- 15 Şubat 2017
- 1.064
- 2.773
- 48
- 34
Amin canım inşallah kısmetten ote Yol yok . Koskoca kadinlar utanıp sıkılmadan karşılarındaki insan ne düşünür düşünmeden cok rahat soru sorup yorum yapiyolar valla allaha havale edelimCanım benden önce 3 kardeşim evlendiler, o zaman bana sen niye evlenmiyorsun ,isteyen yokmu, evde kaldın gibi sözler... tahmin edersiniz, sonra nişanlandım (tanıdım sevdim) düğün ne zaman, nerde oturacaksın, işi maaşı ne, memleketi neresi... Evlendim kv ile altlı üstlü 7 yıl oturdum nasıl anlaşıyormusunuz, sana, gelene gidene karışıyormu, nasıl davranıyor, çocuk düşünmüyormusun, niye olmuyor, hata kimde, şu senden sonra evlendi çatır çatır 2,3 tane doğurdu, evlatlık alsana...
Darısı sana, allah sana bu duyguyu yaşatsın..... diyorlar. Ben bu tür konuşanlara hiç bir zaman kırıcı konuşmadım kader diyip geçiyorum.
Elbet bizim de bir gün yüzümüz gülecek herşeyin hakkımızda hayırlısını nasip etsin Rabbim. Allah bize sağlık, huzur, mutluluk, evimize bereket versin.
Hoş geldiniz.
hoşbuldumHoşgeldin.
Kalan maaşına göre gr yada ceyrek altın almalısın bence.
eve harcama listesi olustur.
haftalık yemek programı yap.
Allah kabul etmeyeceği duayı bizden istemez miş vakti saati vardır.
Bende dugun bileziklerimi bozdurup bankaya koymustum nakit tl olarak bir kac ay sonra altin firladi 2ye katladi
Uzuldum sonra esim ameliyat oldu parayi cektik vs hic param kalmadi
Yillar sonra yani suan o paramin 2 kati altinim oldu
Alan Allah veren Allah.
Kız bebekleri hep pembe mi giymeli...
geçenlerde kızıma mavi sort almıştım görenler aaa bir sonraki erkek mi olucak dediler.
ben kızıma hep siyah gri sarı mavi vs renkler alıyorum pembe kıyafetleride vardır ama çok almam pembe.
birde sen bebek gibi giydirmiyorsun diyorlar
ayıcıklı vs seylerde sevmiyorum.
görümcem bayrama tüllü elbiseler gördüm onlardan alırız dedi.
ama ben pamuklu kıyafet tercih ediyorum her zaman.
bende mi problem var ?
Benim kıyafetlerimde hep çamaşır suyu oluyor bende çok dikkatsizim sanırımHic o duyguyu yasayamadim :)
Camasir suyu bile degdirdigim 1 sortum ve 1 swetim oldu sadece(koluna degmisti o da)
Nasil dikkatliyim demek fark etmeden.
Gunaydin kızlar
İyi gezmelertr_lelli
Yazın kolay oluyo herşey ya şort tshirt elbise oh
Ben de baktım pek bişeye ihtiyacım yok çok şükür
Bu yaz kiyafet ya da pijama almayi pek düşünmüyorum
Bi tshirt giy çık oh mis
Kız bebekleri hep pembe mi giymeli...
geçenlerde kızıma mavi sort almıştım görenler aaa bir sonraki erkek mi olucak dediler.
ben kızıma hep siyah gri sarı mavi vs renkler alıyorum pembe kıyafetleride vardır ama çok almam pembe.
birde sen bebek gibi giydirmiyorsun diyorlar
ayıcıklı vs seylerde sevmiyorum.
görümcem bayrama tüllü elbiseler gördüm onlardan alırız dedi.
ama ben pamuklu kıyafet tercih ediyorum her zaman.
bende mi problem var ?
canım nasıl istiyorsan öyle giydir milletin ağzı torba değil olur olmadık konusuyorlar. Sen el becerisi isteyen bı işte mı çalışıyorsun Mia? İşten dolayı kalın yüzük takamıyorum demişsin ya?? Özel değilse tabi...
