- Konu Sahibi Legendwomen
-
Düşüncelerini Savunacak mantıklı bir argümanı olmadığı için “whataboutism” yapıyor.. köpekler kendine saldırmadığı için kendisine şiddet uygulamayan kimseye saldırmayacaklarını düşünüyor. “Ben beslerken hiç zarar görmedim demek ki kimse de zarar görmez kafası.”Hanımefendi konular arası kurduğunuz bağlantıyı gram anlayamadım ancak burada birçoğumuzun anlatmaya çalıştığı şey köpekler evet toplatılmalı ve barınağa alınmalıdır. Fakat barınakların da hayvanlara iyi koşullar altında bakması için çalışma yapılması gerektiği. Ayrıca sizin zannettiğiniz gibi hayvanlar şiddet gördüğü için saldırmazlar, ellerimizle beslediğimiz fiske bile vurmadığımız hayvanlar bize saldırabiliyor çünkü sizin de söylediğiniz gibi bilinçsiz canlılar.
Evet herkes birbirine saygı duymalı, kedi istemeyen komşunuza saygı duymalısınız dedim diye hayvan düşmanı ilan edilmiştim çok da tın bi grup akli dengesi yerinde olmayan tipin ne düşündüğü beni bağlamıyor şahsenOkuma anlamanız yok sanırım, şaşırdığımı ifade ediyorum. Sanki sizi dünkü konudan hatırlıyorum hayvan düşmani olarak. Gülünecek bir konu göremiyorum. Sizin gibilerle muhattap olmak istemedigim icin gözardı ediyorum.
Uyutulacak diye alıyorlar pitbulları. Sonrasında ne yapiyorlar ki,alıp evine bakacaklarını sanmıyorum,sonu sokak. Farkindaysaniz fazlaca başıboş pitbul var sokaklarda artık. Sebebi bu tipler işteBarınaktan pıtbull kaçırıp sokagamı bırakmış yok artık çocukları öldürsün diyemi bu mu hayvan severlik zaten bir çocuga zarar verse anında öldürürler yemin ediyorum bu hayvanseverlik falan değil. Sorumsuzluk
Biz hayvancılık yapıyoruz herkesin çoban köpekleri vardır. Tek başına savunmasız yakalarsa komşunun köpeği bile tüm mahalleyi turlatır sana. Şiddetle hayvanların saldırganlaştığını düşünenlere göre biz köpekleri tekme tokat dövüyor olmalıyız. Halbuki hayvancılık ile geçinenler için çoban köpekleri çok kıymetlidir, her zaman çok özenle bakılır. Hadi köpeği geçtim biberonla beslediğimiz öküz bile geldi babaanneme boynuz attı, hayvan işte adı üstünde ama biz hiç sorun etmedik çünkü babaannem elinde bir balya otla gezmiyormuş, oyun istiyor işte de anlayamamışKöpekler kurt lardan geliyor ataları kurtlar ve içlerinde saldırganlık hep vardır içgüdüsel veya doğası gereği
Sadece açken değil alanını korumak için veya yavrularını korumak için agresif olabilir hayvan sonuçta
Uluslararası korumadı olan bir bölgedeyim. Dal kırsan ceza kesilir öyle bir yer. Buna rağmen her yıl ormanın besleyebileceği hayvan sayısı tespit edilir ve buna göre avcılık izni verilir. Buna insanlar çok cani olduğundan izin verilmiyor, ormanın besleyebileceği hayvandan fazlası ürerse hem ormana zarar hem hayvana zarar hem de insana zarardır.Konudan anladıklarım, her daim mama ile gezip, bize saldıran köpekleri sevmeye çalışacağız, ha ha ha çok eğlenceli değil mi?
Köpekler çocuğumuza saldırma eğiliminde olsa, onu korumak için her şeyi yapabilecek olmamız bizi direkt hayvan düşmanı yapar.
Bir konuda şikayetci olunca, şu konuya ne yaptın, buna tepki gösterdin mi demekte, sapla samanı birbirine karıştırmak tamamen. Kimin neye nasıl tepki verdiğini nereden biliyoruz?
