Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ya da kizlar ben hala ata almadim
Hepimiz kendimize 1 bilezik yapalim mi?
Nekadarlik olursa olsun gr ne olursa olsun.

Kendimize bir ay belirleyelim o aya kadar para biriktirelim bilezigin gr kalinligi modeli hic onemli degil.
Ama o ay o bilezigi alalim kendimize birbirimize soz verelim.

Amac 1 bilezik almak olsun.

Burdanda kolumuza takip resim paylasalim.
Tamamen tesvik tasarruf heves amacli olsun.

Mesela zelalke ege_sny kesin benimle yapar bunu.
Beni yalniz birakmazlar.

Ne dersiniz?

maşallah canım Allah bereket versin bendemi yapsam acaba :)paramız az kalıyor gülüm borçlarımız fazla
Canım ben basladigimda cok taksitimiz vardi.yani 1000 tlden fazlaydi sadece taksitler. Tabi kredi falan da var. Bidona atınca yeni taksit yapmamaya basladik biz. Yoksa az aticaz yani bidona. Oylelikle fuzuli harcamalarda kesilmis oldu. Bence mutlaka yap bidonu. Zaten tamamen dolmuyo. İc içe giriyo paralar zamanla :)) ne kadar cok para biriktirdigini görmek cok güzel oluyo. Tabi bidonu acinca sayması bayaa uzun sürüyo :))

Kesinlikle ben varım . Hangi aya kadar biriktirecegimizi kararlastiralim. Ben yine sık sık fotosunu yollarım bidonumun. Beraber gaza geliriz :)

Kesinlikle ben varım . Hangi aya kadar biriktirecegimizi kararlastiralim. Ben yine sık sık fotosunu yollarım bidonumun. Beraber gaza geliriz :)
Oooo bende biriktirdigim paralari sacarim suralar
5-6kisi olalim daha hevesli olur.
Ay belirleyelim
O ayin misal 20sinde herkes almis olsun.

Gr fiyat mebla siniri koymicam.
Cunki hepimizin geliri gideri harcamasi farkli.
Amac kolumuzda 1 bilezigimjz bir yatirim amacimiz olsun.

Ben aklima gelenleri etiketlicem yinede unuttuklarimda gelin cabuk buraya hemen hemen kosun :)

@Papatya
chericherilady
guiding1
Mia-
mornergis
E Esmaelif39
Z zynpzeynep
@algernonacicekler
hawar
nora2010
sempatik_kiz
joeyfun
gulfemhatun
@limonlutarcinlikek

ege_sny ve zelalke siz kafadan benimlesiniz sizi birakmam
Alalim bilezikleride bizimle olmayanlara havamizi atalim.

Son düzenleme:
canım çok isterim ama ben yapamam biz araba almayı düşünüyıruz bilezikte işçilik düşer birikimim olmaz ben nakit olarak devam
canım eşimle ikimizin ev kredi taksiti var bakıcı paramız var biraz ufak tefek taksitlerimiz var birde eşim ailesini borcunu ödüyor 809 tl yılbaşına kadar o var kardeşim polislik okuyor yılbaşına kadar ona göndereceğim ona uçak bileti falan almıştım bayramda onun taksiti var pahalı aldık bilet almamıştı
bidon belki eşimi teşvik eder dur bende başlayım ben kavanozda biriktiriyordum onu açım olmazsa beşyüz falan olmuştur o

guiding1 canim tabiki hemen satacaksan olmaz.
Biz tamamen uzun vadede birikim amacli.
yoksa çok isterdim gülüm biz araba parası biriktiriyoruz düğünümden kalan bir tanecik bileziğim var 20 gr onu bozdurcam annem sekiz çeyreğim var onu verrim dedi yılbaşında kredim bitiyor benim bende biraz kredi çekersem ama nakit ne biriktirirsem o kar kredi miktarım düşer otuzbinin üstünde olsun istiyoruz en azından bizi borcunu bitirene kadar idare etsin

Bana maaştan 100 tl kalıyor kanki o da ihtiyaclarıma gidecek

hayırlı olsun canımm çok değilmiş bişeycik olmaz
Teşekkür ederim canım :)

chericherilady 1 yılda sadece biz bluz. Valla tebrik ederim. Nefsine nasıl hakim oluyorsun çok merak ettim.

Hemen anlatayım sevgili lelli ve papatya
2 sene önce nişanlıyken hem çeyiz namına hem de kıyafet kozmetik namına çok alışveriş yaptım
çok indirim takip ettim biyere giderken giyerim işe giderken giyerim şık olayım diyerek pantolonlar şifon bluzlar gömlekler asimetrik tişörtler ince kazaklar 3 tane kaban ayakkabılar bunları 1 senelik süreçte aldım
baya da paralar ödedim ama indirimde olduğundan ve ara ara aldığımdan aslında uyguna geldi

sonra tam evlilik arifesinde bana bi fenalık geldi o kadar sıkıldım ki al al al bıktım resmen annem çeyizdeki eksikleri alınacakları söylüyor hayır diyorum yeter aldıklarımız o da olmayıversin sonra alırım
aaa yeter dedim al al nereye kadar
evlendikten sonra da ev işleri market alışverişleri indirim takip etmek daha çok hoşuma gidince kıyafet kozmetik alışverişlerini bıraktım tamamen doğal bir süreç yani kendiliğinden gelişti artık canım bişey almak istemiyor

sonra bu konuyu diğer tasarruf birikim konularını okudukça tamam dedim almanın sonu yok artık biriktirme zamanı evdekileri eskitme zamanı zaten herşey çok pahalılandı benim aldığım dönemde bu kadar pahalı değildi

işte o zamandan beri almıyordum bugün aldım 1 senede 1 pantolona ve 1 ayakkabıya ihtiyacım oldu onları aldım e doğum günümde gelen hediyeler de oldu eski aldıklarım da yepyeni duruyorlar ihtiyaç duymadım açıkçası çok da bakmadım eksiğim var mı elbet vardır ama olanlar yetiyor

