Kreş merasimi

Evet haklısınız.. Siz ne derseniz hemencecik kabul ediyorlar.. Zaten tekamacım onlar peygamberefendimizin sünnetlerini yapmayı alışkanlık haline getirmeleri :))namazın önemini anlayıp yaşları gelince kılmaları .:)) okadar güzeller ki.. Kem küm etmede bi k.kerim okuyorlar mest olunuyor.. Özledim kerataları bak .:)) merasim hakkında iyi veya kötü yorum herkes yapabilir arkadaşlar ben yatıyorum. Herkese iyi geceler.

İşte o yarısı gidince velilerdıyorkı benim oğlum nerde kızım nerde.. Ooofff o kadar yoğun ki kafamı diyemeli ne diyem bilemedim..hakkımızda hayırlısı..

Arka tarafa sakın veli almayın program başlarken bunu belirtenilirsiniz.grup halinde daha ii bi gösteri olur bence. Sonuçta çocukları siz motive edeceksiniz. Güzel program yapana ödül vericem diyede motive edebilirsiniz önceden kimse annesinin yanına gitmeyecek diye çocukları tembihleyebilirsinşz. Ve ilk sahne denemesinde heyecan çok oluyo bol bol prova yaparsanız izleyici olarak önlerine öğretmenlerini yada başka arkadaşlarını koyarsanız o psikolojiye alışırlar.

Çok garip.Bu yaştaki çocuklar daha çok kardan adam yapmalı,burnuna havuç takmalı,ali babanın bir çiftliği olmalı vs diye düşünüyorum.

Ben de o fikirdeyim ama arkadaşın anlattığı kreşlerin sayısı da her gün artıyor.

Oysa bu kreşler de MEB'e bağlı ve tüm okulların müfredatın dışına çıkmamaları gerekiyor :)

Bi ara bende dini agirlikli kres tarzi bi kurumda calistim...

Biz sene sonunda cok basit bi oyun yapmistik...

cocuklardan biri gunes, biri bulut, biri kurbaga , biri cicek olmustu.. kostum seklinde degil de kartondan buyuk bir gunes yapip cocuga baglamistik..

sonra cocuklar tek tek cikip minik tekerlemelerle mesela gunesin gorevini anlatiyorlardi.. bunu.minik bi ayet ve hadisle suslemistik..

Kaç yaş gurubu bunlar? Neden dua ağırlıklı?
Yani bunları anlayacak yaştalar mı?

çocukları küçük yaşta dualarla tanıştırmak çok güzel bişey

Dualarla tanıştırmak çok güzel kesinlikle ama doğru şekilde ve tadında.
Bir kesim insan çocuğuna küçük yaşta fazla baskı yaptığı için dinden uzaklaşan insanlar var.

Kreslerin ders programina da mi din girmis?? Maximum 5 yasinda olan cocuklar benim bildigim resim yapar, kutu kutu pense oynar vs vs , din dersi nerden cikti? Su anda sok geciriyorum cidden.

Bu kadar kucuk cocuklar dinden ne anlayabilir Allah askina? Dunyanin hangi ulkesinde kres cocuklari din dersi aliyor? Tum milletler aptal, tek biz mi egitim isini biliyoruz?

Yaptiginiz uygulama bastan asagi yanlis, bir kisi de cikip bunu yazmamis ya buna sasirdim. Cocuk zihni hamur gibidir, neyi verirsen onu alir. Din meselesini ozgur iradeyle secene kadar, yaratilis meselesini tartip anlayabilecek olgunluga gelene kadar cocuklarin kafalarina herhangi bir sekilde din veya baska dogmatik bir dusunce empoze etmeniz bastan asagi yanlis, hele ki kres caginda cocuklara. Islam'da da zaten bunun kriteri bildigim kadariyla ergenlik, yani kendi secimini yapacak yasa gelmek. Siz 5 yasindaki cocuklara kres piyesinde din temali oyun mu yaptiracaksiniz? Benim bildigim cocuklar gunes, cicek vs olur, sarki soyler.

Kendi dini inanciniz, dunya gorusunuz ne olursa olsun bunu cocuklara empoze etmeniz bastan asagi yanlis. Cocuklar once pozitif dusunceyi, bilimsel bakis acisini yani tarafsiz, objektif seyleri ogrenmeli, sonra kendi kararlarini verecek duruma gelmeli. Yani kendi kafalarinda kendi dusuncelerini tasimalilar, kres ogretmenlerininkileri degil, anlatabildim mi? Hangi bolumden mezunsunuz, cocuk gelisimi ustune hangi derste kres cocuklarina din egitimi verin deniliyor?

