Küçük Düşün Büyük Olsun!

Arkadaşım bildigim kadariyla okullarda belli bi forma zorunlulugu yok. Bizim okulda forma degisikligi olmustu. İsteyen eski formayla yolladi cocugunu. İsteyen yenisini aldi. Bunun haricinde cocugu temiz düzgün giydirdikten sonra farkli kiyafette bile sorun yaşayan gormedim. Biz de tayin okduk bu yıl Eskişehir'e. Oglum 4. Sınıf oldu. Yeni okul formasını aldik biz.fakat eski formasi ogluma dar gelmeye başlamıştı. O yüzden aldik. Eger üstüne olsaydı almazdım yeni forma falan. Ayrica formaniz pahali. Bizim 130 tl bir takim forma. Bizim oglan biraz hareketli tek takım yetmiyo. Bizde iki takım aldik mecburen. Herşey çocuklarımız için arkadasim ne yapalım. Bence sorunu büyütmeye gerek yok. Ogretmene bile sorsan yeter. Seni zora sokmaz bence.

Tabiki haklisiniz bende usandim.
Yani serbest olsun.
Mufredatdan cumhuriyeti ataturku kaldiriyorlar buna gucleri yetiyor ama formalar kalkmiyor.
Cunku rant.
Cunku devlet vergi alicak para lazim.

Bizde bu yil okul degicek diye yine kiyafet alicaz o okulun formasini.
3..siniftada okul degismistik ozamanda aldirmislardi.

Bende usandim.
Inanin bu egitim sistemi yuzunden bile cocuk dogurmak falan istemiyorum.
Nasil yetisecek ne ogrenecek gelecegi hep kaygi icinde.

Keske gidebilsem bu lanet memleketden.
En azinda istanbulun bu yok yeni okul kaprisli ogretmenler vs takintilarindan kurtulurum.

Memleketde 1 okul 1 anadolu lisesi 1 uni kampusu var kafa piril piril.
Rant kavgasi yok.
Para hirsi yok
Ogretmen kaprisi yok.

Okullar cogaldikca egitimin daha saglikli olmasi gerektikce isi ranta dokuyorlar.

Yani benim okul olayi yaram gibi artik
Usandim.

Çok doğru söylüyorsunuz herşey çocuklarımız için ama ben diretmelerinde sikeyetciyim ogretmenimiz zorlamaz kimseyi ama yönetim kimse hakkını arasın istemiyor sindirmeye çalışıyor herkesi biz 3 yıldır sivil giyindik en azından son sınıfları ankete sokmamalari lazımdı isteyen alsın deselerdi anlardım 3 tane model vardı sözde biz sececektik onu bile kendi istediklerini söylemişler istiklal marşında çocuklara ayıp ama ben böyle kılıfını hazırlayıp anket falan sonra kendi istediklerini yapmalarına sinir oluyorum

Ayrica okul yönetiminin tutumuna cok sasirdim. Kabul etmiyor ne demekmiş. Eger sıkıntıya düşersen formalar taksitle satılıyor magazalarda. 8 taksit yapiyolar. Haberin olsun. Bizim iki takım 260 tuttu. 8 e de böldü.

B
Biz izmir in bi ilçesinde yaşıyoruz tayin geldik 3yil oldu kızım ilk okula burada başladı buyila kadar forma yoktu ben 1. Sınıfta istemiştim 4. Sınıfta forma bide sadece bi dükkana getirmişler okadar pahalı olurmu sanki kolej forması artık çok abarttılar gibi eğitimde bile ben yaptım olduculuğu bi bıraksalar

Ayrica okul yönetiminin tutumuna cok sasirdim. Kabul etmiyor ne demekmiş. Eger sıkıntıya düşersen formalar taksitle satılıyor magazalarda. 8 taksit yapiyolar. Haberin olsun. Bizim iki takım 260 tuttu. 8 e de böldü.
Ben 2 tane alsam 700 tl tutacak desenize almaya alcaz nasıl nasıl ama iş o değil bi milli eğitime gideyim de bakalım ne olacak çok acele etmeyi düşünmüyorum

Bugun icimde garip bir sıkınti var hayrola.
Hic bisi yapmak istemiyorum kendimi cok saldin cayira hissediyorum.
Mevsimlerdendir umarim.
Gecicidir.

Evden cıkasim yok market harici disari cikmadim zaten.
Topluyorum pakliyorum evi evde hic toplu gelmiyor bana.
Bu aralar hic bisi bana istedigim gibi gelmiyor.

