Ya beeni cok ama cok iyi anlamissinIyi aksamlar tr_lelli, bende memleketden geleli bir kac gün oldu. Her ne kadar memleketde yasamis olmasamda yaz tatillerini orada gecirmek mahalleye girdiginde herkezin seni tanimasi, akrabalari görünce kan bagi oldugunu hissetmek. Bana kökümün memeleketimde oldugunu oralarin benide bagladigini hissetdim annemin orada olmasi cok hüzünlendim. Bilmiyorum oralarda yasamak nasip olacakmi. InsaAllah olur diyorum. Seni cok iyi anliyorum.
Hosbulduk canim bereketli olsun.Günaydın kızlar
Hayırlı sabahlar
tr_lelli hoşgeldin cnm
Kumbarama 50 TL attım dün.
Kumbaraya başlayalı salı günü tam bir sene oluyor ve ben henüz sadece yarısıni doldurabildim.
Tahminimdeki gibi 2 senede anca dolacak.
Bugün derin dondurucu almaya çıkacağım. Bayram öncesi getirirler heralde.
Fakat bayram öncesi pazar fiyatları inanılmaz derecede pahalı oluyor.
Ben bayram sonrası anca doldurmaya başlarım.
Iyi yolculuklarGünaydın herkese
Biz de bugün memlekete gidiyoruz tatile. Unutmayın beni
ohh mis gibi tatil olmuş.. nasıl da ballandıra ballandıra anlatmışsın.. çok sevindim adına.. topiğe de can verdin dönüşün belli oldu:) hadi bakalım şimdide birikimler için kolları sıvamak lazım:)Merhaba
Herkese hayirli aksamlar.
Sag saglim (her nekadar huzunlu, aglamakli ulann beee modunda donmus olsamda) evimize kavustuk.
Dag gibi birikmis kirli camasirlar bana hosgeldin dedi.
Son gun fasulye domates salatalik biber falan aldik (hemen pisirmelik yemelik)
Annemde aldi baya yukumuz oldu.
Helva ekmek falanda aldik.
Sanirim hepsine 70tl kadar odedik.
Helvalar hediyelik.
Aldiklarimi yetlestirdim hemen valizlere dokunmadim bile.
Yarina kaldilar
Yolda atistirdik fakat esim hemen girer girmez açim dedi.
Ona peynirli yumurta yaptim.
Yarin alisveris yapmam gerek.
Evde kahvaltilik yok hadi pisirilcek bisiler aldim bakliyatda var ama kahvaltilik almam lazim.
Esimin geldigi gun ve cumartesi deli gezdik.
Arabayi bulunca gidemedigimiz yerleride gezdik.
Koye ciktik yine komsu armut toplayin dedi 4kg yakin armut topladik.
Esim agaca cikti nasil misler.
Findik verdiler baya.
Ahh be memleket kokusu,bereketi,organigi misafirperverligi.
Nasil bereketli hepsi.
Kendimi cok tuhaf hissediyorum.
Boslukdayim sanki.
Hayal rüya gibiydi uyudum ve uyandim gibi.
Daha eve girer girmez basladik simdi sahilde cay yudumluyoduk diye soylenmeye.
Ah bu mecburiyetler!
Ah bu sistem!
Ah bu para!
Zalımsin hayat.
Cok sağol canım.ohh mis gibi tatil olmuş.. nasıl da ballandıra ballandıra anlatmışsın.. çok sevindim adına.. topiğe de can verdin dönüşün belli oldu:) hadi bakalım şimdide birikimler için kolları sıvamak lazım:)
Ohh hem calisan hem hamarat hatun seni.kızlar ben de kışlık hazırlıklarımı yavaş yavaş yapıyorum.. dondurucumun fişini taktım geçen hafta yaptıklarım ve haftasonu yaptıklarımı dondurucuya yerleştirdim.. bugün itibariyle 10 poşet taze fasülye, 2 poşet karnıyarıklık taplıcan, 2 poşet musakkalık patlıcan kızartması, 2 poşet tatlı yeşil biber doğradım yemeklik, 2 poşet de acı yeşil biber yine yemeklik, 1 poşet yine biber ortadan bölüp öylece koydum.. ( bana köyden biber ve fasülye geldi fazla fazla ziyan olmasın bol bol koydum) 4 ufak poşet salatalık rendeledim, domates rendesi önce küp halinde dondurup 2 poşet yaptım, 1 poşet de doğradım, haa bi poşet de domates dilimledim ( musakka ve karnıyarık üstü için) bunlar yapmış olduklaraım.. daha yapacaklarım var, onları da yazim : karışık kızartma, tavalık, karnıyarık yine, musakka bi poşet daha bakalım daha ne eklenecek..
eşim domatesi 1,5 tl ye aldı haftasonu.Henüz pazara carsiya cikmadim.
