korkuyorum

Bence de bu aşamada ona birşey söylenmemeli..yanlış anlaşılabilirsin

Hayat baştan sona mücadele
Gelecek üzerinde çok hesap yapmak doğru değil
Ancak kendini üzersin
Biraz tevekkül lazım, imtihansız hayat yok
Ama hastalıkla, ama huyla, ama kazayla herkesin zor zamanları olacak
Evlilik bu zor zamanlarda ki hayat arkadaşını seçmek
Onu kaybetme düşüncesi elbet korkutur insanı ama kendini buna şartlama
Sağlık konularına biraz özen göstermek yeterli
Mesela bizde kolon sabıkalı olduğu için iki yılda bir kolonoskopi yaptırıyoruz, yılda bir mutlaka kan testlerimi yaptırırım. Küçük şikayetlerimi atlamadan doktora danışmaya gayret ederim. Tedbir bizden, takdir Allah'tan

yok kullanmıyor evet şu aşamada yediklerine dikkat etmesini falan kahvaltısını güzel yapmasını söylüyorum ama test fln ilerleyen süreçte olur heralde

Bende ciddi bir rahatsızlık geçirdim
Ailemde de geçirenler oldu
Şahsen biri bana hastalığımdan dolayı acaba deseydi, asıl ben onla evlenmezdim
Hastalık kimsenin suçu değil, Allah'tan gelen birşey.

orası tabi ki öyle herşey allahtan
ama bu da herkesin kendi seçimi
yani bu yüzden seçmeme hakkı olabilir
bu herkesin kendi bileceği bir şey
sonuçta bu insandan çocuğunuz olacak
bazı şeyleri elbette düşünmek zorundasınız

canım benim babam yolda gideken düştü öldü,zaten dedemde koltuktan düştü öldü,onun babası da merdivenden düştü öldü ACABA BENDE DÜŞERSEM ÖLÜRMÜYÜM GİBİ BİŞEY OLMUŞ BU bence korkuların çok yersiz böyle düşünürsen panik atak olursun allah muhafaza

Bu sebeple evlilikten vazgeçecekse konu üzerinde dursun yoksa unutsun demiştim ben mesela.
kendi hür iradesi tabiki kendince kriterlerini gözönünde bulundurup vaz da geçebilir,bu riski taşıyamam diyebilir.
hayata bu açıdan bakıyorsa tercih yapmakta özgür.
ama hayat tecrübesinin getirdiği bir düşünce şekli var çoğumuzda burada-tabiki yaşsal faktör nedeniyle veya yaşanan ağır tecrübeler nedeniyle-
işte bu tecrübe diyor ki hayat bu tür planlar yapmaya gelmiyor.sen yaparsın bir plan,uzun bir ömür yaşayalım dersin bir bakmışsın ecel gelmiş.
konu sahibimiz deseydi ki sevgilim şu hastalığın taşıyıcısı,çok endişeleniyorum diye.
ozaman denirdi ki iyi düşün,bak çocuklarına geçebilir vs.yani tespit edilmiş genetik geçişli bir hastalığı olsaydı diyorum.
ama şu durumda kendisinin değerlendirdiği bir risk sebebi ile endişeli.
bence konu ile ilgili bir hekimden destek alsın,dr. sitelerine sorabilir.
her kanser genetik geçişli değildir bu arada.bu tür konularda tıbbi doğru bilgiler edinmesini tavsiye ederim.

trafik kazasında araba çarpar ölür bu kaderdir buna bişey yapılamaz
ama tüm sülalesinde kanser olan biriyle evlenip üstüne o da kanser olursa
bunun göz göre göre yapılan bi seçim olacağını düşünüyorum

Kendi kanser olursa ne olacak ?
Kanser sadece genetik değil
Ben hastanede neler gördüm
Kanserde genetik riski en fazla olan tür kolondur
Annesi kolon kanseri olan birinin, kolon kanseri olma ihtimali %0,05 'tir, genetik dedikleri bu .....
Oysa sıradan bir insanın kolon kanseri olma ihtimali, günümüz sağlıksız yaşam şartlarında %10
Kulaktan dolma şeylerle insanlar yaftalanıyor, sülalesi bozuk gibi ....

Son düzenleme:
daha önce de anlatmıştım.ben küçükken mahallemizde bir abi vardı ve kanser hastası olduğu anlaşıldı.bu nedenle sevgilisinden ayrılmak istedi ama kız çok sevdiği için ayrılmadı.düğünü öne aldılar ve ondan hatıra olsun diye üst üste doğum yaptı.çok geçmedi öldü.eşi çocuklarıyla kaynanasının evinde yaşadı.işte bu gerçek aşktı.sonunda ölüm olacağını bile bile evlendi.Allah rahmet eylesin

konu sahibi senin erkek arkadaşından önce ölmeyeceğinin garantisi var mı?

Son düzenleme:
Bu kadar ileriyi nasil yordun ya benim esimin de ayni sekilde belki 3-5 yillik omru vardi deli gibi sigara alkol iciyodu buna ragmen ben de dert ediyodum bosuna ediyomusum belki sizde de farkli bi durum olacak belki onla evlenmeyeceksin????

