- 27 Eylül 2014
- 959
- 2.417
- 113
Bende arı gibiyim. Dün yine 7 tl aldım eşimden. Bugün koparamadım gerçi ama 1 haftada 60 tl biriktirdim.daha ne yapayım bütün gün harçlık diye diye başını yiyorum eşimin. Bilezik almayacak olabilirim ama benimde hedefim 12 gram. 1 bileziğe yakın para toplayıp 12 13 gram alıcam kısmetseBizlerde basladik canim.
Zulayida ortaya koydum ben bilezik icin malum calismiyorum tamamen harcliklarla alicam bilezigi arttirdiklarimla.
Ekimi baz aldik
Ekim-mart 6 ay olsun dedik.
Kizlar gumbur gumbur valla hepsi ari gibi basladilar basladik
Bens
2_ @ege_sny
3_ @zelalke
4_ @muhendiseylul
5_ @Esila09
6_ @elecda
7_ @hawar
8_elenaferrante
9_beren_naz
10_mornergis
11_chericherilady
12_sempatik_kiz
13_ @nazenin9320
14_ @Papatya
15_ @bir yudum mutluluk
16_ @meyraa
17_ @_bloom_
18_ @aysenn__
19_ @Seyhan77
20_ @gulfemhatun
21_ @KIZLARIMCANLARIM
22_ @joeyfun
23_ @Mucizemkeremim
24_ @yenidennn
Yok mu arttiran?
Ekim 1 de başlıyoruz bilenzige adim adim..
#birbilenzikdesenkoy.
Ben hiç beceremedim almayı ya. Gidip bankadan yapıyotum eşime diyotum net bankacılığına gireceksin başka yerlere giriyor inadına.Bankadaki son 9 liramla 0,06 gram aldım internet bankacılığından denemek için.
Sizce mantıklı mı?
Günaydın kızlar...
Bilezik yolunda adımlar atılmaya başlandı mı bakalım? :)
Hadi hayırlısı...
Kızlar çocuklar küçükken ne biriktirdiniz o kar...Büyüdükçe masraflar da artıyor işler zorlaşıyor haberiniz olsun...şimdiki aklım olsa çok erken başlardım bu işlere...çevreme bakıyorum hiç ummadığım kişiler deli gibi para biriktiriyor...Dün bir arkadaşımla görüştüm benim teşviğimle altın hesabı açmıştı 70 gr altını olmuş...zorlanıyorum ama mecburum diyor...bu lafı duyunca ben de kendimi bir kez daha gözden geçirmeye karar verdim...iki sene kaldı üniversite hayatımızın başlamasına...şimdi ne yaptım o... Allah yardımcımız olsun
Aynı plan bendedr var. Para hatcamadan az tasarruflu bir kış istiyorum.Günaydın genşler.
15tl zulaya (bilezik parasina) gitti bile.
Ben okul icin kalem silgi ve a4 kagidi harici bisi almadim.
Formayida cuma alicam insallah.
Cantamiz bu senede idare eder bizi yikadim
Defterlerde verildikce aliriz artik.
Marketlerden falan aliyorum.
Kalin renkli kaplilardan aliyorum defterlerini guzeller .
Yedekde bolca boya, resim defteri, kalem varmis.
Ama yinede okul baslayinca istekler bitmiyor.
Bu yil oglumu etut merkezlerine vermicem.
4000tl kapi aciyorlar.
Ozel derslerde pahali sanirim.
Bir sure takip edicem sinav sonuclarini zaten birlikde ders calisiyoruz olmadi okul etutlerine gider.
Kurabiye yapasim var benim erbaslar araniyorlar.
Yicek bisi yok mu?
Ama yemek gibi degil!
Ne gibi?
Meyve gibi de degil?
Nöy nöy
Dertleri pasta kurabiye turevleri.
Alisiklar.
Ozellikle benim sıpa en sevdigidir ev kurabiyesi.
Portakal kabuklarim bitti.
Portakal cikinca portakalli uzumlu kurabiye yaparmisin diyor.
Yaz sezonunu gezmeleri kapattik biz.
Daha iyi biriktirebilecegimi varsayiyorum bakalim.
Tüm kısı evde sicak kahve gunduz kusagi tv programlari ve ev islerine kendimi adayarak gecirme planindayim :)
Costukkk geliyoruzzzz valla :)Ooo maşallah canım baya sayımız artmış :))
32 yasindayim canimBen hiç beceremedim almayı ya. Gidip bankadan yapıyotum eşime diyotum net bankacılığına gireceksin başka yerlere giriyor inadına.