Domates nekadar ya?
Gecen sene 1tl den almistim.
Bu sene nekadar ki.
1tl bulurum umarim.
Carsamba ve pazar ( sem5 pazarlarinin kuruldugu gunler yani) marketler ucuz oluyor burda.
Marketlere bakarim.
Semt pazarina gider alirim.
Kurbana kadar biraz domates koysam isim hafiflerdi.
Nakitiniz yoksa kredi cekmek kaliyor geriye.kızlar biz arabamızı değiştiremeye kararverdik bi araba var, eşimin eniştesi önerdi kaçırmayın dedi, clio 2013 model ekspertizfalan herşeyine baktırdı eşim, değerinden çok daha uyguna 26500 tl.. bizimkini satışa çıkardı bugün yarın satılır müşterileri çıkıyor. bizim araç eski model ufak bi palio onu elden çıkarıp düzgün birşey alalım dedik şöyle bi 5 yıl götürsün bizi inşallah.. şu durumda 10 bin eksiğimiz var.. acaba ihtiyaç kredisi mi çeksek ne yapsak araştırıyoruz şuan..
10 bin bizi kurtarır evet ama bi yerden beklediğim 6 bin gelecek para var eli kulağında bi gelse o para, eşim kalan kısmı arkadaşlarından falan alıp halleder de işte bizde durumlar biraz farklı.. bi hafta on gün süremiz var bakalım ne olacak.. en son çare 10 bin kredi.. baktım da 6 aya çeksek ayda 1746 tl ödeniz toplamda 10460 tl gibi birşey ödemiş oluruz.. hayırlısı bakalım ne olacak...Nakitiniz yoksa kredi cekmek kaliyor geriye.
Bizde araba kredisi oduyoruz.
40bine yakin cektik.
2000tl odemesi var.
2 yil ödicez
Baska borcumuz yok cok sukur.
Sizin 10.000 cekmeniz gerekiyosa odenir canim
Ben marketi hallettim 60tl.
Uff baslladik yine.
Domates 1.75 idi. Almadım.
Pazar carsi fiyat bakmam lazim.
Kasar peynir,peynir,zeytin,1koli yumurta,su, patates, sogan, gazoz, bayram icin cikolata, süt,ped, salca aldim.
Pahali ya hersey.
Ben reyondayken kadinin biri kasada urunden bahsediyodu daha gecen 4tl idi 5tl olmus.
Nolcak boyle zam zam diye dert yaniyordu.
Pinar süt 3.30 olmus.
En son 3.10 idi.
Bime usendim gitmeye yakin diye hakmara gittim.
Her yil memlekete giderim bu yil memleketde bile pek kimse yoktu.
Yani taksiciler is yok diye dert yandilar.
Otobus biletleri gecen yil 50tl idi bu yil 70tl
20tl birden zam mi yapilir.
Bu gibi seyler ve orda hazir yiyo olmak (bizim gibi yazin gidenler icin) falanda etkilemistir.
Arabasiz gidince zaten cok gezemiyorsun heryere dolmus yok taksiye para dayanmaz.
Yani bu zamlar herkesi etkiliyor.
Esnafi,calisani,koyluyu,turizmi.
Su aldiklarimin neresi 60tl etti gelince baktim öyle.
Aynen böyle durum.Maalesef çok pahalılandı herşey
ya sürekli zam geliyor, zam yapamayanlar da ürünlerini küçültüyorlar
220 ml ayranlar düşe düşe önce 200 şimdi de 170 ml olmuş
insanlar artık eskisi kadar almıyorlar ihtiyaç neyse o
dışarıda da çok yemiyorlar gözlemlediğim kadarıyla herkes evde yiyip sadece geziyor yada evden yiyecek getirip sahilde piknik vs yapıyorlar
ne olacak böyle bilmiyorum broşürleri takip etmekten en uygununu bulmaktan tüm fiyatları ezberledim artık
yine de harcayan kısım da var bayram indirimi olduğu için kozmetik mağazaları yine dolmuş raflar bomboştu
amaan artık almıyorum hiçbişey almak istemiyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?