Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar rahat konuşuyor bazı kişiler, zaten bağışıklığı düşük aman ölsün gitsin ne güzel memleket. 1 yaşında bebeğim var ve hamileyim, bağışıklığım düşük çünkü bronsektazi hastasıyım ve sol akcigerimin bir kısmı alındı. Şimdi durduk yere ölmem ben muhtemelen eğer Corona bulasmazsa. Bu düşünceyle beni nasıl gözden cikartiyorsunuz? Kurtulma şansım yok bir kere atlatayim mantığıyla. Ben ölürsem karnimda bebeğim de ölür, kucagimdaki bebeğim annesiz kalır. Aylardır anne babama, kardeşlerime gitmedim. Kimseyle açık havada bile görüşmedim. Gencliginize, sağlığınıza çok güveniyorsunuz. Sizin de garantiniz yok.

Ben bu virüs olayin cok fazla abartildigini düsünüyorum. Ne yakin ne de uzak cevremde bi hasta yok.
Benim arkadaslardan 3 kisi 2 de kuzenim yakalandi. Sadece 1 i evde karantinada gecirdi digerleri hastane yogun bakimdalardi. Nefes alirken cam kiriklari batiyormus gibi oldum demisti arkadasim. Kac hafta oldu cikali hastaneden ama nefes alma hala tam randimanli degil. Bu virüsü hafife almayin var ve cidden kötü bir hastalik. Tedbiri elden birakmayin derim.

Bunlar konuşulsun duyulsun.
Kimse kimseyi kendisi gibi rahat olmaya zorlamasin.
Ben net olamadim kimine göre ama siz net olun.
Gitmeyin bir yere kimseyi de zan altinda birakmayin.

Doktor kuzenimden duyuyorum bazi şeyleri o bile arar konuşur benle çoğu zaman bu olayi ona da anlattım ilk sorduğu temas oldu mu oksuren hapsuran oldu mu yok dedim.
Bu iyi bir sey ama sen yine de kendini karantinaya al dedi.
Aldim ben de .
Ellerimi yikamaktan egzama olucam diye korkuyorum .
O görüştüğüm kişileri de 3 güne bir arayıp sorucam durumlarını.
Inşallah sorunsuz atlatiriz bu süreci.
Esime de dedim bak yarim saatlik görüşme bizim kac günümüze mal olacak bir daha asla istemiyorum dedim.

evet, 3 yasli, normal mikroptan da ölebilirlerdi. Yaslilar icin dikkat edilmeli. Genc insanlarin cogu hastaligi atlatiyor.
Normal mikroptan değil ama covid-19 dan öldüler. Hâlâ tehlikenin farkında olmamanız çok üzücü , sizin gibi insanlar yüzünden zaten çok bulaşıyormalesef.

Tedbir almalıyız, evet. Gidip gelmeler de azalmalı, onda da haklısınız. Lakin bu virüs birgün herkese bulaşacak, ancak ne kadar geç bulaşırsa o kadar iyi. Devletin amacı da, hastaneler yoğunlaşmasın, sağlık sektörü çökmesin.
Tedbirler alınca bu sefer de bir çok kişi işini kaybetti. Öyle yapsan bir türlü, yapmasan bir türlü.

Ben de sizinle aynı durumdayım. Kendi ailemden kimseyle görüşmüyorum ama eşim yüzünden bütün ailesiyle görüşmek zorunda kalıyorum. Dün akşam kapı çaldı bi baktım görümcemler. Eşimi arayıp geliyoruz demişler. Eşim bana söylemedi bile. Balkona buyur ettim artık. Ondan önceki gün de kaynım gelmişti. Onda da aynı kapıyı açtım kaynım karşımda ve eşimin yine haberi varmış. Eşime görüşmeyelim desem küfürden sayıyor. Ben de çareyi dışarı çıkmamakta buldum. Bize bulaşacaksa da Benden ve çocuklarımdan bir başkasına bulaşmasın derdindeyim artık.

Herkes ahkam kesiyor ama evine tonla misafir aliyor. Sizin de onlardan farkiniz yok. Evine misafir kabul edene sadece pes diyorum. Igneyi kendinize cuvaldizi da ele batirin!!!

. Peki bu denizde fink atanlar alışveriş indirimlerinde birbirini ezercesine 5 kuruş için canını hiçe sayanlar düğünler cenazeler toplantılar bunlar ne zaman uyanacak?
Onlara kimse göz yummadığı zaman. Kapının önüne bile gelse kusura bakma diyerek belki bir nevi dışlayarak herkes birbirinden güç aldığı için bu durumda memleket. O yapıyorsa bende yapyım o gidiyor birşey olmadı bende gideyim mantığı.

. Peki bu denizde fink atanlar alışveriş indirimlerinde birbirini ezercesine 5 kuruş için canını hiçe sayanlar düğünler cenazeler toplantılar bunlar ne zaman uyanacak?
Bizi boşverin bunlara mı bakın diyorsunuz ? Cenazeye gidenle sizde takıldınız ne farkınız var ki ondan ? Ona soramadınız mı evinizdeydi , ne geziyorsunuz burada diyemediniz mi ? Buraya mı soruyorsunuz yanıbaşınızdaki insana sormayıp. Sonra neden " duyar kasıyorum "

Konu sahibi görüşmüş ama hiç istemeden görüşmüş. İstemeden görüşünce suçlu olmuyormuş insan. İstemeden tatile, düğüne, cenazeye katılanlara da sözü yok konu sahibinin. isteyerek yapanlarmış suçlu olan. İşin özü isteyip istememekte bitiyor. Hiç istemedim ama mecbur kaldım denize gittim falan deyince çözülüyor olay.

Ne alaka sizin bu yazıdan anlayışımız bu mu gerçekten.duyar kasma demiyoruz buna duyarlılık diyoruz aradaki farki farketmeye davet ediyorum sizi.

Sen beni onu bosver kendinden haber ver
. Gezenlerden misin yoksa evden hic cikmayip kimseyi de almayanlardan mısın?

Ne alaka sizin bu yazıdan anlayışımız bu mu gerçekten.duyar kasma demiyoruz buna duyarlılık diyoruz aradaki farki farketmeye davet ediyorum sizi.
Açık açık soruyorum, evinize gelen cenazeye gitmiş kadına sorsaydınız ya ? Dediniz mi hem cenazeye gidip hem evime neden geldiniz diye ? Ona soramazsanız buradaki duyarlı halleriniz neden ? Çünkü aynı park konunuzda olduğu gibi en en oluyorsunuz. Genel olarak sanırım herkes tarafından onaylanma en iyi olma en duyarlı olma en bişey olma kaygınız var. Siz duyarlıysanız bunun üzerine lafım yok Çocuklar sokağa çıkmıyordu ama parka gidiyorlar mesela Daha neler neler , aransa bulunurda boşverin. Kendi dünyanızda devam...

Hesap ver hemen KudrAlobar kızdırdın bak ! O misafir ağırlar bilinçli o , kendini bayırlara vurası geliyor , entübeleri düşünüyor taziyeden gelenle kahve içerken, misafir misafiri çekerken mutfağa gidip ağlayarak kek yapıyor falan... Hem çevresi çok geniş hem hiç arkadaşı yok. Öyle bir çelişkiler yumağı.

Denize gittim 3-5 kere apla saylanır mı? Hiç istemeden gittim. Plaj bomboştu amma. Haftaya da yazlığa gideyim diyorum ama hiç istemiyorum allah seni inandırsın. Mecburen gidecem.

Konuya zerre inanmadım valla evde yalnız oturmaktan canı sıkılmış senaryo yazmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…