gereğinden fazla saygı gösterince fazla sulanmış toprak gibi erozyon oluyor. Oğlu kursun dengeyi, sen ne yaparsan yap kötü olursun üstelik eş bile laf eder. Çok değil iki defa kendi gidip gelse dolduruluverir. Onu da fazla düşünmeyin yani.Ah ne güzel yazmışsınız okurken içimden ahh keşke şunu yapabilsem dedim. Gelsem de kötüyüm gitsem de kötüyüm bunu anladım en azından bana kendimi suçlu hissettirmeye çalıştılar benden kendimi değiştirmemi aşırı samimi olmamı bekliyorlar. Bana aileniz olarak yakın mı olacaksın el gibi uzak mı olacaksın ona karar ver dediler. Bunun sebebi de daha önce dediğim gibi her şeyimizi anlatmamız her yola çıktığımız an söylememizmiş. Ben şu saatten sonra yüzlerini de görmek istemiyorum evlerinde beş dk oturmakta istemiyorum. Bunu yapıp silersem de yine en kötü ben olacağım ben huzursuzluk çıksın hiç istemiyorum ama aksi de davranmak beni kendime saygı duymamı engelliyor. Bu sözleri yutmak iki ay sonra hiçbir şey olmamış gibi naber baba deyip sarılmak istemiyorum. Bugüne kadar olan tüm davranışları sahteymiş demek ki diyorum
Önemsememeyi, hesap vermemeyi ve de aşırı derece de saygı duymamayı öğrenmeniz lazım...Öncesinden kahvaltıdan sonra demiştik ondan bekleriz büyük ihtimalle. Zaten birden beri asla yatamıyorum gözümü kapattığım an o sözler tekrar beynimde yankılanıyor ağlayasım geliyor zaten iki ay önce bebeğimi de kaybettim. Psikolojim yeni yeni kendine geliyor ama en ufak şeyde hala ağlıyorum. Yine öyle oldu tartışma anında birden ağlama krizi tuttu zor toparlandım. Şimdi de öyle bahçede oturuyorum sabahı bekliyorum. Asla kahvaltı yapmam öylece bekleyip odada sonra giderim. Bu gece nasıl uyuyacağım bilmiyorum. Bundan sonra onlara karşı ne yapmalıyım bilmiyorum başım ağrıdan zonkluyo
gercektende sinirlarini zorluyorlar öyle deniyorlar sindirebildiklerini gördükcede ezdikce eziyorlar zerre acimadan iyi olayim saygida kusur etmeyeyim dedikceŞaka gibisiniz bir de çocuk gibi ağladınız mı orada yüzünüzü büküp evet sizden birisi değilim diyemediniz mi , tavrınıza bakılırsa az bile yapıyorlar, ezik insana herkes biseyler yapar..
Sizi sessiz bulup bastırmaya çalışıyorlar, gözünüzü açın...Evet ben hep beni sevsinler diye başta çabaladım. Kırılmasınlar yanlış anlamasınlar vs diye özen gösterdim ama aynı şeyi karşı taraftan görmedim. O zamanda ister istemez uzaklaştım özel konuları paylaşmak istemedim. Ama her önemli gün özel gün vs aradım iki haftada bir ziyarete gittim. Sadece çok samimi her şeyinin içini dışını anlatan biri h olmadım çünkü yapım da öyle. Zırt pırt biz a şehrine gideceğiz. Bir saat önce döndük haberiniz olsun vs diye kp kv aramıyorum niye arayayım ben mi tuhafım hepiniz her gittiğiniz şehir dışına haber mi veriyorsunuz
Hayatınız hakkında hesap vermeyi bırakmazsanız herşeyi kendilerine hak görürler, biz eşimle nereye gitsek söylemeyiz, başta bozuldular ama şimdi alıştılar saygı duymayı öğrendiler sayemizde...Birkaç kere söyledik gitmeyin ne gerek var bu ay oraya gidilmez vs dediler. Hatta bugün o konuda yüzleştik biz gitmenizi istememiştik o gün dediler. Bizde o eski olaydan dolayı önceden hiç söylemiyoruz. Yani mesela bir hafta öncesinden elbette haberleri oluyor mesela x şehrine gideceğiz 6 günlüğüne gidiyoruz. Yola çıkıp arabaya bindiğimiz an hemen arayıp tekrar söylemiyoruz. Zaten bir hafta önceden biliyorlar gideceğimiz yere varınca da biz geldik şurdayız diyoruz bu davranışımız yanlış mı
Gelinini gerçekten seven rahatını düşünen kayın aile çok nadirdir , 4 yıllık evliyim şunu öğrendim, kendi sınırlarına sahip çıkmayana herkes parmak sallar , benim k. Peder de seninki gibi çok bilmiş her b..ka yorum yapan cinsten , ama biz hesap vermedikçe susmayı yorum yapmamayı öğrendi, siz neden bu kadar taviz veriyorsunuz kendinizden...Ben şuan sadece şey düşünüyorum. Demek ki bugüne kadar bana olan yaklaşımları tavırları hepsi sahteymiş hepsi yalanmış. Bu o anlama gelmiyor mu
