- 2 Temmuz 2013
- 4.169
- 8.831
- 358
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Dünyadaki bunca bilim insanı, doktoru, genetik mühendisi bunu düşünememiş bak görüyor musun? Boşa uğraşıyorlar yav, aynen her insan bir kere geçirmeli bence bu görüşünüzü tüm dünyayla paylaşın. Siz kendinizin bağışıklık sisteminizin çok süper olduğundan ne kadar eminsiniz? Yaşınızın genç olmasına mı güveniyorsunuz ya da sarımsak, sirke mi yutuyorsunuz her gün?
Hasta olan karı kocadan birisi aynen sizin gibi "Ben bu hastalığa inanmıyom ya grip gibi" diyip sarımsak, sirke, vitamin falan yutup ilaçları kullanmayarak hastalığı atlatmaya çalışmış. Diğer eş ilaçlarını kullanmış. Grip gibi olduğunu düşünen hasta vefat etmiş maalesef.
Bu hastalığa her yakalanan ölmüyor, medyada böyle lanse edilmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda hak veriyorum. Ancak grip gibi, zatürre gibi diye de bu hastalığı küçümseyemezsiniz. Dünyada binlerce insan ölüyor, binlerce insan entübe ve bunların da ölümü bekleniyor. Hepsinin bağışıklık sistemi zayıf değil hepsi yaşlı değil. Bu virüsün bulaş dinamiklerinden tutun belirtilerine kadar kimsenin elinde net bir veri yok. Bu hastalığı çevremde kim küçümsediyse maalesef hastalığa yakalandılar ve çok pişmanlar. Hastalık düşündüğünüz gibi hafif geçmiyor herkeste. Siz de dikkat edin, önlemlerinizi alın ve hastalığı grip gibi diyerek küçümsemeyin. Benden size tavsiye.
Ben bu virüs olayin cok fazla abartildigini düsünüyorum. Ne yakin ne de uzak cevremde bi hasta yok.
İnsallah şaka yapmışsınızdır.Ben bu virüs olayin cok fazla abartildigini düsünüyorum. Ne yakin ne de uzak cevremde bi hasta yok.
Ağzına sağlık canım maalesef öyleleri de var burada. Ama her köye bir deli gerek diye düşünüyorum artık umursamamaya çalışıyorum. Bir de konuyla alakası olmayan yazılar yazıyorlar ya çok boş geliyor yazdiklariBi konu okuyayim dedim. Herkeste bi ego tatmini, insanlarin konusuyla dalga gecmek yerine kendinize bi ugraş bulun. Bu nedir yaaa genel olarak konularda boule insanlari gormek cidden sogutuyor beni.
Sizi düşünüyorum diyeceğinize çocuklarımı düşünüyorum deseydiniz. Bu öyle, ogeldi ses edemedim, bugeldi birşey diyemedimle olacak iş değil. Kesin bir dille biz kimseyle görüşmüyoruz diyecektiniz.
Ben de konuyu az da olsa okudum herkes çok gergin. Gergin olmamak da zor şöyle bir ortamda.
Konu sahibi, Olabildiğince soğukkanlı bir şekilde kesinlikle misafir kabul etmediğinizi açıkça soyleyin. Başka da bir yolu yok.
Mesela ben açıkça söylüyorum ve Mart ayından beri hiç misafirim olmadı.Hatta ben dışarda görüşmeyi de kesin bir şekilde reddediyorum Cunkü çocukların yakinlasmasina engel olamam.
Her gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.
Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.
Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.
Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.
Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.
Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.
Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?
Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.
Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.
O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.
Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.
Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.
Bir dağa çıkıp bagirasim var.
Duvarları ayağımla kirasim var.
Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım
+1
Yapmayın hanımlar. Virüs öldürmüyor ne demek. Mart, Nisan ayında ki kadar kalmadı, çok abartılıyor ne demek.
Aslında durum daha ciddi. Özellikle bazı illerde. Çünkü artık mesafe filan hak getire. İnsanlar doğru düzgün maske takmıyor.
Kızım doktor. Gece nöbetteydi. Mesajlaştık. Anne koronalı hasta yağıyor, yatıracak yer bulamıyoruz dedi.
Evet toplum olarak misafire gelme demek ayıp saydığımız bir durum. Ama bunu aşmamız lazım. Hayatımızdan ve sağlık çalışanlarının hayatından daha değerli değil hiç bir şey.
Bayramda annemlere gittiğimde dayım ve eşi geldi sarılmadım öpmedim eve girmediler balkonda oturdular neyse aradan 15 20 dk geçti yengem ay öpmeyenlere ailecek çok sinir oluyoruz sanki bizde virüs var da şımarıklık resmen dedi gözlerimin içine baka baka.Nasıl sinir oldum aptal ya sen sorun etmiyor olabilirsin ama burada karnım burnumdayım bebeğimi düşüneceğim tabii ki sen alınma diye çocuğumu mu riske atayım ümüklemek istedim ya
Katılıyorum, yakın çevremizde birbirimizi kırmaktan çekiniriz hayır demeyiz. Ona rağmen doğum günümde sürpriz yapmak için evimin oraya kadar ailesiyle gelen kuzenimi kabul edemedim, iş yerimizde vaka çıkmıştı çünkü.Siz "kabul edemem " demiyorsunuz ki! "Canım benim bizden size hastalık geçerse ne yaparım ,kendimi kötü hissederim vebalini alamam " tarzında konuşmak kabul etmemek değildir.Sizi arayan kişiye "bu süreçte kimseyle gorusmeme kararı aldık, anlayışın için teşekkür ederim " dediniz de akşam kapınızda mı buldunuz insanlari ?
O değil de okullar açıldığında ne yapacağız? Malum haftanın en az yarısında saatlerce bir sınıfta yine en az 10-15 çocuk birarada olacak ki geri kalan her alanı da ortak kullanacaklar. Şimdi burada size gelen 3-5 kisinin hesabını yaptık ama okullar açılıp 25 milyon çocuk ve genç birbirleriyle kaynaşırken ne yapacağız? Ben mesela daha dün oģlumun yakın sınıf arkadaşının annesinin hastalandığını öğrendim. Yani bu konunun net bir çözümü yok. Ne kadar istemesekte herpimiz zaman zaman kendimizi güvenli olmayan ortamlarda bulucaz.Burada konu yazıp da çözüme ulasamadigim konum olmadı ama bu konu bambaşka herkesi ilgilendiren herkesin sağlığı soz konusu olan bir konu. Ve ilk defa bir konu cozumsuz kaldi.
Hadi ben kendimi karantinaya alırım sorun değil peki ya bu rahat kafalar ne olacak ben onları merak ediyorum.
Virüs gun geçtikçe hizla yayılıyor.
Her gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.
Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.
Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.
Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.
Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.
Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.
Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?
Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.
Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.
O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.
Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.
Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.
Bir dağa çıkıp bagirasim var.
Duvarları ayağımla kirasim var.
Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?