Çok isterim aslında ama bizim krediler biraz yüklü o yüzden arttırabildikçe gram alıyorum bileziğe şu anda giremem ama sizi seve seve takip ederim

Kesinlikle nekadar nakit okadar rahatlik.
Bizde sattigimiz arabanin parasiyla 60bin nakit olarak cikarmistik.
Anliyorum seni canim.
Umarim tez zamanda hallolur.

chericherilady ya yinede olsa bile ama yenileride guzel diyip alabilirsin iste burda nefsine hakim olabiliyorsun.
Onu yakalamak mühim.
Neyle neyi kombinlerim diye ayirdim bende.
Evde giydidiklerimden bile sıkıliyorum ben ya.
Eskisin tuylensin atim diyorum.

3tane tuylenmis attim yine sevindim.

Evde pijama seviyorum.
Ama her sene aynilarini giyince sevmiyorum..
Uyguna aliyorum yipransin diye bekliyorum.
Surekli giyiyorum.
Zamanla yipraniyolar iste degisiyorum.
Bu kis almicam pijama polar falan.
Olanlari eskitmeye calisicam seneye yeni alim diye.

4 tane falan alt 2 de takim var.
Eskirler umarim.
Altlari 10tl den falan almistim ince polarlardan
Takimlarda 30tl falandi.

Kazak bordoda gozum var alirsam bordo kazak almicam olanlar eskisin diye beklicem.

Mont almicam.
Bot/cizme ihtiyacim var.
Esofman ve spor ayakkabi bide.
Limit koyucam bunlara.
Misal esofman takima 100tl.
Spor ayakkabi 200tl falan.
Limitimi asmicam bulucam o fiyata.

Ben artik cula caputa para harcayip pisman olmak istemiyorum.

Bu yaz aldigim 2 tshrtu hic giymeden verilecege ayirdim.
Alirken uf alim giyerim diye almistim.
Hic giymedim.
Elim hic gitmedi.

Boylede pismanliklarim oluyor.

Selam kızlar
epeydir konuya yazmıyorum kullanıcı adımı da değiştirdim Ezelneva hatırlarsınız belki
neyse tasarrufa devam bende sade yaşam konusunda çalışmalarım da sürüyor
tekrar aranıza katılmak paylaşımda bulunmak isterim

Gel gel sadeleselim biriktirelim
Kıs geldi donun yuvaya artikkk yaw

Bilezik fikri güzelmiş ama şimdiye kadar hiç bilezik almadım
koyduğunuz süreye göre katılabilirim
Bir de bilezik ne kadardır ki?
2000 falan hani isciligi daha az 13 gr civari falan olanlar.
Sonrasi gider oyle arta arta.
En az bi 2000limit koymak lazim yani
Isciligi en az olan lazer kesim yada üclu burma trabzon burmasida diyorlar oyle bisi alabiliriz.
Bendekiler lazer kesim alirsam yine ondan alicam.
Gel gel bak valla cok zevkli

Bilezikci tayfa aksama toplasin saflari sıklastirilim ve kis sonuna gibi denk getirecek sekilde bir ay belirlereyim (mesela mart olabilir )
Ekimde baslariz martda biter
Martin 20sinde nekadarlik bilezik alabildiysek (kart yazidirin alirken gr fiyatini yaziyorlar tarih atiyorlar isteyince) kartlari ve bileziklerin resmini paylasariz hepimiz ayni gun ayni anda.

Bak bak hayali bile guzel :)
Misal mart ayinin 20si gelmis 2 sayfa sirf bilezik resmi.

Olaya gellll beeeggg.

tabi benim de öyle pişmanlığım çok hele pazarda aman 5 lira 10 lira giyerim diye almışım vakti zamanında saçma sapan şeyleri
kozmetik indirimlerinde bisürü rujlar eve geliyorum e aynı tondan varmış
yok indirim var ya almalıyım dursun illa o para harcanacak
çok şükür kurtuldum bu düşüncelerden

Iste benim hatalar.
Pazarda goruyoruz ya Aaa evde giyerim nolcak.
Yahu evde zaten eskiyenler giyiliyor
+yazin sort bi askili yada 2 elbiseyle yazi bitiyoruz zaten.
Sonra o tshrtler oyle birikiyor.
O ucuz dokudeki seylere ben artik yanasmiyorum.
Cunku disarda giymiyorum evde de yeterince var.

Ama karistirmayi hala cok severim.
Atlet alirim mesela karistirir esime ogluma hicde cekmez.
Kendim icin yanasmiyorum artik.

ayyy 3 liralık 5 liralık şaçma sapan evde giymelik kıyafetlere sadece ben para vermiyormuşum?
ben de eskiden ne kadar fütursuzca para harcadığımı anladım.
Artık bakmıyorum almıyorum
misal ince siyah kot pantolonum var bayağı bir aşındı onu elden çıkaracağım listeme yazıp alacağım
ama onun haricinde alışveriş yapmak yok
bu haftasonu umarım yeterince elden çıkarırım yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…