Küçük Düşün Büyük Olsun!

aman millete ne

Bence cok normal 8 yıl
ev zaten sürekli fiyatı artan yatırım.
beklemektense malesef biraz faiz ödeyerek almak mantıklı.
8 yıl sonra evin fiyatı 120 degil 200 bin tl olur zaten

hoş geldin aramıza,

kendine harcama planı yap hedef koy her ay kenara at biriksin. ama harcamanı muhakkak takip et

döviz takibi yapmaya başladım biraz biraz bakalım kafamda oturtmaya çalışıyorum. 5 yıl da uzun bi süre ben biran önce birikim yapıp ev peşinatı olsun istiyorum kız liseye başlamadan kiradan kurtulmak isityorum açıkçası. aslında kv nin üst katı boş kaba inşaatı bitmiş durumda bazen acaba diyorum sonra eşimle yaşadığımız sıkıntıları düşününce vazgeçiyorum. zaten orada da temelli oturmam illa başka bir ev düşüncem var. geçiçi bir şeyede en az 15 20 bin bağlamak bana saçma geliyor üstelik miras.

hoş geldin aramıza,

kendine harcama planı yap hedef koy her ay kenara at biriksin. ama harcamanı muhakkak takip et
excelde kendime borcuma harcıma harcamama ait bi tablo oluşturdum bakalım ne kadar kısabilirsem ıvır zıvıra ne harcıyorum görmeme yardımcı olur diye düşünüyorum. bu arada hoşbuldummmm

haftalık yemek listesine gelince çok istememe rağmen bi başaramıyorum. iş saatlerim uzun biraz yaz aylarında daha da geç çıkınca düzenim iyice kaçtı. en çok israf mutfakta oluyo sanırım benim.

evet evdeki hesap çarşıya uymadığı muhakkak oluyor,genelde konserve derin dondurucu bu konuda imdadımıza yetişiyor

excelde kendime borcuma harcıma harcamama ait bi tablo oluşturdum bakalım ne kadar kısabilirsem ıvır zıvıra ne harcıyorum görmeme yardımcı olur diye düşünüyorum. bu arada hoşbuldummmm
Ben telefonuma para yönetimi diye program indirdim her harcama gelir-gider hepsini yazıyorum.

aman aynen, ben hiç yapamazmışım kv olsa heralde :) isabetli gelmiş sanırım

evet evdeki hesap çarşıya uymadığı muhakkak oluyor,genelde konserve derin dondurucu bu konuda imdadımıza yetişiyor
dondurucuyu aktif kullanıyorum geçen yıl aldım 7 çekmeceli elim ayağım gibi bişey. ama bazen yemek yapmaya bile zaman bulamıyorum çalışma saatleri yeni değişti 1-2 haftaya buna da adapte olurum sanırım.

Ben telefonuma para yönetimi diye program indirdim her harcama gelir-gider hepsini yazıyorum.
telefondan istemiyorum açıkçası eşimin hesapsız harcamalrı yüzünden o sıkıntı çektim o yüzden birikimimle ilgili birşey bilip relax moduna geçmesin istiyorum olaki tel görür falan ohhhh salmasın sonra inanın bu hale getirene kadar çoook çektimmm..

aynen benim de var eve harcadığım şahsi harcadığım hepsini ayrı yazıyorum. eşim dalga geçiyordu 1 lira ekmek aldım yaz diye bu arada dolarda bu ara al sat biraz riskli gibi ben al sat yaparken 10 günde 1450 kazandım şimdi daha fazla zarardayım. bu dönemde bayağı karışık..

dondurucuyu aktif kullanıyorum geçen yıl aldım 7 çekmeceli elim ayağım gibi bişey. ama bazen yemek yapmaya bile zaman bulamıyorum çalışma saatleri yeni değişti 1-2 haftaya buna da adapte olurum sanırım.

benim planlıdır.
bugün patlıcanlı etli yemek yapıcağım
çarsamba yanına corba eklerim
gibi böyle gider.
vaktim yok yada planlar tutmadıysa.
kolay yemek tercih ederim.

yazın kuru bakla yapmam
hafif kolay yemekler yapılır
yazın 6 hafta o kadar yogunum ki
yemek yapmak bile mucize oluyor.

geçmiş yazıları okumuşsundur, ben de gizli biriktirmiştim. telefonuna dikkat et o her zaman görünen bişey. ben eşime ev kredimiz bitince konuyu açtım. evi değiştirmek için biriktirdim diye söyledim. sanırım hoşuna gitti ev satılınca evi değiştireceğiz

Biraz okudum canım. ben eşimi en kredisine bile ikna edemedim zora gelemiyo ama bol keseden harcamaya geldimi anında sıfırlıyo herşeyi, o yüzden bende hesabımı kitabımı ayırdım 2 ay öncesine kadar evi idare edicem diye çırpındım durdum komik ama ayda asgari ücretin yarısı kadar bile almadım eşimden tüm yük üstümdeydi bir gün nevrim döndü ve pes ettim artık yapmıyorum dedim sanırım birazda bu itti beni birikim yapmaya.

1. önceden biriktiricek param kalmıyodu
2. dünyanın her türlü hali var o yüzden sadece kendime güvenebileceğimi anladım her türlü kıyıda bi param olmalı dedim ve çıktım yola.

son mesajımı yazıp işe dönüyüm.

haziranda -57 tl deyim
temmuz da 3 tl artıya geçicem tabi zam ve 500 tl ek ücret geliyor yogun dönemden dolayı.
sonra kredi kartım bitiyor.
bana baya para kalıcak inş

ben para gizleyemiyorum
aslında söylememe gerek yok ama
bir konu gecıyor bende su kadar var diyorum.
bence her kadının birikimi olmalı dünya hali.

Evet canım dünya hali. Malesef ben hep olumsuz durumlarla karşılaştım. gizlemedikçe eşim rahata alıştı evlenmeden önce kendi çalışmış yemiş bide annesinden almış o zamanki rahatlığını bende evlenince sürdürdüm. çalışan bi annenin çocuğuyum o yüzden ev geçindirmek fatura o bu hep bendeydi evlenincede aynı devam ettim ama anladım ki her erkek aynı değilmiş. ben didinirken o oralı olmadıkça gizleme kararı aldım.. gizli biriktiricem saklayabilecekmiyim bilmiyorum ama sonuçta ben bunu ev için biriktirmek istiyorum duyduğunda memnun olacaktır ama o memnuniyeti şimdide rahat çevirsin istemiyorum. ayy çok mu konuştum ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…