Selamlar,
Sabah bankadan aradılar. Kredi başvurum onaylanmış. Görümceme lazım olan tutar 36.500 lira. Benim de Marta kadar devam eden, 1350 lira taksitli nakit avans borcum var kredi kartına. Bu yüzden 48 ay vadeli 48.000 lira kredi talep ettim. Görümceme 38.000 vereceğim. 36.500 ile krediyi kapatır kalan, 1500 lirayı da çıkabilecek ekstra masraflara kullanır. Kalan 10.000 lira ile de kendi taksitli avans borcumu kapatacağım. Aylık kredi ödemesi 1450 lira oldu. Akşam iş çıkışı gideceğim krediyi almaya.
hawar çok teşekkür ederim. Buradaki herkes gayet güzel yürekli insanlar zaten.

Hayır olsun inşallah sonbahardandır

Senin adina sevindim canim.
Hayırli olsun.
Allah ödeme kolaylığı versin.

Senin adina sevindim canim.
Hayırli olsun.
Allah ödeme kolaylığı versin.
Amin canım. 1350 lira borç gidiyor yerine 1450 lira geliyor. Allah sağlık versin çalışır öderim inşallah. Ne zaman borcum bitecek rahata ereceğim desem bir şey çıkıyor. Ben düşünce şeklimi "Borç yiğidin kamçısıdır" şeklide değiştireyim bari

selam kızlar.. nasılsınız.. bu aralar başladı bizde yoğunluk.. çok sevdiğim bi arkadaşım boşanıyor. uzun zamandır onlarla ilgileniyorduk birşeyler yapalım ayrılık olmasın diye çok uğraştık eşimle ama malesef olmadı.. bi yerden sonra da fazla karışmak doğru değil diye artık durduk.. Allah hayırlısını kısmet etsin ikisi için de.. boşanma dilekçesi verilmiş.. bakalım ne olacak..

Bence memleketinden sonra İstanbul'a gelmek ve orada yaşamak zorunda olma durumu seni rahatsız eden.
Sanirim benimde aklima o geldi.
Ordan geldikden sonra hep bi gerginim toparlanamadim.
Alisamadim buraya.
Zaten burayi hic benimseyemiyorum mecburiyetler iste.
Okul baslasada oyalaniyorum ozaman oglumun dersleriyle odevleriyle.

Haklarında hayirlisi olsun.
Artik eski sabir yok kimsede
Allah iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi

Kızlar ben aslinda bu ara kimseye anlatamasamda burda bir kac topikde de paylastim.
Ofke kontrolu sorunu yasiyorum.
Buna simdiye kadar yasadiklarim birikenler sebep olabilir.

Sabirsizlik, tahammulsuzluk senelerin yorgunlugu vs vs.

Esimin ailesiyle gorusmuyorum biliyorsunuz.
Ama varliklari bir yerlerden surekli cikmalari beni huzursuz ediyor.
Isleri dusunce esimi aramalari esime kendilerine cekme yaranma cabalari.

Tamam haklisiniz bu insanlar bu adamin ailesi ben her nekadar sevmesemde Dogru soyluyorsunuz koparma hakkim yok karisma hakkimda belki yok.
Evet yine haklisiniz bu adam beni zorlamiyor evime gelmiyorlar.

Ama ben ofke sinir problemi yasiyorum.
Terapi dusunmuyorum daha once terapi aldim faydasi olmadi.

Benim bunu kendim yenmem gerek.
Surekli esimle tartisiyorum.
Esim yeterince sabirli biri.
Cogu zaman bana cvp vermiyor ozamanda sinirleniyorum.

Surekli ailesi yuzunden tartismalar oluyor.
Ama hep ailesi yuzunden cikiyor.
O niye borc istiyo, bu niye seni cagiriyor, o niye oyle dedi bu niye aradi vs vs.

Ben bu insanlar ölü yoklarmis gibi davranmak istiyorum.
Susmak istiyorum.
Isimleri gecse kulaklarimi kapamak istiyorum.
Duymak bilmek istemiyorum.

Ben napicam ya?
Nasil kendime hakim olabilirim.
Nasil umursamaz olunur?

Ben 2 tane alsam 700 tl tutacak desenize almaya alcaz nasıl nasıl ama iş o değil bi milli eğitime gideyim de bakalım ne olacak çok acele etmeyi düşünmüyorum

o.Senin yüreğinin güzelliği

Umarim gecicidir kalirsa zira pesinden aglamalar icine kapanmalar falan getirecek bir depresyon belirtisi gibi.
Üzme kendini bak bizi de üzüyorsun. Gül bakalım biraz güzel insan.

nazenin9320 ya cok teseekkur ederim.
O tarz kurslardanda sıkilan biriyim.
Ilgimide hic cekmiyor
Spora falanda gittim ondanda sıkildim.
Calismama esim pek sıcak bakmiyor +oglumla kendim ilgilenmek istiyorum dersleriyle odevleriyle.
Evide seviyorum ayrica.
Yani evde olmak beni mutsuz etmiyor oyalancak bisi buluyorum vakit geciyor benim problemim onlarla ilgili olan seyleri silip atmak.
Hafizamda da silmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…