• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada misafirlik ??

Uzaydan mi yaziyosun memlekette pandemi var. iftar davet yasak deyin. Ailece bu ramazan davet yapmama karari aldik, kusura bakma deyin olsun bitsin. Hayir demeyi bilmek lazim

Pandemi, sokağa çıkma yasağı ...!!! Kuzen uzayda yaşıyor herhalde. Mümkünse kırılsın zaten.

Kırılan kırılsın. Virüs var de virüs. 14.gün önce bende kaptım okadar kollayıp kollayıp kv de den kaptık. Ve. Annem bana gelmiş ti hasta değildim bir hafa geçmeden ikimizde hasta olduk. Okadar dikkat et sonra böyle oluyo kimseyi alma evine kardeşim bu ne ya ben hayır diyemediğim için kaptım

Pandemi sebebiyle bu ay iftara kimseyi cağırmayı düşünmüyorduk.
(sözde) samimi oldugumuz bir kuzenim var bize 5 dk mesafede oturuyor.ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Ailem ramazanın başında "sakın sen özel olarak X'i de çağırma.O çağırırsa da gitme" dedi.Ben de tamam dedim. Ama o bugün nezaketen kendi beni çağırmaya tenezzül bile etmeyip direk "müsaitseniz size iftara gelebilir miyim" diye yazmış. Pandemi sürecinde olmasak tabi buyur gel derim ama pandemi var ve benim mesafeli olmak isteyeceğimi tahmin bile etmiyor ...
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ? Bir de gelip de "iftara gelebilir miyim" diye sormasını tuhaf bulmakta haksız mıyım sizce ? Pandemi olmasa zaten ben direk çagırıyordum ama geçen yıl cagırmadım hic.bu yıl gelmis kendini davet ettirmek istiyor ilginc.
Kırılırsa da kırılsın bizede gelmek isteyen oluyor ara sıra korona sebebiyle eve misafir kabul etmiyoruz diyoruz açık açık 1 yıldır evimize misafir gelmedi biz de kimseye gitmedik.

şimdi o çağırsa gitmeyebilirsin ama kendi gelmek isteyince gelme diyemezsin diye düşünmüştür akıllı.
Bence o zaten evde yemek yapar. Ben çalışıyorum. Benim için yemek yapmak zor ama onun için sorun olmaz diye düşünmüştür. 1 gün 1gündür😁

Gecen senedir bir kac sokak ötede oturan sevdigim dayimi görmüyorum. 🤷‍♀️ Zaten hükümetler ne kadar yasaklar getirse de su kapali ortamalarda bulusanlar yüzünden vaka sayisi inmiyor. Ramazan ve Bayramdan sonra vaka sayilari tahmin edemiyorum bile. Millet bir kirsin bacagini otursun evde ya. Disarda neyise ama su kapali alanlarsa bulusmasin kimse.

İftar davetleri yasaklandığı için kimseyi davet etmeyeceğiz bu sene. Komşular şikayet ederse çok ceza yeriz diyebilirsin

bağışıklık kazanalım diye dikkat etmeyerek virüsü kapıp ölme riskini alın mı diyorsunuzHayır bunu
bağışıklık kazanalım diye dikkat etmeyerek virüsü kapıp ölme riskini alın mı diyorsunuz
bunu söylemediğimin gayet iyi farkındasınız, benim söylediğim gerçekci olmaktan yana, yani eve misafir almasanız da bu virüs cook uzun seneler bizle olacak ve buna elinde sonunda yakalanacağınızı biliyorsunuz dimi? Buyüzden pandemi ilan edildi, en azından belirli aralıklarla insanlar atlatsın saglık ve hizmetlerinden esit oranda faydalanılabilsin diye.. Hani eve misafir almayın okey, kac sene almayacaksınız almayın, bunu yapınca yehuuu cok iyi is basardık diye de düşünebilirsiniz ama bu hastalığı herkes atlatacak hemde herkes

Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum. Tedbirlere uymak bizim seçimimiz değil, insanlık görevimiz. 1 senedir bas bas bağırıyorlar. Biz taşıyıcı olabiliriz, hafif atlatabiliriz ama bulaştırdığımız insanın ölümüne sebep olabiliriz. 1 senedir değil misafirliğe gitmek kuaföre gitmedim, avm. Gitmedim. Herhangi bir düğün, cenazeye gitmedim. Bu bilinçte olmayan insanlarda değil bana kırılmak, hayatımda olmasınlar bir zahmet. Toplumca dikkat etmezsek daha uzun seneler bununla mücadele etmek zorunda kalırız.

Peki bisey sormak istiyorum evinden market haric cıkmamıs insanların covid oldugunu görüyorum ben bi fiil hep dısardayım kapmadım kendimi örnek göstermiyorum yqnlıs anlaşılmasın, sadece pandemin gercek anlamı ülke nüfüsunun en az 4/3 ücünün hastalıgı gecirmesi, bağısıklık kazanması anlamına geliyor geri kalan 4/1 ise kaptıgını bilmeyen fark etmeyenler olarak anlatılabilir, bu kosullar altında siz misafir almayın tamam ona bisey diyemem fakat gerçekten bu sürec en az 2 sene bizle ve siz ben vs kapmadan gececek te sakın sakın sanmayın...
Hmm. Bu yasaklar falan bosuna ozaman, bos yere evlere tıkılıp kaldik? Sorun o degil zaten. Mumkun oldugunca ulkenin saglik sisteminin cokmemesini saglamak. Herkes boyle dusunse, dikkat etmese, nasil olsa olucaz dese, kim kime nasil yetisir?

