kredi çektik...

Kv haklı demiyorum ki! ama başkasına güvenip yola çıkmanın doğru olmadığı gerçeğini söylüyorum.
Kadın kendisine güvenerek çocukları yarı yolda bırakmış konu sahibi kaç kez yazdı .ortada bir şey bekleme yok kız ve ailesi kandırılmış.

Ben bekarım ve ailem hayatta değil. Mal varlığım çok fazla ama konu ben değilim. Ortada bir haksızlık var. O yüzden savundum
Size göre haksızlık olan bize göre normal. Neden kendi düşüncenizi bize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ki?

Nişanlınız bunların hesabını soruyor mu?

Ben herşeyimi kendim yaptım tüm evi benim dizecek halim yok efendim,nişanlım ve ailesi arasındaki mesele o

Kadın kendisine güvenerek çocukları yarı yolda bırakmış konu sahibi kaç kez yazdı .ortada bir şey bekleme yok kız ve ailesi kandırılmış.
işte kendiniz de söylüyorsunuz kv güvenmiş ve hayal kırıklığına uğramış.
sıfır beklenti mutlu yaşam

.
Size göre haksızlık olan bize göre normal. Neden kendi düşüncenizi bize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ki?
Valla kkda mağdur olup konu açmamak lazım.

Siz paranız yoksa evlenmeyin derken kendi düşüncenizi empoze etmiş olmuyor musunuz ?

Gec evlensinler hayatim. Herkes neden 24 yasina kadar kosa kosa evlenmek istiyor ana baba parasiyla?
Nisandaki takilari da vermeseymis. Dove dove mi almislar? Benden kimse almadi altin. Kimse de baski yapamadi. Niye?
Bizede evlenirken iki tarafta masraf yapmadı düğünden sonra borcumuzu kendimiz ödedik canımız çıktı öderken,kaynanam bir tane bileziği takmadı,iyi mi oldu bizim için durumu duzeltene kadar 5sene geçti noldu borç ödemekten hicbirsey yapamadık sap gibi evde oturduk,şimdi kızlarım var canımı istesin veririm gerekeni yaparım sırf onlar benim gibi sıkıntı çekmesin diye az da olsa ucundan tutar insan dogurmakla olmuyo sadece

Bence siz cok akillica davranmissiniz. Kendi isinizi kendiniz görün. Tebrik ediyorum. Bosverin baskasinin lafitla hareket etmemeyi öğrenmis oldunuz. Bundan sonra da asla baskasinin lafina güvenmeyin ders olsun.

Ben herşeyimi kendim yaptım tüm evi benim dizecek halim yok efendim,nişanlım ve ailesi arasındaki mesele o
Tum evi siz dizmeyin zaten,nisanlinizla beraber oturup konusmaliydiniz en basinda,bunlari ben sunlari sen diye. Ailelere gerek yoktu. İki yetiskin insansiniz. Neyiniz varsa ona gore evlenirdiniz,sonrasinda sinir bozuklugu olmazdi ne guzel. Onemli olan mutlu olmak. Birilerinin esya almasi degil. Esyasiz da mutlu olunuyor

nerede yazmis konu sahibi eltisine ev alindigini?

sonra yazdı, duymuş...
ben sizi anlıyorum siz iyi niyetinizle yaşlı insanlara yüklenmeyin diyorsunuz ama işte gerçekten türk aile yapısı böyle değil.
ne kadar verirlerse gelin o kadar kıymetli oluyor, ben de zamanında hiçbir şey görmedim, şimdi 8 aylık hamileyim daha kimse bir eksiğin var mı diye sormadı
ben de çalışıyorum, aman bana yardım etmesinler, yardım da istemesinler diyorsunuz da günler ilerleyince öyle olmuyor. He bende şu var KV nin gerçekten durumu yok, yani naapsın artık ne diyim şimdi o nedenle takmamaya çalışıyorum. Ama ben daha yazarken anladım ki konu sahibinin KV nin durumu gayet var işgüzarlık yapıyor.

