- 27 Şubat 2013
- 14.811
- 42.324
- 798
canım ben kişileri konuları karıştırıyorum hep.. sen ev aldım demişsin 4 yıl olmuş.. aylık ev taksidi ne kadar ödüyorsunuz bi de evi kaça aldınız?? ya bu aralar ben aldığım evden bahsediyorum biz de 8 yıla çektik çevrem hep aman 8 yıla kredi mi çekilir diyor?? çok fazlaymış falan
çok kişi varmış neden tuhaf geliyorsa.. biz de 60 bin peşin verdik.. kalan 60 bini 8 yıla aylık 930 tl şeklinde ayarladık.. eşimin abisi durup durup 8 yıla ne gerek vardı da neden daha az değilde her defasında aynı konu.. kendisi de krediyle ev aldı aylık 3 bin 5 yıla çekti. eşiyle ikisi öğretmen ama ne sıkıntılarla ödediklerini hepimiz biliyoruz.. üçüz kızları ve bi küçük kızı daha var.. 4 çocuktan kısa kısa bi hal oldular.. asıl ne gerek var aylık 3 bin kredi ödemeye.. tamam siz ona karar verdiniz biz buna.. biz özel sektördeyiz yarın ne olacağı belli olmaz birimiz çıksa nasıl ödicez. aylık kira öder gibi ödemek bize uygun geldi öyle yaptık.. ama her muhabbette bu lafı söyleyip alaylı alaylı konuşuyor..
merhaba arkadaşlar uzun zamandır ara ara konuyu takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. oku oku nereye kadar dedimm ve aranızda olmaya karar verdim...
bi süredir gereksiz extradan çıkan borçları ödemekten çok bunladım neyse ki onları biraz hafiflettim. şuan bir kredi kartı borcum var 4000 civarı tabi taksitli alışveriler içinde aylık 450 500 arası o geliyor. kızımın masrafları, evin mutfak masrafları falan derken bol keseden harcayınca 5 kuruşum yok kenarda evimiz kira. bi takım sebeplerden dolayı artık evdeki hesapları ayırdım malesef. şuan kira ve faturalar eşimde mutfak masrafları bende. artık ufak tefekte olsa bişeyler yapmak istiyorum...
bizim burasıda küçük yer canım 2 tane kuyumcu var zaten.
Eskişehir e hafta içi pek gidilmiyor.
altın birikim yapılacaksa zaten 5 yıl kenarıda beklemesi lazım o zaman gercekten kazandırır.
dövizden anlıyorsan al-sat yapılabilir.
excelde kendime borcuma harcıma harcamama ait bi tablo oluşturdumhoş geldin aramıza,
kendine harcama planı yap hedef koy her ay kenara at biriksin. ama harcamanı muhakkak takip et
haftalık yemek listesine gelince çok istememe rağmen bi başaramıyorum. iş saatlerim uzun biraz yaz aylarında daha da geç çıkınca düzenim iyice kaçtı. en çok israf mutfakta oluyo sanırım benim.
Hahahatr_lelli yle çıksaydın ya kız pazara
Benim glüten alerjim var sanırım. unlu bişey yediğimde egzama çoğalıyor. yemediğimde azalıyor glütensiz un diye satılanlar doğrumu acaba ben güvenemedim de
Ben telefonuma para yönetimi diye program indirdim her harcama gelir-gider hepsini yazıyorum.excelde kendime borcuma harcıma harcamama ait bi tablo oluşturdumbakalım ne kadar kısabilirsem ıvır zıvıra ne harcıyorum görmeme yardımcı olur diye düşünüyorum. bu arada hoşbuldummmm
aynen özellikle söylediğin kelimeyi çarpıtan kayınvalideye sahipsen :)
ben genelde konuşmuyorum.
tamam bazen cok iyi davranıyorlar sağolsunlar.
ama ne zaman hersey yoluna girdi desem bi emrivakilik söz konusu oluyor.
iyi olsun uzak olsun.
dondurucuyu aktif kullanıyorum geçen yıl aldım 7 çekmeceli elim ayağım gibi bişey. ama bazen yemek yapmaya bile zaman bulamıyorum çalışma saatleri yeni değişti 1-2 haftaya buna da adapte olurum sanırım.evet evdeki hesap çarşıya uymadığı muhakkak oluyor,genelde konserve derin dondurucu bu konuda imdadımıza yetişiyor
telefondan istemiyorum açıkçası eşimin hesapsız harcamalrı yüzünden o sıkıntı çektim o yüzden birikimimle ilgili birşey bilip relax moduna geçmesin istiyorum olaki tel görür falan ohhhh salmasın sonra inanın bu hale getirene kadar çoook çektimmm..Ben telefonuma para yönetimi diye program indirdim her harcama gelir-gider hepsini yazıyorum.
excelde kendime borcuma harcıma harcamama ait bi tablo oluşturdumbakalım ne kadar kısabilirsem ıvır zıvıra ne harcıyorum görmeme yardımcı olur diye düşünüyorum. bu arada hoşbuldummmm
dondurucuyu aktif kullanıyorum geçen yıl aldım 7 çekmeceli elim ayağım gibi bişey. ama bazen yemek yapmaya bile zaman bulamıyorum çalışma saatleri yeni değişti 1-2 haftaya buna da adapte olurum sanırım.
telefondan istemiyorum açıkçası eşimin hesapsız harcamalrı yüzünden o sıkıntı çektim o yüzden birikimimle ilgili birşey bilip relax moduna geçmesin istiyorum olaki tel görür falan ohhhh salmasın sonra inanın bu hale getirene kadar çoook çektimmm..
Biraz okudum canım. ben eşimi en kredisine bile ikna edemedim zora gelemiyo ama bol keseden harcamaya geldimi anında sıfırlıyo herşeyi, o yüzden bende hesabımı kitabımı ayırdım 2 ay öncesine kadar evi idare edicem diye çırpındım durdum komik ama ayda asgari ücretin yarısı kadar bile almadım eşimden tüm yük üstümdeydi bir gün nevrim döndü ve pes ettim artık yapmıyorum dedim sanırım birazda bu itti beni birikim yapmaya.geçmiş yazıları okumuşsundur, ben de gizli biriktirmiştim. telefonuna dikkat et o her zaman görünen bişey. ben eşime ev kredimiz bitince konuyu açtım. evi değiştirmek için biriktirdim diye söyledim. sanırım hoşuna gitti ev satılınca evi değiştireceğiz
ben para gizleyemiyorum
aslında söylememe gerek yok ama
bir konu gecıyor bende su kadar var diyorum.
bence her kadının birikimi olmalı dünya hali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?