Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İttapar da diyebilirsin. Bu kadarı ruh hastalığı artık. Bir köpeğin yavrusuna dokunsam beni paramparça eder. Ve bu köpeğin normal olduğunu gösterir. Biz insanlar normal olma hakkına sahip değiliz sanırım bu kafadakilere göre. İnsanları resmen hayvanlara karşı kinle dolduruyorlar. Biraz dürtüsel, manyak tipler olsak katılmıştık hayvan düşmanı kervanına.
 
Rica ederim canım. Ama insanlara çok kolay cani etiketi yapıştırılıyor. Bir insan kendi cinsini korumak istedi diye hemen nasıl cani olsun? "Korumak" diyorum bak; saldırmak, öldürmek değil.
 
Geçenlerde besleme yaptık eşimle. Kendimiz gidip alıp dağıtıyoruz mamayı. Hem kedilerle zaman geçiriyoruz hem de içimiz rahat. Asla bir derneğe kuruma ödeme yapmam mama için öğrendiğim şeylerden sonra.

Ayrıca çılgınca, saldırganca savunmalarından çekinmeyin. Psikolojisi bozuk onların. Siz de savunun kendinizi.
 
Rica ederim canım. Ama insanlara çok kolay cani etiketi yapıştırılıyor. Bir insan kendi cinsini korumak istedi diye hemen nasıl cani olsun? "Korumak" diyorum bak; saldırmak, öldürmek değil.
Şempanzeler için kendi yavrularının parçalanmasını göze alan geyik falan var mı acaba dünyada? Hani doğa deyip duruyoruz ya. Doğru evet. Bizim doğamızda da kendi türümüzü sürdürmek, yavrularımızı korumak var. Bunu anlayamıyorlar maalesef.
 
Ya çok özür dilerim bu kelimeyi hiç sevmiyorum ama bazıları itetapar diyorlar ya galiba haklılar.. mama lobisi diye bir şeye de inanıyorum artık çete gibi bir şeyler. Köpekten korkuyorum diyince hayvan düşmanı ilan ediliyorum.
 
Evet, öyleler zaten. İttapar özellikleri sergileyen bir grup var. Hayvanseverlere de en fazla zararı onlar veriyorlar. Nasıl ki hayvanların travmaları, korkuları olabilirse bizim de olabilir. Ama bu psikolojisi bozuk insanlar genelde tanrı kompleksinde oldukları için insanları üstün tür falan zannediyorlar. Tüm canlıları korumaya mecburuz, kendi yavrumuzu bile kurban etmeye gönüllü olmalıyız sanıyorlar. Ama böyle bir şey yok. Umarım hepsi akıl sağlığına kavuşur. Mama lobisi tabi ki var. Bunu belgelerle ortaya koyanlar oldu. Berbat şeyler dönüyor. Her ortamda var insanların duygularını kötüye kullananlar. Ne yazık ki hayvanseverlerin arasına da karışmış durumdalar.
 
En en acısı da ne oluyor biliyor musun?
Saldırı anını kameralardan izleyeniniz var mı, bilmiyorum. İzlemediyseniz bakmayın zaten. Ama onca insan, saldırıya uğrayan kişiye yardım edemiyor. Bırakmıyor köpek, bir yandan onu bırakıp bana saldırır mı endişesi de var.
Şu olayın yaşanmasını istemiyorum arkadaş. Risk hep var, doğası bu diyerek ne yapmış oluyorsunuz? Eliniz böğrünüzde duruyorsunuz, eeee? Şimdi siz hayvansever, biz cani olduk öyle mi?
E çözüm hani? Hiç çözüm sunmayın, ona buna da cani muamelesi edin. Güzel valla.
 
