Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tutuy market paralarinizdan artırabilirsiniz alisverisi azaltabilirsiniz önce kendinize bi kumbara edinin elinize geçen bozuklar ı atın o bile çok birikiyor. Onlarla birikince çeyrek alın mesela öyle öyle buyur gider :)

Günaydın kızlar sizlere bişey danışicam. Bizim biliyosunuz kredi kart borclarimiz var bir de çektiğimiz kredimi var. Eşim dün bana dedi ki bütün borclarimizi tek yerde toplamamiz lazım. 1 tane kredi cekicekmis. Onunla hem kartları kapatıcakmis hem de bu eski krediyi. Yani tek bi borç oduycek. O da ayda 1500 1600 gibi bişey tutar dedi . 1300 de kiramiz var. Böylece her ay 1000 1500 biriktirirız dedi siz ne düşünüyorsunuz

Bilemedim cnm buyuk borcun taksidide buyuk olmazmi bilemedim mantikli gibi de gelio bole seylerden anlamam aslinda

Yüklü miktarsa cekeceginiz kredi faizini hesaplayin
Yani suan nekadar faiz ödüyosunuz?
Cekilecek kredinin faizi nekadar olacak?
Ufak bi hesap yapilmalı
Ayrica 1.300kira cok degil mi?
Yani evler baya uctu böyle okuyunca daha cok geldi gözüme
Umarım kendi evinizin kredisini ödersiniz tez vakitde.

Teşekkürler canım bizim mahallede kiralar çok yüksek bizim ev içlerinde gene baya ucuz kaliyo 2mizin işine de ev çok yakın ulaşıma para vermiyoruz çok su an bu evden çıksak daha uygun bulamayız diye düşünüyoruz malesef çok merkezde evimiz. Eşim şimdi bankada hesaplatiyormus hayirlişi artık inşallah kendi evimiz olurr insallah

-Lavinia kumbarayla baslayin kesinlikle
Baska turlu biz tam cozum bulamadik.
Ama kumbara olayi hosumuza gitti.
Birde ortaya dokunce böyle saymasi cok zevkli
(Gecen seneki ganimet)

Cocuk olunca masraf tabiki artiyo.
Okulu,formasi,defteri,eksigi,harcligi,kurslari vs vs
Herseyi ayri guzel masrafida tabiki baska.

Esim kiyafeti az öz alir mesela
Takim elbise giyiyo 5-6takim elbisesi vardir ama kalitelidir
Gömleklerinin bazilarini fabrika satis magzalarindan 1alana 2.indirimli falan aldigimiz oldu
Lcw gunlul giysin diy aldiklarin var(o nekadar begenmese mecbur giyiyo cunku hergun gömlek degisiyo)
Gömlegi cok bu sebepden 20tane falan var

Gıdayı tamamen market,indirim gezerek ve sebzemi pazardan alarak hallediyorum.

Esimin haberi olmaksizin kenarda da mutlaka 3-5kurusum olur
Zula diyorum ben ona
Suan 400tl var.
Hastalik olur bisi olur esim o an yanimda olmaz.
Kötü gün param o.
Eksilsede uzerine koyarim.

Böyle böyle birikcek insAllah.
Birbirimize destek olucaz

Anladim cnm bende dun basladim she marka bi parfumun kutusu vardi teneke onunla baslim dedim o dolunca dusunurum gerisini dedim esimede dedim bundan sonra boyle aksam gelincede bana hergun 10 tl 20 tl para birak harclik diycem olmasa bile 5-10kurus at ole git dicem napim ihtiyacim olmadikca esimden para almam ama cuzdanimdaki parayida tutamam. Evde olursa tutarim heralde .
Bizimkide ole bayramdan bayrama 3 4 tisort alir bir iki tane pantalon .dugunler haricinde gomlek giymez zaten genelde tisort kot takilir ticaretle ugrasiyor kendisi oyuDen rahat 3-4tane takimi var sadece fazlasini almaz onlarda en kalitelilerden. Bende kiyafet duskunu deilmim acikcasi lwden 20 tlye kot almistim hala giyerim onu hic biseyde olmadi ama olede bolede gidiyo para anlamiyoruz iste aylik masrafimiz 3bini gecio tabi kredi borcu kire mazot elektirik su da var icinde bu masrafin