Ayy kızlar kv. Bizde. Bazen çok seviyorum bazende eskiden aramızda geçenler aklıma geliyor soguyorum. Sağolsun iyi ama bazı sözleri beni benden alıyor geçen hafta o Burda diye hiç spora gitmedim bu hafta spinninge gidecektim (kı esimde halı sahaya gidecek ona laf yok tabi) evde de ütü çamaşırlar falan birikti onlari yapıcam spora gidicem dedim madem işin var bu kadar neden spora gidiyosun diyo??? Bende 1 saatlik şey dedim gidip gelicem dedimdaha bunun gibi bir sürü şey neyse Allah beterinden saklasin çoğu kayınvalidesi göre iyi ama işte önceden bişey diyemiyodum eşime patliyodum. Şimdi kırıcı olmadan söylüyorum içindekini napiim başka yolu yok
Bahadır ugrayamiyorum hep kosusturmacayla geçiyor
@tr_lelli okudum geçmişini kv.lere karşı bence doğru yapıyorsun.
aynen ne istiyosam alıyorum da böyle seyler duyunca kafama takılıyor.
ben laboratuvarda çalışıyorum. un fabrikasında.
aslından kv söyleyince daha gıcık oluyoruz normalde annemiz söylese bu kadar zorumuza gitmez.
her zaman mesafe iyidir.
Hoşbuldum
hoşbuldum
şu an bi kumbaram var içine ara ara bozuk atıyorum aşağı yukarı 70 80 civarı vardır grama tamamlayıp almak. bu aydan itibaren de inşallah gram almak istiyorum. en kısa zamanda kk sıfırlayım her ay bi yarım diyorum ama sizler tecrübelisiniz internet bankacılığından gram almak mı fiziki altın mı ikilemdeyim.
evet hepsinde farklı farklı gerçi biz çok büyük bi şehirde değiliz kuyumcumda bellidir zaten ama deneme amaçlı bi iki kere başka yere fiyat sordum aynı gramaj için yine en hesaplı benim ki verdi 20 yıldır aynı yerden yapıyoruz alışverişi sanırım etkisi var. kardeşim evlenece annem oradan gram alıyo bende mi öyle yapsam diyorum ama o mantıksız ben altın olarak değil para olarak geri almak amacındayım o yüzden sanki banka daha mantıklı gibi hesabım yok ama istediğin saatte işlem yapabiliyosun sanırım değil mi? Birde al-sat da kar edilir mi ki?benim bankada ki altın kar yaptı.
elimdeki gr zarar da
gecen eşim çeyrek aldı. piyasadan 7 tl fazla söylemişler.
kuyumculara güvenmiyorum
aynen anneler söylese zorumuza gitmez bence onun sebebi de annelerimize laf söyleyebilmemiz. ama aynı lafı kv lere söylense belki eşinle bile tartışır insan bu laf yüzünden.
aynen ne istiyosam alıyorum da böyle seyler duyunca kafama takılıyor.
ben laboratuvarda çalışıyorum. un fabrikasında.
aslından kv söyleyince daha gıcık oluyoruz normalde annemiz söylese bu kadar zorumuza gitmez.
her zaman mesafe iyidir.
