hahahahhahah :) oda ayrı bir şey miş yaniiBenim kaynanam da nişanlıyken "kır düğünü yapıcam tanıdığım var yer hazır" deyip düğüne doğru ölü taklidi yapmıştıBen öyle bir talepte bulunmadım, coşkuyla hevesle kır düğünü diye tutturan da kendisiydi. Ki ben gelinliğimi bile "alınacak" demedim gittim kendi paramla alıp gelen insanım, nikah yeterdi bana. Durumu yoksa yoktur, niye varmış gibi yapıyorlar. İnsanlar planlarını ona göre yapar bari.
Baştan atıp tutuyorlar iş ciddiyete gelince pof...
benim aileme ben illa bana şunu yapacaksın demedim ben herşeyimi kendim çalışıp aldım aileme ödettiğimi nerden çıkardınız?Onlar kendileri ufak tefek şeyler yapmak istediler biz senin aileniz diyerekten...Çalışan insanlarsınız. Neden kayınvalideden yA da kendi ailenizden bir şey beklediniz ki? Altın taksınlar ama çalışan kişilerin aile büyüklerine eşya konusunda falan güvenmesini doğru bulmuyorum. Anne baba evladına iyi bir eğitim iyi bir gelecek, sıcak bir aile ortamı verdikten sonra gerisinden mesul olmamalı. Neden düğün yapmadı neden eşya almadı neden ev almadı, birikim yapmadı vs bunlar bana yorucu geliyor. Artık yaşlanmış olan anne babalar da kendilerini düşünmesin mi? Bu sizin aileniz için de geçerli. Bakın sonra benim babam her şeyi yaptı ama onlar yapmadı oluyor işte. Sizin babanız o para ile tatile gitse dinlense, siz kendi borcunuzu kendiniz ödeseniz daha hoş olmaz mı? Tabi bu benim görüşüm. Öyle de yaptım kendim.
Aslında olması gereken bu. Bu olayda da durum bu mu bilmiyorum ama bazen şöyle oluyor, iki taraftan biri tutamayacağı sözler veriyor ve bu sözler tutulmayınca insan sinirleniyor. Bizim düğün zamanı da, hiç bir beklentim yokken yüksekten verilen sözler olmayınca sinirlenmiştim baya.Ailelerden mal, düğün beklentisi ne zaman bitecek anlamıyorum.
Meslek sahibi olmuş iki insan genciz çalışır biz öderiz diyeceğine, yaşlı insanlara neden yük olur?
Ne kendi aileme ne eşimin ailesine hiç bir şey aldırmadım. Kendi gönlünden kopanı düğünde taktılar hepsi bu..
Turk aile yapisindakini de ben yazayim ;50 yasina gelene kadar ana baba sirtindan inmemeksonra yazdı, duymuş...
ben sizi anlıyorum siz iyi niyetinizle yaşlı insanlara yüklenmeyin diyorsunuz ama işte gerçekten türk aile yapısı böyle değil.
ne kadar verirlerse gelin o kadar kıymetli oluyor, ben de zamanında hiçbir şey görmedim, şimdi 8 aylık hamileyim daha kimse bir eksiğin var mı diye sormadı
ben de çalışıyorum, aman bana yardım etmesinler, yardım da istemesinler diyorsunuz da günler ilerleyince öyle olmuyor. He bende şu var KV nin gerçekten durumu yok, yani naapsın artık ne diyim şimdi o nedenle takmamaya çalışıyorum. Ama ben daha yazarken anladım ki konu sahibinin KV nin durumu gayet var işgüzarlık yapıyor.
Allah aşkına parası olmayan insan kredi çekip klima alır mı yahu? Kaç kişinin evinde klima var? Bir de birine yaparken aman bu da çalışıyor iyi kazanıyordur düşüncesi çok çıkarcı bir düşünce. Hadi şimdi genç çalışıyor, sonra çocuk doğunca da bir şey yapmayacaklar. Bir de elti çalışmıyorsa of offff, zaten o çalışmıyor onların paraları yok hooop bütün kaynaklar abiye. Resmen geleceğe dönüş yazdım burada ama %97 oranında böyle olacak
Olur mu hic düğün masrafi nisan masrafi kına masrafı lüks esyalar birsürü düğün fotografi(iç cekim-dış çekim ayrı). Basit bir nikah ve bütceye uygun esyalarla borcsuz evlenmek varken her seyin en iyisinden yapılıyor. Sonra da hep düğün borcu diye sikayet ediliyor5 sene borc odeyecek kadar acilmasaydiniz keske yazik etmissiniz kendinize. Benim de bir oglum var,ileride evlenecegim ben dese,tamam derim hazirliklarini yap basla. Bakarim ki oglum kollarini kavusturmus bir sey yapmiyor benden bekliyor bir igne almam. Ama bakarim ki is kurmus para kazaniyor,ev borcuna girmis, al derim sana bu kadar ev pesinati. Once oglumu gormem lazim tek basina ne yapabiliyor diye. Oyle can vermek kuru kuruya ise yaramaz, evlatlarimizin kendi ayaklarinin uzerinde durdugunu gormek ve ona gore davranmak onemli.
