- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.235
- 78
nerelerdesin senn.. ben gelince sen kayboluyorsun, al mesayim bitiyo ben çıkıyorum 10 dk ya:)Hepinizi yakacoogoomm bensiz neler konusmuslar ba ba ba
Benle geleydiiizya pazara bacımHahahatr_lelli yle çıksaydın ya kız pazara
Hay agzina saglik beee!Kızlar bu hayatta kimseyi takmamayı , insanların boş laflarını duymamayı ilke edindim
kendime doğru geliyorsa doğrudur.
evlilik koca çocuk giyim kilo çocuğuna bakan vs herkes her konunun en iyisini biliyor maşallah
Canim cok tesekkur ederim begenmene cok sevindimmerhaba kızlar, umarım herkez iyidir.
biz 10 yıllık krediyi. 1750 tl ödüyoruz
bu ay 6. yıl bitiyor. 4 yılımız kaldı
zaman çabuk geçiyor. ilk çektiğimiz zaman biter mi bu kredi demiştik ama 4 yıl kaldı. ki bu zamanda çok sıkmadan ödedik. tatile de gittik, araba da aldık, çocuğumuzda oldu onun da eğitimine harcıyoruz, dışarıda da yiyoruz, gezip tozuyoruz.
5 yıl kendimi kasıp, kendi genç zamanımda borçlarla ayağımı bağlamak istemedim. kimseden borç almadan evin parasının hepsine kredi çektim.
(123.000 e aldığım ev için 128.000 tl kredi çektim.)
önümüzdeki seneye kadar krediyi kapatma planımız var. bunun için birikim yapıyorum.
bayağıdır yazamıyodum. işyerinde pek giremiyorum. evde de yemekten sonra arkadaşlarla yürüyüşe gittiğimiz için eve döndükten sonra çocukla ilgileniyorum derken hiç bakamıyorum.
anca okuyabildim yazdıklarınızı.
her kadının kendine ait birikimi olması taraftarıyım.
tr_lelli nin de dediği gibi zula olmalı.
hayatın ne getireceğini bilemeyiz.
ben hem birikim yapıyorum ev kredisini kapatmak için, hemde zula için birikim yapıyorum.
önümüzdeki ay işi bırakıyorum o zamana kadar ne kadar biriktirsem kar.
sonra daha zor olacak benim için.
@mavimli hayırlısıyla gelsin bebişleriniz.
tr_lelli yüzüklerini beğendim. gayet zarif ve şık duruyor. ben hamileyken değiştirmiştim alyasımı klasik modelin kalınlarından. ama kilo verince parmağımdan düşmeye başladı yenilemem lazım.
Sali pazarina gittim hacınerelerdesin senn.. ben gelince sen kayboluyorsun, al mesayim bitiyo ben çıkıyorum 10 dk ya:)
Ben sunu bilir sunu soylerim uzun vadede birikim dedimmi altinciyim ben.Kizlar ben de dolardan zarar ettim en son altin 140a dusunce elimdeki dolarlari satip gram altin aldim. Eurom da vardi hepsini bozdum bir daha bulasmam heralde.Hesapladim gram altin daha karli hepsinden. Hedefim 500 gram altin yapmak. Esimin maasini katmadan kendim yapmak istiyorum. Su an 150 gram altinim var. Daha cok yolum var.
:) neler aldın bakim don atlet alcaktın sanırsam..Sali pazarina gittim hacı
SagolBen sunu bilir sunu soylerim uzun vadede birikim dedimmi altinciyim ben.