Herseyin aşırısı zarar, mantıklı düşünmeye engel oluyor kesinlikle bir kez daha anladım.
Yoo. Çok iyi bakılan beslenen sokak köpekleri de alanına girdiğin zaman ısırıyor. Biz de bunu anlatamıyoruz mesela.Aynen oyle. Hayvanlar bakimsizlik ve kotu muameleden saldirganlasiyor, sonra cocuklarimizi isiriyor deniyor. Yani anlatamiyorsun
Ta kendisiDüşüncelerini Savunacak mantıklı bir argümanı olmadığı için “whataboutism” yapıyor.. köpekler kendine saldırmadığı için kendisine şiddet uygulamayan kimseye saldırmayacaklarını düşünüyor. “Ben beslerken hiç zarar görmedim demek ki kimse de zarar görmez kafası.”Pembe Unal daha iyi bilir ama bu okul öncesinde görülen benmerkezci düşünme değil mi en geç 6 yaşında bitmesi gerekiyordu halbuki
Köpeklerin doğal hayata ne kadar büyük zararlar verdiğiyle ilgili onlarca araştırma ve bilgi var. Hatta kaldırımda durup bizi etkilemediğini sandığımız köpek dışkıları bile insan sağlığını çok ciddi biçimde tehdit ediyormuş. Okuduğumda çok şaşırtmıştım, aslında başı boş köpek olayı çok ciddi bir sağlık ve doğal denge sorunu aynı zamanda. Keşke toplumca aşırılıkları bırakıp biraz araştırmaya düşünmeye vakit ayırabilsek. Her konuda körü körüne fanatizme bayılıyoruz.Uluslararası korumadı olan bir bölgedeyim. Dal kırsan ceza kesilir öyle bir yer. Buna rağmen her yıl ormanın besleyebileceği hayvan sayısı tespit edilir ve buna göre avcılık izni verilir. Buna insanlar çok cani olduğundan izin verilmiyor, ormanın besleyebileceği hayvandan fazlası ürerse hem ormana zarar hem hayvana zarar hem de insana zarardır.
Evet, öyleler zaten. İttapar özellikleri sergileyen bir grup var. Hayvanseverlere de en fazla zararı onlar veriyorlar. Nasıl ki hayvanların travmaları, korkuları olabilirse bizim de olabilir. Ama bu psikolojisi bozuk insanlar genelde tanrı kompleksinde oldukları için insanları üstün tür falan zannediyorlar. Tüm canlıları korumaya mecburuz, kendi yavrumuzu bile kurban etmeye gönüllü olmalıyız sanıyorlar. Ama böyle bir şey yok. Umarım hepsi akıl sağlığına kavuşur. Mama lobisi tabi ki var. Bunu belgelerle ortaya koyanlar oldu. Berbat şeyler dönüyor. Her ortamda var insanların duygularını kötüye kullananlar. Ne yazık ki hayvanseverlerin arasına da karışmış durumdalar.
Ekonomiyi eleştirene telefonunun markasını soran cahiller gibi konuya alakasız başka konu karıştırıyorlarKonudan anladıklarım, her daim mama ile gezip, bize saldıran köpekleri sevmeye çalışacağız, ha ha ha çok eğlenceli değil mi?
Köpekler çocuğumuza saldırma eğiliminde olsa, onu korumak için her şeyi yapabilecek olmamız bizi direkt hayvan düşmanı yapar.
Bir konuda şikayetci olunca, şu konuya ne yaptın, buna tepki gösterdin mi demekte, sapla samanı birbirine karıştırmak tamamen. Kimin neye nasıl tepki verdiğini nereden biliyoruz?
Herseyin aşırısı zarar, mantıklı düşünmeye engel oluyor kesinlikle bir kez daha anladım.
Helvacım sen çok yaşa emiKonudan anladıklarım, her daim mama ile gezip, bize saldıran köpekleri sevmeye çalışacağız, ha ha ha çok eğlenceli değil mi?
