Herkesin şartları aynı değil. O zaman nişanda takılan altınları da almasaymış. Nişanı kız tarafı yapar üstelik ama altınları gasp eden damat tarafı .bunun savunulur bir yanı yokGec evlensinler o zaman.ailem de kendi calısarak borclarını ödemiş kendim de öyle yaptım hepimiz de iyiyiz şükür.aileme yada karsı tarafın ailesine ben evlencem bana koltuk takımı alan demem demedim de 1 yıl bekledim yapabilceğimi yapıp evlendim herkesle aramız çiçek gibi
Uzerinize alinmayin dedim ya benim etrafimda borc odeyen herkes bu sekilde evleniyor,ayrica ucuza gitmek ne demek,oyle dusunmeyin. Mal degilsiniz insansiniz. Ben hic bir seysiz evlendim. Annemden bir sey beklemedim sadece taki yapti bana. Onun disinda 7 yildir calisiyordum evlenirken,hic ayri gayrimiz olmazdi zaten,ha o yapmis ha ben yapmisim fark yoktur. 20 yildir annemin butcesini ben idare ediyorum zaten bir ihtiyacim olsaydi soylerdim alirdi. Ama ben kendim yapmayi tercih ettim. Esim de ayni sekilde. Kp ile kv o zamanlar küs degildi,bana dugun icin bilezik yapacaklardi,kp ile beraber kapaicarsiya gitmistim bilezik begenmeye. En buyuk hatam o bilezik meselesidir,keske ne gitseydim oyle kurbanlik koyun gibi,ne alsaydim ne de kabul etseydim derim hala. Ayip bir sey cunku. Bir hediye yapmak isteyen gider alir getirir. Mal gibi arkasinda insan gezdirmez.Şimdiki evlenenlerle karıştırmayın beni evlenirken adam gibi para biriktirmemis eşim düğün içinde acele ettiler birsuru borcun içine daldık dükkan borcu da dahil,her borcu kendimiz ödedik,simdikiler gibi şaşalı eşya düğün yapılmadı o şimdi yapılanları gördükçe çok ucuza gitmişim hiç birsey istememisim diyorum,ama anlatilmiyor.
Senelerdir hep magnet vardir ama daha hic zararini görmedik. TesekkürlerOnlar kombi dolap vs eşyaların elektronik beynine zarar veriyormuş duymadiniz mi ben tutmuyorum ayrı bir yerde duruyor
Herşeyi biz yaptığımız halde bizim nişandada eşimin tarafı vermemişti vermeyince benim ailemde vermedi ,Herkesin şartları aynı değil. O zaman nişanda takılan altınları da almasaymış. Nişanı kız tarafı yapar üstelik ama altınları gasp eden damat tarafı .bunun savunulur bir yanı yok
Bende annemle öyleyim ayrı gayrımız yoktur :)Bende bazı konularda pişmanım yaş geçtikçe daha net anlayacağım belkide bugunki yaptıklarımı bile beğenmeyeceğim her sene aklımız değişiyor sonuçtaUzerinize alinmayin dedim ya benim etrafimda borc odeyen herkes bu sekilde evleniyor,ayrica ucuza gitmek ne demek,oyle dusunmeyin. Mal degilsiniz insansiniz. Ben hic bir seysiz evlendim. Annemden bir sey beklemedim sadece taki yapti bana. Onun disinda 7 yildir calisiyordum evlenirken,hic ayri gayrimiz olmazdi zaten,ha o yapmis ha ben yapmisim fark yoktur. 20 yildir annemin butcesini ben idare ediyorum zaten bir ihtiyacim olsaydi soylerdim alirdi. Ama ben kendim yapmayi tercih ettim. Esim de ayni sekilde. Kp ile kv o zamanlar küs degildi,bana dugun icin bilezik yapacaklardi,kp ile beraber kapaicarsiya gitmistim bilezik begenmeye. En buyuk hatam o bilezik meselesidir,keske ne gitseydim oyle kurbanlik koyun gibi,ne alsaydim ne de kabul etseydim derim hala. Ayip bir sey cunku. Bir hediye yapmak isteyen gider alir getirir. Mal gibi arkasinda insan gezdirmez.
Tamam o konuda haklısınız ama evlenme kararı veren insanlar kendi basının caresine bakabilmeli karsı taraf hediye alır bunlar güzel ama yapmıyorsa da laf etmek mantıklı değil.cocuklarım var evlenirken banagüvenmelerini beklemem ben eğitimi için elimden geleni yaparım ama gerisi onun sorunlulugunda.arkadasım aylık 10k geliri olmasına ragmen bir yıl öğrenci evinde yasadı mesela düğünden sonra para kalmadı diye sonra yeni evine gecti.cocuklarımıza kendine yetmeyi öğretmemiz lazımHerkesin şartları aynı değil. O zaman nişanda takılan altınları da almasaymış. Nişanı kız tarafı yapar üstelik ama altınları gasp eden damat tarafı .bunun savunulur bir yanı yok
Valla kimse kusura bakmasın ama insanda ağaç kovuğundan çıkmıyor. Ana babalar niye yıllarca o düğün bu düğün benim diye gezip altın takıyorlar madem hem düğün yapmayıp hem çocuğunun elinden altınları alacaklarda sizin ki çok ağırr bahtsızlık olmuş ayrıcaHerşeyi biz yaptığımız halde bizim nişandada eşimin tarafı vermemişti vermeyince benim ailemde vermedi ,
düğün de eşimin tarafi paraları aldı bunu ailem duyunca onlarda vermedi sap gibi kalmıştık ortada.