Ayrica hosgeldin
Bahar tem: dün küçük odadaki koltugu sildim koltuğun altını falan sildim kutuphane tozunu aldım buzdolabi temizledim
Bugun: salondaki 1 koltuğun kılıfları yastik kiliflari yıkanıyor makinada yerleri sıliyorum banyoyu detaylıca sildim lavabolari yaptum 2 makina da kiyafet yikadim
Her gün az az yapıyorum bakalım
Yoksa çok ağır geliyo bana
Yemekler ne yaptınız ben yeşil fasulye pisirdim yanına bulgur pilavı yapcam dünden de semizotu yoğurtlu var
afiyet olsun bende liste yapayım bari.dün kuru fasulye cacık vardı
bugün etli patlıcan ve salata pilav olucak
yarında yanına yogurt corbası eklerim.
perşembe kabak kızartması
Maya alerjisi de olabilir. Aynı sıkıntı bende de var çünkü. Unlu tükettiğimde yüzümdeki rosasea iyice kızarıyor bi de sırtımda döküntü oluyor.
tr_lelli yüzüğün benimkine benziyor, ben çok rahat kullandım elim sudayken de hiç çıkarmadım ama taşları şimdiye kadar düşmedi.
benimde görünce canım hep istiyor.
Bu aralar elim çok sıkıştı. Tüm birikim zula hepsi eriyor gelen maaşımı harcadım bile çok moralim bozuk
Size sormak istediğim iki şey var
Birincisi teyzemin torunu oldu, annem ve anneannem çeyrek takacak, aynı evde yaşıyorlar. Annem sıkıştı, birde kıyafet istedi 2 tk pijama aldım, ( annem bekarken benim hediye zulama hep alışıktı şimdi kırmadım ) sizce benimde hediye yapmama gerek varmı. Mevlüte gidemeyeceğim, gidersem altın göndermem gerekiyor. Kardeşim bir yıldır teyzemde kalıyor, hiç para vermedi, şu an evlilik telaşından dolayı hediye yapmadı, bebişin fotolarını çekti.
Biz teyzemin oğluna ve gelinine düğünlerinde ayrı ayrı takı yapmıştık, ama o bana gr taktı.
Gerek yok diyorum annem güceniyor.
İkinciside kardeşimin nişanında yarım altın verecektim, çeyrek versem, diğer çeyreği anneme versem, annem çok sıkışık durumda. Düğünde 20 gr bileziği hazır.
Ben bazen istemediğim şeyi anında görmeyip unutuyorum, haftasonu kayınvalidemdeydim. Görümcemin yeni evine gidecek eşyaları toplarken bana gelen English Home 6 lı çay bardağı çıktı. Görümcem Bu kiminmiş galiba senin dedi, mutfaga annesine sormaya gitti. Uzun konuştular , tam duyamadım ama kayınvalidemin " karar veremiyorum söylesemmi söylemesemmi " dediğine eminim. Anne saçmalama tabiki söyle dedi. Tabiki almadım. Şimdi ayn takımdan alıp göndereyim annen çok kıymet vermişti ama kızına verdi bi tane de onun olsun diyeyim. Eşimle aramız kötü, bide aklıma bu geldi çemkirmemek için zor tutuyorum. Mutlaka iki çift laf edeceğim, yada bi dahaki gelen hediyede laf sokacağım.
Bu topik bana sırf biriktirmeyi değil, israf etmemeyi öğretti, eşyaya kıymet vermemeyi öğretti, evinde 1234189 tane çay bardağı olan, her sene farklı bardak almayı marifet sayan birinden farklı bişey beklenmezdi.
aynı dertten yanan çok arkadaş var bunlardan biri de benim detaylı anlatmama gerek yok, anlamışsındırzamanla öğreniyorlar da yine de emin ol bizim gibi olamıyorlar
Öncelikle D derya10-_- hosgeldin ne iyi ettin
Benle geleydiiizya pazara bacım
Hay agzina saglik beee!
Canim cok tesekkur ederim begenmene cok sevindim
Digerinin kenar kisimlari kesiyodu parmagimi iz yapiyordu bu hic rahatsiz etmiyor varla yoklugu bir
Maya alerjisi de olabilir. Aynı sıkıntı bende de var çünkü. Unlu tükettiğimde yüzümdeki rosasea iyice kızarıyor bi de sırtımda döküntü oluyor.