Valla dükkan borcuna girdik eşya borcuna girdik bir TL destek olmadılar al sana bin TL diyen olmadı ,5 sene borc odeyecek kadar acilmasaydiniz keske yazik etmissiniz kendinize. Benim de bir oglum var,ileride evlenecegim ben dese,tamam derim hazirliklarini yap basla. Bakarim ki oglum kollarini kavusturmus bir sey yapmiyor benden bekliyor bir igne almam. Ama bakarim ki is kurmus para kazaniyor,ev borcuna girmis, al derim sana bu kadar ev pesinati. Once oglumu gormem lazim tek basina ne yapabiliyor diye. Oyle can vermek kuru kuruya ise yaramaz, evlatlarimizin kendi ayaklarinin uzerinde durdugunu gormek ve ona gore davranmak onemli.
Herkes kendi nikahını düğününü eşyasını kendisi yapmalı.Kızlar merhaba...
Nikahım ağustosta nişanlım benimle aynı şehirde değil.Kendisi jandarma ben hemşireyim.Üzerime düşen neyse ben ve ailem tamamladık(beyaz eşyalar,halılar,mutfak eşyaları,perdeler vs. )nişanlımda elinden geleni yaptı kendisi araba kredisi borcu ödüyor aynı zamanda annesi düğününü yapacağını annelik görevi olduğunu söylemiş ikisi aralarında anlaşmışlar.Geriye sadece mobilyalar,fotoğraf çekimi,kuaför masrafları kaldı.Annesi hemen düğün olsun çok istiyordu arsaları varmış ona güvendiler mobilyayı aldık ve parasını mayıs ayında peşin olarak ödeyeceğini söyleyip kaporasını verdi.Gel gelelim mayıs oldu para yok haziran oldu bu zamana kadar para yok arsa satamamışlar kenarda da paraları yokmuş kaynanam kredi çekip düğünden sonra nişanlıma takılanları alacakmış ve nişanlım her ay belli bir miktar ödeyecekmiş. Hatırlarsanız nişanda da oğluna takılanları almıştı.Bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve nişanlıma krediyi sen çek araba borcunu kapat üstünü bana yolla tüm borçları kapatacağım düğünden sonrada başımızın çaresine bakarız borcumuzu biliriz dedim.Nişanlım kredi çekip bana yolladı ve mobilya masraflarını kapattım hepsinin fişiyle birlikte ona attım.(Kaynanamın borcu varmış bunu öğrendikten sonra parayı ona yollatıp ortada kalmak istemedim).Şimdi kaynanam eşine kredi çektirmiş borçlarını kapatıp eve klima alacakmış ve düğün için kıyafetlerini alacaklarmış bana da altın takmaya çalışacakmış.Doğru olanı yaptım mı bilmiyorum nikah ertelemeyi bile düşündüm ama hala nedense içim buz gibi kızlar bir insan sadece arsaya mı güvenir birşeye güvenmeden neden yola çıkar anlamıyorum.
Yok ayol gulmek icin soyledim valla. Hic alinmam ben oyle seylere askolsun ,Benim gibi dusunenler genelde unlike kralicesi oluyorlarişin esprisi tabiki o üzerinize alınmayın lütfen : )
bazen çok fazla öyle olduğunu hissediyorum ama bunu her üye için genelleyemem asla ..
Üzerimize düşen neyse ben ve ailem tamamladık ne demek? Ufak şeyleri aldılar mı demek. Siz öyle yazmışsınız ki biz böyle yorum yapıyoruz. Madem siz kendiniz yaptınız, nişanlınız da kendi yapmalı. Kv arsayı vermek zorunda değil, birikim yapmak Zorunda değil. Tek hatası arsaya umut bağlamanızı sağlamak olmuş. Onu öne sürmese böyle zorluklar yaşanmazdıbenim aileme ben illa bana şunu yapacaksın demedim ben herşeyimi kendim çalışıp aldım aileme ödettiğimi nerden çıkardınız?Onlar kendileri ufak tefek şeyler yapmak istediler biz senin aileniz diyerekten...
emekli ve aynı zamanda çalışıyor eve çift maaş giriyor.Ayrıca maaşı beni ilgilendirmez dediğim gibi ben herşeyimi kendim aldım ailem sadece ufak tefek şeylere yardım etti ki ben para verin bile demedim.Nişanlım annesi gilin zamanında borcunu kapatmış ve arabasını kredi çekip almış anneside ben seni evlendircem düğününüz çok güzel olacak hemen düğün olsun diye çok diretiyordu benim kızdığım arsa ya bu hani satılmazsa ikinci bir planı olmadan neden o kadar söz verdi neden sonra kenara çekildi sonra ben kredi çekim siz bana altın verin ödeme yapın dedi içerlediğim içime attığım sey buArsayi satamadigindan bahsediyorsunuz ama.
