kredi çektik...

kırmızı kurdela toruna kayınvalide kayınpederin ismini koyma,kayınvalideyle ortak yasama gibi adetleri de savunurken bekleriz .

Valla o size göre öyle. Belki benim minnoş kayınvalidem bana evlatçımm iyi ki gelinim olmuşsun diyecek nerden biliyonus

Ne kadar olumsuz insanlarsınız yahu. Biri de mutlu olacak diye aklınız çıkıyor.

O eşekliği yapacak olan her türlü yapar. Mesela der ki biz zamanında millete taktık o yüzden size getirdiler, onlar bizim

onu bana da demeye kalktılar yani espri mahiyetinde gööyaaaa
hem de düğün için hiçbir şey, tam anlamıyla hiçbir şey yapmamalarına rağmen
düşünsene hem her şeyi kendin yapıyorsun hem de takılanları da veriyorsun aahahahah

Valla o size göre öyle. Belki benim minnoş kayınvalidem bana evlatçımm iyi ki gelinim olmuşsun diyecek nerden biliyonus

Ne kadar olmumsuz insanlarsınız yahu. Biri de mutlu olacak diye aklınız çıkıyor.
Aksine konu sahibi kimsede birsey beklemese hem suan hem de ilerleyen dönemde daha mutlu olur.hatta kayınaile gönlünden geçer hediye alırsa daha güzel olur ama bakın beklentiye girdiği için mutsuz bunu anlatmaya çalışıyorum.azıcık asım kaygısız basım daima mutluluk getirir

Ahahahahahaha aman çok gülmeyim başıma gelirse kalp krizi geçirebilirim

Kayınvalidenin utanması gerekliliği standart paket. Ben bunu dert etmesine, kendi yapabilecekken yapmak istememesi veya yapmak zorunda kaldı diye ağlamasına laf ediyorum.
Kendinin farkında olsa o paraya tamah etmese olay şu şekilde gelişir.
"Aman kayınvalide de sözünü tutmayan lafına güven olmaz bir kadınmış. Hatta kazık kadar kadın sözünü tuttumadı hiçte utanmıyor. Utanması yokmuş. Ben bunu aklımın bir ucuna yazayım" der.
Evlenip çocuk çoluğa karışacak insanın başkasının eline bakmasını utanılması gereken bir olay olarak görüyorum. Konunun hiçte dışında değil.
Keşke herkesin zihniyetini değişse bu aileler arasında para pul yüzünden abudik gubudik olaylar çıkmazsa. O kadar gereksiz ki...

Beklentiye girmemesi için bir insana vaat edilmemesi lazım. Nişanda kızın altınını almamak lazım. Bunlar önemli detaylar. Yoksa ister kendileri yapsın düğünü ister aileleri benim takıldığım nokta o değil

şurada haklısın görümcene ev alınabilir adamın malıdır bi evladını kayırır destek verir bunu bi derece anlıyorum da. İş olunca seni çağırıp aşları görümcene ayırırlarsa, üzerine seni aşağılarlarsa, bunlar sıkıntı türk aile yapısında bence. Not: eşim tek çocuk ne görümcem ne başka bişimm var :)

Nazar degmesin bu isler de sans faktoru de var. Kimisi mal mulkten yana kismetli olur.

O konuda katılıyorum zaten size daha önce de söylemiştim ben adetlerin kendi işimize gelen tarafının savunulmasına karşıyım onu acıkladım.size de gönlünüze göre kayınaile dilerim merak etmeyin insanlar mutsuz olcak diye aklım cıkmıyor aksine bu düğün olaylarının evliliği düğünü zehir etmesine karsıyım o yüzden girdim konuya.kayınaileyle kavga etmek tartısmak hiçbir evliliğe huzur getirmiyor herkes ne yaparsa yapsın annesine babasına toz kondurmak istemez.iyi günler dilerim size de

İzin vermezsem kimse beni asagilayamaz. O biraz durusla alakalidir. Ben dimdik duran bir insanim maddi manevi. Esimin ailesinde de kizlari cok sevdiklerinden kayirirlar. Ama bu benim sorunum degil ki,bana ne. Esim dusunsun der gecerim. Bizde esim de onemsemez cunku gonullu olmak onemli bu hediye islerinde. Kpim bana 50 gram bilezik takmisti,kv gorumcemin her seyini karsilar. İkisi de memnunsa benlik bir durum yok.

