Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kurutma mak firin kettle cnm en çok elektirik harcayan
Hoşgeldin bu arada
:))

merhaba kızlar, umarım herkez iyidir.

biz 10 yıllık krediyi. 1750 tl ödüyoruz
bu ay 6. yıl bitiyor. 4 yılımız kaldı
zaman çabuk geçiyor. ilk çektiğimiz zaman biter mi bu kredi demiştik ama 4 yıl kaldı. ki bu zamanda çok sıkmadan ödedik. tatile de gittik, araba da aldık, çocuğumuzda oldu onun da eğitimine harcıyoruz, dışarıda da yiyoruz, gezip tozuyoruz.
5 yıl kendimi kasıp, kendi genç zamanımda borçlarla ayağımı bağlamak istemedim. kimseden borç almadan evin parasının hepsine kredi çektim.
(123.000 e aldığım ev için 128.000 tl kredi çektim.)
önümüzdeki seneye kadar krediyi kapatma planımız var. bunun için birikim yapıyorum.

bayağıdır yazamıyodum. işyerinde pek giremiyorum. evde de yemekten sonra arkadaşlarla yürüyüşe gittiğimiz için eve döndükten sonra çocukla ilgileniyorum derken hiç bakamıyorum.
anca okuyabildim yazdıklarınızı.

her kadının kendine ait birikimi olması taraftarıyım.
tr_lelli nin de dediği gibi zula olmalı.

hayatın ne getireceğini bilemeyiz.

ben hem birikim yapıyorum ev kredisini kapatmak için, hemde zula için birikim yapıyorum.
önümüzdeki ay işi bırakıyorum o zamana kadar ne kadar biriktirsem kar.
sonra daha zor olacak benim için.

mavimli hayırlısıyla gelsin bebişleriniz.
tr_lelli yüzüklerini beğendim. gayet zarif ve şık duruyor. ben hamileyken değiştirmiştim alyasımı klasik modelin kalınlarından. ama kilo verince parmağımdan düşmeye başladı yenilemem lazım.

Bahar tem: dün küçük odadaki koltugu sildim koltuğun altını falan sildim kutuphane tozunu aldım buzdolabi temizledim
Bugun: salondaki 1 koltuğun kılıfları yastik kiliflari yıkanıyor makinada yerleri sıliyorum banyoyu detaylıca sildim lavabolari yaptum 2 makina da kiyafet yikadim
Her gün az az yapıyorum bakalım
Yoksa çok ağır geliyo bana

Yemekler ne yaptınız ben yeşil fasulye pisirdim yanına bulgur pilavı yapcam dünden de semizotu yoğurtlu var

Canım kek istedi yine

dün kuru fasulye cacık vardı
bugün etli patlıcan ve salata pilav olucak
yarında yanına yogurt corbası eklerim.
perşembe kabak kızartması

Benim glüten alerjim var sanırım. unlu bişey yediğimde egzama çoğalıyor. yemediğimde azalıyor glütensiz un diye satılanlar doğrumu acaba ben güvenemedim de
Maya alerjisi de olabilir. Aynı sıkıntı bende de var çünkü. Unlu tükettiğimde yüzümdeki rosasea iyice kızarıyor bi de sırtımda döküntü oluyor.

Aaa sen Eskişehirli misin? Memleketim, özledim valla

tr_lelli yüzüğün benimkine benziyor, ben çok rahat kullandım elim sudayken de hiç çıkarmadım ama taşları şimdiye kadar düşmedi.
Canım kek istedi yine

benimde görünce canım hep istiyor.

Bu aralar elim çok sıkıştı. Tüm birikim zula hepsi eriyor gelen maaşımı harcadım bile çok moralim bozuk
Size sormak istediğim iki şey var
Birincisi teyzemin torunu oldu, annem ve anneannem çeyrek takacak, aynı evde yaşıyorlar. Annem sıkıştı, birde kıyafet istedi 2 tk pijama aldım, ( annem bekarken benim hediye zulama hep alışıktı şimdi kırmadım ) sizce benimde hediye yapmama gerek varmı. Mevlüte gidemeyeceğim, gidersem altın göndermem gerekiyor. Kardeşim bir yıldır teyzemde kalıyor, hiç para vermedi, şu an evlilik telaşından dolayı hediye yapmadı, bebişin fotolarını çekti.
Biz teyzemin oğluna ve gelinine düğünlerinde ayrı ayrı takı yapmıştık, ama o bana gr taktı.
Gerek yok diyorum annem güceniyor.

