Kötü bir baba mı yoksa ölmüş iyi bir baba mı?

Allah yardımcın olsun canım bende senin kadar o duyguları tattım. Annem babam kardelserim beni hiç istemezler olmuş olsam sevinirler buna eminim. Üstelik hicbir suçum yokken. Allah ananın babanınsa hayırlısını versn
Amin Allah kardeşinde ana babanın da evladın da hayırlısını versin 😔

İş kur a başvurun bence
Öncelikli hedefiniz iş bulmak olsun
Şartlar olgunlaşınca da kapıyı çeker gidersiniz.
zaten şu anda aktif halde iş arıyorum fakat herkes lise mezunu istiyor lise mezunu değilim. lise mezunu olmadığım için şimdi liseyi bitirip öyle iş bakacağım o zaman daha adamdan sayıyorlar biraz daha fazla iş seçeneği imkanı çoğalıyor.

zaten şu anda aktif halde iş arıyorum fakat herkes lise mezunu istiyor lise mezunu değilim. lise mezunu olmadığım için şimdi liseyi bitirip öyle iş bakacağım o zaman daha adamdan sayıyorlar biraz daha fazla iş seçeneği imkanı çoğalıyor.
Anladım
En kısa zamanda bitirip gönlünüze göre güzel bir iş bulursunuz inşallah

Elif şafak'in İskender kitabında bir söz vardı.
Konuyu okuduğumdan beri hatırlamaya çalışıyordum, şimdi buldum nihayet;
"Feci baba insanın boğazına takılı kılçık gibidir. Ne tükürüp atabilirsin, ne yutup sindirebilirsin. Bir şekilde kurtulsan bile geride bir iz kalır mutlaka, dışarıdan bakanların göremediği ama senin hep hissettiğin bir çentik etinde. Feci baban olacağına hiç olmasın daha iyi"

Elif şafak'in İskender kitabında bir söz vardı.
Konuyu okuduğumdan beri hatırlamaya çalışıyordum, şimdi buldum nihayet;
42 yıldır ölmesini bekliyorum ama adam dokuz canlı ee neden evlat sevgisi yok yolda görse tanımaz ama nufus kağıdımda var adı ya en kötüsü de o :KK48: :KK48:

İstemsiz güldüm affet 🤭
(42 yıldır ölmesini bekliyorum ama adam 9 canlı lafına)
tam 42 yaşındayım adamla hiç anım yok 1 lira parası kursağımda yok 10 yaşında boşanma oldu ama ondan öncesinde de yok hayatımda ha bir kere de 26 yaşımda amcamda gördüm beni lüks yaşamakla suçladı adam ya 1 lira nafakasını malını mülkünü görmediğim adam beni kıskandı pesss o günden beri de bu yaşıma hiç görmedim kızım 9 yaşında onu da yolda görse tanımaz beyin ameliyatı oldum gecen yıl haberi yok .içkisi dayağı hakareti tacizi vs.yok diye bu adam hakediyor mu nufus cüzdanımda adını yorumu size bırakıyorumm :halay: :KK48: :KK48:

tam 42 yaşındayım adamla hiç anım yok 1 lira parası kursağımda yok 10 yaşında boşanma oldu ama ondan öncesinde de yok hayatımda ha bir kere de 26 yaşımda amcamda gördüm beni lüks yaşamakla suçladı adam ya 1 lira nafakasını malını mülkünü görmediğim adam beni kıskandı pesss o günden beri de bu yaşıma hiç görmedim kızım 9 yaşında onu da yolda görse tanımaz beyin ameliyatı oldum gecen yıl haberi yok .içkisi dayağı hakareti tacizi vs.yok diye bu adam hakediyor mu nufus cüzdanımda adını yorumu size bırakıyorumm :halay: :KK48: :KK48:
Geçmiş olsun. Çok tatlısınız yaa🤭 sizi hak etmeyen bir adam yabancıdan farksız zaten adı Baba sadece 🙏

Bu konu da şahsınıza değil ama yaşanmış tecrübemden dolayı artık dramatizme tahammül edemediğim için sözlerim sert gelebilir affola.