Evlenip çocuk çoluğa karışacak insanın başkasının eline bakmasını utanılması gereken bir olay olarak görüyorum. Konunun hiçte dışında değil.

valla 2 nişan takısının hesabını yapıp alan kayınvalide utanılacak bir olay yaşatmanın ötesine geçmiştir bence.
Düşünsenize size verilen bir hediyeyi kendine alıyor.
Çok ayıp, ne örfe, ne adete ne terbiyeye sığıyor.

oyyyy dağlar dağlar :) hanımefendi Allah’ıma şükürler olsun ki merhametim de var vicdanımda. Ve yine Allah’ıma şükürler olsun ki merhametli ve vicdanlı bir ailede büyüdüm. E tabi varlıkta yok değil:) Öyle büyümeseydim de Allah korusun annem ve babam böyle bir hastalıkla uğraşacak ben çemkireceğim he?
Çok şükür öyle bir evlat değilim.
görmediniz sanırım belirtmiştim, bizim kendimizin yapmasındaki tek sebep eşimin ailesinden kaynaklıydı. Şöyle söyleyeyim şu an kirada oturuyorum istesem babamın evlerinden birinde gayet rahatlıkla 5 kuruş vermeden oturabilirim. Otururum oturmasına da hani nerde azim hani nerde başarabilme duygusu? Benim babamın mal varlığı dedemden kalmadı, kendisi gece gündüz demeden çalışıp yapmış bu arada görgüsüzlük yapayım biraz evler dediğime bakmayın, dükkanlar, arsalar falan da var :))) He bi de takılarımızın hepsi gitti, ahlanıp vahlanmadım keşke babamdan nefret etseymişimşimdi tadını çıkaracağı dönemde ne yapayım? Kambur mu olayım üzerine yaptıkları yetmezmiş gibi?
bu arada Allah korusun kayınpederim ve kayınvalideme bir şey olmasın ama olursa da seve seve bakarım. İnsanım sonuçta, onlarda anne ve baba. Size de tavsiye ederim çıkarlarınız doğrultusunda anne baba sevginiz azalmasın.

Konu sahibi canım sakın takılarınızı vermeyin müstakbel eşin araba kredisini kapatsın dediğin gibi kendi çarenize bakın

Daha evlenmeden insanların eşya ,düğün , takı borcuna bu kadar girmesini anlamıyorum.alabildiğinizi alın,alamadığınızı evlendikten sonra alın.daha evlenmeden para sorun olmuş.zaten çoğu şey elaleme karşı yapılıyor.birde çeyiz serme yok mu?kime ne aldığım eşyalardan

Sanki arsayı sat diye yalvarmışsınız ya buradaki yorumlarda çok tuhaf.
Gören de sanacak ki herkes kendi düğününü kendi yaptı.

Konu sahibi kimseye güvenmemek gerektiğini öğrenmişsin böylece.

Düğün demek masraf demek şimdiki aklım olsaydı direk nikah yapıp akşamına da güzel bir yerde sadece yakın akrabalarımın olduğu yerde yemek verip eğlenirdim öyle çok şatafata gerek yokmuş paramıda balayında harcardım ama işte insanlar ne der diye yapılıyor bu kadar masraf
Ağzımızla kuş tutsakta illa ki bişey bulunuyor şu güzel olmamış bu olmamış kime neyse
Çeyiz serme var mi hala ya ben yaptırmamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…