Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba sanırım sevgiliniz doktordu ,Zatürre'den daha mı tehlikeliymiş Covid-19 ?

Şu an hastalık ve tedavi yöntemleri net olarak bilinemediği için sırf pnömoniye kıyasla daha tehlikeli denebilir tabi.

B

O değil de okullar açıldığında ne yapacağız? Malum haftanın en az yarısında saatlerce bir sınıfta yine en az 10-15 çocuk birarada olacak ki geri kalan her alanı da ortak kullanacaklar. Şimdi burada size gelen 3-5 kisinin hesabını yaptık ama okullar açılıp 25 milyon çocuk ve genç birbirleriyle kaynaşırken ne yapacağız? Ben mesela daha dün oģlumun yakın sınıf arkadaşının annesinin hastalandığını öğrendim. Yani bu konunun net bir çözümü yok. Ne kadar istemesekte herpimiz zaman zaman kendimizi güvenli olmayan ortamlarda bulucaz.

Muhakkak .
Sorun kimlerin rahat kimlerin tedbirli olacağı.
Dediğin gibi belki herkese bulasacak ama ne kadar can yanacak o da belli değil. Insan düşündükçe psikolojisi allak bullak oluyor zaten.

Şu donemde bile aman bir şey olmaz diyenleri gördükçe üzülüyorum

Eşim dün atlet iç çamaşırı götürdü. Hastaneye sırılsıklam oldukça tulumun içinde degsitiriyo vcudu isilik olmuş ben şuan ücretsiz izindeym analık izni ama okdr uzulyrm ki. Bende hemsireyim gerçektende insanları anlamyrm. Bukdr da olmaz sizin gibi komşum aradı size gelelim.kahve içmeye dedi ya eşim coronali hasta bakıyor ne cesaret anlamyrmm. Müsait degilim dedm ne diyim ya kendimden çok onları korumaya calsyrm keşke bu Corona olmasa hergun misafir ağırlasak basım.gozum.ustune
Allah esınızın de sızın de yardımcınız olsun..

Okurken sinir oldum.biz de cok dıkkatlıyız.asla anne babamız dısında kımseyle gorusmuyoruz.onlarla bile hazıranda görüsmeye basladık.lokantaya falan asla gitmiyoruz.Ben rahat rahat yemek yemege gidenlere falan da sasıyorum.dikkat etmeyenler yuzunden bşz de tehlikedeyız.böylelerine hakkımı helal etmiyorum.herkes biZim gibi davransaydı bu kadar yayılmazdı

Hayatta kalanların organlarında nasıl bir hasarla yaşamaya devam edeceğini doktorlar bile tahmin edemiyor, ama hasar kaldığı kesin. Ölenlerin ise nasıl acı içinde öldüklerini doktorlardan dinlemek isteyen buyursun açsın dinlesin. Onu geç doktorlar ölüyor, hemşireler bağırıyor her gün iki üç arkadaşımız pozitif çıkıyor, yakında size bakacak insan bulamayacaksınız diye. İnsan sosyal bir varlık tamam da olmayıverin artık ya sosyal. Doktorum bana açık havaya çıkman lazım artık dediği için çayıra çimene çıkmaya başladım. Çok sıkıldım, bunaldım ama yapacak birşey yok. Zaten zorunlu olduğumuz hallerde çıkıyoruz, mecbur. Ama cluplar dolu,tatil yerleri cıvıl cıvıl, bunlara gerek var mı? Hafife alanlar kendi başlarını yaksın, kimseye zararları dokunmasın diyorum artık ben. Başımıza gelmedi, ya da yakınımız ölmedi diye virüs yok olmuyor. O cenaze böyle düşünenlerin evinden çıkmadıkça akıllanmayacaklar, onu da biliyorum.

Bazı konularda duruşunuz net olursa o zaman insanlar ısrar edemezler teklif bile edemezler. Mesela bir şey öğrendim yakınlarımızdan biri (hayatımda 3-4 defa gördüm) son görüşümüzde çocuğumu sevmek istemiş ve acaba sevsem annesi kızar mı demiş eşime. Dikkatinizi çekerim bunu babasına söylüyor yani aslında babayı takmıyor virüsü de takmıyor sorun benim. Bu konuda birebir hiçbir konuşmamız olmadı ama demek ki namım almış yürümüş çocuğumu sevdirmediğime dair öptürmediğime dair . Misafir istemiyorsan istemiyorsundur ne demek size bulaştırırın korkuyorum. Böyle dersen benim için sakınca yok demek oluyor. Onlar da e bizim için de yok diyorlar. Daha da gelmeye devam ederler çünkü net bir duruşun yok

ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Herkesin karantinasına kimse karışamaz diyelim de...

Dıdınızın dıdısı cenazede millete sarılıp size gelmiş? Yetmemiş çocuklar temas etmiş.
Maske takmayan gruptan "bana göre" hiçbir farkı yok durumunuzun.

Gelmek isteyenlere "Evde yokuz." deseydiniz. Kapıyı kırmazlardı sanıyorum..

Her gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.

Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.

Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.

Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.

Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.

Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.

Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?

Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.

Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.

O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.

Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.

Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.

Bir dağa çıkıp bagirasim var.

Duvarları ayağımla kirasim var.

Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım 😢😢
Aşırı hak veriyorum size
Herkes aşırı rahat bir benim sanırım rahatsız

Dünyanın en yüzsüz insanı eşimin kuzenidir ve benim eşim de hayır diyemeyen bir insandır. Ama virüs döneminde bir de yatılı olarak görüşmek istediğinde net olarak görüşemeyiz dedik. Verdiği cevap bizde virüs yok oldu🤦zaten kimsede virüs yok nasıl yayılıyor anlamıyorum.

Dünyanın en yüzsüz insanı eşimin kuzenidir ve benim eşim de hayır diyemeyen bir insandır. Ama virüs döneminde bir de yatılı olarak görüşmek istediğinde net olarak görüşemeyiz dedik. Verdiği cevap bizde virüs yok oldu🤦zaten kimsede virüs yok nasıl yayılıyor anlamıyorum.

Evet bu cevabi ben de çok alıyorum tlf da bazi arkadaşlarım uzaktan sana gelelim kahve içelim diyor ben de canim daha virus bitmedi hatta artti biraz daha sabredelim dedigimde ayni cevabı aldim bizde virüs yok sende zaten yoktur kimseyle gorusmuyorsun diyen arkadaşlarıma anlatamadigimi farkettigimde biz önceden nasıl anlasiyorduk diye dusunmeye başladım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X