kredi çektik...

hahahahhahah :) oda ayrı bir şey miş yanii

benim aileme ben illa bana şunu yapacaksın demedim ben herşeyimi kendim çalışıp aldım aileme ödettiğimi nerden çıkardınız?Onlar kendileri ufak tefek şeyler yapmak istediler biz senin aileniz diyerekten...

Aslında olması gereken bu. Bu olayda da durum bu mu bilmiyorum ama bazen şöyle oluyor, iki taraftan biri tutamayacağı sözler veriyor ve bu sözler tutulmayınca insan sinirleniyor. Bizim düğün zamanı da, hiç bir beklentim yokken yüksekten verilen sözler olmayınca sinirlenmiştim baya.

Turk aile yapisindakini de ben yazayim ;50 yasina gelene kadar ana baba sirtindan inmemek bu bana inanilmaz itici geliyor. Ben 23 yasinda meslege basladim.30 yasinda evlendim 7 senede kendi imkanlarimla Avrupayi gezdim,kendi capim icin buyuk bir mimtar para biriktirdim. Esim benim tam tersimdi. Ama ailesinden bir sey beklemedik, gorumcem var bir tane. Kv kp isterlerse dunyayi bagislasinlar gorumceye umrumda olmaz. Esimin problemi. Ben hic ilgilenmem mesela gorumceme ev alindigi icin. Canlari istemis almislar der gecerim bana ne. Herkes de boyle yapsa dertleri azalacak ya en guzel yillar elti gorumce kayin muhabbetleriyle geciyor

Olur mu hic düğün masrafi nisan masrafi kına masrafı lüks esyalar birsürü düğün fotografi(iç cekim-dış çekim ayrı). Basit bir nikah ve bütceye uygun esyalarla borcsuz evlenmek varken her seyin en iyisinden yapılıyor. Sonra da hep düğün borcu diye sikayet ediliyor

Valla dükkan borcuna girdik eşya borcuna girdik bir TL destek olmadılar al sana bin TL diyen olmadı ,
kuru kuruya derken merak etmeyin yatirim yapıyorum ben eşim istese çocukların üstüne bile yaparım mali mülkü parayi,
Ha evlenirkrnde gram yardım etmeyen insan gelmiş kaynanalik tasladı oğlumun evi havalarında davrandı böyle yapan insanlada ben uğraşmadım çıkardım hayatımdan ,en son benim parasını verdiğim araca oğlumun aracı karisma demiş sattirdim aracı gördü gününü,evimede adım atamaz küsüm çünkü

Herkes kendi nikahını düğününü eşyasını kendisi yapmalı.
Size takılan altınları almaları çok cirkin

işin esprisi tabiki o üzerinize alınmayın lütfen : )

bazen çok fazla öyle olduğunu hissediyorum ama bunu her üye için genelleyemem asla ..
Yok ayol gulmek icin soyledim valla. Hic alinmam ben oyle seylere askolsun ,Benim gibi dusunenler genelde unlike kralicesi oluyorlar komik ama.

benim aileme ben illa bana şunu yapacaksın demedim ben herşeyimi kendim çalışıp aldım aileme ödettiğimi nerden çıkardınız?Onlar kendileri ufak tefek şeyler yapmak istediler biz senin aileniz diyerekten...
Üzerimize düşen neyse ben ve ailem tamamladık ne demek? Ufak şeyleri aldılar mı demek. Siz öyle yazmışsınız ki biz böyle yorum yapıyoruz. Madem siz kendiniz yaptınız, nişanlınız da kendi yapmalı. Kv arsayı vermek zorunda değil, birikim yapmak Zorunda değil. Tek hatası arsaya umut bağlamanızı sağlamak olmuş. Onu öne sürmese böyle zorluklar yaşanmazdı

Çalışıyormușsunuz ikinizde tamam ama başta biz alacağız demeselerdi yani kimse bunu sorgulamıyor. Kredi çekip klima ve kıyafet almakta değişik geldi bana.

