merhabalar 21 yaşındayım 1 buçuk aydir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz fakat onun babası kanser yüzünden öldü amcası da bu yüzden ölmüş bunlar sadece bildiklerim.ve bnm dayımın karısının babası kanserdi kendi de, oğlu da,abisi de kanser oldu ben bunu gördüğüm için kanserin genetik olmasından dolayı erkek arkadaşımın kanser olmasından korkuyorum evlenmekten korkuyorum onu kaybetmekten korkuyorum.s napmam gerekio nası yenebilirim bu korkularımı.
1,5 aydır sevgiliyken nasıl ciddi düşünüyorsunuz
Ben daha bu kısımda kalmışken
Sen adamın ecel vesilesi kanser olur mu? ya kadar gelmişsin
Maşallah
ne alakası var canım, benim babamda kanserden öldü. dedemde halamda.. bendemi kanserden öleceğim şimdi.. tövbe estafirullah.
Allahın kime ne kadar nasıl ecel biçtiğini bilemeyiz.
kendimi tam olarak ifade edemedim uzun süredir birbirimizi yakından tanıyoruz fakat resmi olarak ilişkiye yeni başladık.bu hastalığın genetik olmasından dolayı korkuyorum evlenmeyi düşündüğünde her ayrıntıyı düşünmek zorunda kalıyorsun
Bu kadar kısa sürede ciddi düşünmenize şaşırdım.. Onu es geçelim çok korkuyorsanız ona bir şekilde test yapmasını önerebilirsiniz bunu tatlı dille hani ailende böyle bir durum var ve ben senin adına endişeleniyorum ne olur ne olmaz diye bir test yaptırmayı düşündünmü / düşünürmüsün gibi sorup test yapmasını sağlayarak bu durumdaki merakınızı gidermiş olursunuz..
Canım bu kanser ile ilgili bir yanlış anlaşılma var halk arasında.Kanser genetik bir hastalıktır evet;ama burada genetikten kasıt genlerdeki normal hücrelerin anormal hücrelere dönüşüp kontrolsüzce çoğalmasıdır.Yani genetik derken kastedilen genlerde oluşan bir hastalık olduğudur,genetik kelimesiyle aile bireylerine aktarım kastedilmemektedir.Zaten kanser türlerinin birçoğunda çevresel etkenler başrol oynamaktadır.Bu nedenle eğer böyle bir endişen varsa yapmanız gerekenler:
1)Sigara içmemek
2)Alkol almamak ya da az almak
3)Organik beslenmek
4)Koruyucu maddeli ürünlerden uzak durmak
5)Donmuş hayvansal yağdan kaçınmak
6)Kızartmalardan uzak durmak
7)Güneşten sakınmak
8)Bol bol taze meyve sebze tüketmek
.....
vs olmalıdır yani günde 2 paket sigara içip sonra akciğer kanseri olduğunu öğrenince suçu genetiğe atmak mantıklı değil.(Allah korusun elbette)Sıkma canını
Ay kusura bakma da çok güldüm bende mi kanserden öleceğim demene
kısa sürede ciddi düşünmemizin açıklamasını yaptım az önceki yorumumda.yorumun için teşekkürler dikkate alıcam mutlaka. peki bu onun kendini kötü hissetmesine neden olmaz mı ya bunu kendine dert edinirse.
1,5 aydır sevgiliyken nasıl ciddi düşünüyorsunuz
Ben daha bu kısımda kalmışken
Sen adamın ecel vesilesi kanser olur mu? ya kadar gelmişsin
Maşallah
evlenmeyi düşündüğün insan kanser olabilir ölebilir diye korkup ayrılacak mısın peki? kaybetmekten korkman çok normalde böyle bir yol çizemezsin ki ...
öyle bir ihtimal olsa bile sevdiğin adamla geçirebileceğin azıcık zaman bile çok kıymetli olmaz mı?
aydınlattığın için teşekkürler demek öyle ama bnm dayımın karısınn bütün sülalesi neredeyse kanser nasıl genetik olmuyor mesela 2 çocuk kanserden öldü bunlar sigara alkol v.s kullanmıyorlardı ki.
ayrılmayı düşünmüyorum ama elimde olmadan endişeleniyorum dert ediniyorum kendime bunu yenmem lazım bu yüzden yazdım buraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?