Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydınlar
Sebze market alışverişi yapmıcaz tatil dönüşü

evde biber patates domates kaldı
makarnayla geçiştiricez artık.

tr_lelli
Sinir oldugun kişileri hayatının merkezine koyma
bi süre onlarla ilgili seyler duyma
eşinede soyle onlarla ilgili konu konuşmak istemediğini söyle.
bi süre uzak kal.
düşündükçe kendi kendini doldurursun.
baska seylerle ilgilen.

Dün iş yerinde yine problem yasadım
yetkili olcak sözde ne soylesem gıcık davranıyo hep
artık problemlerimi baskasıyla çözücem mesela

günaydın kızlar

tr_lelli canım eskiden bu tarz sitelerde bu kadar paylaşım yapıp ortak nokta bulacağım insanlar ile muhabbet etmekten zevk alacağımı söyleselerdi inanmazdım
Ama bu topiğin ve yazan insanların ayrı bir enerjisi var seviyorum burayı
ne yazık ki hepimizin hayatında ailesinde var az para kazanan ,çok para kazanan tutumlu olan müsrif olan şanslı ve şanssız olan vs.
ben kardeşim dahi olsa artık kimseyi duymuyorum yani yardım isterse varsa veririm gerek maddi gerek manevi ama kendi hayatım eşim çocuğum önceliğim herkes ektiğini biçer yarınımızın ne olduğunu bilmediğimiz bir dünya için üzülmeye huzursuz olmaya değmez

İşyerinden bir arkadaşın kuzeni dün beyin kanaması geçirmiş vefat etmiş
geride eşi ve çocuğu kaldı
kim bilir ne hayalleri hedefleri vardı
ama bugün kendi yok bu hayatta
o yüzden değmiyor

herkese hayırlı cumalar der cuma mutluluğu diye birşey var deri kaçarım

akşama pazara gidicem
bakalım neler alacağım

Çok teşekkür ederim hepinize desteginiz ve beni yalniz hissettirmediginiz icin.
Kimseye anlatmak istemiyorum cevremde zaten de beni oyle analayacak acima uzuntume ortak olacak kimse yok.
Geneli dedikodu pesinde.
Bi sorunu olsa da mutsuz olsa niteliginde insanlar.

Kendimi toparlamam gerek.
Evime sevdiklerime oncelikle evladima daha cok zaman ayirip kafami bunlarla mesgul etmem gerek.

benim bi görümce ve kayın var kaynanam tapacak onlara onların sev dediği kişileri seviyor onlar ne derse o
Herkese günaydın diliyorum
günaydınlar...

Günaydınlar herkese.. bugün cuma.. Ben haftalık olarak ayırdığım icin paramızı bu haftayı tamamlamış oldum. Haftaliktan artan para 100 tl. Tabi hemen bidonuma attım. Yeni hafta icin alisveris listemi hazırladım. Akşamüstü alisverise çıkıp alırız bugün. Haftasonu dinlenmek istiyorum. Havalardan sanırım hasta gibiyim. Bidonumun son arttidiklarimin da eklenmiş halini koydum. Allah hepimizin birikimlerine bereket versin cogaltsin inşallah.. Buyrun..

Eklentiler

• IMG_20170908_115012.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 118
oooo ne güzel görünüyorrr

Insan hemen buyusun istiyor dimi.
Bende merak ettim nekadar cikacak
Bizim 9bin tl falan cikmisti.

Neler yapiyorsunuz?
Ne pisirsem acep diye dusunuyorum ben.
Biraz bulasigim var onlari yikamam gerek.
Bugun evi supurmicem.
Wc de yikasam uyucam biraz.
Camlarimi silmem lazim kirliler ama icimden gelmiyor.
Oglum okula baslayana kadar kalicak galiba.
Evde kimse olmaz rahat rahat acar camlari sabahdan silerim diye dusunuyorum.

Bi kac parca eksigimi almak istiyorum.
Ogluma battaniye
Nevresim istiyorum.

Ayrica bisi sorucam solingen alman meyve bicagim var 1 tane yillardir kullaniyorum cok memnunum.
Ben 6 tane almak istiyorum.
n.11 de ve instagramdaki bazi hesaplarda var.