Başlayınca gelmiş devamı. Mecbur hissetmiş kendini. Sanırım öyle oluyor insan söz verdim bende kendime başlarken 1 tl yoktu cebimde eşim işsiz vs yaptım kendi çapımda bişiy. Oğlan küçük aynı düşünüyorumne yapabilirsek.
Şimdi krediyi ödemek için ilerde onun eğitimi için birikim mecburi oldu.
Aynı plan bendedr var. Para hatcamadan az tasarruflu bir kış istiyorum.
Ayy şu özel dersler etütler off dünya para şimdiden gözüm korkuo çocuk 2.5 yaşında.panik atakmıyım neyim
Aklıma yazılanları okurkrn yaşlar takıldı. Bilgilerine tecrübelerine hürmet edeceğimiz ablalarımız var aramızda sanırım
tr_lelli oğlun kaça gidiyor yazarken 35 yaş gibi düşündüm seni hep
Kızlar kızlar diyorum saygısızlık etmeyeyim büyük olanlara 30 benim yaşım
Şu bes hakkında bilgilendirin beni eşim iyi değil dio kafam karışıyor oğlum için girmek istiyorım aslında. Şimdi giremesemde kredi bitince.
Bu eslerin basini yemeden olmuyor bu isler.Bende arı gibiyim. Dün yine 7 tl aldım eşimden. Bugün koparamadım gerçi ama 1 haftada 60 tl biriktirdim.daha ne yapayım bütün gün harçlık diye diye başını yiyorum eşimin. Bilezik almayacak olabilirim ama benimde hedefim 12 gram. 1 bileziğe yakın para toplayıp 12 13 gram alıcam kısmetse
2000 toplayamam ama yakın olur herhalde
Gr bozdururken illa bi mebla dusuyor ama tabiki karar sizinSelammm bende birikim yapmaya başladım artık ama bilezik olarak hiç düşünmemiştim... kaç gramlık bir bilezik yapmayı düşünüyorsunuz olmadı bende gramını yaparım çünkü bilezik yapsam yine bozdurcam en azından zarar etmeyeyim die gram yapmaya çalışıyorum
Hanımlar herkese iyi akşamlar, ve 3000. sayfaya ulaşmışız nice 3000'lere.
Ayy bende yazarken fark ettim gittikce buyuyoruz.iyi akşamlar hanımlar pazara uğradım şeftali,üzüm,kıvırcık aldım 7.5 tl ödedim
bugün çoook yorgunum
nice 3000l. sayfalara diyorum
Herkesler koltuklara uzandimi kizlarr.
Bu aralar sabah uyumuyorum esimden sonra aksamda erkenden uykum geliyor.
Yarin esim erken gidecek bu da benim erken uyanmam demek.
Ama extra para demek.
Olsun erken kalkalim.
Zaten pazartesinden sonra hep ayaktayiz oglumda sabahci olacak.
Kostur lelli kostur.
Cay meyve faslinida kapadigima gore bende koltukda keyf yapabilirim.
Harcamsiz bir gun daha biterkene.
Cnm derin dondurucu sormussun sanirim. Ben bayram öncesi aldim. Henüz bir ay bile olmadı. Bu yüzden elektrik sarfiyatı hakkında bilgi veremeyecegim.tr_lelli çok sağol..yaz boyu evde yoktum iki gündür evi adam etmeye çalışıyorum. Geçmişe dönük okumaya başlayamadım henüz. Bu akşam bakayım bir.
Ben ekimi bekleyemedim yanlız,50 vardı cüzdanda zulaladım ben onu. Kalmasın elimin altında
Cnm derin dondurucu sormussun sanirim. Ben bayram öncesi aldim. Henüz bir ay bile olmadı. Bu yüzden elektrik sarfiyatı hakkında bilgi veremeyecegim.tr_lelli çok sağol..yaz boyu evde yoktum iki gündür evi adam etmeye çalışıyorum. Geçmişe dönük okumaya başlayamadım henüz. Bu akşam bakayım bir.
Ben ekimi bekleyemedim yanlız,50 vardı cüzdanda zulaladım ben onu. Kalmasın elimin altında
Yaşıt sayılırmışız. Ben geç evlendim daha bebe 2.5 yaşında.Costukkk geliyoruzzzz valla :)
32 yasindayim canim
Oglumda 12 yasinda.