İkinciside kardeşimin nişanında yarım altın verecektim, çeyrek versem, diğer çeyreği anneme versem, annem çok sıkışık durumda. Düğünde 20 gr bileziği hazır.

Ben bazen istemediğim şeyi anında görmeyip unutuyorum, haftasonu kayınvalidemdeydim. Görümcemin yeni evine gidecek eşyaları toplarken bana gelen English Home 6 lı çay bardağı çıktı. Görümcem Bu kiminmiş galiba senin dedi, mutfaga annesine sormaya gitti. Uzun konuştular , tam duyamadım ama kayınvalidemin " karar veremiyorum söylesemmi söylemesemmi " dediğine eminim. Anne saçmalama tabiki söyle dedi. Tabiki almadım. Şimdi ayn takımdan alıp göndereyim annen çok kıymet vermişti ama kızına verdi bi tane de onun olsun diyeyim. Eşimle aramız kötü, bide aklıma bu geldi çemkirmemek için zor tutuyorum. Mutlaka iki çift laf edeceğim, yada bi dahaki gelen hediyede laf sokacağım.

Bu topik bana sırf biriktirmeyi değil, israf etmemeyi öğretti, eşyaya kıymet vermemeyi öğretti, evinde 1234189 tane çay bardağı olan, her sene farklı bardak almayı marifet sayan birinden farklı bişey beklenmezdi.

zelalke biz de 10 yıl çektik ev kredisini. Projeden girmiştik. 2,5 sene hem ev kredisi hem de kira ödedik. Evimize de Şubatta geçtik. Ben özeldeyim, eşim devlette. Şimdi ev kredisini benim maaşımla ödüyoruz. Ama özel sektörün durumu belli olmadığı için ara ödeme yapıp, benim işsiz kalma durumumda eşimin rahat ödeyeceği bir miktara düşürmek istiyoruz.
Aylık taksitler epey yüksek bizim. Eşim şu anli şartlarda aylık taksidi ödeyemiyor

1. konuya gelirsek yanı durumun yoksa hediye gönder almışsın zaten de ileri bunun doğum günü vs var duruma göre yine alır yaparsın sıkıntı yapma.

2.benimde düğünden sonra erkek tarafından gelen hediyeleri görmedim bile kv sadece duvar saatini yollamıştı.
3-4 hafta sonra görümceme gitmiştik. kahvaltı hazırlamıştı.
tabakları göstererek bunlar senin düğünde geldi dedi.
yani bana kızım istediğini sec yada al götür hediyeleri demediler.
annemede çoğu hediyeyi bırakmıştım bile.
zoruma giden önemsenmemekti.

Ucuz bir su ısıtıcıyı eşimle konuşup kullanmaya başladı. Hiç söylemesin, alsın naparsa yapsın ama böyle saçma sapan konuşmasına sinir oldum. Ben ztn elimin altına fazlalıktan nefret ediyorum, ne yapayım iki yıkamada solacak dandik bardağı. Ben ztn açmıcam hediye götürücem sana hediyem olsun dedim. Anlarsa ne ala..

Doğum gününde hediye yapmak en mantıklısı. Bunu hiç düşünmemiştim.

Aynen bende esyadan bıktım da düşüncesizlik yapmışlar sende iyi yapmıssın hediye vererek

aynı dertten yanan çok arkadaş var bunlardan biri de benim detaylı anlatmama gerek yok, anlamışsındır zamanla öğreniyorlar da yine de emin ol bizim gibi olamıyorlar

aaa hadi gözün aydın neden bir ay önce, sezeryanmı. ilk anneler gününde bebelerin kucağında olacak ne mutlu sana. İnşallah sağlıkla doğum diliyorum. ağrısız sancısız

Evet :)
bende seviyorum Eskişehiri
havalar ısınsa geziceğim.
Ben de çok seviyorum. Ama kendi evim yok artık orda Her gittiğimizde kayınvalidem de kalıyoruz. O yüzden gitmekten soğudum resmen. Ama gençliğimdeki halini özledim çok. 18 yaşında çıktım ordan. Bir daha yaşamak nasip olmadı.

bizim de standart 55 60 civarıdır çay makinam var bir de tv çok yakıyor sanırım. lambalarımız hep tasarruflu.. doğalgaz olunca da 70 civarları oluyor.

benim de kurutma makinam var, kullanıyorum. başka bişeylerdir yakan bri de bölge bölgeye göre değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…