Kadinin geliri ve maasi ne durumda?
Nisanliniz kendi parasiyla napiyor,bir birikimi var miydi ortaya koydugu? Sizin kendinize ait bir birikiminiz var miydi? Ailelerinizin degil sizin cabanizi ben merak ettim acikcasi
Kaynanalik taslamasina hakli diyemem zaten,huzur bozmadan insan gibi davransalar keske. Cocuklarinizin once egitim ve sagligi icin yatirim yapin bence. Evlilik cok uzun yillar sonra olacak bir sey. Ve simdiden coluk cocuga mal vermek de hos degil, ileride buyuk sorunlar yasanabilir. Her sey zamaninda guzel.Valla dükkan borcuna girdik eşya borcuna girdik bir TL destek olmadılar al sana bin TL diyen olmadı ,
kuru kuruya derken merak etmeyin yatirim yapıyorum ben eşim istese çocukların üstüne bile yaparım mali mülkü parayi,
Ha evlenirkrnde gram yardım etmeyen insan gelmiş kaynanalik tasladı oğlumun evi havalarında davrandı böyle yapan insanlada ben uğraşmadım çıkardım hayatımdan ,en son benim parasını verdiğim araca oğlumun aracı karisma demiş sattirdim aracı gördü gününü,evimede adım atamaz küsüm çünkü
E kızın ailesi enayi mi o zaman? Aileden mal mülk beklenitisi değil ki bu. Aileler yuva kurulurken yardım etmeli bence. Edemeyecek durumdalarsa da bak bizim paramız yok desinler ona göre plan program yapılır, bütçe belirlenir.
Misal benim kp düğün diye tutturdu istemedim. Güzel bir yerde nikaha karar verdik. Ki ben nikah dairesine razıydım. Neyse düğüne 3 ay kaldı nişanlıma sen ödersin oranın parasını deyip çekildi kenara. E o zaman yapamam deseydin ben zaten istemedim ki. Niye çocuğun üstüne yıkıyorsun? Biz planımızı ona göre yaptık ona göre bütçe ayırdık. Bir tık daha ucuz eşya bakardım ozaman sıkıntıya girmezdik.
Bir de ekonomik durum malumunuz. İki genç insan ne ara ev kuracak parayı biriktirsin. Bizim şansımız iyi maaşlarımız var biriktirdik ama herkes aynı koşullarda değil ki.
Kına yapmadım, iç dış çekim yapmadım. Nişan yapmadım sadece bir yüzük takıldı istemede. Tek taş vs istemedim. Gayet masrafsız evlendim asla da pişman değilim. Sonrasında altınlar da bana kaldı maaşımda. Aman borcum var diye de dert etmedim. En temizi, en güzeli.Olur mu hic düğün masrafi nisan masrafi kına masrafı lüks esyalar birsürü düğün fotografi(iç cekim-dış çekim ayrı). Basit bir nikah ve bütceye uygun esyalarla borcsuz evlenmek varken her seyin en iyisinden yapılıyor. Sonra da hep düğün borcu diye sikayet ediliyor
sizi eskiden beri biliyorum iyi ki varsınız burda bence : ) yani likeların unlikeların canı cehenneme bize bişe olmasın : ))))Yok ayol gulmek icin soyledim valla. Hic alinmam ben oyle seylere askolsun ,Benim gibi dusunenler genelde unlike kralicesi oluyorlarkomik ama.
Şikayet ettiğim yok evlenirkende kendimiz yaptık herşeyi zorlansakta ödedik benim dediğim çocuğum neden benim gibi zorlansin,ailede para varsa destek olmalı olmayan aileyede ağzını actirmamOlur mu hic düğün masrafi nisan masrafi kına masrafı lüks esyalar birsürü düğün fotografi(iç cekim-dış çekim ayrı). Basit bir nikah ve bütceye uygun esyalarla borcsuz evlenmek varken her seyin en iyisinden yapılıyor. Sonra da hep düğün borcu diye sikayet ediliyor
Herşeyi yapıyorum gücüm yettiğince Allah nasip ederse birerde ev vericem evlenirkenKaynanalik taslamasina hakli diyemem zaten,huzur bozmadan insan gibi davransalar keske. Cocuklarinizin once egitim ve sagligi icin yatirim yapin bence. Evlilik cok uzun yillar sonra olacak bir sey. Ve simdiden coluk cocuga mal vermek de hos degil, ileride buyuk sorunlar yasanabilir. Her sey zamaninda guzel.
Gecen bir konuda yazdiydim,yukarida 5 yil borc odedik diyen arkadasim uzerine alinmasin olay tamamen benim cevremde geciyorOlur mu hic düğün masrafi nisan masrafi kına masrafı lüks esyalar birsürü düğün fotografi(iç cekim-dış çekim ayrı). Basit bir nikah ve bütceye uygun esyalarla borcsuz evlenmek varken her seyin en iyisinden yapılıyor. Sonra da hep düğün borcu diye sikayet ediliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?