- 18 Mayıs 2011
- 5.816
- 18.679
- 448
O zaman 6 ayda 2000 TL lik altın yapmaya çalışıyım bende olur mu?
Bence deger yaa. Ben buzlugu cok aktif kullanan bir insanimsempatik_kiz çok sağol bilgilendirme içşn. Bende beko alıcam sanırım. Elektrik sarfiyatı çok mühim değil aslında. Zaten boru gibi geliyo fatura,battı balık yan gider hesabı..ama işte değermi diye sormuştum. Hani olmazsa olmazmıdır bir evde.
Benim iki buzdolabım var,aslında sırf difreezi için kullanıyorum diğerini. Et alışverişini aylık yapıyoruz birisi ona kullanılıyo.diğerine kışlık hazırlıyorum. O yüzden kararsız kaldım. Ama alıcam sanırım
Evetttttt yaaaa nasıl gaza gelip temizlikler yapardık gecenin bi vakti bile yataktan kalkıp temizlik yaptığımı hatırlıyorum...areser sen küllerden dogmak topigindeydin demi ne güzel günlerdi ödevler maratonlar filan
Hosgeldiniz.Kızlar günaydın
Şuracıklara bir yerlere bende sinsem
Belki sizi okuya okuya bilezik işine bende girerim
Şu dönemlerde birikime yönelmem gerekiyor çünkü tüm kenara attıklarımla borç vs ödedik .. Kenarda köşede 100 liram dahi olsa keyfim yerindedir ama bu aralar o bile yok ( kumbaraları saymıyorum) Kızımın bayram harçlıklarını harcıyorum br kaç gündür
Önümüzdeki 3 ay boyunca para biriktirip çatıyı yaptırmamız lazım onun haricinde de rabbim nasip kısmet ederse aracımızı yenilemek istiyoruz.. Alınacaklar listesi de giderek kabarıyor doğrusunu söylemek gerekirse eksikler ve istekler çok.....
Hem calisip hemde bunlari halledip kışa hazirlik yapman nasil guzel nasil beceriklilik aferin ya.günaydın kızlar, hayırlı cumalar.. size dün iş çıkışından sonrasını anlatayım, eve gittim baktım eşim pazar alışveriş poşetlerini bırakmış mutfağa çıkmış, neyse onları kontrol ettim, ayırdım, eşim daha işten gelmemişti. en iyisi işe koyulayım da bitsin dedim, başladım patlıcanları kızartmaya ( karnıyarıklık için), kırmızı biberlerin de yarısını karnıyarık olarak kızarttım, kalan yarısını da bi kısmını küçük doğrayıp iki poşet halinde hazırladım bi kısmının da tohumu çıkarıp ikiye böldüm poşetledim. sonra yeşil biberleri ve domatesleri de tavalık yaptım poşetledim.. tabi sebzelerden en baştan buzdolabına bu haftalık kullanmak için de ayırdım bize göre.. ha bu arada eşim gelince baktı ki ben mutfakta sebzelerle cebelleşiyorum o da sağolsun sac tava yaptı hemen ocakta ( gerçi doğradığım yeşil biber ve kırmızı biberleri aldı, doğradığım domateslerden aldı ama neyse :)) gecenin sonunda dondurucuya dizdim yaptıklarımı, geçen haftalarda da yaptıklarıma baktım, şu şekilde:
-11 poşet karnıyarık
-8 poşet tavalık
-2 poşet musakka için patlıcan kızarttm
-9 poşet taze fasulye
- 3 poşet kırmızı biber
-3 poşet tatlı yeşil biber
- 2 poşet acı yeşil biber
- 3 poşet kırmızı biber
-2 poşet domates (küçük doğranmış)
-3 poşet domates (rondodan geçilip, küp halinde)
-4 poşet salatalık ( rendeli. miktar olarak az koydum deneme amaçlı)
-1 poşet domates dilimledim ( karnıyarık üstü için)
Hosgeldiniz.
Birlikde cok da guzel olur birikim her daim gelin
sizin eserinizim lellim:) bu kış rahat etmek istiyorum, geçen kış da yaptım ama bu kadardeğil, ama ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum, bu yıl daha dolu olsun az porsiyon ki bitsin ve atılmasın, çok çeşit olsun ki sıkmasın insanı istedim... bi iki ufak şey daha koyar dondurucu olayını kapatırım bu haftasonu :)Hem calisip hemde bunlari halledip kışa hazirlik yapman nasil guzel nasil beceriklilik aferin ya.
Arı gibi calisiyor kizlar diye bosuna demiyorum.
Kisin mis gibi afiyetle yersiniz canim.
Beraber daha guzel oluyorHayırlı cumalar
Hoşbuldum
insanın gerçekten motivasyona ihtiyacı var bende umarım burdan bilmediklerimi öğrenir hemde sizinle birlikte biriktirebilirim
oh ne güzel düzene girmişsin, aramıza hoşgeldin.. bebişini de sağlıcakla kucağına al inşallah.. o zaman bilezik almaman için bi sebeb göremiyorum değil mimerhaba hanımlar
ben de katılabilir miyim aranıza?
eskiden de yazıyordum birikim topiklerine.
belki hatırlayanlar olur sarıpisisi ben. adımı değiştirdim.
memleketime tayinim çıktı sonunda. 7 ay kadar oluyor. ama eşimin çıkmamıştı bir türlü. şükür o da geldi 1 aydır. bozulan düzenimizi tekrardan kurmaya çalışıyoruz şimdi.
bugüne kadar hep borç ödemek için bu topiklerdeydim, tasarruf etmeyi öğrenmek için. çok şey de öğrendim :)
artık çok şükür 4000 liranın dışında bir borcumuz kalmadı. para biriktirmek için burdayım artık :):)
eşim geçen ay 50 gram olan altın mehirini ödedi bana :)
50 gramda hamilelik haberi hediyesi ve doğum hediyesi verdi. (3 aylık hamileyim bu arada)
az önce de geçen aydan kalan 59 lirayla da 0.4 gram altın aldım.
toplamda 100,4 gram altınımla ben de aranıza katılmak isterim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?