Aileler hep böyle sorunlar işte hep bı savaş evlenirken biz yaptığımız borçla kalakaliyoruz sonra borç ödedik deyince ŞASALİ yapmasaydin diyen boş konuşanlar cikiyor
Acaba nişanı erkek tarafı mi yaptı? Bazi yörelerde erkek yapiyor çünkü. Gaziantep adana hatay mersin osmaniye hatta biraz dogu da da mardin urfa taraflarında erkek yapiyor nişanı. Ama yine de altını almak terbiyesizlik o ayrı bir konu .Herkesin şartları aynı değil. O zaman nişanda takılan altınları da almasaymış. Nişanı kız tarafı yapar üstelik ama altınları gasp eden damat tarafı .bunun savunulur bir yanı yok
Ben 6 senelik evliyim arkadasim,madem okumussunuz,madem meslek sahibisiniz beni daha iyi anlayacaksiniz. İleride pisman bile olacaksiniz kayin ailenizden gelen bir igneye bile. Esinize diyeceksiniz hatta,sen yapsaydin,yapamiyorsan da evlenmeye kalkmasaydin diye. İnanin bu boyle oluyor. Evlilik esyasi icin ne kendinizi uzun,ne de esinizi. Kendi aileniz yaptiysa damat icin degil ki size yapti. Esinizin ailesi yapmadiysa da kendi cocuklarina yapmadi. Birakin tasasi varsa bile esinizi gersin. Sizi degil. Ne kadar az beklenti o kadar cok mutluluk.Bende annemle öyleyim ayrı gayrımız yoktur :)Bende bazı konularda pişmanım yaş geçtikçe daha net anlayacağım belkide bugunki yaptıklarımı bile beğenmeyeceğim her sene aklımız değişiyor sonuçta
AskolsunHerşeyi biz yaptığımız halde bizim nişandada eşimin tarafı vermemişti vermeyince benim ailemde vermedi ,
düğün de eşimin tarafi paraları aldı bunu ailem duyunca onlarda vermedi sap gibi kalmıştık ortada.
Aileler hep böyle sorunlar işte hep bı savaş evlenirken biz yaptığımız borçla kalakaliyoruz sonra borç ödedik deyince ŞASALİ yapmasaydin diyen boş konuşanlar cikiyor
O bı tabir halk arasında şimdiki aklım olsa kendimden ödün hiç vermezdim gerekeni herşeyi isterdim ama insan oldum anlayışlı oldum kıymet bilinmedi,çok şükür eşimde dahil kimseye muhtaç değilim herseyim var o günler eskide kaldı,Uzerinize alinmayin dedim ya benim etrafimda borc odeyen herkes bu sekilde evleniyor,ayrica ucuza gitmek ne demek,oyle dusunmeyin. Mal degilsiniz insansiniz. Ben hic bir seysiz evlendim. Annemden bir sey beklemedim sadece taki yapti bana. Onun disinda 7 yildir calisiyordum evlenirken,hic ayri gayrimiz olmazdi zaten,ha o yapmis ha ben yapmisim fark yoktur. 20 yildir annemin butcesini ben idare ediyorum zaten bir ihtiyacim olsaydi soylerdim alirdi. Ama ben kendim yapmayi tercih ettim. Esim de ayni sekilde. Kp ile kv o zamanlar küs degildi,bana dugun icin bilezik yapacaklardi,kp ile beraber kapaicarsiya gitmistim bilezik begenmeye. En buyuk hatam o bilezik meselesidir,keske ne gitseydim oyle kurbanlik koyun gibi,ne alsaydim ne de kabul etseydim derim hala. Ayip bir sey cunku. Bir hediye yapmak isteyen gider alir getirir. Mal gibi arkasinda insan gezdirmez.
