pek iyi bir fikir değil şu aşamada.
Daha yeni bir ilişkiniz var.
Hadi evli olursun eşinin sağlık problemlerine müdahele edersin,yediğine içtiğine müdahele edersin.
Ama şimdi ne diyeceksin ki.Ailende kanser vakası çok,sende de risk yüksek dikkat et mi diyeceksin.
HA kendisi seninle bu yönde bir paylaşımda bulunur,konu açılır kısaca fikrini söylersin.
Mesela aklıma sigara ,alkol geldi,bunları kullandığı için mi endişelisin?
geçmiş olsun öncelikle işte bu çok zor kanserle mücadele etmek çok zor bunu göze almam gerekecek sanırım çünkü onun ailesinde de genetik işte bu örnekleri görünce korkuyorum ama kendimi bu fikre alıştırmalıyım eğer olursa ALLAHTAN sınavım diye görüp sabretmek zorundayım haklısınız ecel bu belki de trafik kazasında ölecek bunu düşünmek istemiyorum bnde artık.s
pek iyi bir fikir değil şu aşamada.
Daha yeni bir ilişkiniz var.
Hadi evli olursun eşinin sağlık problemlerine müdahele edersin,yediğine içtiğine müdahele edersin.
Ama şimdi ne diyeceksin ki.Ailende kanser vakası çok,sende de risk yüksek dikkat et mi diyeceksin.
HA kendisi seninle bu yönde bir paylaşımda bulunur,konu açılır kısaca fikrini söylersin.
Mesela aklıma sigara ,alkol geldi,bunları kullandığı için mi endişelisin?
Bende ciddi bir rahatsızlık geçirdim
Ailemde de geçirenler oldu
Şahsen biri bana hastalığımdan dolayı acaba deseydi, asıl ben onla evlenmezdim
Hastalık kimsenin suçu değil, Allah'tan gelen birşey.
merhabalar 21 yaşındayım 1 buçuk aydir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz fakat onun babası kanser yüzünden öldü amcası da bu yüzden ölmüş bunlar sadece bildiklerim.ve bnm dayımın karısının babası kanserdi kendi de, oğlu da,abisi de kanser oldu ben bunu gördüğüm için kanserin genetik olmasından dolayı erkek arkadaşımın kanser olmasından korkuyorum evlenmekten korkuyorum onu kaybetmekten korkuyorum.s napmam gerekio nası yenebilirim bu korkularımı.
trafik kazası araba çarpması vs kazalar hepimiz için var
ama tüm sülalesi kanser olan biriyle ailesinde hiçkimsede kanser olmayan kişinin kanser olma ihtimali bir olabilir mi?
ve bunu bi insan biliyosa evliliği iki kez düşünebilir ki bu çok doğal
sonuçta hayat geçiriciseksin
ben olsam ben de oturur biraz düşünürdüm evlenmeden önce
sonuçta onun genleri konu sahibinin de çocuğuna geçecek
Bu sebeple evlilikten vazgeçecekse konu üzerinde dursun yoksa unutsun demiştim ben mesela.
kendi hür iradesi tabiki kendince kriterlerini gözönünde bulundurup vaz da geçebilir,bu riski taşıyamam diyebilir.
hayata bu açıdan bakıyorsa tercih yapmakta özgür.
ama hayat tecrübesinin getirdiği bir düşünce şekli var çoğumuzda burada-tabiki yaşsal faktör nedeniyle veya yaşanan ağır tecrübeler nedeniyle-
işte bu tecrübe diyor ki hayat bu tür planlar yapmaya gelmiyor.sen yaparsın bir plan,uzun bir ömür yaşayalım dersin bir bakmışsın ecel gelmiş.
konu sahibimiz deseydi ki sevgilim şu hastalığın taşıyıcısı,çok endişeleniyorum diye.
ozaman denirdi ki iyi düşün,bak çocuklarına geçebilir vs.yani tespit edilmiş genetik geçişli bir hastalığı olsaydı diyorum.
ama şu durumda kendisinin değerlendirdiği bir risk sebebi ile endişeli.
bence konu ile ilgili bir hekimden destek alsın,dr. sitelerine sorabilir.
her kanser genetik geçişli değildir bu arada.bu tür konularda tıbbi doğru bilgiler edinmesini tavsiye ederim.
trafik kazasında araba çarpar ölür bu kaderdir buna bişey yapılamaz
ama tüm sülalesinde kanser olan biriyle evlenip üstüne o da kanser olursa
bunun göz göre göre yapılan bi seçim olacağını düşünüyorum
Hayat baştan sona mücadele
Gelecek üzerinde çok hesap yapmak doğru değil
Ancak kendini üzersin
Biraz tevekkül lazım, imtihansız hayat yok
Ama hastalıkla, ama huyla, ama kazayla herkesin zor zamanları olacak
Evlilik bu zor zamanlarda ki hayat arkadaşını seçmek
Onu kaybetme düşüncesi elbet korkutur insanı ama kendini buna şartlama
Sağlık konularına biraz özen göstermek yeterli
Mesela bizde kolon sabıkalı olduğu için iki yılda bir kolonoskopi yaptırıyoruz, yılda bir mutlaka kan testlerimi yaptırırım. Küçük şikayetlerimi atlamadan doktora danışmaya gayret ederim. Tedbir bizden, takdir Allah'tan
merhabalar 21 yaşındayım 1 buçuk aydir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz fakat onun babası kanser yüzünden öldü amcası da bu yüzden ölmüş bunlar sadece bildiklerim.ve bnm dayımın karısının babası kanserdi kendi de, oğlu da,abisi de kanser oldu ben bunu gördüğüm için kanserin genetik olmasından dolayı erkek arkadaşımın kanser olmasından korkuyorum evlenmekten korkuyorum onu kaybetmekten korkuyorum.s napmam gerekio nası yenebilirim bu korkularımı.
daha önce de anlatmıştım.ben küçükken mahallemizde bir abi vardı ve kanser hastası olduğu anlaşıldı.bu nedenle sevgilisinden ayrılmak istedi ama kız çok sevdiği için ayrılmadı.düğünü öne aldılar ve ondan hatıra olsun diye üst üste doğum yaptı.çok geçmedi öldü.eşi çocuklarıyla kaynanasının evinde yaşadı.işte bu gerçek aşktı.sonunda ölüm olacağını bile bile evlendi.Allah rahmet eylesin
konu sahibi senin erkek arkadaşından önce ölmeyeceğinin garantisi var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?