Kendimiz konusunda bencil olmamız lazım yoksa insanlar kıymet bilmiyor, konu sahibi sürekli eş ailesine yaranmaya çalıştığı için iyice gemi azıya almışlar, halbuki sınır çizse hesap vermese ve de yüzlerine çok gülmese, gittiği zaman misafir gibi dursa daha kıymetli olurdu , suç konu sahibinde, insanların bize nasıl davranacağını bizler belirliyoruz ...gercektende sinirlarini zorluyorlar öyle deniyorlar sindirebildiklerini gördükcede ezdikce eziyorlar zerre acimadan iyi olayim saygida kusur etmeyeyim dedikce
dogru hep kendimiz izin veriyoruz ögretilmemisiz zamaninda yani benim zamanimda büyükler ne söylerse söylesinler sen yasca kücüksün suss idi halende hayir diyememe su yanlis bu dogrudur diyememe proplemim var yasca benden kücükte olsalar haksizlik yapsalarda maalesef yillarin aliskanligimidir vs bilmiyorum nedir nedendir beynim kendi cikarlarimi hakkimi savunacak calismaktan acizzKendimiz konusunda bencil olmamız lazım yoksa insanlar kıymet bilmiyor, konu sahibi sürekli eş ailesine yaranmaya çalıştığı için iyice gemi azıya almışlar, halbuki sınır çizse hesap vermese ve de yüzlerine çok gülmese, gittiği zaman misafir gibi dursa daha kıymetli olurdu , suç konu sahibinde, insanların bize nasıl davranacağını bizler belirliyoruz ...
Mesela ben doğuda büyüklerin sözünün geçtiği baskılı bir sülalenin içinde büyüdüm, büyüdükçe ne denli manipüle edildigimi farkettim ve mesafe koydum araya , artık hiç kimse benden değerli değil, kimsenin saçmalıklarına saygı adı altında boyun eğmek zorunda değilim, mümkün mertebe akrabalarımla çok bir araya gelmiyoŕum çünkü hayata bakışımız çok çok farklı...dogru hep kendimiz izin veriyoruz ögretilmemisiz zamaninda yani benim zamanimda büyükler ne söylerse söylesinler sen yasca kücüksün suss idi halende hayir diyememe su yanlis bu dogrudur diyememe proplemim var yasca benden kücükte olsalar haksizlik yapsalarda maalesef yillarin aliskanligimidir vs bilmiyorum nedir nedendir beynim kendi cikarlarimi hakkimi savunacak calismaktan acizz
Ailene Haber Ver.Evet kp yüzüme açık açık seni aileden saymıyoruz zaten dedi. Bende ona benden ne bekliyorsunuz ne yapıyorum da saymıyorsunuz ben bunu hak edecek ne yaptım filan deyip ağlamaya başladım çünkü böyle bir şey duymayı asla beklemiyordum sinirden ağlama krizi tuttu. Şuanda sinirden uyuyamadım yattıkça aynı sözler aklıma gelip duruyor şuan onların yanındayız ziyarete gelmiştik. Yarın sabahtan gideceğiz ama ben bundan sonra ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum artık içimden ne konuşmak ne görüşmek geliyor ama içimden geleni yaparsam yine ben kötü olacağım
Tebrik ediyorum öz güveninize yapilmasi gerekenin en iyisini yapmissin sen kendini sevmezsen saymazsan korumazsan gercekten kimsenin umurunda olmuyor saymiyorlardaMesela ben doğuda büyüklerin sözünün geçtiği baskılı bir sülalenin içinde büyüdüm, büyüdükçe ne denli manipüle edildigimi farkettim ve mesafe koydum araya , artık hiç kimse benden değerli değil, kimsenin saçmalıklarına saygı adı altında boyun eğmek zorunda değilim, mümkün mertebe akrabalarımla çok bir araya gelmiyoŕum çünkü hayata bakışımız çok çok farklı...
Kendime değer vermeyi daha yeni öğrendim, zamanında kimlere kölelik etmişim farkında olmadan , çocukluğum hizmet etmekle geçmiş ama kime yaranabilmişim ki , kendimi yetişkin bir kadın olduğumda ancak bulabildim, o yüzden kızlar 30 yaşını görmeden evlenmemeli bence , çünkü travmalardan kurtulabilmek, kendi öz değerini anlayabilmek 30 yaşından sonra oluyor , özgüvenim bir gecede gelmedi yaniTebrik ediyorum öz güveninize yapilmasi gerekenin en iyisini yapmissin sen kendini sevmezsen saymazsan korumazsan gercekten kimsenin umurunda olmuyor saymiyorlarda
tatile gitmelerine karismanin savunulur yani yok tabi kiBende senin gibi düşünüyorum ama bunu bu şekilde söylemek bence densizlik.