Bizde sitedeki kedileri besliyoruz çocuklarla düzenli olarak. Asla bu tip bir kişiye,kuruma para vermem.
Kadın Bartında barınak kurmuş,milletten şöyle iyi bakıyorum,böyle iyi besliyorum,para gönderin,mama gönderin, hasta hayvan tedavi ettiricem borcum çok diye paraları cukkalamış,sel olunca o hayvanları kafeslerin içinde kilitli öylece bırakıp gitmiş. İzlemeye yüreğim dayanmadı,hayvanlar telef olmus,bebekler vardi içinde. Bunların al birini vur ötekine. Ben eminim kendi adıma onlardan daha hayvanseverim. Kesinlikle kimse prim vermemeli,gerçekten bu böyle. Daha neleri var ,bu sadece basit bir örnek.
Uğraşmak istemiyorum ben bu grupla zira çocuk ölmüş ,çocuk kuduz olmus,kadinin bacağı kopmuş,kolu kopmuş,sevseydi mama verseydi asla saldırmazdı ,kışkırtmıştır şu bu diyen insana ben birşey anlatabileceğimi sanmıyorum,o başka bir kafa,bambaşka bir seviye.
 
Psikolojik sorunlarından beslenen tanrı kompleksi var bu insanlarda. Hayvanların tanrısı gibi görüyorlar kendilerini, üstün olduğumuza inanıyorlar. Halbuki her canlı türünde olduğu gibi biz de çıkarımız doğrultusunda hareket eden varlıklarız. İnsan olduğumuz için ahlak da giriyor devreye ve buna göre davranıyoruz. Yoksa bir köpek kendinden daha güçlü bir türün yavrusunu ısırsın da göreyim kaç saniye kalıyor hayatta.
 
Sağlam para kurtarmıştır o işten. Gözüne dizine dursun.

Ben o tiplerle uğraşırım, çok isterlerse ısırırım bile. Yanlarında bebek beziyle gezselerdi, bana ne
 
Saldırgan olan bir hayvana istediğiniz kadar mama verin affetmez .
Yaklaşık 2 senedir bir grup kediyi besliyorum içlerinden biri var daha elimi uzatıp da yemeğini önüne koyamam anında saldırıya geçiyor .
Üstelik bu hayvanlar kendi aralarında da birbirlerini parçaliyorlar . Kapının önünde bir grup köpek başka bir köpeği parçaladı,
kafa tası bile kalmadı hayvancağızın.
Ve elden geldiğinde hepsini besleyen bir insan var ama yok mamayla olacak iş değil bu .
Konu sahibi çok geçmiş olsun yaşadığınız korkuyu çok iyi anlıyorum umarım bizler içinde sokak hayvanları içinde en iyi çözüm bulunur.
 
Açıkçası yaşadığım bölgede çok fazla başıboş köpek olmadığı için bu sorunun farkında değildim. Ara tatilde annemde kaldım. Köpeklerden parka bile gidemedik. Tek olsalar sorun değil belki ama çeteleşince çok fenalar. Bebek arabasının üstüne zıplamalar kovalamalar.. park etrafına gelişigüzel atılmış mama niyetine ekmeklerin yemek atıklarının yaydığı koku, Oyun alanlarında köpek pislikleri.. Çok fena idi.. sabahın köründe okula giden çocukları düşünemiyorum bile. Köpekler zehirlensin öldürülsün demiyorum tabi ki ama böyle başıboşluk da olmaz olmamalı..
 
Kendimizi ve evlatlarımızı korumaya mecbur bırakılıyoruz işte. Sonra da hayvanlara eziyet eden sapıklarla aynı kefeye konuluyoruz. Bıraksak çocuğu kaçsak arkamızdan “nasıl anne bunlar” derler ama.
Her şekilde bu konu çözülebilir, ama çözüm asla çocuğumu riske atmak olmamalı. Bunu kabul edemez kimse. Evimin yakınındaki yürüyüş yolunda iki kez köpek çetesiyle karşılaşıp binalara sığındım. Bir daha da yürüyüş yapamadım orada. Bunlar normal geliyor köpektapar tiplere.
 