Allah aşkına parası olmayan insan kredi çekip klima alır mı yahu? Kaç kişinin evinde klima var? Bir de birine yaparken aman bu da çalışıyor iyi kazanıyordur düşüncesi çok çıkarcı bir düşünce. Hadi şimdi genç çalışıyor, sonra çocuk doğunca da bir şey yapmayacaklar. Bir de elti çalışmıyorsa of offff, zaten o çalışmıyor onların paraları yok hooop bütün kaynaklar abiye. Resmen geleceğe dönüş yazdım burada ama %97 oranında böyle olacak

Ben bunları zaten konuştum :) diyorum ya verilmiş bir söz var ve artık zaman yaklaşmışken bunları yaşamak canımı sıktı

Benim kaynanam da nişanlıyken "kır düğünü yapıcam tanıdığım var yer hazır" deyip düğüne doğru ölü taklidi yapmıştı Ben öyle bir talepte bulunmadım, coşkuyla hevesle kır düğünü diye tutturan da kendisiydi. Ki ben gelinliğimi bile "alınacak" demedim gittim kendi paramla alıp gelen insanım, nikah yeterdi bana. Durumu yoksa yoktur, niye varmış gibi yapıyorlar. İnsanlar planlarını ona göre yapar bari.

Baştan atıp tutuyorlar iş ciddiyete gelince pof...

5 sene borc odeyecek kadar acilmasaydiniz keske yazik etmissiniz kendinize. Benim de bir oglum var,ileride evlenecegim ben dese,tamam derim hazirliklarini yap basla. Bakarim ki oglum kollarini kavusturmus bir sey yapmiyor benden bekliyor bir igne almam. Ama bakarim ki is kurmus para kazaniyor,ev borcuna girmis, al derim sana bu kadar ev pesinati. Once oglumu gormem lazim tek basina ne yapabiliyor diye. Oyle can vermek kuru kuruya ise yaramaz, evlatlarimizin kendi ayaklarinin uzerinde durdugunu gormek ve ona gore davranmak onemli.

Ben de ailelerin isin icine karismasina karsiyim. Evlenen ciftler ne yaoacaksa kendi yapmalı. Ama söz verilirse de tutulmasi lazım dediginiz gibi.
Ben zaten niye aileler yapmıyor diye değil ama kızın takısı alınıp baştan söz verildiyse yapılmalıydı diye tepki verdim. Herkes suçsuz insana yükleniyor. Kızın ve ailesinin ne suçu var karşı taraf sözünü tutmadıysa. Kadın kadının cidden düşmanı

Ben bunları zaten konuştum :) diyorum ya verilmiş bir söz var ve artık zaman yaklaşmışken bunları yaşamak canımı sıktı
Arsayi satamadigindan bahsediyorsunuz ama.
Kadinin geliri ve maasi ne durumda?
Nisanliniz kendi parasiyla napiyor,bir birikimi var miydi ortaya koydugu? Sizin kendinize ait bir birikiminiz var miydi? Ailelerinizin degil sizin cabanizi ben merak ettim acikcasi

Çalışan insanlarsınız. Neden kayınvalideden yA da kendi ailenizden bir şey beklediniz ki? Altın taksınlar ama çalışan kişilerin aile büyüklerine eşya konusunda falan güvenmesini doğru bulmuyorum. Anne baba evladına iyi bir eğitim iyi bir gelecek, sıcak bir aile ortamı verdikten sonra gerisinden mesul olmamalı. Neden düğün yapmadı neden eşya almadı neden ev almadı, birikim yapmadı vs bunlar bana yorucu geliyor. Artık yaşlanmış olan anne babalar da kendilerini düşünmesin mi? Bu sizin aileniz için de geçerli. Bakın sonra benim babam her şeyi yaptı ama onlar yapmadı oluyor işte. Sizin babanız o para ile tatile gitse dinlense, siz kendi borcunuzu kendiniz ödeseniz daha hoş olmaz mı? Tabi bu benim görüşüm. Öyle de yaptım kendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…