Sizce guvemilirmidir?
Alman mali orjinalmidir?
Genelde 6'lı 35 yada 40 tl.
Alicam kesin cunku meyve,sebze,karpuz bile soyup dogruyorum acayip memnunum

Guvenebilirmiyim diye tereddutde kaldim.
Bilginiz varsa beni aydinlatin kizlar.

lellş o kadar bekleyemem kız 9 bin biriktirmek benim için kolay değil maaşı almadan hesap yapıyorum eksideyim:)
Ya cok zevkli ama ortaya dokup saymasi.
Biz 3 defa bidon yaptik (zaten topiklerle ve birikimle tanismam bidon sayesinde oldu)
Bir defa 7bin bir defa 9bin cikti.
Bir defada 1tl lik yapmistik onun meblasini unuttum ama agzinaa kadar 1tl dolmustu esim esnafti o donem.

Sonra hepsi 20bin oldu
Arabayi degisirken uzerine ekledik

Ben bidon olayini cok seviyorum amaa suan elime cok nakit gecmediginde zuladan oteye gidemiyorum.

yorgunluk canım personeller saymanımız izinde hem kendi işim hem onların yerine bakmak bu hafta beni çok yordu işleri bitirdim
akşama bir arkadaşım gelecek il dışı
çok sevdiğim bir arkadaşım yemek ne yapsam ona bakıyorum yatılı kalacak

bir liraları bu şişeye doldursan abooooo düşünemiyorum
ben küçük 0,50 lik su şişesine attım ama dolmadan açtım kardeşim polislik okuyor parası kalmamıştı 185 tl çıkmıştı
ama güzel oluor
ben bir liraları biriktirmeye başladım kağıtlar ayrı şişede
eşimde bir liralarını veriyor:)destek güzel oluyor

Merhaba hanımlar
bugün 1 seneden sonra ilk kez ihtiyacım olmadığı halde kendime bluz aldım almamaya söz vermiştim kendime evdekileri eskiteceğim diye ama bu da 1 yıl hediyesi olsun zaten 20 liradan 10 liraya düşmüş 1 yıl daha bişey almam artık
Dün de pazarda 10 tl harcadım

hayırlı olsun canımm çok değilmiş bişeycik olmaz

Bidonla bu sayfa sayesinde tanıştım :) dedimki bende yaparim. Simdiye kadar hic birikim yapamamistik. Degisik geldi fikir. Esime anlattim gulmustu hatta. Sonra basladim biriktirmeye. İcinde paralar gorundukce bizimkilerin hoşuna gitti. Maastan artani koydum, haftalik ev harcamalarindan artani koydum. İlkinde 6000 gibi bi rakam çıktı içinden. Hemen bilezik alip koyduk. Baktik ki bu şekilde birikiyo. Hemen bi bidon daha yaptık. Onu da acinca yine 6000 den az fazla çıktı icinden. Onla da bilezik aldim. Yenisini yaptik. Bu kez tayinimiz cikti. Haziranda actik 4.565 tl çıktı . Onu tayin masraflari icin kullandık mecburen. Bu dördüncü bidonumuz. İnsallah bunla da bilezik yapabiliriz. Yani basit bi su bidonu bize para biriktirmeyi öğretti. Elimize geceni içine atiyoruz. Lüzumsuz hic bisey almıyoruz artik. 9 yasinda oglum var. O bile harcliklarini harcamiyo. Bizim icin hem eglenceli oluyo hemde birikim oluyo. Her ayın 15 i ve her cuma günü bizim icin eglence oluyo. Rabbim hepimizin birikimine bereket versin. Bidonu dolduramam ben demeyin. Agzina kadar doldurmaya gerek yok. Birikeni görmek müthiş gaz veriyo insana.

Olaganlarla idare edebiliyormusun?
Yani nefsine nasil hakim oluyorsun?
Evdeki kiyafetlerin kac tane misal bluzun?

Cok sordum ama bende suaan azaltma yolundayim o sebepden.
Fikir almam gerek.

Bluz ve kazaklarima baktim (kalin kazagim yok triko tarzi genelde) ya da hirka.
Evde giymek icin 3ünü ayirdim.
Evde giydiklerimi attim tuylenmisti.
Geriye 5 tane kaldi disarida giymelik.
2 de ince hirkam var.
Gomleklerim var hirkayla giyilir.

1-2kazak tarzi daha istiyorum.

Guzel eledim ama icim rahatladi ferahladi.

maşallah canım Allah bereket versin bendemi yapsam acaba :)paramız az kalıyor gülüm borçlarımız fazla

Insan gorunce bile hevesleniyor dimi
Harcamak istemiyor icine atim hemen istiyor insan.
Dolunca sona eren gün misali bu bidon isi.
Ve bir emek.
Tasartufun gucu apacik ortada oluyor.
Cok heveslendik yine sayende bizlerde .
Kisin hepimiz yapalim arkadaslar 2binde ciksa 3binde kâr bize.
1 bilezik parasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…