Kadın kendisine güvenerek çocukları yarı yolda bırakmış konu sahibi kaç kez yazdı .ortada bir şey bekleme yok kız ve ailesi kandırılmış.Kv haklı demiyorum ki! ama başkasına güvenip yola çıkmanın doğru olmadığı gerçeğini söylüyorum.
Tam tersi unlike aliyoruz ama farkindaysanizlike alsın diye öyle yazıyorlar
Size göre haksızlık olan bize göre normal. Neden kendi düşüncenizi bize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ki?Ben bekarım ve ailem hayatta değil. Mal varlığım çok fazla ama konu ben değilim. Ortada bir haksızlık var. O yüzden savundum
Nişanlınız bunların hesabını soruyor mu?hanımefendi o zaman bana çıkıp hava atmayacak ben gösteriş seviyorum şu bu öyle bir düğün yapacamki oğluma herkes cok begenecek demeyecek neyine güvenip bu şekilde konuşabiliyor ben mi dedim gel bana düğün yap diye o kendi oğluyla kendi arasındaki mevzu.Ben anneme babama güvenip çıkmadım meydana.
Ben herşeyimi kendim yaptım tüm evi benim dizecek halim yok efendim,nişanlım ve ailesi arasındaki mesele oUzerinize duseni yaparken karsi taraftan beklemeniz yanlis. Kopek gibi calisiyorum da denmez efendim,sadece calisiyorum deseniz anlasilir calistiginiz. Durumu olmayan kvniz bir arsayi satar yaparim diye dusunmus belli ki ve arsayi da satamamis dolayisiyla da yapamamis, bunu soyleyen sizsiniz.
Nisanliniz jandarma personeli. Siz hemsiresiniz. Neden her seyi kendiniz yapmadiniz da ailelerinize yuklediniz? Sizin aileniz de yapmasaydi keske siz kendiniz yapsaydiniz simdi ailenize mahcup olmazdiniz. Yanlis olmus
işte kendiniz de söylüyorsunuz kv güvenmiş ve hayal kırıklığına uğramış.Kadın kendisine güvenerek çocukları yarı yolda bırakmış konu sahibi kaç kez yazdı .ortada bir şey bekleme yok kız ve ailesi kandırılmış.
Valla kkda mağdur olup konu açmamak lazım.Size göre haksızlık olan bize göre normal. Neden kendi düşüncenizi bize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ki?
Bizede evlenirken iki tarafta masraf yapmadı düğünden sonra borcumuzu kendimiz ödedik canımız çıktı öderken,kaynanam bir tane bileziği takmadı,iyi mi oldu bizim için durumu duzeltene kadar 5sene geçti noldu borç ödemekten hicbirsey yapamadık sap gibi evde oturduk,şimdi kızlarım var canımı istesin veririm gerekeni yaparım sırf onlar benim gibi sıkıntı çekmesin diye az da olsa ucundan tutar insan dogurmakla olmuyo sadeceGec evlensinler hayatim. Herkes neden 24 yasina kadar kosa kosa evlenmek istiyor ana baba parasiyla?
Nisandaki takilari da vermeseymis. Dove dove mi almislar? Benden kimse almadi altin. Kimse de baski yapamadi. Niye?
Tum evi siz dizmeyin zaten,nisanlinizla beraber oturup konusmaliydiniz en basinda,bunlari ben sunlari sen diye. Ailelere gerek yoktu. İki yetiskin insansiniz. Neyiniz varsa ona gore evlenirdiniz,sonrasinda sinir bozuklugu olmazdi ne guzel. Onemli olan mutlu olmak. Birilerinin esya almasi degil. Esyasiz da mutlu olunuyorBen herşeyimi kendim yaptım tüm evi benim dizecek halim yok efendim,nişanlım ve ailesi arasındaki mesele o
nerede yazmis konu sahibi eltisine ev alindigini?
Ben de ailelerin isin icine karismasina karsiyim. Evlenen ciftler ne yaoacaksa kendi yapmalı. Ama söz verilirse de tutulmasi lazım dediginiz gibi.O zaman oğlunu evlendirmeye kalkmayacak. Bir söz verilirse tutulur. Tutulmayacaksa verilmez
Valla kayınvalide biraz uyanık gibi, hani sanki yapabilse bunları da size ödetecekmiş gibi.