Bes uzun vadede kazandiran bir olay
Icinde devlet destegi var.
56yasi doldurunca baya bi para aliyorsun.
Ama bozarsan bes i devlet destegini vermiyorlar kesintiler yapiyorlar.
Yani bes i oderken 56 yasi baz almak gerek.
Cekme gibi bir durumda da 10 sene dolmali.
Cok detayli bilmemekle birlikde bildiklerim bu kadar.
Biz birikimimiz olsun diye basladik.
Bi ara dondurduk odeyemedik.
Sonra tekrar duzenli odemeye basladik.
Esim 56 yani emeklilik yasina kadar bozmamak istiyor yani 14 senesi var.
bakalim kısmet.
Ne olcak kredi diyorum hani ödeuecektin hani tatile gitcektik hani bana bilezik alcaktın ne oldu verdiğin sözler. Bakıyor ki susmuyorum veriyor. Markete giderkende fazla alıyorum üstü ne oldu diyor üstü kaldı diyorum.Bu eslerin basini yemeden olmuyor bu isler.
Bende basladim bidi bidi bilezikde bilezik diye.
Noldu sana yaw ne costun hayirdir? Diyo.
Ata yapiyodun en son bilezik falan bu seferde canim yine bilezik istedi.
Ata ata sıkildim bilezige ara verince bileziklerim küser bana dedim.
Allah akil versin dedii
Parada versin dedim.
Amin ecmain.
O zaman 6 ayda 2000 TL lik altın yapmaya çalışıyım bende olur mu?Gr bozdururken illa bi mebla dusuyor ama tabiki karar sizin
Gr nekadar biriktirebilirsek gozuyle bakiyoruz.
6 ay sure verdik kendimize
2000tl gibi bir mebla dusundum ben 6ayda.
Tabiki herkesin geliri ve gideri farkli.
Isciligi az olan bilezik tercih edilmeli.
Ayy bende yazarken fark ettim gittikce buyuyoruz.
Yeni sayfalar yeni sohbetler yeni tasarruflar bereketler getirsin bize.
Tabiki olurO zaman 6 ayda 2000 TL lik altın yapmaya çalışıyım bende olur mu?
Bereketli olsun canim.Iyi geceler kızlar
Bugün kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem bir cafede kutladı. Daha doğrusu şu pahalı olan kahvecilerden birinde kutladı.
Ona çok yük olmamak adına annem ve ben kendi içtiklerimizi ödedik. 25 TL oraya verdim. Daha önce hiç gitmemiştim. Hiç birşeyimde eksilmedi yani
Onlar ne biçim fiyatlar yaa.Bundan sonrada gitmeyi düşünmüyorum şahsen
Bugün hiç ama hiç beklemediğim bir yerden para geldi.
Üstelik euroHemde 60 euro Hemen attım tabi kumbaraya
tr_lelli bileziğe yaklaştığımı artık bende hissediyorum.
Birde teyzem bir güne girmiş. 15 günde bir 50 TL. Sanırım 15 kişi civarıymışız.
O gazla varmısın dedi. Varım dedim.Pazar günü ilk ödemeyi yapacağım.
Aslında güne girmeme hiç gerek yok. Çünkü kumbara sayesinde birikim yapabiliyorum.
Ama bir kere tamam demis buldum. Allah bereket versin inşallah
Ezikim ama para bende deriz bizdeBereketli olsun canim.
Himm sey o tarz yerlere takilan oralarda kahve icmenin insani kaliteli yaptigina inanan bir kesim var
1.5tl cay iciyorum dedigimizde kahvede ictigimizi sanan.
Okadar ezikim bu konuda :)
Dimi ya bi de onlar var acınasılar yeminle.Ezikim ama para bende deriz bizde
Ben o kesimden insanlarla direk muhatap olmamayı tercih ediyorum.
Tercih meselesidir. Gider icer ona lafım yok. Ama dedigin gibi varını yoğunu o tarz cafelerde bırakıp sonra gelip hava atmaya çalışanlar varya ayar oluyorum işte onlara.
Ah ah bu gözler neler gördü bir bilsen. Ordan aldığı kağıt bardağı atmayıp icine 3ü1 arada hatta su koyup gezenleri biliyorum. O bardakların bir dili olsada konuşsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?