Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşüncelerini Savunacak mantıklı bir argümanı olmadığı için “whataboutism” yapıyor.. köpekler kendine saldırmadığı için kendisine şiddet uygulamayan kimseye saldırmayacaklarını düşünüyor. “Ben beslerken hiç zarar görmedim demek ki kimse de zarar görmez kafası.” Pembe Unal daha iyi bilir ama bu okul öncesinde görülen benmerkezci düşünme değil mi en geç 6 yaşında bitmesi gerekiyordu halbuki

Evet herkes birbirine saygı duymalı, kedi istemeyen komşunuza saygı duymalısınız dedim diye hayvan düşmanı ilan edilmiştim çok da tın bi grup akli dengesi yerinde olmayan tipin ne düşündüğü beni bağlamıyor şahsen

Uyutulacak diye alıyorlar pitbulları. Sonrasında ne yapiyorlar ki,alıp evine bakacaklarını sanmıyorum,sonu sokak. Farkindaysaniz fazlaca başıboş pitbul var sokaklarda artık. Sebebi bu tipler işte

Konudan anladıklarım, her daim mama ile gezip, bize saldıran köpekleri sevmeye çalışacağız, ha ha ha çok eğlenceli değil mi?

Köpekler çocuğumuza saldırma eğiliminde olsa, onu korumak için her şeyi yapabilecek olmamız bizi direkt hayvan düşmanı yapar.

Bir konuda şikayetci olunca, şu konuya ne yaptın, buna tepki gösterdin mi demekte, sapla samanı birbirine karıştırmak tamamen. Kimin neye nasıl tepki verdiğini nereden biliyoruz?

Herseyin aşırısı zarar, mantıklı düşünmeye engel oluyor kesinlikle bir kez daha anladım.

Biz hayvancılık yapıyoruz herkesin çoban köpekleri vardır. Tek başına savunmasız yakalarsa komşunun köpeği bile tüm mahalleyi turlatır sana. Şiddetle hayvanların saldırganlaştığını düşünenlere göre biz köpekleri tekme tokat dövüyor olmalıyız. Halbuki hayvancılık ile geçinenler için çoban köpekleri çok kıymetlidir, her zaman çok özenle bakılır. Hadi köpeği geçtim biberonla beslediğimiz öküz bile geldi babaanneme boynuz attı, hayvan işte adı üstünde ama biz hiç sorun etmedik çünkü babaannem elinde bir balya otla gezmiyormuş, oyun istiyor işte de anlayamamış

Uluslararası korumadı olan bir bölgedeyim. Dal kırsan ceza kesilir öyle bir yer. Buna rağmen her yıl ormanın besleyebileceği hayvan sayısı tespit edilir ve buna göre avcılık izni verilir. Buna insanlar çok cani olduğundan izin verilmiyor, ormanın besleyebileceği hayvandan fazlası ürerse hem ormana zarar hem hayvana zarar hem de insana zarardır.

Ta kendisi
Whataboutism de bıraktım ben zaten.
Bu şey gibi. Namaz kılıyorsun ama sevgilin var? Ya hep ya hiççilik

Köpeklerin doğal hayata ne kadar büyük zararlar verdiğiyle ilgili onlarca araştırma ve bilgi var. Hatta kaldırımda durup bizi etkilemediğini sandığımız köpek dışkıları bile insan sağlığını çok ciddi biçimde tehdit ediyormuş. Okuduğumda çok şaşırtmıştım, aslında başı boş köpek olayı çok ciddi bir sağlık ve doğal denge sorunu aynı zamanda. Keşke toplumca aşırılıkları bırakıp biraz araştırmaya düşünmeye vakit ayırabilsek. Her konuda körü körüne fanatizme bayılıyoruz.

Beni en çok yoran gurup bunlar
25 yıldır sokak hayvanı besliyorum ; ortalığı pisleten, hayvanları gruplar halinde bir yerlere alıştıran, ortak kullanım alanlarını koku ve pislik yuvasına dönüştüren hastalarla o kadar çok uğraştım ki... Yapmayın diyorum, bu garipleri açık hedef haline getiriyorsunuz, insanları rahatsız ederken onların canlarını tehlikeye atıyorsunuz diyorum ama bu durumda beni bile hayvan düşmanı olarak yaftalayabiliyorlar. Çünkü oralardan rantları var, resimler videolar çekip sosyal medyadan yardım topluyorlar çoğu ve bu yardımların çok küçük bir kısmı hayvanlara gidiyor

Bundan on yıl önce bulunduğum yerin belediyesi çok güzel bir çalışma yaptı, İstanbul'un en büyük barınaklarından birini gönüllülere açtı, şu saatler arasında gelin besleme yapın, temizlik yapın, alın dolaştırın kafeslerden çıksın hayvanlar moralleri düzelsin dedi peki ne oldu ? İyi niyetle yapılmış bu hareket barınakta savaş çıkardı, gönüllüler birbirine girdi, bir kısmı belediyeyi sosyal medyada rezil etti, bir kısmı kendi aralarında rant kavgasına girdi. Sonunda sorumlular barınağı gönüllülere ebediyen kapadılar. Şimdi ziyaret bile yasak. Sorumluyla yaptığım görüşmede canımızdan bezdirdiler bir sürü arkadaşımızı yok yere işinden ettiler, hem bir şey yapmıyorlar hem de asılsız şikayetlerle bizi uğraştırıyorlar dedi. Bahsettiğim barınak cidden büyük çokta özenli bir yer, barınak yaşamını çok onaylamasamda oraya destek veriyorum zaman zaman güzel işler yapıyorlar çünkü. Bu insanlar hastalık derecesinde hayvan sevmiyorlar rantlarını seviyorlar. İstisnasız hiç bir derneğe, oluşuma, topluluğa beş kuruş vermem, yıllarca emeklerimizi ve hayvanları sömürdüler.