Ben bunları zaten konuştum :) diyorum ya verilmiş bir söz var ve artık zaman yaklaşmışken bunları yaşamak canımı sıktıTum evi siz dizmeyin zaten,nisanlinizla beraber oturup konusmaliydiniz en basinda,bunlari ben sunlari sen diye. Ailelere gerek yoktu. İki yetiskin insansiniz. Neyiniz varsa ona gore evlenirdiniz,sonrasinda sinir bozuklugu olmazdi ne guzel. Onemli olan mutlu olmak. Birilerinin esya almasi degil. Esyasiz da mutlu olunuyor
5 sene borc odeyecek kadar acilmasaydiniz keske yazik etmissiniz kendinize. Benim de bir oglum var,ileride evlenecegim ben dese,tamam derim hazirliklarini yap basla. Bakarim ki oglum kollarini kavusturmus bir sey yapmiyor benden bekliyor bir igne almam. Ama bakarim ki is kurmus para kazaniyor,ev borcuna girmis, al derim sana bu kadar ev pesinati. Once oglumu gormem lazim tek basina ne yapabiliyor diye. Oyle can vermek kuru kuruya ise yaramaz, evlatlarimizin kendi ayaklarinin uzerinde durdugunu gormek ve ona gore davranmak onemli.Bizede evlenirken iki tarafta masraf yapmadı düğünden sonra borcumuzu kendimiz ödedik canımız çıktı öderken,kaynanam bir tane bileziği takmadı,iyi mi oldu bizim için durumu duzeltene kadar 5sene geçti noldu borç ödemekten hicbirsey yapamadık sap gibi evde oturduk,şimdi kızlarım var canımı istesin veririm gerekeni yaparım sırf onlar benim gibi sıkıntı çekmesin diye az da olsa ucundan tutar insan dogurmakla olmuyo sadece
Ben zaten niye aileler yapmıyor diye değil ama kızın takısı alınıp baştan söz verildiyse yapılmalıydı diye tepki verdim. Herkes suçsuz insana yükleniyor. Kızın ve ailesinin ne suçu var karşı taraf sözünü tutmadıysa. Kadın kadının cidden düşmanıBen de ailelerin isin icine karismasina karsiyim. Evlenen ciftler ne yaoacaksa kendi yapmalı. Ama söz verilirse de tutulmasi lazım dediginiz gibi.
Arsayi satamadigindan bahsediyorsunuz ama.Ben bunları zaten konuştum :) diyorum ya verilmiş bir söz var ve artık zaman yaklaşmışken bunları yaşamak canımı sıktı
Tam tersi unlike aliyoruz ama farkindaysanizonemli mi o emojiler?
Çalışan insanlarsınız. Neden kayınvalideden yA da kendi ailenizden bir şey beklediniz ki? Altın taksınlar ama çalışan kişilerin aile büyüklerine eşya konusunda falan güvenmesini doğru bulmuyorum. Anne baba evladına iyi bir eğitim iyi bir gelecek, sıcak bir aile ortamı verdikten sonra gerisinden mesul olmamalı. Neden düğün yapmadı neden eşya almadı neden ev almadı, birikim yapmadı vs bunlar bana yorucu geliyor. Artık yaşlanmış olan anne babalar da kendilerini düşünmesin mi? Bu sizin aileniz için de geçerli. Bakın sonra benim babam her şeyi yaptı ama onlar yapmadı oluyor işte. Sizin babanız o para ile tatile gitse dinlense, siz kendi borcunuzu kendiniz ödeseniz daha hoş olmaz mı? Tabi bu benim görüşüm. Öyle de yaptım kendim.Kızlar merhaba...
Nikahım ağustosta nişanlım benimle aynı şehirde değil.Kendisi jandarma ben hemşireyim.Üzerime düşen neyse ben ve ailem tamamladık(beyaz eşyalar,halılar,mutfak eşyaları,perdeler vs. )nişanlımda elinden geleni yaptı kendisi araba kredisi borcu ödüyor aynı zamanda annesi düğününü yapacağını annelik görevi olduğunu söylemiş ikisi aralarında anlaşmışlar.Geriye sadece mobilyalar,fotoğraf çekimi,kuaför masrafları kaldı.Annesi hemen düğün olsun çok istiyordu arsaları varmış ona güvendiler mobilyayı aldık ve parasını mayıs ayında peşin olarak ödeyeceğini söyleyip kaporasını verdi.Gel gelelim mayıs oldu para yok haziran oldu bu zamana kadar para yok arsa satamamışlar kenarda da paraları yokmuş kaynanam kredi çekip düğünden sonra nişanlıma takılanları alacakmış ve nişanlım her ay belli bir miktar ödeyecekmiş. Hatırlarsanız nişanda da oğluna takılanları almıştı.Bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve nişanlıma krediyi sen çek araba borcunu kapat üstünü bana yolla tüm borçları kapatacağım düğünden sonrada başımızın çaresine bakarız borcumuzu biliriz dedim.Nişanlım kredi çekip bana yolladı ve mobilya masraflarını kapattım hepsinin fişiyle birlikte ona attım.(Kaynanamın borcu varmış bunu öğrendikten sonra parayı ona yollatıp ortada kalmak istemedim).Şimdi kaynanam eşine kredi çektirmiş borçlarını kapatıp eve klima alacakmış ve düğün için kıyafetlerini alacaklarmış bana da altın takmaya çalışacakmış.Doğru olanı yaptım mı bilmiyorum nikah ertelemeyi bile düşündüm ama hala nedense içim buz gibi kızlar bir insan sadece arsaya mı güvenir birşeye güvenmeden neden yola çıkar anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?