' Kötü kalpli çocuk' olur mu?

Kötü kalpli çocuk olur. Çünkü "huy" larımız doğuştan gelir.
Ama şöyle bir durum var; çocuğun doğuştan gelen huylarını değiştirmek,pekiştirmek ailenin elinde.Çocuğun kötü davranışı konusunda aile herhangi birşey yapmayıp,çocuk işte deyip durumu masumlaştırırsa çocuğun içinden gelen kötü kalpli davranışları pekişmiş olur ve bir değişim gerçekleşmez.

Şu da var;aynı anneden babadan doğan insanları düşünün, hangisinin huyları birbirine benziyor. Bi bakıyorsun ki biri çok iyi, diğeri bencil,fesat,kötü kalpli..
İnsanın mayasında iyilik varsa çocukluğunda da ortaya çıkar,yetiskinliğinde de..Aynı şekilde kötülük varsa mayasında çocuklukta da çıkar ortaya.. Ailenin faktörü, bu huyu en aza indirebilmektir.

çocuğun ve gencin kötü olabileceğine bir örnek ilkokul okula koltuk değnekleriyle zar zor gelen bir çocuk vardı
bir gün tam okuldan çıkmak üzereyken çocuğun koltuk değneklerini pencereden aşağı attılar dışırıdan sesleniyorlar hadi gelip koşsana deyip gülüşüyorlar bunu yapan çocuklar çocuğun yürüyemeyeceğinin gayet farkında ve kimse onlara böyle yapmaları için direktif vermedi

veya çocuk kaçırmaya kalkan sokak çocukları mesela
adamı kendi evine koyuyorsun gene kaçıyor gene kapkaç yapıyor gene çocuk kaçırıyor insanoğlunun doğasında var kötülük

Ben kötülüğün doğuştan gelmediğine inanıyorum. Kesinlikle aile veya arkadaş çevresinde öğreniliyor.
Misal benim çocuğum asla sokakta dondurma,çikolata,şeker yemez Çünkü doğduğundan beri sokakta bişey yenmemesi gerektiğini söylüyorum.
Avm de asla o şekilli balonlardan almayız paramız olmadığından mı değil ama o balonla gezerken bi çoçuğun gözü kalmasın diye
Kesinlikle çok paylaşımcıdır bir oyuncak birden fazla çocuk varsa hemen sıraya koyar vE sıranın bozulmasına asla izin vermez.vesaire vesaire
Ama gel gelelim ki bu sene kreşe başladığımdan beri hareketleri değişti. Birine kızınca hemen sevi sevmiyorum sen kötüsün diyor normalde sevmemek kelimesini kullanmazdı çünkü bilmezdi. Sinirlenince elindekileri fırlatmaya başladı ki buda asla huyu değildi. Yani demem o ki oradaki arkadaşlarından öğrenip yapıyor bunları. Ben yine törpülemeye çalışıyorum Ama arkadaştan öğrenen şey gerçekten daha zor unutturuluyormuş.

Ahhh ben anaokulu öğretmeniyim. sınıfımdaki yaramaz olan çocukları asla suçlamam. Suçlu Biz büyükleriz, aile malesef davranışları şekillendiren başlangıç noktası, eğer ailede olumsuzluk varsa okulda zor düzeliyor ama önemli olan çocuğu tanımak ve neden olumsuz davranış yaptığını bulup çözüm üretmek, ailenin eğitimi de önemli

Kötü kalpli çocuk yoktur. Bütün çocuklar masumdur. Hele de 4 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorsak. Tamamen ailenin yanlış eğitimi ve davranışları. Kızınız etkileniyorsa gorusturmeyin bu kadar basit. Çekingen ve içe kapanık tutumu da zamanla düzelir eminim.

tabiki vardir nasil yok her cocuk masum olur diye birsey yok hayel perestlige gerek yok yani, acin okuyun cocuk katiller dahi var , en son okudugum 10 yasinda cocugun hayvanlarin basini kesip bazilarinda diri dir asmasi 4 yasinda cocugun uyuyan teyzesinin bogazina bicak dayamasiydi ve bu iki kisi zaman sonra unlü seri katil olarak gündeme geldiler, her cocuk masum diye birsey yoktur zaten psikopatlarin tedavisi yoktur ve dogdugundan beride psikopattir 4 yasinda ayni 40 yasinda ayni ....

