Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Merhaba sanırım sevgiliniz doktordu ,Zatürre'den daha mı tehlikeliymiş Covid-19 ?

Bi arkadasimin babasi 15 gun entubede kaldi.15 gun normal serviste.Ayni sokakta olduklari halde babasinin yanina gidemedi.Adamin hasar almayan organi kalmadi.Aglamaktan harab oldular.Bi akrabasi yemege cagirdi.Gitmedi diye ne kadar abartiyosun ya bu virus isini dedi.diyeceklerim bu kadar.

Bi konu okuyayim dedim. Herkeste bi ego tatmini, insanlarin konusuyla dalga gecmek yerine kendinize bi ugraş bulun. Bu nedir yaaa genel olarak konularda boule insanlari gormek cidden sogutuyor beni.
Ağzına sağlık canım maalesef öyleleri de var burada. Ama her köye bir deli gerek diye düşünüyorum artık umursamamaya çalışıyorum. Bir de konuyla alakası olmayan yazılar yazıyorlar ya çok boş geliyor yazdiklari

Ben de konuyu az da olsa okudum herkes çok gergin. Gergin olmamak da zor şöyle bir ortamda.

Konu sahibi, Olabildiğince soğukkanlı bir şekilde kesinlikle misafir kabul etmediğinizi açıkça soyleyin. Başka da bir yolu yok.

Mesela ben açıkça söylüyorum ve Mart ayından beri hiç misafirim olmadı.Hatta ben dışarda görüşmeyi de kesin bir şekilde reddediyorum Cunkü çocukların yakinlasmasina engel olamam.

Bu olay da bana ders oldu bundan sonra kendimi düşünen cümleler kuracağım belki o zaman bir çözüme ulaşabiliriz

Ailemle görüştüm o da onların yaşadığı yer de hic virus çıkmadı die.
Ona rağmen babam her hava almaya bahceye çıksa bile adam eve gelir gelmez kolanyalar sürdüm. Eline yüzüne saçına. Bana gülüyordu artık kızım hasta olacaksın yapma diye.
Hastalık hastası olacaktım nerdeyse bu virüs yüzünden.
En sevindigim sey gerçekten etrafimda hiv viruslu kimse olmadi ama bu en son gelenler geldikten sonra bana bizim orda virüs cok deyince sanki kafamdan kaynar sular döküldü.
Biz evde terasta oturduk teras cok büyük cok mesafeli oturmamiza rağmen biran once gitseler diye dualar ettim içimden.
Ama hep eşimin suçu bana sormadan kabul etmiş sonra o da bin pişman oldu ama is işten geçti tabi.

Umarım kimse hasta değildir, bundan sonra daha sert ve net olursunuz. Eşinizle tartışmadan tekrar tekrar konuşun ve kesinlikle misafir istemediğinizi söyleyin. Şanslısınız eviniz, kapınız ayrı, çocuklarınız için gelme teşebbüsünde bulunanlara hayır diyebilin. Misafirin misafir çağırması zaten çok ayıp bence, ama böyle bir dönemde yapması ayıp ötesinde cahillik.

Burada konu yazıp da çözüme ulasamadigim konum olmadı ama bu konu bambaşka herkesi ilgilendiren herkesin sağlığı soz konusu olan bir konu. Ve ilk defa bir konu cozumsuz kaldi.
Hadi ben kendimi karantinaya alırım sorun değil peki ya bu rahat kafalar ne olacak ben onları merak ediyorum.

Virüs gun geçtikçe hizla yayılıyor.

Bayramda annemlere gittiğimde dayım ve eşi geldi sarılmadım öpmedim eve girmediler balkonda oturdular neyse aradan 15 20 dk geçti yengem ay öpmeyenlere ailecek çok sinir oluyoruz sanki bizde virüs var da şımarıklık resmen dedi gözlerimin içine baka baka.Nasıl sinir oldum aptal ya sen sorun etmiyor olabilirsin ama burada karnım burnumdayım bebeğimi düşüneceğim tabii ki sen alınma diye çocuğumu mu riske atayım ümüklemek istedim ya

+1
Mart ve nisanda insanlar yine bir nebze korkuyordu. Semptomlar daha hafiftir ağırdır orasını bilemem ama artık insanlar alıştı ve sallamıyor, yazın da etkisiyle çoğunluğumuz saldı gitsin. O nedenle ilk zamanlara göre ben de daha tehlikeli buluyorum. Mesela benim şehrimde yoğun bakım yatakları dolmak üzere ki sağlık alt yapısı iyi bir şehirdeyim, önceden böyle şeyler duymazdık.

Öpmezse ölecek hastalığına mı yakalanmış ? Virüs geçsin terleyip terleyip sarılın, tükürüklü tükürüklü öpün.

Katılıyorum, yakın çevremizde birbirimizi kırmaktan çekiniriz hayır demeyiz. Ona rağmen doğum günümde sürpriz yapmak için evimin oraya kadar ailesiyle gelen kuzenimi kabul edemedim, iş yerimizde vaka çıkmıştı çünkü.

B
O değil de okullar açıldığında ne yapacağız? Malum haftanın en az yarısında saatlerce bir sınıfta yine en az 10-15 çocuk birarada olacak ki geri kalan her alanı da ortak kullanacaklar. Şimdi burada size gelen 3-5 kisinin hesabını yaptık ama okullar açılıp 25 milyon çocuk ve genç birbirleriyle kaynaşırken ne yapacağız? Ben mesela daha dün oģlumun yakın sınıf arkadaşının annesinin hastalandığını öğrendim. Yani bu konunun net bir çözümü yok. Ne kadar istemesekte herpimiz zaman zaman kendimizi güvenli olmayan ortamlarda bulucaz.

herkesi bende yakarım ne demek ???? tedbir şart !!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…