Kumbara alışkanlığı edinemedim gitti yaaa:)) ama alışverişi azaltmayı gerçekten düşünüyorum. Ben de her gördüğünü deneyelim bakalım diyerek alma hastalığı var ev içir zıvır dolu oyüzden :)) biraz stokları eritmek istiyorum özellikle temizlik kişisel bakım . Gıdada da paketli ürünleri koyduğum bi Çekmece'm var taşmış alıyor resmen .

maşallah canım pekı kaç yaşındasın ben gec kaldımmı acaba dıyorum benımde 3 sene bıttı evlılıkte 29 yaşım mıllet hem karıyer hem cocuk yapıyor gecıyor köşeye
Can'ım neye kime göre geç kaldın . Sonuçta hepimiz Allah in bizim için yazdığı kaderi yaşamıyormuyuz. Hem sadece dünyaya getirmeklede bitmiyor herkesin çocukları var var ama önemli olan Mutlu olabilmek ve Mutlu özgüveni yüksek çocuklar yetiştirebilmek. Allah isteyen her kuluna hayırlı sağlıklı imanlı evlatlar nasip etsin . Bende 28 yaşındayım eşim 33 :))

Günaydın kızlar
Kartımız kesildi. 4550 TL. Bu ay biri yurtdışı biri yutiçi olmak üzere 2 farklı seyahatimiz oldu. Ben 5000 TL limit koymuştum. Bu durum beni sevindirdi.
Beth18 ben anne olduğumda 27 yaşında idim. Geç kaldım diye kendini yıpratma bence önemli olan iyi Bi insan yetiştirebilmek.

aslında bana gore gec kalmadım ama cevreden cocuk dusunuyo musunuz hadı artık dıye dıye bı hal oldular takmıyorum desemde ıcten ıce takıyorum galıba bırde bende cocuk ıstıyorum ondan sanırım yoksa umrumda olmaz ılk 2 sene yıne soranlar oluyodu ama bız paso gezdıgımız ıcın umrumda olmuyodu. dogru onu buyutup yetıstırmesı var benım eşimde 33 yaşında artık cocuk yapalımda 5oli li yaşlarımızda küçümen cocuklarla ugraşmayalım dıyorum :) kısmet ya boyle dedıgıme bakma Allah nasıl ısterse onu gorecegız sonucta....

bende ılk evlendıgım sene baklıyat alıyodum da alıyodum sonra baktım boceklendı evı bocek sardı :) bende artık bıttıkce alıyorum yalnız temızlık malzemesınde boceklennme olmayacagı ıcın en buyuk boy alıyorum daha ekonomık oluyor

canım benım sagol yazdıkların ıcın valla uzerıme dusenı yapıyorum bakalım Allah ne zaman uygun gorurse elı ayagı duzgun saglıklı bı sekılde bebısım olur ınsallah

bu arada kartlar ıyı yurtdısında en az 3bın harcanıyo bu ıkı kısı fıyatı sızd bıde ogluş var cok normal kart ekstresı

daha cok gencsın bırıkımde yaparsın cocukda buyutursun ama bence genclıgını boşa harcama evde oturacagına iş arastır yaşlılıkta ne olacagımız bellı degıl

daha cok gencsın bırıkımde yaparsın cocukda buyutursun ama bence genclıgını boşa harcama evde oturacagına iş arastır yaşlılıkta ne olacagımız bellı degıl
Esim zaten sigortami yapicak cnm ticaretle ugrasio yaninda calisicam sigortami yapicak
Simdilik kpssye giricem sonra bulursam bakalim ama kucuk yerde yasiorum is imkani cok az

Esim zaten sigortami yapicak cnm ticaretle ugrasio yaninda calisicam sigortami yapicak
Simdilik kpssye giricem sonra bulursam bakalim ama kucuk yerde yasiorum is imkani cok az
anladım canım ıyıymıs o zaman senın adına sevındım evet kpssyı deneyebılırsın ınsallah ataman olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…