Bilim adami olmadigim icin terimleri yazamiyorum ama sunu ozet gecebilirim sanirim. Beynin norolojik yapisi insanlarin davranislarini etkiler. İyi veya kötü insan yok aslında kişinin beyin yapısı ona nasıl davranması nasıl karar vermesi, nasıl düşünmesi gerektiğini söyler . Çoğumuzun aklından geçen kötülükler vardır ama yapmayız, işte bunu etkileyen id ego süper ego kısmı burada devreye giriyor.
  • Süperego: Çocukluk yıllarında kişiliğin diğer bileşeni süperego oluşur. Çocuk, doğduğu zaman iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı ayırt edebilecek düzeyde değildir. Ancak çocuk, zaman içerisinde, ana babasının, çevresindeki diğer kişilerin benimsediği ahlaki kuralları ve değerler sistemini farketmeye başlar. Örneğin çocuk, ana babasının ne gibi davranışları onayladıklarını ya da onaylamadıklarını, hangi davranışlara şiddetli tepkiler gösterdiklerini, doğru ya da yanlış bulduklarını ayırt eder duruma gelir. Bu davranışları gösterdiğinde ana, babasının ödül ve ceza uygulamalarıyla karşılaşır, onların tavrını öğrenir ve içselleştirir. Böylece, kişiliğin ahlaki ve yargısal yanını oluşturan “süperego” gelişir. Süperego; ana, babası ve yakın çevresi tarafından çocuğa aktarılan toplumsal ve ahlaki kurallarla, geleneksel değerleri içerir. Dolayısıyla; süperego, toplumun ve ailenin kurallarını temsil ettiği için, kişiliğin ahlaki, yargısal ve vicdan yanını oluşturur. Süperego, egonun ahlaki kurallar ve değerler doğrultusunda hareket etmesine çalışarak mükemmel olmak ister. Bu nedenle, süperego ideal ve kusursuz olma ilkesine göre çalışır. Ayrıca, süperego, doyum bulması ve yerine getirilmesi ahlaki kurallar tarafından hoş karşılanmayacak olan id’in isteklerini (özellikle cinsel ve saldırgan dürtüleri) engellemeye ve bastırmaya çalışır.

Son düzenleme:
Park olayları ayrı mesele zaten. Çoğu kez ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çocuk evde yemek yemiyor diye aile yanında yemek taşıyor ( kendince haklı) ve bunu bir sürü çocuk yapıyor hepside birbirinin yemeğinden canı çekiyor( zararlı yiyecekler ağırlıklı olduğu için). Herkesin elinde oyuncak kimse kimseyle oyuncağını paylaşmıyor çok ender veren kişi çıkıyor ve ne hikmetse hep başkasının oyuncağında gözler
2.5 yaşında ki oğlum kardeşine oyuncak vermek istemiyor sürekli konuşa konuşa düzeldi ama dışarı ortamını görünce yine aynı vermek istemiyor
Artık sırt çantamda bir sürü oyuncak ve yiyecek taşıyorum hiç istemediğim halde. Başka çocuklarında canı çeker diye fazla fazla koyuyorum. Gerçekten bu konuda nasıl davrammam gerektiğini bilmiyorum

Yetiştirilmesi kesinlikle etkili ancak gen diye birşey var genetik özellikler alınıyor ve tartışmasız çocuk ruhunda ne varsa onunla büyüyor...
Hiç polemik yapmadan diyorum ki evet çocuklarda kötü olabilir genetik olarak ancak eğitim ile doğruyu yanlışı öğrenebilir yoksa fıtrat olarak her çocuk masum ve temizdir ancak ailenin ebeveynlerin genlerinde kötülük varsa çocuğun karakterine işler....

6 yaşlarında 2 erkek çocuğunun mahallede bir kediye eziyet ettiğini gördüm kanım dondu ağlamaktan gözlerim şişti koştum annesine teyze bak kediyi öldürdüler dedim kadın bana gülerek sanane kedi sanki ne var dedi baktım babası geliyor amca yetiş dedim adam aferin oğluma yürekli dedi. O gün benim için o insanların insanlığının öldüğü gündü....