Kötü bir babadansa ölü babayı tercih edenlerdenim.
Genç kızlığım intihar düşünceleri, babamın ve yakın bir akrabamın ölmelerini dilemek arasında gitti geldi. Yitik yıkık kocaman bir 20 yıl.
Evet ölü baba, hiç babayı tercih ediyorum.
Bir, iki kötü huyu olan adamı kötü olarak nitelendirdiğinde kötü olduğunu zanneden fakat kötülüğün ne olduğundan habersiz insanlar tarafından toplum nezdinde hiçbir zaman anlaşılmayacaksınız ve hep ayıplanacaksınız.
Tavsiyem özellikle reel hayatınızda bunları size karşı kullanacak insanlara anlatmayın.( anlatmak istersenizde psikolog, terapi falan alın)
Çünkü insanlar o kadar kötü ki ailece babanıza karşı zayıflığınızı kullanıp size benzerini yapma fırsatı kollayacaktır.
Elalemi atın çöpe.
Gelelim asıl önemli konuya. Son bir senedir idrak ettiğim bir konu bu. Annelerimiz. Babalarımız kadar olmazsa da bu kötülükleri yaşamamıza seyirci kalmalarından dolayı onlarda suçlu. Çünkü onlar bunu kabullenmiş ve sen onların tercihinin sonucunu yaşadın. Annelerimiz bizim kardeşimiz, arkadaşımız, yaşıtımız değil ki. Babalarımız kadar üstümüzde söz hakkı olan insanlar. Seni, beni, onu korumakla mükellefler.
Ebevenliği yerine getirmeyen insanlardan fayda yok. Sana senden başka çare yok.
Kötü bir evliliğin varsa döneceğin yer ana baba evi olmamalı.
Çocuk varsa çocukların yarın birgün, bugün senin olduğun yaşa geldiğinde sen gibi hissetsin istemiyorsan bir yolunu bulmalısın.
Çünkü gerektiğinde babalarından korumakta senin görevin.
Geçmiş hayatını sindir, kabullen ve geleceğe bak.

Bu konu da şahsınıza değil ama yaşanmış tecrübemden dolayı artık dramatizme tahammül edemediğim için sözlerim sert gelebilir affola.

Kötü bir babadansa ölü babayı tercih edenlerdenim.
Genç kızlığım intihar düşünceleri, babamın ve yakın bir akrabamın ölmelerini dilemek arasında gitti geldi. Yitik yıkık kocaman bir 20 yıl.
Evet ölü baba, hiç babayı tercih ediyorum.
Bir, iki kötü huyu olan adamı kötü olarak nitelendirdiğinde kötü olduğunu zanneden fakat kötülüğün ne olduğundan habersiz insanlar tarafından toplum nezdinde hiçbir zaman anlaşılmayacaksınız ve hep ayıplanacaksınız.
Tavsiyem özellikle reel hayatınızda bunları size karşı kullanacak insanlara anlatmayın.( anlatmak istersenizde psikolog, terapi falan alın)
Çünkü insanlar o kadar kötü ki ailece babanıza karşı zayıflığınızı kullanıp size benzerini yapma fırsatı kollayacaktır.
Elalemi atın çöpe.
Gelelim asıl önemli konuya. Son bir senedir idrak ettiğim bir konu bu. Annelerimiz. Babalarımız kadar olmazsa da bu kötülükleri yaşamamıza seyirci kalmalarından dolayı onlarda suçlu. Çünkü onlar bunu kabullenmiş ve sen onların tercihinin sonucunu yaşadın. Annelerimiz bizim kardeşimiz, arkadaşımız, yaşıtımız değil ki. Babalarımız kadar üstümüzde söz hakkı olan insanlar. Seni, beni, onu korumakla mükellefler.
Ebevenliği yerine getirmeyen insanlardan fayda yok. Sana senden başka çare yok.
Kötü bir evliliğin varsa döneceğin yer ana baba evi olmamalı.
Çocuk varsa çocukların yarın birgün, bugün senin olduğun yaşa geldiğinde sen gibi hissetsin istemiyorsan bir yolunu bulmalısın.
Çünkü gerektiğinde babalarından korumakta senin görevin.
Geçmiş hayatını sindir, kabullen ve geleceğe bak.
Hiçte sert konusmadin aksine çok iyi anlıyorum ve haklısın Real hayatta kimseye anlatamıyorum zayıf yanından vuruyorlar...
Ve evet Annemde suçlu ama ben ikisine hakkımı helal ettim.
sadece bazen duygusal patlama yaşanıyor böyle.
Annemi çok seviyorum yinede, yol gösteren olmadi ona.

Bir de en acısı su ki ben hic bir turlu ekmegini yememisken.Gunahlarini ortbas etmek icin bir kizin okumasina yardimci olmus en cok zoruma bu gitti...

Hic yazmamistim buralara boylesine ozelimi sanirim baslik beni etkiledi..Beni burdan taniyanlara selam :) baska konulardan konusurduk hep simdide boyle.olsun..Psikologa gitmeyi dusunuyorum ama burasi iyi geliyor.

Back
X