayvanseverlere de en fazla zararı onlar veriyorlar. Nasıl ki hayvanların travmaları, korkuları olabilirse bizim de olabilir. Ama bu psikolojisi bozuk insanlar genelde tanrı kompleksinde oldukları için insanları üstün tür falan zannediyorlar. Tüm canlıları korumaya mecburuz, kendi yavrumuzu bile kurban etmeye gönüllü olmalıyız sanıyorlar. Ama böyle bir şey yok. Umarım hepsi akıl sağlığına kavuşur. Mama lobisi tabi ki var. Bunu belgelerle ortaya koyanlar oldu. Berbat şeyler dönüyor. Her ortamda var insanların duygularını kötüye kullananlar. Ne yazık ki hayvanseverlerin arasına da karışmış durumdalar.Ya çok özür dilerim bu kelimeyi hiç sevmiyorum ama bazıları itetapar diyorlar ya galiba haklılar.. mama lobisi diye bir şeye de inanıyorum artık çete gibi bir şeyler. Köpekten korkuyorum diyince hayvan düşmanı ilan ediliyorum.
En en acısı da ne oluyor biliyor musun?Şempanzeler için kendi yavrularının parçalanmasını göze alan geyik falan var mı acaba dünyada? Hani doğa deyip duruyoruz ya. Doğru evet. Bizim doğamızda da kendi türümüzü sürdürmek, yavrularımızı korumak var. Bunu anlayamıyorlar maalesef.
Bizde sitedeki kedileri besliyoruz çocuklarla düzenli olarak. Asla bu tip bir kişiye,kuruma para vermem.Geçenlerde besleme yaptık eşimle. Kendimiz gidip alıp dağıtıyoruz mamayı. Hem kedilerle zaman geçiriyoruz hem de içimiz rahat. Asla bir derneğe kuruma ödeme yapmam mama için öğrendiğim şeylerden sonra.
Ayrıca çılgınca, saldırganca savunmalarından çekinmeyin. Psikolojisi bozuk onların. Siz de savunun kendinizi.
Psikolojik sorunlarından beslenen tanrı kompleksi var bu insanlarda. Hayvanların tanrısı gibi görüyorlar kendilerini, üstün olduğumuza inanıyorlar. Halbuki her canlı türünde olduğu gibi biz de çıkarımız doğrultusunda hareket eden varlıklarız. İnsan olduğumuz için ahlak da giriyor devreye ve buna göre davranıyoruz. Yoksa bir köpek kendinden daha güçlü bir türün yavrusunu ısırsın da göreyim kaç saniye kalıyor hayatta.En en acısı da ne oluyor biliyor musun?
Saldırı anını kameralardan izleyeniniz var mı, bilmiyorum. İzlemediyseniz bakmayın zaten. Ama onca insan, saldırıya uğrayan kişiye yardım edemiyor. Bırakmıyor köpek, bir yandan onu bırakıp bana saldırır mı endişesi de var.
Şu olayın yaşanmasını istemiyorum arkadaş. Risk hep var, doğası bu diyerek ne yapmış oluyorsunuz? Eliniz böğrünüzde duruyorsunuz, eeee? Şimdi siz hayvansever, biz cani olduk öyle mi?
E çözüm hani? Hiç çözüm sunmayın, ona buna da cani muamelesi edin. Güzel valla.
Sağlam para kurtarmıştır o işten. Gözüne dizine dursun.Bizde sitedeki kedileri besliyoruz çocuklarla düzenli olarak. Asla bu tip bir kişiye,kuruma para vermem.
Kadın Bartında barınak kurmuş,milletten şöyle iyi bakıyorum,böyle iyi besliyorum,para gönderin,mama gönderin, hasta hayvan tedavi ettiricem borcum çok diye paraları cukkalamış,sel olunca o hayvanları kafeslerin içinde kilitli öylece bırakıp gitmiş. İzlemeye yüreğim dayanmadı,hayvanlar telef olmus,bebekler vardi içinde. Bunların al birini vur ötekine. Ben eminim kendi adıma onlardan daha hayvanseverim. Kesinlikle kimse prim vermemeli,gerçekten bu böyle. Daha neleri var ,bu sadece basit bir örnek.
Uğraşmak istemiyorum ben bu grupla zira çocuk ölmüş ,çocuk kuduz olmus,kadinin bacağı kopmuş,kolu kopmuş,sevseydi mama verseydi asla saldırmazdı ,kışkırtmıştır şu bu diyen insana ben birşey anlatabileceğimi sanmıyorum,o başka bir kafa,bambaşka bir seviye.