Aileden görmedikleri insanların evine gidip hizmet beklerler ama ya da tatile gitmesin bizimle otursun isterler hatta yaşlanınca bize baksın isterler. Böyle olunca iki yüzlülük oluyor
Burda hata yapıyorsunuz işte ailesi artık sizsiniz. Onlar ikincil ailesi . Asıl sizinle arasını koruması lazım. Lütfen bunu düşünerek hareket edin.Evet eşim yanımda ama ben hiç böyle olsun istemezdim. Ufak tefek kırgınlıklarım olsa da hiç yansıtmadım görmezdim geldim. Benim yüzümden ailesiyle arası bozulsun istemedim istemiyorum da hala ama artık ne yüzünü görmek ne baba demek ne arayıp sormak içimden gelir. O yüzden belki de arada kalmış gibi hissediyorum
Ya sormak ayıp ama acaba konu sahibinin ailesi vefat etti de o yüzden mi bu kadar üzüldü?ya siz de çok pasif davranmışsınız. Seni aileden saymıyorum diyen birine ben olsam anam babam değilsin, asıl sen benim ailem değilsin derdim. kusura bakmayın da ben bunu hakedicek ne yaptım deyip ağlamak ezik bir davranış olmuş
Yok sağlar çok şükür ama eşim asker olduğu için yeni evliyken onlarla kaldım 1.5 ay bana aşırı iyi davrandılar. Yakın zamanda bir hafta hastanede yattım yiyecekler yapıp yapıp getirdiler her gün aradılar hep ilgili sevgili davrandılar elbette arada problemler de oluyordu ama ben beni sevdiklerini düşündüğüm için bazı şeyleri yok sayıp yine de sevmiştim. Zaten sevmesem bu kadar üzülmezdim birden her şeyin yalan olduğunu duyunca incindim ama şimdi iyiyim o anlık duygu patlamasından dolayıydı şuan umrumda bile değilYa sormak ayıp ama acaba konu sahibinin ailesi vefat etti de o yüzden mi bu kadar üzüldü?
Hayır kahvaltı yapmadık direkt hazırlandık konuşmadık Allah'a ısmarladık deyip gittimKahvaltıda fln hiç konusunu açmadı mı k.peder? Herhangi bir mahcubiyet, pişmanlık izlenimi vermedi mi?
Kocam ilk başta gidelim dedi ben kaldım. Sonrasında da eşim hep savundu zaten o benim eşim siz onu yok sayıyorsanız beni de yok sayın ben bir daha hangi yüzle aileme gidelim derim gitmek istemezse de gel diyemem bu saatten sonra ailesi olarak görülmediği yere gitmek istemezse hakkıdır vs vs dedi. Kısaca resti çekti o da sağ olsun beni ezdirmez zaten o yüzden çıldırıyorlarBeş kişi falan sormuş ama ben de sorayım. Kocanız bu sırada ne yaptı?
Evet gerçekten sevmiştim ama şu saatten sonra benim için yoldan geçen insandan bir farkı yok bir kere kalbim kırıldı. Ben artık ne arar ne sorarım özür dilemezse adım da atmam. Dilerse de el gibi gider konuşmam muhattap olmamBen sizin ezik olduğunuzu düşünmüyorum,belki de gercek anlamda insanları seviyorsunuz böyle bir olay kalbinizi kırmış haliyle..Bundan sonra mesafe candır lütfen içinize atmayin kendimden biliyorum ki ileride yardim alacak duruma geliniyor..
Değmiyormuş ne yaparsan yap iyi olamıyorsun madem kötüyüm bu saatten sonra da kötü kalayım çokta umrumda. Ağladım üzüldüm kırıldım ama bir gecede bitti benim için bu saatten sonra bir salise bile düşünüp üzülecek değilimKp bunu böyle açık açık söylemekle ayıp etmiş ama görmüyorlar işte. Ne bekliyorsunuz ki? Eliz sonuçta. Oğulları bizi boşar, başkası ile evlenir, ona gelin derler. Oğulları ya da kızları oğullarıdır, kızlarıdır o değişmez ama gelindir damattır değişebilir. Boşversene sen. Akıttığın gözyaşlarına yazık. Bunu böyle kabullen; sen de onları öyle düşün, senin ailen kocan ve varsa çocuklarındır. Tabi kendi annen baban da ailen ama kayın ailesi, kayın ailesidir o kadar, kocanın ailesi. Sen onların çocukları değilsin elsin. Kayınpeder kalmıyorsunuz diye böyle sinirden de söylemiş olabilir, yaşlı mı kendisi? Yaşlılar bazen böyle duygusal ve asabi olabiliyor. Sizin yaptığınız hata hiç muhabbete karışmayacaktınız. Eşiniz tatil planımız var önceden söyledik vs demeliydi. Babasını ikna etmek onun sorunu. İkinci hatanız da bu kadar ağlayıp da kendinizi yıpratmanız, çünkü değimez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?