Kadının parası yokmuş arsa satılsa ödeyecekmiş ödeyememiş ne yapsın yani sizde eş ailelerini banka olarak mı görüyorsunuz da hemen yapamayınca buz gibi soğuyorsunuz? eşine kredi çektirebilse çektirirdi baştan eşinizde babam çeksin derdi mantıksız değil mi kaldı ki kendiniz için çekiyorsanız ödeyin bir zahmet sizde az değilsiniz özellikle elinden almışsınız parayı ki annesine birşey vermesin ee tamm işte hem arabanın borcu ödenmiş hem mobilyalar alınmış ikinizde meslek sahibi insanlarsınız hazıra konmayıverin yani yoksa yoktur insanlarda. Eşi kredi öekmiş klima alacakmış falan bunu savunmanız olduğunu düşünüyorum kredi çekebilecek insan arsayı beklemezdi zaten maddiyat için insanlardan soğumakta enteresan kimse klima ve kıyafet için kredi de çekmez altınlarını almak içindir çektilerse de hiç olmazsa onu yapabilelim demişlerdir

emekli ve aynı zamanda çalışıyor eve çift maaş giriyor.Ayrıca maaşı beni ilgilendirmez dediğim gibi ben herşeyimi kendim aldım ailem sadece ufak tefek şeylere yardım etti ki ben para verin bile demedim.Nişanlım annesi gilin zamanında borcunu kapatmış ve arabasını kredi çekip almış anneside ben seni evlendircem düğününüz çok güzel olacak hemen düğün olsun diye çok diretiyordu benim kızdığım arsa ya bu hani satılmazsa ikinci bir planı olmadan neden o kadar söz verdi neden sonra kenara çekildi sonra ben kredi çekim siz bana altın verin ödeme yapın dedi içerlediğim içime attığım sey bu

Kaynanalik taslamasina hakli diyemem zaten,huzur bozmadan insan gibi davransalar keske. Cocuklarinizin once egitim ve sagligi icin yatirim yapin bence. Evlilik cok uzun yillar sonra olacak bir sey. Ve simdiden coluk cocuga mal vermek de hos degil, ileride buyuk sorunlar yasanabilir. Her sey zamaninda guzel.

Ama ben ailelerden dedim :)
Iki tarafın ailesi de ödemesin.
Gençler çalışıp borç altına girsin girilecekse.

Tabi artistligin lüzumu yok.
Durumun yoksa yok dersin. Bütçenize göre seçimler yapın dersin.
Ama işte bir taraf üzerine düşeni fazlasıyla yapınca karşı taraf yapamam dese de anlayış gösterilmez.
Nişan ya da düğün takılarına el koyanların yaptığı da çok çirkin bunlar hep aynı kapıya çıkıyor ama.
En baştan ailelere biz her şeyi kendimiz yapıcaz siz düğün hediyenizi düşünün yeter denilse takı üstüne yatma eşekliği yapılmaz sanırım.

Kına yapmadım, iç dış çekim yapmadım. Nişan yapmadım sadece bir yüzük takıldı istemede. Tek taş vs istemedim. Gayet masrafsız evlendim asla da pişman değilim. Sonrasında altınlar da bana kaldı maaşımda. Aman borcum var diye de dert etmedim. En temizi, en güzeli.

Yok ayol gulmek icin soyledim valla. Hic alinmam ben oyle seylere askolsun ,Benim gibi dusunenler genelde unlike kralicesi oluyorlar komik ama.
sizi eskiden beri biliyorum iyi ki varsınız burda bence : ) yani likeların unlikeların canı cehenneme bize bişe olmasın : ))))

Konu sahibi onu bunu bırakta sen böyle bir aileye gelin olduktan sonra başına gelecekleri biraz düşün derim. Çünkü sorunla başlayan evlilik sorunsuz devam etmiyor. Bir insanın sadece kendisi ile değil ailesi ile de evleniyorsun bunu unutma...

Belki bu olumsuzluklar birer işarettir. Bacaklarını yağlayıp bu aileden kaçman gerekiyordur.sen bunu bir düşün

Şikayet ettiğim yok evlenirkende kendimiz yaptık herşeyi zorlansakta ödedik benim dediğim çocuğum neden benim gibi zorlansin,ailede para varsa destek olmalı olmayan aileyede ağzını actirmam

Herşeyi yapıyorum gücüm yettiğince Allah nasip ederse birerde ev vericem evlenirken

Gecen bir konuda yazdiydim,yukarida 5 yil borc odedik diyen arkadasim uzerine alinmasin olay tamamen benim cevremde geciyor
Butun arkadaslarim yanlarinda kameramanla evlilik teklifi yapiyor. Kac para diye soruyorum 2000 lira diyen oldu. Evlilik teklifine. Bin tane merasim yapiyorlar uzerine.” She said yes”partisi gordu bu gozler. Kiz isteme toreni,bohca toreni,bilmemne partisi. Gelinligini almaya giderken giyecegi elbiseyi diktiren gerizekali bir tanidigim var mesela simdi bu insan borc odedik deyince acimali miyim ben? Yapmasaydin bana ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…