Açıkçası yaşadığım bölgede çok fazla başıboş köpek olmadığı için bu sorunun farkında değildim. Ara tatilde annemde kaldım. Köpeklerden parka bile gidemedik. Tek olsalar sorun değil belki ama çeteleşince çok fenalar. Bebek arabasının üstüne zıplamalar kovalamalar.. park etrafına gelişigüzel atılmış mama niyetine ekmeklerin yemek atıklarının yaydığı koku, Oyun alanlarında köpek pislikleri.. Çok fena idi.. sabahın köründe okula giden çocukları düşünemiyorum bile. Köpekler zehirlensin öldürülsün demiyorum tabi ki ama böyle başıboşluk da olmaz olmamalı..Evet, öyleler zaten. İttapar özellikleri sergileyen bir grup var. Hayvanseverlere de en fazla zararı onlar veriyorlar. Nasıl ki hayvanların travmaları, korkuları olabilirse bizim de olabilir. Ama bu psikolojisi bozuk insanlar genelde tanrı kompleksinde oldukları için insanları üstün tür falan zannediyorlar. Tüm canlıları korumaya mecburuz, kendi yavrumuzu bile kurban etmeye gönüllü olmalıyız sanıyorlar. Ama böyle bir şey yok. Umarım hepsi akıl sağlığına kavuşur. Mama lobisi tabi ki var. Bunu belgelerle ortaya koyanlar oldu. Berbat şeyler dönüyor. Her ortamda var insanların duygularını kötüye kullananlar. Ne yazık ki hayvanseverlerin arasına da karışmış durumdalar.
Kendimizi ve evlatlarımızı korumaya mecbur bırakılıyoruz işte. Sonra da hayvanlara eziyet eden sapıklarla aynı kefeye konuluyoruz. Bıraksak çocuğu kaçsak arkamızdan “nasıl anne bunlar” derler ama.Geçen okuldan oğlumu alıp gelirken 6 köpekle karşılaştık. Çocuklarımın biri bebek arabasinda. Üstümüze gelseler hangi birini tutacağım diye bakındım. Hangi binanın bahçesine sığınsak diye düşündük. Bence de buna bir çare bulunulmalı artık. Mahallemizde sürekli bir isirilma olayı oluyor. Ki kuru mama ve su standları var. Ayrıca mutlaka sokaklarda mama koyan insanlar oluyor. Bu durum biraz da mahalle içinde yaşamaya alistiriyor gibi geliyor artık bana. Açlıktan değil sorunlar çünkü.
Keşke barınakları iyilestirio gerçekten hayvanları seven ,onların dilinden anlayan kişilerin bu konuda görevlendirilmesi olsa. Eminim.cogu kişi de bu konu da yardımcı olur. Gerekirse herkesin faturasına 5 lira fazla yansisin . Ama iki taraf da ancak böyle mutlu olur
Köpek sürüsü olayı arttıkça kediler de azalacak. Sokağa çıkıp biraz dikkatli bakınarak dolaşın, boğulup atılmış onlarca kedi görürsünüz. Ben normal bir canlı olarak bana zarar veren bir türü uzak tutmaya çalışırım. Fayda gördüğüm türü besler, çoğaltırım. Kimse evini böcek basınca “doğası ama yiaaaAçıkçası yaşadığım bölgede çok fazla başıboş köpek olmadığı için bu sorunun farkında değildim. Ara tatilde annemde kaldım. Köpeklerden parka bile gidemedik. Tek olsalar sorun değil belki ama çeteleşince çok fenalar. Bebek arabasının üstüne zıplamalar kovalamalar.. park etrafına gelişigüzel atılmış mama niyetine ekmeklerin yemek atıklarının yaydığı koku, Oyun alanlarında köpek pislikleri.. Çok fena idi.. sabahın köründe okula giden çocukları düşünemiyorum bile. Köpekler zehirlensin öldürülsün demiyorum tabi ki ama böyle başıboşluk da olmaz olmamalı..
Kediler azalacak fareler artacak bu durumda.. denge de bozulacak bir nevi.. ölen kediler için kimse kılını kıpırdatmadığına göre bunlarınki hayvanseverlik değil hayvanseÇerlik, türcülük..Köpek sürüsü olayı arttıkça kediler de azalacak. Sokağa çıkıp biraz dikkatli bakınarak dolaşın, boğulup atılmış onlarca kedi görürsünüz. Ben normal bir canlı olarak bana zarar veren bir türü uzak tutmaya çalışırım. Fayda gördüğüm türü besler, çoğaltırım. Kimse evini böcek basınca “doğası ama yiaaa” demiyor. Bunlarınki samimiyetsizlik, başka bir şey değil.
O hayvan sokakta yaralanmazsa,yada insan eliyle zarar görmezse nasıl para toplayacaklar tontriko?Begenmekten yoruldum msjlarinizi
Buarada sokaktan devlet toplamali dedigim msji begenmeyenler olmus.. takinti yapmam bu olayi ama cidden saglikli dusunemiyor bazisi burdada.. sokaklar hayvanlar icin guvenli mi yani? Baslarina birsuru is geliyor demisimhepte ayni kisiler iyiki bi evinizde kedileriniz var, tamam ben ikna oldum en cok hayvansever sizsiniz vallahi
Cidden evine 2-3 kedi almis diye bu tarz msjlari begenmeyenler var, onlar kendilerini anlamistir.O hayvan sokakta yaralanmazsa,yada insan eliyle zarar görmezse nasıl para toplayacaklar tontriko?
Bazılarının gercekten işlerine geliyor başıboş köpek sorunu olması.
Halbuki kısırlaştırılsalar,uygun alanları olsa,temiz ve korunaklı,orada bakılsalar yasasalar hepimizin mutlu olmasi gerek,hem sokaklar güvenli ,hemde hayvanlar güvende diye. Ama barınaktan pitbul kaçırıp,bununla övünüp sonra sokağa salan bu insanlara birşey anlatamazsın cidden yorma kendini. Ben her seferinde yok artık daha ne kadar şaşırabilirim diyip,daha beterini görüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?