bunu söylemediğimin gayet iyi farkındasınız, benim söylediğim gerçekci olmaktan yana, yani eve misafir almasanız da bu virüs cook uzun seneler bizle olacak ve buna elinde sonunda yakalanacağınızı biliyorsunuz dimi? Buyüzden pandemi ilan edildi, en azından belirli aralıklarla insanlar atlatsın saglık ve hizmetlerinden esit oranda faydalanılabilsin diye.. Hani eve misafir almayın okey, kac sene almayacaksınız almayın, bunu yapınca yehuuu cok iyi is basardık diye de düşünebilirsiniz ama bu hastalığı herkes atlatacak hemde herkes
E iyi de bunun konuyla ne ilgisi var ki? Eninde sonunda herkes yakalanacaksa da ne kadar geç o kadar iyi. Mümkün olduğu sürece kaçmak isterim virüsten. Çünkü her geçen gün yeni bir gelişme oluyor. Aşı çıkıyor, ilaç geliştiriliyor vs. Bir de bu lanet şey bir kere geçirdim kurtuldum denecek bir şey de değil, 2. 3. Kez yakalanan ve daha ağır geçirenler var maalesef. Siz yine de tedbiri elden bırakmayın. Yakalanmadığım her gün için şükrediyorum şahsen.

Pandemi olmasi sebebiyle misafir istememekte haklisiniz sonuna kadar destekliyorum. Bence de pandemiden sebep dikkat ettiginizi, ailece boyle bi karar aldığınızı söyleyin.

Ama katilmadigim bir nokta var ki, musaitseniz buyrun demek gibi musaitseniz gelebilir miyim demek de ayıp değildir. Kuzeniniz ustune ustluk belki bir derdi var belki anlatacagi seyler var belki sizi gormek istiyor ama evi musait degil vakti yok.. biz insanlar ne zamandan beri boyle ince hesaplarin kötü zan ların içine düştük? Cok üzüldüm, bir arkadaşıma musaitsen uğrayayım diyecek olursam 75 kere düşünürüm artik

Şu mesajı atın

"Tatlım benim kıyamam sana. Demek 1.5 yıldır haberleri takip etmiyorsun. Şimdi şok olacaksın ama corona diye bir virüs çıktı. Temas ile bulaşıyor. Sana bu kara haberi ben vermek istemezdim ama mecbur kaldım. Bu sebeple iftar organizasyonlarını da zaten yasakladılar. Corona biterse ben sana haber veririm seneye iftara gelirsin. Bir de haberleri takip etmeni öneririm. Sevgiler"

Malesef ben de aynı şeyi düşünüyorum.
Hükümet bitmeyeceğinin farkında. Bütün dünya farkında.
Gelen yasaklar sağlık sektörü çökmesin diye geliyor.
Bu yüzden bununla yaşamayı öğrenmeliyiz diyorlar.
Hastanelerde yer kalmazsa asıl felaket gelir çünkü.
Ha tabi bize bulaşmasını ne kadar geciktirirsek o kadar iyi.
Ben de henüz kapmadım yani bildiğim kadarıyla.
Kaparsam da nasıl geçeceğini Allah bilir.
Öleceksem zaten naparsam yapayım beni bulur.
Allah hayırlısını versin.

Peki bisey sormak istiyorum evinden market haric cıkmamıs insanların covid oldugunu görüyorum ben bi fiil hep dısardayım kapmadım kendimi örnek göstermiyorum yqnlıs anlaşılmasın, sadece pandemin gercek anlamı ülke nüfüsunun en az 4/3 ücünün hastalıgı gecirmesi, bağısıklık kazanması anlamına geliyor geri kalan 4/1 ise kaptıgını bilmeyen fark etmeyenler olarak anlatılabilir, bu kosullar altında siz misafir almayın tamam ona bisey diyemem fakat gerçekten bu sürec en az 2 sene bizle ve siz ben vs kapmadan gececek te sakın sakın sanmayın...

Virüsü ilacı ve kesin tedavisi yokken kapmak ile ilacı tedavisi bulunduktan sonra kapmak arasındaki farkı anlatmak istemiyorum.
İnsanların şu anda kapmak istememesinin sebebi mutasyon, sağlık hizmeti alamama endişesi vs.
2 yıl daha bizimle. Ben belki 1 yıl sonra ilacı bulunmuşken veya iyi yönde mutasyon geçirmişken kapacağım.
Nasılsa herkes kapacak diyip fink atmak da ne bileyim...

Annemlerle iki aydır sadece açık alanda görüşme kararı aldık. İftara misafir kabul etmek nedir ?Çok uc bir nokta . Güzel bir şekilde kabul edemeyeceğinizi söyleyin .Kırılırsa da kendi bilir .

Sadece evet hayır cevabı olan sıradan bir soru sormus.
Cevap ''hayır''..

cevap sadece 5 harf.. :) 1 saniye civarı sürmektedir yazım süresi..

Bu beş harfi yazacak yürek herkeste olsaydı dünya daha iyi bir yer olurdu
Covid de bile insanın aklına acaba kapar ölür müyüm gelmiyor da karşımdaki kırılır mı geliyor. Şaka gibi

Back
X