' Kötü kalpli çocuk' olur mu?

Ben de hassas , duygusal biriyimdir ama kavgaci tarafim da vardir yani. Kolay kolay hakkimi yedirmem ( son temizlikci konum haric :)
Insallah dediginiz gibi zamanla ogrenir

Çocuğun 0-6 yaş arasında öğrendikleri tüm hayatında öğrendiklerinden daha fazladır. Dolayısıyla bulunduğu çevre çok önemli tabi ki. Kötülüğün doğuştan geldiğini net söyleyemeyiz ama bazı çocuklar kötülüğün içine doğduklarından öyle yetişiyorlar.

Yanlış hatırlamıyorsam Kallikak Ailesi ile bir deney yapılıyordu. Aynı adam en kısa ifadeyle bir iyi bir de kötü kadınla birlikte oluyor ve bu kadınlardan doğan çocuklar ve bu soylar uzun süreli inceleniyor. Ve sonuçta kötü kadının soyu büyük olasılıkla kötü, iyi kadının soyu iyi oluyordu.
İyi kadın, kötü kadın tanımı yanlış anlaşılmasın konuyla bağlantı kurmak adına iyi-kötü dedim.
Araştırmanın net sonuçlarını içeren bir link bulursam buraya bırakacağım.

Iste duymaktan korktugum cevap, evet bana cekmis gibi malesef.
Esim de diyor kendin gibi hassas yaptin cocugu diye. Oglani da kendine benzet de goreyim diyor hatta, ben de begenmiyorsan al kendin buyut diyorum :)
Duygusallik kotu bi sey degil ama yonetmek lazim. Yani bu durumlari izleyip sadece iciniz burulsaydi neden boyle oluyo diye merak edip cocuk gelisim alaninda kitaplara basvurup inceleseydiniz uzulmezdiniz. Ama hemen drama baglayip kucucuk cocuklari kotu kalpli kara vicdanli, kendi cocugunuzu ezilen magdur cocuk, kendinizi de magdur cocugun annesi olarak konumlamissiniz. Bu bu asamada kalirsa sadece kendinize eziyet, ama bi sekilde eyleme donerse cevrenizdekilere haksizlik olur. Tabi hamile oldugunuz icin hormonlar geregi cok daha hassas olabilirsiniz bu donemde duygularinizi olmasa da davranislarinizi kontrol etmeye calisin derim

Brnim yeğenlerimde oglumu oyuna katmıyorlar aglatiyorlar 4 yıldır hep böyle odaya kendilerini kitliyorlar biz gidince yada başlıyorlar aglamaya evinize gidin diye
Ben kirilinca aldigim cevap cocuk bunlar oluyor benim ki de cocuk
Oysa oglumun içi gidiyor oynamak için hemen üzülüp ağlıyor evladim

Sence? Bir canının küçüklüğü

Eklentiler

• 10A90851-5DCD-4854-98A6-5D2DCD328A96-291-0000009AEEAB7322_tmp.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 97
Kötü kalpli çocuk olur ama genelde kötü kalpli anne ve babanın çocukları böyle olur

Bu iki cocukla evladinizi gorusturmeyin evet tek kalacak ama olsun brn artik mecbur kalmadikca görüşmüyorum yegenlerimle gorusturmuyorum

Yetistirmenin etk8si illaki vardir ben bunun genetik oldugunu dusunuyorum.2 cocugum var biri sizin kiziniz gibi digeri de komsunu oglu gibi.ikisini de ben yetistirdim.ama cok farklilar

Önüne biri geçiyorsa bu senin siran sırada sahip çık bak çıkmazsan her zaman kenarda beklersin diye konuşun öğretin. O kendi kendine öğrenemez ki siz de gostermediginiz için bu durumu normal sanır.
Ayrıca 4 veya 6 yaşındaki bir çocuk zaten tabletini değil oyuncak arabasını bile paylaşmak istemez bu onları kötü kalpli yapmıyor durun daha hayatın basindalar ne deneyimler görecekler ama siz ona karismayayim buna bulasmayayim derseniz rehber edinemez kendine siz yapın demiyorum siz öğretin.

Kotu kalpli oluyorlarmi bilmiyorum ama bazi cocuklarin laflari buyuk insanlari yaralayabiliyor bunlarda aile icinde konusulanlarin etkisi diye dusunuyorum.

Sizin duruma gelirsek kiskanclik bazi insanlara nasil karsimdaki kotu olsun ben iyi olayim duygusu veriyorsa bu cocuklardada oluyor.Benim cocugum yok ama dayanamaz mudahale ederdim sanirim kiziniz cok masum kibar belliki.

