- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.865
- 598
- 33
- Konu Sahibi Bayan X diyeceksiniz
-
Başka bir köpek idrar kokusu bırakmış olabilir
aynen,benim de titremem uzun süre geçmedi.Bir macera da ben yaşadım
Benimki baya uzaktan sakin sakin yürüyüp geldi. Ben koşmaya başlayınca havlayarak kovaladı. Kendimi bizim arabaya zor attım. Sonra döndü gitti. Ama o an ki sinir boşalmasını ömrümde hiç yaşamadım. Ne bacağım tuttu ne ciğerlerime nefes girdi. Ölüyorum sandım falan :/
Oda doğru,kopeklerden korkmazdim ama bundan sonra yolda görürsem ne yaparım bilmem. Allah korusun o an aklıma neler geldi de Allah'tan uygulamadimher gün binlerce tehlikeli insanın arasında dolaşacak cesareti gösteriyoruz, onun yanında hayvanlarla içiçe olmak hiçbir şey...
bu arada köpek saldırılarındaki ölümlerin en büyük nedeni, çukura, yola vs atlama ve kalp kriziymiş. aman diyeyim, yola aylamayı düşünmeyin bile bidaha.
hem de ne kabus Allah size göstermesin.Kabus gibi ya işte bu yüzden çok korkuyorum köpeklerden ben
Valla ben 3 snyede 100 km yaptım.Ayy korkuncben de aynisini yapardım ama kacmamak gerekiyor. Onlar tehlike olarak görüp mekanlarini koruma pesindeler aslinda. Tehlike olmadiginizi kanitlarsaniz gidiyorlar. O yuzden teorikte durup goz kontagini kesmemek doğru olsa da pratikte tabana kuvvet
Bilmiyodum ki bi anda artarak çoğalan havlama sesleri ve üzerime doğru yavaş yavaş bir iki adımdan sonrası ne yaptim,nerelerden geçtim hatırlamıyorum. Sahipli köpeklerden korkmazdim,bundan sonra onları görünce de kaçarım sanırım.Cok gecmis olsun. Sakin olup kararli bi sesle konussaydiniz, onlar sizden korkardi. Köpekleri ufak cocuklar gibi dusunun meraklilar o yuzden ustunuze gelip koklamak isterler ve yaramazlar sesinizdeki kararliligi hissetmezlerse kafalarina göre takilirlar.
Köpek sahibi biri olarak yanimda sakin sakin dolasan köpegimi görünce tabana kuvvet kacanlardan, yolunu degistirenlerden bunlarla yetinmeyip laf söyleyenlerden fena gicik kapiyorum bende. Ben isircam bigun birini, hayvan kendi yolunda yürüyor olmadi cicegi böcegi kokluyor. Sen niye bikbik konusuyorsun...
Ben olacaktım,o büyük gri mı kul rengi mi ayırt edemediğim köpek yakalamayı,diğerlerine gelin yakaladım diye büyük bir ziyafet verirdi sanıyorum. Biraz balik etliyimGecmis olsun verilmis sadakaniz varmis. Benim basima gelse köpeklere yem olurdum yüksek olasilikla
Allah tan müzik bitmistide yeni şarkıya geçmeden olan boşlukta duydum havlama seslerini. Ablamida hak veriyorum.Benim korkumdur bu hepte kafamda kurarım kulaklık takılıyken köpegin pacamdan kapması
Allah korumuş sizi bende kaçardım o durumda başka ne yapılmalı bilmiyorum
Ablam hamileyken köpek karanlıkta hırlamış oda korkup kacarken ayagini burkmuştu ogun bugundur köpek görünce birkac sokak dolandırır beni asla yanından gecemez
Bizim buralarda yoktu,var olanlar da sahipliği yada ben denk gelmedim . İlk karşılaşmamız kötü oldu.Çok gecmiş olsun
Bizim burda çok köpek var ve sürü halinde geziyolar.
Zaten korkuyorum senin yazıyı okuduktan sonra daha cok korkmaya basladım.
Bundan 6-7 sene önce komşumuzda topla oynuyordum. Bi tane köpekleri vardı. Cins bişey. Ben yerden topu almak için eğildim elime almamla köpeğin üstüme atlaması bir oldu.Selam kızlar yine ben,bu sefer gerçekten başıma hiç gelmeyen bir olayla karşı karşıya geldim,unutamadigim anlardan biri olarak kalacak.