Begenmekten yoruldum msjlarinizi

Buarada sokaktan devlet toplamali dedigim msji begenmeyenler olmus.. takinti yapmam bu olayi ama cidden saglikli dusunemiyor bazisi burdada.. sokaklar hayvanlar icin guvenli mi yani? Baslarina birsuru is geliyor demisim hepte ayni kisiler iyiki bi evinizde kedileriniz var, tamam ben ikna oldum en cok hayvansever sizsiniz vallahi
 
Köpek sürüsü olayı arttıkça kediler de azalacak. Sokağa çıkıp biraz dikkatli bakınarak dolaşın, boğulup atılmış onlarca kedi görürsünüz. Ben normal bir canlı olarak bana zarar veren bir türü uzak tutmaya çalışırım. Fayda gördüğüm türü besler, çoğaltırım. Kimse evini böcek basınca “doğası ama yiaaa ” demiyor. Bunlarınki samimiyetsizlik, başka bir şey değil.
 
Kediler azalacak fareler artacak bu durumda.. denge de bozulacak bir nevi.. ölen kediler için kimse kılını kıpırdatmadığına göre bunlarınki hayvanseverlik değil hayvanseÇerlik, türcülük..
 
Çoğu hayvansever sanıyor ki insanlar yalnız korktukları, fobisi olduğu için köpeklerin toplatılmasını istiyor ama öyle değil. Ben mesela kuşlardan çok korkarım, fobim var ama tutup da kuşlar sokakta olmamalı demiyorum çünkü çevreye zararları yok. Köpekler ise sürü halinde yaşayan canlılar ve saldırganlar. Gelir durumu daha yüksek olan bir yerde yaşıyorsanız bu tip saldırılara denk gelme olasılığınız görece dahaa düşük fakat insanların henüz kendi karınlarını doyuramazken cebinde mama ile gezmesini istemek gez nasıl bir savunma anlayamadım. Barınaklarda hayvanların işkence görmesi bambaşka bir olay ama değerlendirelim sokakta dolaşırken mi saldırıya uğrama ihtimali, aç kalma ihtimali daha yüksek barınakta mı? Üstelik barınakta bir ihmal olsa öğrenme ihtimalin sokaktaki hayvanın başına gelenleri öğrenme ihtimalinden daha yüksek.
 
Valla şikayeti boşverin de kendinize çok dikkat edin. Köpek alınmadıysa, gözetim altında olması iyi bir bakıma. Bildiğim kadarı ile %100 koruma sağlıyor aşı ama bir aksaklık olur da kuduz belirti verirse, dönüşü yok. Sonu acı bir ölümle bitiyor...
 
O hayvan sokakta yaralanmazsa,yada insan eliyle zarar görmezse nasıl para toplayacaklar tontriko?
Bazılarının gercekten işlerine geliyor başıboş köpek sorunu olması.
Halbuki kısırlaştırılsalar,uygun alanları olsa,temiz ve korunaklı,orada bakılsalar yasasalar hepimizin mutlu olmasi gerek,hem sokaklar güvenli ,hemde hayvanlar güvende diye. Ama barınaktan pitbul kaçırıp,bununla övünüp sonra sokağa salan bu insanlara birşey anlatamazsın cidden yorma kendini. Ben her seferinde yok artık daha ne kadar şaşırabilirim diyip,daha beterini görüyorum.
 
Cidden evine 2-3 kedi almis diye bu tarz msjlari begenmeyenler var, onlar kendilerini anlamistir.

Yani diyoruz ki sokaklar guvenli degil bu sekilde hem insanlar icin hem hayvanlar icin.. hayvanlar insan icin tehdit ama insanda hayvan icin tehdit.. herkes sen ben gibi yaklasmiyor ki o zavallilara.. ee barinaklar daha mi guvenli kafasina kurekle vuruyolar.. yani zaten devlet el atmali diyoruz.. ee biri cikmis ben besledim artik bana saldirmiyolar diyo yani yanimizda cidden mamayla mi gezmemiz gerekiyor cidden bazisinin savunmasi o kadar trajikomik ki
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…