2. Bahsettiğin çocuğun davranışları o yaştaki çocuklar için normal,daha paylaşmayı ogrenemediginden.bircok çocuk elindeki istendiğinde vermek istemeyebilir ya da beraber oynamak istemeyebilir,yanindaki başka şeyle oynadığında ise onu bırakır bu sefer öbürüne merak sarar.bunun burda yazılacak birçok sebebi var ama normal bir davranış.biz zamanla çocuklarımıza paylaşmayı ogretebiliriz.ogrenmeyenler ileriki yaşlarda da hala paylaşmayı öğrenmemiş olurlarsa o garip.ilk çocuğun davranışı da yanlış yetiştirme tarzından kaynaklanıyor.4 yaşında olmasından dolayı daha kabul edilebilir ama anne babası çok duyarlı insanlar değildir muhtemelen.sizin kızınız da duygusal bir çocuk buyuk ihtimal.siz de biraz koruyucu yaklastiysaniz,bu tarz yetişen çocuklar zor birseyle karşılaştığında çabuk etkileniyorlar.ben mesela velilerime çocuğunuzun güzel bir davranışını gordugunuzde sadece ilgilendiginizi gosterin.aferin ,bravo sen harikasin gibi buyutmeyin her zaman bekler olmadığında da uzulur diyorum.ya da tabiki özel sizin için özel olduğunu da hissettirin ama evin merkezi haline getirmeyin onu, bir şeylerden mahrum olabilir olsun sosyal ortama girdiğinde herşeyden çabuk etkilenmesin diyorum.

En merak ettigim konulardan biri bence de cok guzel bir konu olmuş.
benimde 2 tane üvey oglum var (kendi evladim olsa ancak bu kadar severim) fakat büyük oglan o kadar cok yalan söylüyor entrikalar döndürüyor ki anlatmak mümkün değil. Gittim anneleriyle konuştum kadinda ayni cocuk gibi film çeviriyor ve anladim ki bu genetik bir durum sanırım... Halbuki babalari super bir insandir gerçekten ama işte cocuk genelde büyürken anneyle kaldigi için ona benziyor veya benzemeye çalışıyor. Uzum uzume baka baka karariyor. Ben 28 yasindayim 13 yasindaki çocuk beni bile kadirabiliyor,kalbimi kirabiliyor. Herkez bir cocuk yetistirebilir ama herkez bir insan yetistiremiyor malesef

Cahil annelerin cahil cocuklari iste

Ayni olayi bende yasadim topitop yemek icn yeni tanstgi ayni yas kiza actrdi ona verecek zannettim yalaya yalaya cok guzelmis dyerek paketni actirdigi kizin yaninda gozunun icine baka baka yedi ve bu nu yaparken kizin ailesi de onlara bakiyordu.cok garipsedim ben olsam ya gder bi tane daha alir o kiza verirdim yada kizima onu yedirtmezdim.aikeler degisti diye dusunuyorum.

Araştırmanın bir makale, pdf'i varsa bana özelden atmanız mümkün mü? İngilizcesini atabilirsiniz hatta öylesi daha iyi olur.

Problemli çocuk yoktur problemli anne baba tutumu vardır.
4 yaşındaki bir çocuk bu ifadeler ile sinyal veriyor .yanlış anlaşılmaya müsait yorumlar maalesef

Dogustan gelen fıtrati bir yapısi olur yeni doğan bebeğin bile
Karakteri ise aile toplum çevre oluşturur sonra ise yon verme ile.
Kızım off benim gobegim var diyor farkettim ki yanımda bu tür konustugum için etkilenmiş.
En ufak sözümüz bile o küçük beyinlerinde büyük problemlerin dogmasina etkili oluyor.

Genetik tabi iyi bir eğitimle kötü yanları törpülenebilir ama hem genetik kötü hemde ailede iş yoksa o zaman vatana millete çevresine bela açmaktan başka bir şeye yaramıyor büyüdükçe

evet var hem fıtrat meselesi hem eğitim
çocuğun mayada var üstüne kötü ailede yetişiyorsa sonuç o oluyor bazen kötü aileden çıkan iyi sonuç çıkarken bazen iyi aileden kötü sonuç çıkıyor

Çocuklarımız bazen bizlerin durumlar karşısındaki tepkilerimizi örnek alıp uyguluyorlar. Yazdıklarınızdan şunu çıkardım siz naif ,kimseyi incitmeyecek kadar iyi bir ebeveynsiniz kızınızında durumlara karşı tepkisi sizin gibi olacaktır.Biraz kendinizi değiştirirseniz tabi yanlış anlamayın tatlı sert şeklinde . .
O zaman kızınızın tutumları gerektiği gibi olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…