Denemeler yapabilirsin. Mesela unlu fakat mayasız hamurlu birşeyler tüket. Vücudunun verdiği tepkileri izle. Daha sonra da glutensiz unla mayalı birşeyler yap. Bi de öyle tüket.aaa öyle bişeydemi varmış. ilk kez durdum. ben sadece diyet yapınca uzun süre ekmek yemedim tabi poğaça da yemedim,egzama geçti ya ondan dolayı gluten diye düşündüm. belki de mayadır nasıl öğreneceğim bunu acaba. benim de vucutumun ayrı ayrı yerlerinde oluşuyor. kızarıyor kaşınıyor.
Kutsal damacaayyy hoşbuldummm buraya gelmemin en büyük etkisi sensin bacım.. 1 yıldır gizli gizli izliyorum seni...ahhh o pet şişeleeerrr..
Gül hastalığı diye de geçiyor canım. Bi bak istersen internettenayyy hoşbuldummm buraya gelmemin en büyük etkisi sensin bacım.. 1 yıldır gizli gizli izliyorum seni...ahhh o pet şişeleeerrr..
tr_lelli yüzüğün benimkine benziyor, ben çok rahat kullandım elim sudayken de hiç çıkarmadım ama taşları şimdiye kadar düşmedi.
benimde görünce canım hep istiyor.
Bu aralar elim çok sıkıştı. Tüm birikim zula hepsi eriyor gelen maaşımı harcadım bile çok moralim bozuk
Size sormak istediğim iki şey var
Birincisi teyzemin torunu oldu, annem ve anneannem çeyrek takacak, aynı evde yaşıyorlar. Annem sıkıştı, birde kıyafet istedi 2 tk pijama aldım, ( annem bekarken benim hediye zulama hep alışıktı şimdi kırmadım ) sizce benimde hediye yapmama gerek varmı. Mevlüte gidemeyeceğim, gidersem altın göndermem gerekiyor. Kardeşim bir yıldır teyzemde kalıyor, hiç para vermedi, şu an evlilik telaşından dolayı hediye yapmadı, bebişin fotolarını çekti.
Biz teyzemin oğluna ve gelinine düğünlerinde ayrı ayrı takı yapmıştık, ama o bana gr taktı.
Gerek yok diyorum annem güceniyor.
İkinciside kardeşimin nişanında yarım altın verecektim, çeyrek versem, diğer çeyreği anneme versem, annem çok sıkışık durumda. Düğünde 20 gr bileziği hazır.
Ben bazen istemediğim şeyi anında görmeyip unutuyorum, haftasonu kayınvalidemdeydim. Görümcemin yeni evine gidecek eşyaları toplarken bana gelen English Home 6 lı çay bardağı çıktı. Görümcem Bu kiminmiş galiba senin dedi, mutfaga annesine sormaya gitti. Uzun konuştular , tam duyamadım ama kayınvalidemin " karar veremiyorum söylesemmi söylemesemmi " dediğine eminim. Anne saçmalama tabiki söyle dedi. Tabiki almadım. Şimdi ayn takımdan alıp göndereyim annen çok kıymet vermişti ama kızına verdi bi tane de onun olsun diyeyim. Eşimle aramız kötü, bide aklıma bu geldi çemkirmemek için zor tutuyorum. Mutlaka iki çift laf edeceğim, yada bi dahaki gelen hediyede laf sokacağım.
Bu topik bana sırf biriktirmeyi değil, israf etmemeyi öğretti, eşyaya kıymet vermemeyi öğretti, evinde 1234189 tane çay bardağı olan, her sene farklı bardak almayı marifet sayan birinden farklı bişey beklenmezdi.
Kutsal damaca
Ne iyi ettin be
ayy baktım canım o kadar ileri derecede değil ama benim yüzümdekilerde bunun gibi oluyo...Gül hastalığı diye de geçiyor canım. Bi bak istersen internetten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?