kırmızı kurdela toruna kayınvalide kayınpederin ismini koyma,kayınvalideyle ortak yasama gibi adetleri de savunurken bekleriz .
O eşekliği yapacak olan her türlü yapar. Mesela der ki biz zamanında millete taktık o yüzden size getirdiler, onlar bizim
Aksine konu sahibi kimsede birsey beklemese hem suan hem de ilerleyen dönemde daha mutlu olur.hatta kayınaile gönlünden geçer hediye alırsa daha güzel olur ama bakın beklentiye girdiği için mutsuz bunu anlatmaya çalışıyorum.azıcık asım kaygısız basım daima mutluluk getirirValla o size göre öyle. Belki benim minnoş kayınvalidem bana evlatçımm iyi ki gelinim olmuşsun diyecek nerden biliyonus
Ne kadar olmumsuz insanlarsınız yahu. Biri de mutlu olacak diye aklınız çıkıyor.
Ahahahahahaha aman çok gülmeyim başıma gelirse kalp krizi geçirebilirimonu bana da demeye kalktılaryani espri mahiyetinde gööyaaaa
hem de düğün için hiçbir şey, tam anlamıyla hiçbir şey yapmamalarına rağmen
düşünsene hem her şeyi kendin yapıyorsun hem de takılanları da veriyorsun aahahahah
Düğün hemen olsun oğlumun herseyini ben yapacam diyen kazık kadar insana söz yok üstüme düşenden fazlasını yapıp yorulan üstüne birde utanmaz olan ben siz konunun baya dışında kalmışsınız.
Aksine konu sahibi kimsede birsey beklemese hem suan hem de ilerleyen dönemde daha mutlu olur.hatta kayınaile gönlünden geçer hediye alırsa daha güzel olur ama bakın beklentiye girdiği için mutsuz bunu anlatmaya çalışıyorum.azıcık asım kaygısız basım daima mutluluk getirir
şurada haklısın görümcene ev alınabilir adamın malıdır bi evladını kayırır destek verir bunu bi derece anlıyorum da. İş olunca seni çağırıp aşları görümcene ayırırlarsa, üzerine seni aşağılarlarsa, bunlar sıkıntı türk aile yapısında bence. Not: eşim tek çocuk ne görümcem ne başka bişimm var :)Turk aile yapisindakini de ben yazayim ;50 yasina gelene kadar ana baba sirtindan inmemekbu bana inanilmaz itici geliyor. Ben 23 yasinda meslege basladim.30 yasinda evlendim 7 senede kendi imkanlarimla Avrupayi gezdim,kendi capim icin buyuk bir mimtar para biriktirdim. Esim benim tam tersimdi. Ama ailesinden bir sey beklemedik, gorumcem var bir tane. Kv kp isterlerse dunyayi bagislasinlar gorumceye umrumda olmaz. Esimin problemi. Ben hic ilgilenmem mesela gorumceme ev alindigi icin. Canlari istemis almislar der gecerim bana ne. Herkes de boyle yapsa dertleri azalacak ya en guzel yillar elti gorumce kayin muhabbetleriyle geciyor
Ahahahahahaha aman çok gülmeyim başıma gelirse kalp krizi geçirebilirim
Nazar degmesinBen egeliyim. Bizim kızlarımız da kıymetlidir. Belirli şeyler yapılır. Yapmayın da demem. Kız tarafı naz tarafı. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Benim gönlüm cömerttir ve Allah hep cömert insanlarla karşılaştırmıştır. Ya da çok şanslıyım artık nasıl yorumlanırsa.
O konuda katılıyorum zaten size daha önce de söylemiştim ben adetlerin kendi işimize gelen tarafının savunulmasına karşıyım onu acıkladım.size de gönlünüze göre kayınaile dilerim merak etmeyin insanlar mutsuz olcak diye aklım cıkmıyor aksine bu düğün olaylarının evliliği düğünü zehir etmesine karsıyım o yüzden girdim konuya.kayınaileyle kavga etmek tartısmak hiçbir evliliğe huzur getirmiyor herkes ne yaparsa yapsın annesine babasına toz kondurmak istemez.iyi günler dilerim size deBeklentiye girmemesi için bir insana vaat edilmemesi lazım. Nişanda kızın altınını almamak lazım. Bunlar önemli detaylar. Yoksa ister kendileri yapsın düğünü ister aileleri benim takıldığım nokta o değil
İzin vermezsem kimse beni asagilayamaz. O biraz durusla alakalidir. Ben dimdik duran bir insanim maddi manevi. Esimin ailesinde de kizlari cok sevdiklerinden kayirirlar. Ama bu benim sorunum degil ki,bana ne. Esim dusunsun der gecerim. Bizde esim de onemsemez cunku gonullu olmak onemli bu hediye islerinde. Kpim bana 50 gram bilezik takmisti,kv gorumcemin her seyini karsilar. İkisi de memnunsa benlik bir durum yok.şurada haklısın görümcene ev alınabilir adamın malıdır bi evladını kayırır destek verir bunu bi derece anlıyorum da. İş olunca seni çağırıp aşları görümcene ayırırlarsa, üzerine seni aşağılarlarsa, bunlar sıkıntı türk aile yapısında bence. Not: eşim tek çocuk ne görümcem ne başka bişimm var :)
Kesinlikle öyle aile içine girince anladım bunuya eğer ben çalışmasaydım ve her şeyi eşim yapsaydı bence alabilirlerdi biliyor musunuz
azcık saf görmesinler.
allah korusun siz de arayın hakkınızı.
Beraber oturacaksin,her misafirinde kvyi de cagiracaksin. Kv evini temizleyeceksin bla bla seklindeadetler olacaksa kayınpederin adı toruna verilcekmesela genel gecer bir adetimiz kendisi :)
Evlenip çocuk çoluğa karışacak insanın başkasının eline bakmasını utanılması gereken bir olay olarak görüyorum. Konunun hiçte dışında değil.
Bunlar birer adet degil ki kayınvalidelerin gelinlerden bekledikleri seylerBeraber oturacaksin,her misafirinde kvyi de cagiracaksin. Kv evini temizleyeceksin bla bla seklindeguzel adetlerimizi siralayabiliriz
Annelik babalık doğurup fırlatmak mı. Banane borçtan geber kendin evlen amannnn naparsan yap sonuçta benim param sana asla veremem kendi paranı kendin kazan mı demek. Doğumu yavru bakımını tüm memeliler yapıyo zaten. Allah merhametsiz anne babalardan korusun. En mutlu ve zorlu dönemimde yanımda olmayan ana babayı neyleyim. Yaşlanıcak belki ilerde yatalak olcak bana güvenerek sana bakarim diyerek mi hasta oldun kendi paranla kendine baktir mı dicez. Bence bazı insanlar ailelerinden hiçbir merhamet görmüyor ve kimsenin de görmemesini istiyor. Sanki her şey çok kolay türkiye de iki insan yatirim yapiyum evleniyim dese kac yasina gelirler. Allah herkese vicdan merhamet versin
Daha evlenmeden insanların eşya ,düğün , takı borcuna bu kadar girmesini anlamıyorum.alabildiğinizi alın,alamadığınızı evlendikten sonra alın.daha evlenmeden para sorun olmuş.zaten çoğu şey elaleme karşı yapılıyor.birde çeyiz serme yok mu?kime ne aldığım eşyalardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?