Sen zaten tutumlusum canim masallah.sizin eserinizim lellim:) bu kış rahat etmek istiyorum, geçen kış da yaptım ama bu kadardeğil, ama ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum, bu yıl daha dolu olsun az porsiyon ki bitsin ve atılmasın, çok çeşit olsun ki sıkmasın insanı istedim... bi iki ufak şey daha koyar dondurucu olayını kapatırım bu haftasonu :)
Hayırlı olsun, hoş geldin.Günaydın hayırlı cumalar bol bereketli günlerimiz olsunnnn
Bende aranıza gelmişken kendimden bahsetmek istedim... evliyim 37 yaşında 2 çocuk annesiyim kızım 12 oğlum 10 yaşında, çalışmıyorum.. eşimin aylık olarak verdiği paradan birikim yapıyorum her ay 150 TL günüm var geçen ay ben aldım kurban aldık o parayla... bu ay da ben alacağım yarım hisse olacak ama 600 TL hemen birikimine koymak istiyorum. Küçük bir kumbaram var her gün 3--5 bişeyler atıyorum...
Gecen ay gün parası hariçi 200 TL kenara koymuştum cüzdanımın en ücra köşelerine iyi ki atmışım bir ay oldu harcamadım onu DA birikime koycam
Bu ay biraz masraflı oldu bir düğün, okul kitapları kıyafetleri ayakkabıları derken çok bişey atamadım kenara.... çok pis gaza gelip hemen sönen bir yapım vardır aslında.. ama birikim konusuna feciiii takmış durumdayım eşimin birikim yaptığından haberi yok şimdilik gerçi şurda bir aylık bir birikim varheee bi de gelecek 600 TL den haberi yok... hedefim aslında görümcemin kızımın nişan düğün için hazırda para olması zamanı gelince çıkarıp al bakemmm bunlarda benden deyip bende para biriktirebilirim demek
Hayırlı olsun altınların. Hoş geldin.merhaba hanımlar
ben de katılabilir miyim aranıza?
eskiden de yazıyordum birikim topiklerine.
belki hatırlayanlar olur sarıpisisi ben. adımı değiştirdim.
memleketime tayinim çıktı sonunda. 7 ay kadar oluyor. ama eşimin çıkmamıştı bir türlü. şükür o da geldi 1 aydır. bozulan düzenimizi tekrardan kurmaya çalışıyoruz şimdi.
bugüne kadar hep borç ödemek için bu topiklerdeydim, tasarruf etmeyi öğrenmek için. çok şey de öğrendim :)
artık çok şükür 4000 liranın dışında bir borcumuz kalmadı. para biriktirmek için burdayım artık :):)
eşim geçen ay 50 gram olan altın mehirini ödedi bana :)
50 gramda hamilelik haberi hediyesi ve doğum hediyesi verdi. (3 aylık hamileyim bu arada)
az önce de geçen aydan kalan 59 lirayla da 0.4 gram altın aldım.
toplamda 100,4 gram altınımla ben de aranıza katılmak isterim :)
HoşbuldummmHayırlı olsun, hoş geldin.
