kredi çektik...

Gec evlensinler hayatim. Herkes neden 24 yasina kadar kosa kosa evlenmek istiyor ana baba parasiyla?
Nisandaki takilari da vermeseymis. Dove dove mi almislar? Benden kimse almadi altin. Kimse de baski yapamadi. Niye?
Dikkatimi çekti her konuda ısrarla geç evlenmenin önemini vurguluyorsun.
Sen neden 30 yasa kadar 2 evlilik yaptın o halde ?

Baştan hata kayınvalidenin arsasını düğün için satmak istemesini kabul etmek. Bence elde avuçta ne varsa düğün için satılmamali. Bazıları "dar günde yardım etmeyeceklerse" edebiyatına giriyorda, ama evlenmek dar gün değildir. Yada daha doğrusu plansız hareket etsen dara düşürür. Dediğim gibi baştan birisinin malını satarak düğün yapmasına karşı çıkacaktı nişanlıniz. Gelecekte Allah göstermesin hastalıkta felan o para asıl o yaşlılara lazım. Gençler her zaman çalışıp yapabilir. Yaşlıların bu imkanı yok.
İşinizi kendiniz ele almanız iyi olmuş. Kimseyi hesap kitap işlerine fazla karıştırmayın. Bu evliliğiniz için de gecerli. Biz eşimle ne düğünde ne ondan sonra aile ile para işleri karıştırmadik. Kim ne takmak istediyse taktı, kim ne hediye etmek istediyse hediye etti.
İnanın ilerde daha rahat edersiniz.
Sunu da eklemek isterim: "Baskalarin düğününde altın taktım onları geri istiyorum" kafasındaki insanlar keşke hiçkimsenin düğününe gitmese

Ailenin durumu varsa destek olmalı.benim evladım olsa (İnşaAllah) şimdiden geleceğine yatırım yaparım. Aynı dönem evlendiğim arkadaşım borçsuz evlendi. Aileler öyle karar almış. Ev alana kadarda annesinin evinde oturacak. Bizim borçlar iki seneye anca bitecekte birikim yapcaz da ev alacaz. Eşimle herşeyi tırnaklarımızla kazarak yaptık. Benim ailem yine destek oldu ama

Yanlış üye de olabilir karıştırıyor olabilirim ama öyle hatırlıyorum.
Amacım kesinlikle yargılamak değil de merak ettim.

Baktım doğru hatırlıyormuşsunuz.
Yalnız iş yerinde kahkaha attırdınız bana

İki taraf da meslek sahibi olabilir, yine de aileler destek olmalı. Ev kurmak kolay bir şey değil. Üstelik sadece bir düğüne binlerce lira harcanıyor, sırf ailelerin yakınları ağırlanacak diye. O hiçbir şeye karışmayan aileler dört dörtlük misafir ağırlayalım istiyor aynı zamanda.
Baştan öyle konuşulmuştur, ailelerin imkanı yoktur, anlarım. Doğru bulmam ama anlarım, o çocuklar evlenecek yaşa pat diye gelmiyor sonuçta. Ufak tefek de olsa bir hazırlık yapmalı anne babalar.
Ben kendi çocuğumun düğününe cebime bir tane bilezik koyup mu gideceğim, Allah göstermesin öyle bir şeyi.

Kendi ağzı yandığı için olabilirmi. Uyarı amaçlı yazıyordur
Ağzı yanmak başka şey paranız yoksa ailenize güvenmeyin oturun bekleyin 35 yaşına kadar demek başka şey. Neyse

İnşallah herkes mutlu olur. Kimseyi kırmayalım cuma günü. Herkesin kaderi imtihanı farklı.

Öpüldünüz ben kaçar ..

velhasıl M Mickeyyy gördün mü canım sen kendin ailenle yapabildiğini yaparsın, karşı taraf böyle el el üstünde oturur, yetmez gelir nişan takılarının bir kısmını da alır ama düğün de illaki ister bu arada gösteriş yapmak için, takısını da belki takar takı takmaya "çalışır" ama kötü olan, bencil olan, çok şey bekleyen kötü insan yine sen olursun.
Al burası sana ayna olsun, gördün mü insanları? Yaptığın emeklerinde kalırsın kocanın arabasının taksidi de sana kalır bir süre evlenince onu da ödersin sonra yeri gelir o araba da kocanın arabası olur. Eltime yapıyorsunuz dersin bunun adı kıskançlık olur. Sen hem oğluşunun borcunu evlenince beraberce ödemelisin hem de kıskançlık etmemelisin. Sonra kocan da 2 3 ay sonra anneci olur. Abimi mi kıskanıyorsun der falan daaa filan daaa al sana 2. yılının BDV konu başlığı

daha buradaki hemcinslerin sana destek vermiyor, o nedenle fedaraklık, anlayışlılık boş şeyler. Sakın yapma. Bu da sana dediğim gibi ayna olsun. Böyle zıt görüşler de iyi oldu, kimsenin seni düşündüğü ettiği olmaz, yaptıklarınla kalıverirsin.

Hanım efendi konu ne ara size geldi acaba? Neden kendinizden bahsedip kendini övüyosunuz. Mal varliginizdan bahsediyosunuz. Ne kadar ayıp. Bir de dil çıkarmalı emoji atmışsınız. Sevgiyle alakası yokki bunun herkesin parasi kendine şeklinde konusmussunuz o zaman ilerde de durum böyle olur diyorum.

Vicdan, merhamet, yardımseverlik sanırım sadece insanın kendi yararına olunca kıymetli değerler. O kadar her şeyi birbirine katmışsınız ki konu nasıl birinin ikinci evliliğini geldi anlamadım. Hadi soran meraktan sormuş onu anlıyorum. Kötü niyetle sormuyorum diye de baştan belirtmiş. Bunun üstüne işyerinde hahaha ikinci kez evlendi diye kahkaha atan biri var. Ne kadar çirkinsiniz. Ortak noktayı bulamayınca (sanki bulmak zorundayız) her şeyi ortaya atmak mübah herhalde.

mesajımı alıntı yapıp merhametsiz vicdansız yaftası yapıştıracaksınız üstü kapalı bir şekilde ben de anlatıyorum işte. Az biraz kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Zor günümde yardım etmeyen ana babayı ben ne yapayım demiştiniz şaka gibi. He ayrıca överim valla siz burda insanların asalak gibi yaşamasını övüyorsunuz ben tırnaklarımla kazıya kazıya bir şeyleri başarmamı. Anne babaları bi salın artık ya. Bi de kıza akıl verip haklısın diyorlar. Konu sahibi sende bırak kimseden bir şey bekleme buz gibi soğuma da. Allah kolaylığını verir merak etme. Konuşan konuştuğuyla kalsın. Nişanlın senin dediğini yapmış, onu yetiştiren de o anne unutma:) M Mickeyyy

bence bir şey yazmaya gerek yok artık. Doğumdan ölüme kadar anne babalarının himayesinde kalmaya meyilli insanların anne babalarına Allah uzun ömürler versin yanlarından ayırmasın diyip gidelim bence. Kendimizi yoruyoruz boş yere.

Benim kp de. Herşeyinizi iğneden ipliğe ben yapacağım. Sırtımdaki ceketi satar Yanlız bırakmam sizi dedi. Çöp almadı
Babasını sevmediğimi sürekli dile getiririm. Yapmadığı için mi hayır. Çok yalan söyledi. Haa ama sanki yapmış gibi ortalarda gerinerek oğlumu dört dörtlük everdim diye geziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…