yaaaa nereye kayboldunuz sizzz
arada okuyorum iş çıkıyor kalkıp işlerimi hallediyorum yine oturuyorumm.. tam bitirmeden üç dört kere kalkıyorum bilgisayar başından:)Bende hissettim evet 6.hislerim fenadir
bak demekki gayet normal..Evimizi 125.000 'e aldım 109. 000 kredi çektim. Aylık 1345 lira ödüyorum
çok kişi varmış neden tuhaf geliyorsa.. biz de 60 bin peşin verdik.. kalan 60 bini 8 yıla aylık 930 tl şeklinde ayarladık.. eşimin abisi durup durup 8 yıla ne gerek vardı da neden daha az değilde her defasında aynı konu.. kendisi de krediyle ev aldı aylık 3 bin 5 yıla çekti. eşiyle ikisi öğretmen ama ne sıkıntılarla ödediklerini hepimiz biliyoruz.. üçüz kızları ve bi küçük kızı daha var.. 4 çocuktan kısa kısa bi hal oldular.. asıl ne gerek var aylık 3 bin kredi ödemeye.. tamam siz ona karar verdiniz biz buna.. biz özel sektördeyiz yarın ne olacağı belli olmaz birimiz çıksa nasıl ödicez. aylık kira öder gibi ödemek bize uygun geldi öyle yaptık.. ama her muhabbette bu lafı söyleyip alaylı alaylı konuşuyor..10 yıllık cektik bizde 1.035 tl ödüyoruz.
aa bende un fabrikasında çalışmıştım. Glüten testi falan yapiyorsunuzdur sürekli.
Evet annem söylese hiç takmam kv söyleyince takiyoruz. Artık onu da takmıyorum.
evet hepsinde farklı farklı gerçi biz çok büyük bi şehirde değiliz kuyumcumda bellidir zaten ama deneme amaçlı bi iki kere başka yere fiyat sordum aynı gramaj için yine en hesaplı benim ki verdi 20 yıldır aynı yerden yapıyoruz alışverişi sanırım etkisi var. kardeşim evlenece annem oradan gram alıyo bende mi öyle yapsam diyorum ama o mantıksız ben altın olarak değil para olarak geri almak amacındayım o yüzden sanki banka daha mantıklı gibi hesabım yok ama istediğin saatte işlem yapabiliyosun sanırım değil mi? Birde al-sat da kar edilir mi ki?
Ayy benim annecim demiyor hic ya
Sadece cok tabak falan alirsam verme okadar tabak canaga para der haklida bazen ama ilgim var napim ilgimi cekiyor :)
Yoksa spora gitmisim, esya almisim, hergun geziyormisum, ne giymisim napmisin hic karismaz.
Canım onların ne konuştuklarına aldırma boş ver en azından( çocuğun olmadan yani yanlış anlama oda ayrı masraf) ne güzel ev sahibi oluyorsun. Evine taşındığını zaman kiran olmayacağı için rahat rahat ödersin. Bide ev fiyatları her gün zamlanıyor. Şu an için kardayız ben öyle düşünüyorum. Allah mutlulukla evini kullanmayı nasip etsin. İnşallah kısa zamanda borcunu bitirirsin.yaaaa nereye kayboldunuz sizzz
arada okuyorum iş çıkıyor kalkıp işlerimi hallediyorum yine oturuyorumm.. tam bitirmeden üç dört kere kalkıyorum bilgisayar başından:)
bak demekki gayet normal..
çok kişi varmış neden tuhaf geliyorsa.. biz de 60 bin peşin verdik.. kalan 60 bini 8 yıla aylık 930 tl şeklinde ayarladık.. eşimin abisi durup durup 8 yıla ne gerek vardı da neden daha az değilde her defasında aynı konu.. kendisi de krediyle ev aldı aylık 3 bin 5 yıla çekti. eşiyle ikisi öğretmen ama ne sıkıntılarla ödediklerini hepimiz biliyoruz.. üçüz kızları ve bi küçük kızı daha var.. 4 çocuktan kısa kısa bi hal oldular.. asıl ne gerek var aylık 3 bin kredi ödemeye.. tamam siz ona karar verdiniz biz buna.. biz özel sektördeyiz yarın ne olacağı belli olmaz birimiz çıksa nasıl ödicez. aylık kira öder gibi ödemek bize uygun geldi öyle yaptık.. ama her muhabbette bu lafı söyleyip alaylı alaylı konuşuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?