Şimdi de birileri hayvanları taraf haline getirdi, bu nüfus neden bu kadar çoğaldının sorumlusu işini yapmayan belediyeler, kısırlaştırma programına uymadıkları için bu işler bu hale geldi maalesef, 5199 çıktığında devlet her belediyeye kısırlaştırma için ek ödenek bağladı ne oldu o ödenekler meçhul... Dernekler ve yaptıkları işler denetleniyor mu, hayır... Tüm hayvanları çok seviyorum, elimden geldiğince faydalı olmaya çalışıyorum, yıllardır içler acısı çok şey gördüm insanlara tek diyeceğim şu şikayet oluşturmak istiyorsanız bölgenin sorumlularını şikayet edin, işini yapmayanları. Köpekler saldırmaz diyemem, sokağımda en az 20 tane var, tek tek hepsi pamuk gibi ama bir araya gelince saldıganlaşıyorlar ki ciddi hayvansever bir yerde yaşıyorum, bakarlar, barındırırlar, asla şiddet göstermezler. Bu onların yaratılışı elden gelen bir şey yok ama işini yapmayanlar için baskı kurmak mümkün. Toplum olarak hedefi şaşırıyoruz, bu konular hep boş tartışılıyor, hayvanseverler ve hayvan düşmanları ucu bucağı yok bunun, çünkü biz milletçe takım tutar gibi taraf tutmaya bayılıyoruz, illa ocu bucu olacağız. Hayvan savunmasız, çocuk savunmasız ikisi de zarar görürse bundan yetişkin insanlar sorumludur bu sorumluluğun peşine düşmeliyiz diyorum.

Ekonomiyi eleştirene telefonunun markasını soran cahiller gibi konuya alakasız başka konu karıştırıyorlar

Hayır hiçkimsede ölsünler demiyor zaten agzını açsan hayvan düşmanı ilan ediliyorsun ne saçma ya

Helvacım sen çok yaşa emi
Tam olarak böyle diyorlar
Güzel özetlemişsin

gercek hayvanseverler de zaten kopeklerin sokakta bu sekilde yasamasindan memnun degil. sogugu, acligi gectim nasil caniler dolaniyor disarida goruyoruz ama cogu insana laf anlatamiyoruz. size degil tabii bu dedigim, direkt katledilsinler kafasinda olanlari kastediyorum. oyle bir konusuyorlar ki hayvamseverler cogaltip cogaltip sokaga atiyor zannedilir

Size “köpeklere baktığın gibi aç çocuklara bak” dendiğinde neden (haklı olarak) sinirleniyorsunuz peki? Kimin neye ses çıkardığını bilemeyeceğiniz gibi, “bakımsızlık ve kötü muameleden saldırıyorlar bırakınız saldırsınlar” da diyemezsiniz. Ne bakımsızlıklarından sorumluyuz, ne de bir gram kötü muamele ettik (kendi adıma konuşuyorum tabi).
Ne derseniz deyin köpeklerin insanlardan daha değerli olduğunu kimse kabul etmeyecek, kimse çocuğunu köpeklere ya da başka bir canlıya yem etmeyecek. Sanırım hayvanlar kötü muamele görüyor diye bizlerden de beklenen bu ama hayır.

Ama zaten sorun burda basliyor, bu alinti yaptigin hanima gore cocuklar kopek kadar degerli degil…

Nerden ne siyaset yapsamda isi sulandirsam diye bakiyor bu konuya.. multeciler ne alaka simdi yaz saati ne alaka

Ama zaten sorun burda basliyor, bu alinti yaptigin hanima gore cocuklar kopek kadar degerli degil…

Nerden ne siyaset yapsamda isi sulandirsam diye bakiyor bu konuya.. multeciler ne alaka simdi yaz saati ne alaka
İster bu arkadaş, ister köpekler, ister mülteciler gelsin. Ben çocuğumun daha değerli olduğunu herkese anlatırım.

İster bu arkadaş, ister köpekler, ister mülteciler gelsin. Ben çocuğumun daha değerli olduğunu herkese anlatırım.
Yok yok onun kedileri var hayvan seviyor o

Biri daha yazmis fanatizm cok
Kotu bir beladir.. kendisinede dedim eger o hayvanlari bizim kadar dusunseler sokakta olmalarini istemezlerdi zaten.. bu onlarin iyiligine degil cunku

Aman ne olmuş iki isirmişsa kafasindalar çoğu. Hatta geçen bir yorum okudum aklim dondu köpek saldirisinda ölen bir çocuga belki buyuyunce kötü bir insan olacakti ama kötü köpek yoktur gibisinden birsey yazilmişti. Bu tayfanın kafa çok başka çalışıyor tartışmaya bile değmez. Ben asil birkaç sene sonra köpek popilasyonu elli milyonlara ulaştiğinda ne yapacaklar çok merak ediyorum

Burda mi okudun o yorumu cidden bunkadar cirkinlesir merhametsiz olabilir bir insan. Iste bu tarz insanlar cok zararli. Onlar hayvan sevmiyor kesinlikle

Burda mi okudun o yorumu cidden bunkadar cirkinlesir merhametsiz olabilir bir insan. Iste bu tarz insanlar cok zararli. Onlar hayvan sevmiyor kesinlikle

Hayır sanirim ekşi sözlükte okumuştum ama kafa aynı kafa. Köpekleri insanlardan ve çocuklardan üstün tutuyorlar. Hayvan sevip sevmediklerini bilemem ama insanlardan nefret ediyorlar çocuklardan nefret ediyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…