Buna da çok gülüyorum. Yani “kesin süs köpeğidir” diyenlere. Kimseye petinizin cinsi hakkında hesap vermek zorunda değilsiniz. İki taraf da çok hadsiz davranabiliyor bu konuda. İnsanların yıllarca beraber olacakları petlerinin cinsine karışmalar falan.
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Keşke herkes sizin gibi düşünse ve davransa. Sokakta yaşanan saldırıları onaylamıyor, “tabi ki çocuklarınızı hayvanlara yem edeceksiniz” falan demiyorsanız elbette sizin yüzünüzden çoğalmıyor. Aksine durumu kontrol altına alma sürecine destek vermiş oluyorsunuz.
Size “köpeklere baktığın gibi aç çocuklara bak” dendiğinde neden (haklı olarak) sinirleniyorsunuz peki? Kimin neye ses çıkardığını bilemeyeceğiniz gibi, “bakımsızlık ve kötü muameleden saldırıyorlar bırakınız saldırsınlar” da diyemezsiniz. Ne bakımsızlıklarından sorumluyuz, ne de bir gram kötü muamele ettik (kendi adıma konuşuyorum tabi).Hayır öyle demiyorum, köpeklere gücünüz yettiği kadar sizi, çocuklarınızı sabahın kör karanlığında sokağa döken yaz saati uygulamasının sorumlusuna ses çıkarın mesela. Keza mültecilere de. Kolaysa tabi.
Ama zaten sorun burda basliyor, bu alinti yaptigin hanima gore cocuklar kopek kadar degerli degil…Size “köpeklere baktığın gibi aç çocuklara bak” dendiğinde neden (haklı olarak) sinirleniyorsunuz peki? Kimin neye ses çıkardığını bilemeyeceğiniz gibi, “bakımsızlık ve kötü muameleden saldırıyorlar bırakınız saldırsınlar” da diyemezsiniz. Ne bakımsızlıklarından sorumluyuz, ne de bir gram kötü muamele ettik (kendi adıma konuşuyorum tabi).
Ne derseniz deyin köpeklerin insanlardan daha değerli olduğunu kimse kabul etmeyecek, kimse çocuğunu köpeklere ya da başka bir canlıya yem etmeyecek. Sanırım hayvanlar kötü muamele görüyor diye bizlerden de beklenen bu ama hayır.
İster bu arkadaş, ister köpekler, ister mülteciler gelsin. Ben çocuğumun daha değerli olduğunu herkese anlatırım.Ama zaten sorun burda basliyor, bu alinti yaptigin hanima gore cocuklar kopek kadar degerli degil…
Nerden ne siyaset yapsamda isi sulandirsam diye bakiyor bu konuya.. multeciler ne alaka simdi yaz saati ne alaka
Yok yok onun kedileri var hayvan seviyor oİster bu arkadaş, ister köpekler, ister mülteciler gelsin. Ben çocuğumun daha değerli olduğunu herkese anlatırım.
Ama zaten sorun burda basliyor, bu alinti yaptigin hanima gore cocuklar kopek kadar degerli degil…
Nerden ne siyaset yapsamda isi sulandirsam diye bakiyor bu konuya.. multeciler ne alaka simdi yaz saati ne alaka
Burda mi okudun o yorumuAman ne olmuş iki isirmişsa kafasindalar çoğu. Hatta geçen bir yorum okudum aklim dondu köpek saldirisinda ölen bir çocuga belki buyuyunce kötü bir insan olacakti ama kötü köpek yoktur gibisinden birsey yazilmişti. Bu tayfanın kafa çok başka çalışıyor tartışmaya bile değmez. Ben asil birkaç sene sonra köpek popilasyonu elli milyonlara ulaştiğinda ne yapacaklar çok merak ediyorum
Burda mi okudun o yorumucidden bunkadar cirkinlesir merhametsiz olabilir bir insan. Iste bu tarz insanlar cok zararli. Onlar hayvan sevmiyor kesinlikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?