Oğlum kvdemde,sıkıldim yürüyüşe çıkayım dedim. Taktım kulakligimi ciktim. Bizim siteden biraz uzaklastim,böyle nasıl diyim daha sessiz,müstakil evlerin bulundugu kesim var. O tarafa yöneldim,hava karardı kararacak. Neyse ben böyle derin düşüncelere daldım havada mis gibi içime çeke çeke yürüyorum aheste aheste,derken kulağıma bı hirilti havlama sesi geliyor. Ama ben kulakliginda etkisiyle uzaktan geliyor sanıyorum. Kizlar,Allah sizi inandirsin arakami bı döndüm 5- 6 tane köpek aramızda biraz mesafe var,çalılıkların arasında yatiyolarmis meğer kulaklığı bı çıkardım havlama sesleri beynimde ötüyor hala. Kızım X dedim yandin,bacaklarına kuvvet kos.Koşuyorum ama nasil olimpiyat sampiyonarindaki birinci olan atlerle kapisirim açık farkla yenerim o derece.Bir de ben kosamam normalde tikanirim. Kosarken düşünüyorum arabanın altına atlasam daha mı az acı çekerek olurum,inşaat boşluğuna mı atlasam diye hem dusunuyorum,hem koşuyorum,hem deli gibi korkuyorum. Bi baktım karşıda duvarı olmayan bir ev çölde su bulmuscasina sevindim,kapıya bir vuruyorum ama nasıl ev sahibi topla tüfekle çıksa yeri var. Kurtarın beni,Allah rızası için yardım edin diye bağırırken yaşlı amca açtı kapıyı. Aldı beni içeri noldu kızım kim saldırdı sana,canından kıymetli mi vereydin cantani su haline bak diye sıralıyor. Nefes alamiyorum,kendimde değilim. Seviniyim mi,uzuluyum mu,heyecanlanıyim mi hangi duyguyu yaşayacağımı bilemedim. Sağolsunlar su verdiler. Suyu icerken,x napiyon kızım kimin evindesin nerdesin diyerek alttan alttan bı endilenme bı Yusuf Yusuf yaşıyorum. Tesekkur ederim amca dedim. Hırsız falan degil,köpek saldırısına ugradim ben eşimi arayayım gelsin beni alsın dedim sizide korkuttum aksam aksam dedim. Elimi cebime bı attım telefon yok ağlamaya başladım,kimsenin numarasını ezbere bilmem kendiminkini bile. Amca dedi ağlama kızım kalk geldiğin yerlere bakalim Allah tan çok uzağa dusurmemisim ekranı kırılmış ama olsun eşimi aradım geldi aldı beni. Hala bacaklarım titriyor,boğazım yırtılmış bagirmaktan valla çok korktum öyle böyle değil. Sizinde başınıza geldi mi ne yapmamız lazım böyle durumlarda?
Köpekler hakkında hiç bişey bilmiyorum,daha önce araştırma gereği duymamistim. Bundan sonra her yazılabilir aklıma kazidim çok teşekkür ederim. Bu arada şizede geçmiş olsun.Korkunuzu hissettiklerinden saldırırlar. Benden de bir öneri olsun: Köpeklerin çok olduğu yerde ya şemsiye taşıyın (üstlerine doğru şemsiyeyi açarsanız kaçarlar) ya da biber gazı taşıyın yüzlerine tam gelmeden (kendi yüzünüze de gelmeden) havaya sıkın.
Benim de erkek köpeğim var sağ olsunlar bazen benimkine güç gösterisi yapmaya kalkışıyor diğer sokak köpekleri. Bir kere canımızı zor kurtarmıştık. Köpeğim de kucağa alınabilecek boyutta değil.
İşte ben orda Hakka yürürdüm. Kovalasinlsr sorun yok ama temas anı işte o çok kötü.Bundan 6-7 sene önce komşumuzda topla oynuyordum. Bi tane köpekleri vardı. Cins bişey. Ben yerden topu almak için eğildim elime almamla köpeğin üstüme atlaması bir oldu.Hırıltısını duyuyodum. Burnumun dibine kadar gelmiş hayvan. Oynamak istiyordu heralde. Ben nasıl korktuysam bağırdım ağladım. Komşu su falan verdi köpeği sakinleştirdi. Ben o olayı hiç unutmam yani.
Ezberim kötü kaydedincede ezberleme gereği duymadım. Şimdi esiminki ezberimde olsem,çıkmaz aklımdan.geçmiş olsun
yalnız hiç numara bilmemeniz biraz acayip
çok zor değil yahu kendinizinkini eşinizinkini anne babanı ve kardeşini var ise onlarınkini ezberleyiverin
tasmasını taksin gezdirsin,tuylerim urperdi valla. Zaten en çok çocuğum için korktum ortaokula,liseye giderken sabahları okula giderken saldırırsa kendini savunan az kosamam diye düşündüm. İyi ki o çocuğun annesi degildim.Dün haberlerde izledim, 4 yaşındaki kızı annesinin yanında sürüklüyodu köpekler, yaz gelince böyle oluyor ya, yakındaki otoparkınmış köpekler, otopark sahibi kadın bunlar gezip enerjisini atmazsa delirir ölürler diyodu, düşünceye bak; köpek enerjisini atsın diye salıveriyomuş sokağasadece sokak köpeği değil maalesef derdimiz.
Ölüm gibi biseydi ama kimse ölmedi. O an ki korkunuzu yaşadım okurken. Uzun zaman olmuş ama sizede geçmiş olsun. Ben artık arabadan inmem,yuruyusmus asla yapmam.Üniversitede derse gitmek için evden çıktığımda saldırıya uğramıştım ben de. Apartmandan çıktım, yürüyorum. Bir nefes sesi duydum. Arkama döndüm baktım ki koşarak üstüme geliyor. Kangaldı cinsi. Atladı üstüme, devirdi beni, üstüme çıktı, ısırdı da. Zor aldılar, bırakmadı ısırdığı yeri. Çok bağırmıştım, dizlerimin bağı çözülüp gitti zaten. Hayvan benim kadar da büyüktü. Hala bacağımda o düşmenin izleri var ne yazık ki. Kolumdaki ısırma izleri de tam geçmedi. Köpeklere karşı fobim oluştu o olaydan sonra. Terapi aldım çünkü hayat kalitemi çok düşürüyordu. Yalnız yürüyemiyordum, insanların az olduğu saatlerde evden çıkamıyordum. Her köpek gördüğümde sergilediğim saçma sapan hareketler dikkatlerini çekiyordu, peşime takılıyorlardı. Şu an daha rahatım. En azından sahipli köpekleri sevebiliyorum, uyku modundaki sakin sokak köpeği sevmeyi bile başardım birkaç kez eşim yanımdayken. Çok geçmiş olsun. Çok kötü bir durum.
Ölüm gibi biseydi ama kimse ölmedi. O an ki korkunuzu yaşadım okurken. Uzun zaman olmuş ama sizede geçmiş olsun. Ben artık arabadan inmem,yuruyusmus asla yapmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?