kredi çektik...

Annelik babalık doğurup fırlatmak mı. Banane borçtan geber kendin evlen amannnn naparsan yap sonuçta benim param sana asla veremem kendi paranı kendin kazan mı demek. Doğumu yavru bakımını tüm memeliler yapıyo zaten. Allah merhametsiz anne babalardan korusun. En mutlu ve zorlu dönemimde yanımda olmayan ana babayı neyleyim. Yaşlanıcak belki ilerde yatalak olcak bana güvenerek sana bakarim diyerek mi hasta oldun kendi paranla kendine baktir mı dicez. Bence bazı insanlar ailelerinden hiçbir merhamet görmüyor ve kimsenin de görmemesini istiyor. Sanki her şey çok kolay türkiye de iki insan yatirim yapiyum evleniyim dese kac yasina gelirler. Allah herkese vicdan merhamet versin

yok artık 25 30 yasına getirmiş cocukken o kadar bakmış eğitimine bir sürü para dökmüş düğününe yardım etmedi diye fırlatıp atmıs mı oldu şimdi ?

yok artık 25 30 yasına getirmiş cocukken o kadar bakmış eğitimine bir sürü para dökmüş düğününe yardım etmedi diye fırlatıp atmıs mı oldu şimdi ?
Anne babalık böyle bir sey hayat boyu suruyo. Ilerde evlendikten sonra da dara dusebilir insanlar. Ana babalarda hastalik geçirebilir dara dusebilir bu anlayisa gore 25 yasini gecen herkes birbirine aman naparsan yap dicek. Imkan yoktur ana babanin elinden gelmiyodur o cok ayrı

Belirli bir yaşa kadar bakmışlar. Artık birey olmuşlar. Tabiki alenin destek olacağı yerler vardır ama sırtın ıdayamak dopru değil

Örf adet olayına girersek cıkamayıZ eskiden kayınvalideler gelinleriyle yasıyormus ee onu da devam ettirelim mesela.ama söz verme ve nişan altınları konusunda size katılıyorum
Cidden orf adete girersek bizim memleketten kimse evlenemez Antep-Urfaliyiz nisanlarda kiza araba hediye ederlermis. Bayramda altin suslu koc alirlarmis sacmasapan adetler

O eşekliği yapacak olan her türlü yapar. Mesela der ki biz zamanında millete taktık o yüzden size getirdiler, onlar bizim

tüm sayfaları okuyamadım sadece konuyu açan arkadaşın meramını okuyarak yazıyorum. Kafamda birşeyler oturmadı bacım. Para yoksa şu koronada düğün olmayıverseymiş. Nişanlınla oturup, en az 5-6 ay kemer sıkıp para biriktirin. kim ne yardım edecekse o birikimin üzerine koyun. elinizdeki paraya göre yorgan edinin kredi falan gereksiz şeyler. kaynana adayın vaat vere vere altınları toplaya toplaya kafa da soru işareti bırakmış. ama dünürcülükte bunlar hep oluyor sevimli görünmek adına yaparım ederim o bu şu deniyor. sana reel olarak gücüm bu desin, herkes imkanınca özendiğince yapsın. imkan yoksa da düğün falan olmasın nikah yapar geçersin. bu düğün aileler için oluyo zaten. özencin varsa sen küçük butik düğün yap paran varsa. takı alma, takı için düğün yapma hiç anlaşılır şeyler değil. düğün seninse takı da senin olmuyor mu? kaynanana mı takıyolar ben oraya takıldım.

Belirli bir yaşa kadar bakmışlar. Artık birey olmuşlar. Tabiki alenin destek olacağı yerler vardır ama sırtın ıdayamak dopru değil
Buradaki konu sahibi tamamen sırtını mi dayamış sizce? ,erkek tarafının elinde var yok bilmiyoruz ama verilen sözler tutulmayan sözler var insanlar ona göre plan yapıyor ,parası yoksa yok diyeydi biz yaparız ederiz havalarını atarken iyiydi, şu hayatta en nefret ettigim verilen sözlerin tutulmaması yalan söylenmesi.

Bitip gitmesi gereken gereksiz adetleri devam ettirme gayretinize hayran kaldım. Hadi büyükler öyle görmüş bir yere kadar tutturmasını anlarım da kazık kadar iki insanın bu hallerini anlayamam.
İki tane meslek sahibi insansınız, kendi evinizi kuramıyorsanız, beklenti içerisindeyseniz zaten evlenmeyin.
Bir de utanmadan içim buz oldu diyorsunuz.
Yaptıklarına teşekkür edin, ne aileye borçlanın ne borçlarını ödeyin. Kendi aile bütçenizi çıkarın ayarlamaları yapın.
Kimseye de gereksiz trip atmayın.

nasip neden olmasin. Allah gonlunuze gore versin valla aganin eli tutulmaz derler, yapan olursa bu adetleri yok demeyin hic
Ben egeliyim. Bizim kızlarımız da kıymetlidir. Belirli şeyler yapılır. Yapmayın da demem. Kız tarafı naz tarafı. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Benim gönlüm cömerttir ve Allah hep cömert insanlarla karşılaştırmıştır. Ya da çok şanslıyım artık nasıl yorumlanırsa.

Bazı adetlerin bitmesi gerekir o konuda katılıyorum size,fakat bana göre utanması gereken söz verip tutmayan erkek tarafıdır yapmayacaksan söz verme ,üstünlük taslamak zengin gözükmek için başta yalanlar vaatler sonrası boş.

Düğün hemen olsun oğlumun herseyini ben yapacam diyen kazık kadar insana söz yok üstüme düşenden fazlasını yapıp yorulan üstüne birde utanmaz olan ben siz konunun baya dışında kalmışsınız.

Cidden orf adete girersek bizim memleketten kimse evlenemez Antep-Urfaliyiz nisanlarda kiza araba hediye ederlermis. Bayramda altin suslu koc alirlarmis sacmasapan adetler
adetler olacaksa kayınpederin adı toruna verilcekmesela genel gecer bir adetimiz kendisi :)

Adet konusuna giren arkadaşlar. Kimse adetler yapılsın demedi. Ben her yerin adeti, her insanın davranışı ,aile durumu, maddiyatı farklıdır dedim. Konuyu adetlere getirip konu sahibine yüklenmeyin.

Ha konuyu sen açtın diyorsanız evet adetler bana uygulansın. Gelsin koçum, takılsın takılarım,alınsın evim ulennn

Hahahahaha banada gelsin uleeeennn

O onun karakterini gösterir. Bence yapmadı etmedi diye oturup hayıflanmak kocaman eli iş tutan insan için utanılacak bir şey. Benim fikrim bu.

kırmızı kurdela toruna kayınvalide kayınpederin ismini koyma,kayınvalideyle ortak yasama gibi adetleri de savunurken bekleriz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…