Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde utanmadan anlatırlar mı sarıldık vs diye. Böyleleri Yaşar uzun uzun, kimileri de çok dikkat eder ama olan onlara olur işte

Bende abartıldığını düşünenlerdenim.
Topa tutulcam ama coronaya yakalanıp birde coronadan ölme ihtimaliniz, normal zamanda bir hastalığa tutulup ölme ihtimali ve kaza geçirip ölme ihtimalinden farksızdır.
Tedbiri elden bırakmadan temizliğe dikkat ederek normal hayata devam edilebilir.

Sadece hayatını kaybeden sağlık çalışanları bile olağan sayının çok üstünde olduğunu göstermiyor mu

Her zaman her türlü virüsle bakteriyle bir aradalar ama bu kadar hayatlarını kaybetmiyorlar

Ya da hepimiz grip olup doktora gittik zamanında şimdiki kadar önlem alınmıyordu ama doktorlar gripten ölmüyordu değil mi

Maskeleri tulumları eldivenleri var ama halen hayati tehlikeleri çok fazla

Sağlık sistemi çöktüğünde başka hastalığı yenme ihtimaliniz de azalacak zaten.
Mesele sadece covid olmak değil.
Bu hızla gidersek sistem bu yükü kaldıramayacak.

Sağlık sistemi çöktüğünde başka hastalığı yenme ihtimaliniz de azalacak zaten.
Mesele sadece covid olmak değil.
Bu hızla gidersek sistem bu yükü kaldıramayacak.
Merak etmeyin herşey geriden gidebilir ama tıp hızlı ilerliyor.covid aşısı sistem çökmeden onaylanmış olur.

Yıl içinde gripten ölenlerin sayısıda azımsanmayacak kadar çok.sadece grip ismi aşina oldugumuz bir kelime ve ölenlerin sayısını araştırmıyoruz.

Emrivaki diye bir şey yok. Hiç bir şekilde misafir kabul etmiyorum diyemiyorsanız daha çok geleniniz gideniniz olur.
Öyle ya da böyle siz her geleni kabul etmişsiniz.

Kendileri yetmiyor bi de arkadaşlarını size sormadan size davet etmişler onları da getirtmişler.
Tansiyon hastası olan arkadaşınız aramış size gelmek istemiş, "misafir kabul etmiyorum" yerine "seni riske sokmiyim" demişsiniz

Kusura bakmayın sizin hatanız.

Ben onemsemeyenlere hakkımı helal etmıorum

Mune konuyu kapatabilir misin benim sorunum çözüldü çözülmesine de inşallah bu yazdıklarım kamu spotu gorevi görür de insanlar bu kadar görüşmek istemezler inşallah.

Yıl içinde gripten ölenlerin sayısıda azımsanmayacak kadar çok.sadece grip ismi aşina oldugumuz bir kelime ve ölenlerin sayısını araştırmıyoruz.

Evet gripten ölenler çok

Hatta çoğu başka hastalıkla birleşiyor ve grip dışındaki teşhisle ölüyor tıpkı coronadaki gibi

Çoklu organ yetmezliği yahut kalp, solunum durması vs

Lakin grip bu kadar bulaşıcı değil çoğu vücut o virüsü tanıyor bağışıklığı var yine aşısı var risk grubu aşı oluyor

Hatta domuz gribi çıktığında dahi semptomlar ağır denildi ama bu kadar ölen yahut hastanelere düşen yoktu hatta ben hamileydim çılgınca işe gitmeye devam ettik

Özetle evet grip dahi insanı öldürür ama şu aşamada korona daha fazla öldürüyor bunu inkar etmenin de bize faydası yok aksine zararı var

Takalım maskemizi gitmeyelim keyfi oraya buraya ellemeyelim her yeri eşimizden ne kadarı geliyorsa onu yapalım

Neden tedbirlere direnelim ki tedbir alırsak ne kaybederiz diyelim ki yok bu virüs biz tedbiri alsak ne kaybımız olur

Ya varsa desek bir kişiyi hasta olmaktan kurtarsak bir sağlık çalışanı o arada bir çay içse belki çocuğunu arasa bir kutu ilaça vereceğimiz dolar ekonomide kalsa yetmez mi

Ben bu virüs olayin cok fazla abartildigini düsünüyorum. Ne yakin ne de uzak cevremde bi hasta yok.
Kaç kişi çevreniz? Toplamda 3 kişi falan mı? Burada bile bir sürü hasta var yapmayın Allah aşkına.
Bir inanmayanlar bir de "yaaa ben Ocak'ta inanılmaz hasta olmuştum o kesin koronaydı ben geçirdim daha bir şey bulaşmaz" diye geçirdiğine inananlar mahvettiniz bizi.

Çevremde yok da bir ölçüt nasıl oldu anlamadım

Çevresinde kanser olan yoksa dünyada kanser de yok diyor galiba arkadaş

Kv nin komşusu vefat etti

Annemin yan komşusu hasta oldu babası vefat etti

Dayımın eşinin kardeşi ölümden döndü

Karşı bloktan komşu hastanede

Geçen minibüste bir tanıdık görüp hal hatır sordum annem hasta oldu şükür hastaneden çıktı evde dedi

Bu yazdığım insanların hepsi farklı farklı şehirlerin farklı farklı semtinde

Korona oldum eşim korona ailem korona başlıklarını da eklersek burada açılan yüzlercesi çevremizde işte

Ama biz ninnilerle masalllarla uyutulmayı severiz

Maalesef hayat inanmak istedikleri kadar toz pembe olsaydı keşke.
Çevremde ilk vaka duyuşum Mart ayının 20leriydi. Hasta olanlar, ölenler sayıp da sayısal olarak moralimi bozmak istemiyorum ama hepsi gözümün önüne geliyor. Bir de buradan duyduklarımız var mesela şimdi sizden bile kaç kişi duydum. Allahım ölenlere rahmet kalanlara sağlık versin.
Eşim her gün işi gereği en kalabalık yerlere girdiği için kimseyle görüşmüyorum diye aldığım bu tedbiri "abartmak" olarak gören bir tanıdığım az önce bilirkişi modunda okullar online olamaz olmamalı, bir nesil kayboluyor okullar açılmalı gibi bir hikaye paylaşmış. Sevdiğim de biri kalbini kırmak istemiyorum ama bu zihniyet, bu cehalet çok üzücü şeyler ve bu zihniyet salgıla savaşamamamızın en büyük sebebi.

bakanlık virüsün en az olduğu il bizim bulunduğum ile çiktiği söleyince millet bizim şehire akın etmiş la manyakmisin gidin demek isterdim..
korona hiç olmadığı şehire akın etmek nedir hiç çikmayin dişariya kalin diye bas bas bagirmak istiyorum..
kimse uymuyor kurallara..
kimsede mesafe yoook.

Migi sen olduğuna inanamadım. İlk defa yazdığın bir şeyi anladım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…