Ellerine sağlık canım afiyet şifa olsun.günaydın kızlar, hayırlı cumalar.. size dün iş çıkışından sonrasını anlatayım, eve gittim baktım eşim pazar alışveriş poşetlerini bırakmış mutfağa çıkmış, neyse onları kontrol ettim, ayırdım, eşim daha işten gelmemişti. en iyisi işe koyulayım da bitsin dedim, başladım patlıcanları kızartmaya ( karnıyarıklık için), kırmızı biberlerin de yarısını karnıyarık olarak kızarttım, kalan yarısını da bi kısmını küçük doğrayıp iki poşet halinde hazırladım bi kısmının da tohumu çıkarıp ikiye böldüm poşetledim. sonra yeşil biberleri ve domatesleri de tavalık yaptım poşetledim.. tabi sebzelerden en baştan buzdolabına bu haftalık kullanmak için de ayırdım bize göre.. ha bu arada eşim gelince baktı ki ben mutfakta sebzelerle cebelleşiyorum o da sağolsun sac tava yaptı hemen ocakta ( gerçi doğradığım yeşil biber ve kırmızı biberleri aldı, doğradığım domateslerden aldı ama neyse :)) gecenin sonunda dondurucuya dizdim yaptıklarımı, geçen haftalarda da yaptıklarıma baktım, şu şekilde:
-11 poşet karnıyarık
-8 poşet tavalık
-2 poşet musakka için patlıcan kızarttm
-9 poşet taze fasulye
- 3 poşet kırmızı biber
-3 poşet tatlı yeşil biber
- 2 poşet acı yeşil biber
- 3 poşet kırmızı biber
-2 poşet domates (küçük doğranmış)
-3 poşet domates (rondodan geçilip, küp halinde)
-4 poşet salatalık ( rendeli. miktar olarak az koydum deneme amaçlı)
-1 poşet domates dilimledim ( karnıyarık üstü için)
Öncelikle hosgeldinizmerhaba hanımlar
ben de katılabilir miyim aranıza?
eskiden de yazıyordum birikim topiklerine.
belki hatırlayanlar olur sarıpisisi ben. adımı değiştirdim.
memleketime tayinim çıktı sonunda. 7 ay kadar oluyor. ama eşimin çıkmamıştı bir türlü. şükür o da geldi 1 aydır. bozulan düzenimizi tekrardan kurmaya çalışıyoruz şimdi.
bugüne kadar hep borç ödemek için bu topiklerdeydim, tasarruf etmeyi öğrenmek için. çok şey de öğrendim :)
artık çok şükür 4000 liranın dışında bir borcumuz kalmadı. para biriktirmek için burdayım artık :):)
eşim geçen ay 50 gram olan altın mehirini ödedi bana :)
50 gramda hamilelik haberi hediyesi ve doğum hediyesi verdi. (3 aylık hamileyim bu arada)
az önce de geçen aydan kalan 59 lirayla da 0.4 gram altın aldım.
toplamda 100,4 gram altınımla ben de aranıza katılmak isterim :)
Yaaaa bereket yagiyo berekettt.benim zula doğuruyor diyorum da inanmıyorsunuz, kızkardeşim aradı bana 100 tl harçlık yollamış:) kendisi hemşire arada hediye yerine 100-50 tl falan yollar :) güzel sürpriz oldu.. birikime gidecek o da :))
oh ne güzel düzene girmişsin, aramıza hoşgeldin.. bebişini de sağlıcakla kucağına al inşallah.. o zaman bilezik almaman için bi sebeb göremiyorum değil mitr_lelli :))
Öncelikle hosgeldiniz
Bebisinizde hayirli olsun Allah saglikla kavusmayi nasip etsin.
Olaya altin girince ben cok seviniyorum.
Pek seviyorum (yatirim olarak)
Altinlarinizda bereketli olsun.
Yazim mi sizide karalisteye
olur bana uyar :)zelalke
Muhasebe islerine sen bakicaksin kuzu
Sekreter alicam seni sonra topige CIO yapicam:)
Gözlemler on numara.
Beraber daha guzel oluyor
Diyet gibi
Spor gibi
Yuruyus gibi hani tek olunca insan sıkılir ama yaninda biri yada birileri olunca daha eglenceli olur ya
Ya da rekabet olur gibi.
Amin. Allah razı olsun. Bu duayı bende çok severek okurum.Eki Görüntüle 2044937
Ben bol bool bunu okucam bugun.
Allah hepimizin isini kolaylastirsin.
Borcu olanlarimizin borcunu ödeme kolayligi versin.
Varsa bekledigimiz haber hayirla sonuclansin.
Evlerimizden bereket eksik olmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?