Bence tamamen yetistirmekle alakalı.
Yeni dogmus bir bebeği siz nasil egitirseniz nasil gosterirseniz öyle olur.
Yoksa sanmiyorum o masum saf cocuklarin doğuştan oyle olabilecegini.

Bence doğru yapmıyorsun kızını hayata hazırlaman gerekiyor. O WiFi yı kapatıp çocuğun gitmesini sağladıktan sonra kızına WiFi yı kapattığını bunu neden yaptığını, kendisinin de üzüleceği bir şey olduğunda annesiyle işbirlikli iş yapmasını sağlaman gerekiyor. Kendi kendine bu huyları kazanamaz. Sen öğretmelisin. İçinde varsa kazanır ama çocukluğu saflık içinde geçer. Bu da ilerde hepinize pişmanlık yaşatır. Güven duygusu da zedeli olur

Herkese ayri ayri tesekkur ederim yorumlar icin bazi olaylara bakis acim degisti sayenizde.
Tek tek alinti yapamiyorum musait degilim su an ama buyuk bir dikkatle hepsini okudum. Sagolun :)
Anaokulu ogretmeni olan birkac kisiye sormak istediklerim var ozellikle ama insallah musait olunca:)

insan fıtratında sevgi empati sefkat gibi duygular oldugu gibi bencillik kibir gibi sehlerde mevcut ve cocuklar bunu yönetmeyi bilmiyorlar. mesela 2 yasındaki bir cocuk herseye o benim o benim diye geziyor. aileler ögretmeli

pek cok davranis ogreniliyor. cocuklar encok anneden ogreniyorlar.
yani cocukbdegil ebeveyn kotu kalpli oluyor bence

bence tamamen yapi meselesi bu durumlar kotu olmaktan deil zatn cocuklar kotulugu ne kadar anlamis olabilir ki kotu olsunlar

Ben de nacizane fikrimi belirtmek isterim.
Bu konuda cesitli bilim adamlarinin gorusleri var ornegin freud dogustan kotu oldgmuzu, iyilik yapmayi topluma adapte olmak icn ogrendgmzi soyluyor. Maslow ve Rogers dogustan iyi oldugumuzu bizi toplumun bozdugunu soyluyor.
Bu konuyla ilgili bi seminer verdm ogrencilerime cok ilgilerini cekti. Ben ahlak konusunun icinde bahsetmistim. Buraya da eklemeye calisayim o belgeseli Yale Univerisitesinin konusmayi dahi bilmeyen bebeklerin iyilik kotuluk ahlak kavramlarina dair fikirleri var ve o minicik bebekler dusundugunzden daha tutucular :)
ki sizin durumda bebekten degil birinci elden birsuru tecrube elde etmis bir cocuktan bahsediyoruz

benım kızımda sizin anlattıgınız gibi sessiz sakın bir çocuk , 9 yaşında

öğretmenı dyiorki
-arkadaşlarıyla oynasın kavga etsin ,
etmez ki dedim

-onlara kussun dedi ,
kusmez ki dedim ,

-oyun için tartışsın dedi ,
tartışmaz ki dedim ,

oldugu ortama ayak uyduran kımsenın lafına itiraz etmeyen birç ocuk dedim
evet öyle dedi ,

iyi gunler hocam dedim iyi gunler dedi

Aynen bende götürmem. Sadece su alıyorum yanıma. Kimseyi kısıtlama hakkımız yok ama parka gelen herkes aynı şartlara sahip değil. Kızım çikolata yerken başka çocuk baksa içim gider benim.
Kesinlikle. Bende parka giderken yanıma yiyecek bişey almam. Hatta oyuncak bile almak istemiyorum ama kızım bazen ağlıyor yanında götürmek için. O zamanlar oyuncak alıyorum yanıma. Bi defasında bi cocuk kızımın pepe sine öyle bir bakmıştı ki çok üzülmüştüm. O günden beri götürmemeye dikkat ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…