Benim düğün zamanı bazı tanıdıklar annemlere demis ki takılan takıları erkek tarafı alıyor biz size verecez. Benim üzerime takmadilar..Benim babamda esimin önünde bunu söyledi biz size onlar in taktığını düğünden sonra vericez dediler 2 bucuk sene oldu alamadım. Sanirim 4 tane falan çeyrek borcu kaldı. Bi kismini verdi.Almam da artik bu saatten sonra.. Ben istemeye cekiniyorum. Aileler cidden bu işlere karışmasın.. babam.diyebilirdi Hayir onun üstüne takın diye. Bir de benim altınımı kimse almadı yani kasada duruyor hala düğün takılarım .Herşeyi biz yaptığımız halde bizim nişandada eşimin tarafı vermemişti vermeyince benim ailemde vermedi ,
Konu düğünü illa aile yapsın değil. Konu hem altınları alıp hem söz verip ortada bırakmak. Herkesin örfü adeti farklı . Çok yerde hala bilezik ev vs isteyebliyor kız tarafı ya da çocuklar kendi yapsın denebiliyor. Bu yerine göre değişir ama söz verip yapmayıp bir de altınların üstüne oturmanın savunulur bir tarafı yok ben bu konunun dinamiğini istinaden yazdım yazdıklarımıTamam o konuda haklısınız ama evlenme kararı veren insanlar kendi basının caresine bakabilmeli karsı taraf hediye alır bunlar güzel ama yapmıyorsa da laf etmek mantıklı değil.cocuklarım var evlenirken banagüvenmelerini beklemem ben eğitimi için elimden geleni yaparım ama gerisi onun sorunlulugunda.arkadasım aylık 10k geliri olmasına ragmen bir yıl öğrenci evinde yasadı mesela düğünden sonra para kalmadı diye sonra yeni evine gecti.cocuklarımıza kendine yetmeyi öğretmemiz lazım
Aileler sorun işte, en son kardeşim evlendi damat bizim memleketten değil başka şehir,damadın aile takılar bizde kalsın demiş oğluna bunu ailem duyunca konuştular anlasamadilar bizimkilerde vermedi ,düğünde takı takılırken kardeşimin kaynanası gelip takıyı niye aldın diye laf söylemiş,hem kendi vermiyo hem istiyo,Benim düğün zamanı bazı tanıdıklar annemlere demis ki takılan takıları erkek tarafı alıyor biz size verecez. Benim üzerime takmadilar..Benim babamda esimin önünde bunu söyledi biz size onlar in taktığını düğünden sonra vericez dediler 2 bucuk sene oldu alamadım. Sanirim 4 tane falan çeyrek borcu kaldı. Bi kismini verdi.Almam da artik bu saatten sonra.. Ben istemeye cekiniyorum. Aileler cidden bu işlere karışmasın.. babam.diyebilirdi Hayir onun üstüne takın diye. Bir de benim altınımı kimse almadı yani kasada duruyor hala düğün takılarım .
Örf adet olayına girersek cıkamayıZ eskiden kayınvalideler gelinleriyle yasıyormus ee onu da devam ettirelim mesela.ama söz verme ve nişan altınları konusunda size katılıyorumKonu düğünü illa aile yapsın değil. Konu hem altınları alıp hem söz verip ortada bırakmak. Herkesin örfü adeti farklı . Çok yerde hala bilezik ev vs isteyebliyor kız tarafı ya da çocuklar kendi yapsın denebiliyor. Bu yerine göre değişir ama söz verip yapmayıp bir de altınların üstüne oturmanın savunulur bir tarafı yok ben bu konunun dinamiğini istinaden yazdım yazdıklarımı
Aaaaa. Yani kızkardeşinin suanda altını yok oyle mi . Senin ailen niye kısasa kısas yaptılar ki. Kardeşine alip verebilirlerdi damattan gizli. Ve ya bir mal yaparlardı evlilik öncesi ufak bir ev (damadin da ilerde Allah Korusun boşanma gibi bir durum olursa söz hakkı olmazdı evlilik öncesi diye) ben şahsen oyle yapardım. Yani evladimi düşünürdüm. Başlarım dünürlereAileler sorun işte, en son kardeşim evlendi damat bizim memleketten değil başka şehir,damadın aile takılar bizde kalsın demiş oğluna bunu ailem duyunca konuştular anlasamadilar bizimkilerde vermedi ,düğünde takı takılırken kardeşimin kaynanası gelip takıyı niye aldın diye laf söylemiş,hem kendi vermiyo hem istiyo,
Kardeşim de düğünden sonra kendi ödedi masraflarini,ben hatta ona söyledim yapmiyolarsa bırak ilerde şunu yaptık bunu yaptık diyemezler dedim sonradan anladı dedigimi
Ben size ille bu adetler yapılmalı demedim her yere göre değişir dedim özellikle yazdım çocuklara siz kendiniz yapın da denebilir diye. Niye sadece işinize gelen kısma yorum yapıyorsunuz.Örf adet olayına girersek cıkamayıZ eskiden kayınvalideler gelinleriyle yasıyormus ee onu da devam ettirelim mesela.ama söz verme ve nişan altınları konusunda size katılıyorum
Sadece bilezikleri kalmıştı onuda ev aldılar bozdurup.ailemde öyle yaptı ne diyim laftan anlamayan çocuklarını gözü görmeyen iki taraf işte tırnağın varsa başını kasiyacan.Aaaaa. Yani kızkardeşinin suanda altını yok oyle mi . Senin ailen niye kısasa kısas yaptılar ki. Kardeşine alip verebilirlerdi damattan gizli. Ve ya bir mal yaparlardı evlilik öncesi ufak bir ev (damadin da ilerde Allah Korusun boşanma gibi bir durum olursa söz hakkı olmazdı evlilik öncesi diye) ben şahsen oyle yapardım. Yani evladimi düşünürdüm. Başlarım dünürlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?