Senin tasidigin sey yersiz bir korku degil sekerim ki yenmek isteyesin. Gayet gecerli bir endise, ailesinde bu kadar kanser vakasi olan birinin kanser olma olasiligi olmayanlarinkinden daha fazla, onunla olmayi secersen bu kader/kismet olmaz, senin secimin olur.

Riske girebilirsin, girmeyebilirsin, senin bilecegin is bence.

evet baskasindan kanser olmasi daha yuksek ve doktora cekap yaptirirs duzenli birsey cok olucani zannetmem cogu kanser vakasi baya zaman gectikten sonra belli oluyor erken tani cok onemli

Ay ilahi ya...

Bu kadar dert etme..kanser herkeste yaygın zaten..Aile bireyleri oldu diye o da olacak diye bir şey yok..Amcanın karısıyla genetik bağın yok senin..
Kanserde genetiklik var ama okadar da değil..Kişinin yaşam biçimi de etkili..Kader de etikili..
Sigara içiyor mu,içiyorsa bırakacak mı ona bak sen..İçerse evlenemeyecek misin mesela..

Sağlıkçı olarak bunu söylerim..

Son düzenleme:

Haklısınız imtihan dunyasi ve bi sekilde sınanacagiz kimi huyla kimi hastalkla böyle düşünp teselli bulmaya calisicam cok yardmci oldunz teskkrler.d

Aradaki yorumları okumadım umarım makul olanı söylemişlerdir. Makul olan da kanser vakalarının son yıllarda hızla arttığı ve sülalesinde kanser olmayanın neredeyse bulunmadığı... Ailede kanser vakalarının fazlalalığı o kişinin de kanser olacağını göstermez. Bu dertten mustarip olanları da ölenleri de tanıyorum... Söz konusu kişilerin akrabalarının çoğunda (birinci derece) bu hastalık yok... Bilimsel veri ve rakamlar da yol gösterici olamaz zira kanser hücresi taşıyıp hastalığı teşhis edilmeden hayatını kaybeden ya da iyileşen vakalar da, ailesinde kanser hikayesi olmayıp da bunu yaşayanlar da var...

Geçen ay yirmi altı yaşında hayat dolu bir kızcağız da eşini ve annesini kendisinin de ağır yaralandığı bir kazada kaybetti... Kız öyle hayat doluydu ki bırakın vefatı trafik kazasında yaralanmayı hatta kaza ihtimalini bile getirmezdi aklına, sürekli gülümser, herkese neşe, huzur verirdi... Ama şimdi... Ne o kız ne eşi ne de annesi olanları bilerek yola çıkmadılar ama başlarına neler geldi, hayat böyle bir şey...

Bu kişiyi öteden beri tanıyor, seviyor ve sadece bu durumu sorun ediyorsanız bol sadaka, dua ile uhrevi boyutta, ona iyi bakıp sorun çıkarmayarak stressiz bir hayat sunup biyolojik manada bu sıkıntıyı bertaraf edebilirsiniz... Hayat sizin korku ve endişelerinizi bazen yersiz çıkarır bazen aklınıza gelenden daha beter sonlar yazar size... Ümit etmem ama olur da bu kişiyle yollarınızı ayırırsanız ve sebeplerden biri de bu olursa hayatınıza girecek sapasağlam bir delikanlıda da -çağımızda malum hastalığın ne denli yaygın olduğunu hesaba katarsak- aynı hastalığa şahit olabilir ve onu bu nedenle kaybedebilirsiniz, o kadar uzağa gitmeye lüzum da yok belki de kendi hayatınızı, o risk faktörü ve ölüm hepimiz için var...

Neden taktin ki simdi bunu kafana eceli dolduysa olur illa kanser olmasina luz7m yok biz sağlıklıyiz yarina cikmaya senwdimiz var mi yok tabiki sen baska seyleri kafana tak bence yeterince tanisin mi evlilik icin uygun mu

iyi de her insanda genetik olarak bir rahatsızlık vardır. kimi kanser, kimi taniyon, kimi kalp... kimse %100 sağlıklı değildir ki. sende kimbilir ne hastalıklar var. hem çok sağlıklı görünüp de trafik kazasında ölenler oluyor örneğin. kimin ne zaman öleceğini bilemezsin ki. bu korkuyla yaşanmaz. yoksa insan kafayı yer.

Cnmm bnm güzel kardeşim anjelina jolie misali olmşsun sn oda gögüslerini aldırdı erkek arkadaş. Kanser olcak die bir kaide yok kanseri hekes yaşanilir Allah korusun böyle şeylere takılırsan yaşayamazsın obsesif olursun takıntı yapma sen yaşamana bak ona bakarsan ölücez kime ne olcağı belli olmaz bunları düşünme Allah ın izniyle bişey olmaz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah'ım keşke tek derdimin nasıl öleceği olan bir sevgilim olsaydı. Şanslısınız tek derdiniz bu olsun..

Offf cok kotu oldum, herkes bu kadar guzel sevebilse keske...

Konu sahibi arkadasim, bunlar hesap kitap isi degil, dikkat edersiniz olur biter, neyin nerden ne zaman gelecegi belli olmaz, olumlu ya da olumusuz...
Hayat bu kadar hesapli yasanmaz, sacma bir detaya takilmissin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…