Son düzenleme:

Muhtemelen çocuklarının din eğitimi almasını isteyen ailelerin tercih ettiği bir özel bir okuldur. Devlet okulu olduğunu düşünmüyorum. Umarım değildir daha doğrusu. Gayrimüslim aileler ya da kısaca benim gibi çocuklarının herhangi bir din eğitimi almasını istemeyen aileler nasıl bir yol izleyecekler merak ettim eğer öyleyse..

Anlattıklarının bırada anlaşılacağına sanmıyorum cherry. Birazdan topa tutulabilirsin

Hiç böyle bişi duymadım. Dua merasimi nedir nasıl olur ki? Dini eğitim almaları güzel de bunu danslı oyunlu nasıl gösterece el kadar bebeler bilemedim.

yazik o cocuklara !!!!!
kresten bahesdiyorsunuz yanlis anlamadim degil mi unv falan degil
o yasta cocuklar oyunlar oynar masallar dinler tiyatro yaparlar vs

oraya cocuklarini göndereyen ailelerede yaziklar olsun
minicik beyinleri yikayan zihniyetler
öncelikle Allah affetmez bunlari
yaziklar olsun

yanlış olan sizin bilgileriniz.islamda çocuk eğitimi doğmadan önce başlar,anne dualarla,surelerle büyütür bebeğini karnında.doğduğunda ismi ezanla okunur kulağına. ilk söylediği kelime Allah olsun istenir.ayrıca bu bir seçim meselesi, dindar bir aile çocuğunun kendisi gibi olmasını isterse o yönde yetiştirir ne var ki bunda? dini önce taklit ederek öğrenir çocuklar, annesinden babasından gördüğü gibi namaz kılmaya çalışır. sizin düşüncenize göre o zaman aileler çocuklar mantıkla hareket edebilecek yaşa gelene kadar (o da kaç yaş artık bilemiyorum) evde ibadet etmesinler, çocuk etkilenir diye öyle mi? dini çocuklara empoze etmek yanlışsa neyi empoze etmeli? siz peygamberimizin hayatını okudunuz mu hiç? onu örnek alarak büyüse bir çocuk hayatı boyunca ne yalan söyler,ne haksızlık yapar ne de başka her hangi kötü bir şey. ayrıca konuyu açan arkadaş kreşte diğer derslerin ve ingilizceninde öğretildiğini yazmış, dini ağırlık demek çocukları bir odaya tıkıp Kuran ezberletiyorlar demek değil. kafanızda nasıl bir din var bilmiyorum ama söyleyeyim islamiyet sevgi dinidir onun içindir gönüller sultanı "sevdiriniz,nefret ettirmeyiniz" demiştir. bilginize..

ya bi yerde okumuştum "yıkanan şey temiz olur" diye, hele ki İslamiyet gibi güzel bir din ile yıkanıyorsa. Korkmayın arkadaşlar sizin çocuklarınızı alıp müslüman olmaya zorlamayacak kimse. tercih meselesi bu, siz bebeğinizi ya da çocuğunuzu bu öcülerin olmadığı kreşlere okullara gönderirsiniz.neden bu kadar tasalandınız?

Konu din tartışmasına ve kim daha cok müslümana dönecek. İslam güya hoşgorü dini ama kimse birbirini sallamıyor.

Bakin, ben de Muslumanim, peygamberimizin hayatini da biliyorum ama anlatmaya calistigim sey bu degildi. Bunun Islamla veya baska bir dinle ilgisi yok, cocuk egitimiyle ilgisi var.

Yazdiklarimdan bu sonuca mi vardiniz, ben fark ettiyseniz bambaska seyler yazdim. Evet, yaptiginiz uygulama bastan asagi yanlis, bilimsel PDR tekniklerinden uzak, hicbir sekilde ne cocuk gelisimi ne de insan psikolojisi bilen birinin verecegi egitim degil, anlatabildim mi? Sizin ne dusundugunuzun bir onemi yok, benim de ne dusundugumun bir onemi yok cocuk egitimi konusunda, AMA bu isin uzmanlarinin fikirlerinin onemi VAR ve ben onlari yazdim. yazdiklarimda objektiflikten uzak tek bir cumle varsa gosterin.

Sadece meraktan soruyorum , hangi bolumden mezunsunuz, hangi universite? Hangi derste ogretim biciminizi herhangi bir sekilde dogru gosterecek seyler ogrendiniz? Kres cagindaki cocuklarin kafalarina anlayamayacaklari, yargilayamayacaklari konulari ogretmenin dogru olabilecegini size kim soyledi, kim ogretti, hangi cocuk gelisim kitabinda var bu?

Son düzenleme:

aman Allahim cidden cok korktum
Tr de baya tehlikeli insanlar var hos burdada cok fazla
olan bebelere oluyor

midem bulandi !!!

herseyi islama dine atip hakli cikmayin digerleri gibi
hicbir akla mantiga uymaz oyun cagindaki cocuklarin beyninin yikanmasi
ne nasil bir zihniyettir nasil bencilliktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…