Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ya ne guzel bir yatirim
Cok cok ileriye donuk surekli yatirim her daim evdir.
Umarim borclarin bittigi rahatladiginiz zamanlar carcabuk gelir.

Herkesin inancı herkesin inanisi kendine tabiki canlar.
Ama ben duanin gucune inananlardanim.
Esmalari cekmeyi cok seviyorum icim rahatliyor ferahliyorum.
Tesbih cekmek dua etmek bana iyi geliyor.
Corek otunun bereketine cok inanirim.
Corek otuna nazar duasi ayetelkursi okurum.
Asarim yada digerlerinin icine atarim bereketi cogalsin bollassin.

Kuranlarda okunan tuzdan sekerden sudan bi cimdikde olsa alir evdekilere karistiririm.

Türbeler camiler bana huzur veriyor.

Her yil mutlaka yakinimdaki türbeye giderim.
Gecen yil eyüp e
Bu yilda yakinimdaki bi ermisin turbesine gittim.

Allah evimizi her daim bereketlendirsin.

Son derece macerali bi yolculukla esimin memleketine geldim dugun var.
Gorumcemin dogum gunuydu ona tost makinesi aldik, zorla aldirdim esim istemiyordu. Benim gibi gelin zor bulunur
Dukkan acti baska sehirde ev kurdu sabahlari pratik olur diye istedim
Birikim durumu su an fena kartimin tamamini odeyemiyecegim. 1750 geldi kardesimin dugun ayi oldugu icin cok yuklu artik telasim bitti.

InsAllah arabanizi alirsiniz kazasiz belasizda kullanmak nasip olur.

Ama o birikim isleri hic belli olmaz.
Bakarsin sen bizi gecersin.
Olmaz deme olur
Yapamam deme yaparsin.

Ya ne guzel bir yatirim
Cok cok ileriye donuk surekli yatirim her daim evdir.
Umarim borclarin bittigi rahatladiginiz zamanlar carcabuk gelir.

Amiiin amin inşallahh..

Dediğin gibi ileriye dönük düşünerek yaptık annem felçli olduğu için ve ufak kızım olduğu için ben çalışamıyorum. Takılarım ve Rahmetli babamın desteğiyle ufakta olsa 3 daire yaptık çok şükür ki.. Rabbim bereket versin.. 4 yılın sonunda bende maaş alıyormuş gibi olacağım inşallahh Rabbim rahmetli babamdan razı olsun , nurlar içinde yatsın o zamanında kazanıp çalışıp yapmasaydı şimdi biz bu kadar yeni evliyken bu kadarını yapamazdık.. Şükür rabbime

Rahmetli babamdan bize kalan arabayı da satıp anneme engelli arabası almak istiyoruz hayırlısıyla .. inşallah rabbim nasip eder , babamın çalıştıklarının üstüne koyabiliriz...

4-5 yıl sıkıntı çekeriz belki ama inşallah allahın izniyle ondan sonra feraha çıkarızz

Allah her daim yuzunuze gülsün.
Annenizede acil sifalar diliyorum.
Rahat edersiniz canim Rabbim her daim dertden sonra ferahlik derman verir.

Ben nazara çok inanıyorum. Yani artık inanıyorum..geçen yıl araba alacaktım. Daha doğrusu eşim alacaktı ama benim için. O kadar çok dillendirdim ki,parası bile hazırken nasip olmadı. Şimdi para biriktirdiğimi bile söylemek istemiyorum kimseye. Naçizane herkese tavsiye ederim. Kolumuzda görsünler bilenzikkerimizi:)
Birde marta kadar sadece 100 lira kendime,100 lira da evime(ıvır zıvır içşn) harcama kotası koydum aylık. Asla 101 lira olmayacak. Çok kararlıyım bakalım:)

Ayyy buna bende cok inaniyorum.
Ama guzel bisiyse paylasmayi severim dillendiririm hemen.
Annem kizar hep bana bir yerde soyleme.
Altinim var deme.
Sunu alicam deme der.

Olacagi varsada olmuyor boyle bazen.
Aslinda olana kadar sessiz kalmak mi lazim naapmak lazim

ayy bende çok inanıyorum nazara ve uzaktan da pek gelmiyor. Bizde de olduğuna da inanıyorum. bir tanıdık kurşun döktürecekmiş gel sana da döksünler dedi gittik bir sürü insana döktüler bişey olmadı bana sıra gelince evin her tarafı kurşun oldu kadın bana " sen ne yaptın kızım çatlayacakmışsın haberin yok 3 kişi mahvetmiş seni " dedi

o zamandan beri bende bişey yapacaksak dillendirmemeye özen gösteriyorum. çünkü ille bişeyler çıkıyor çok istekli hevesli birilerine bişeyleri anlatınca

ben gramlarımla katılayım aranıza, olmaz mı :)
Bendeöyle yapıyorum. Hoşgeldin
Bende esma çok okurum.
Hatta arkadaşlarımla da topluyoruz.

Naxara çok inanırım. Yengemin akrabalarına gittik.yengem takılatımı istedi. İyş niyetle verdim. Takim senin olduğunu kimse bilmez ben aldım sanır.
Orda da işte.benim durumumu anlattı eşi çok bilindik bir firmada muhasebeci.çok iyi kazanıyor evini arabasını aldı hop ordalar hop burda. Aradan 1 gafta geçti eşim işsiz kaldı. Çok zor günler geçirdik kimseye vermesin Rabbim. Eşimin işten çıktığını duyan yengemse gülümsedi istemsizce farkında olmadan. Ekledi ee seni top yıkmaz o kadar ihtiyacın yokken para derdindesin dedi. Bir arkadaşımda boz bileziklerini harca dedi şok olmuştum. Hepsini hayatımdsn çıkardım. Yengem anlamıuor niye kırgınım.
Bir daha mı dedim annem dışında kimseye iğne bile vermem evimden

Hanımlar geç oldu ama geçmişi okudum. Hepimizin Cumaları mübarek olsun. Bende cuma günlerini severim. Cumartesi-Pazar kahvaltıları benim için çok özeldir. Çocuklarıma ve eşime sorarım kahvaltıda ne yemek istersiniz diye ortak karar alarak yaparım. Hiç zor gelmez mutluluk bence evde başlıyor. Birilerinin dedikodularını yapan insanlar evlerinde huzursuz olduklarından iyi geçinenlerinde huzurunu kaçırarak mutlu oluyorlar. Rabbim böyle insanlardan korusun. Bugün eşim maaşını aldı ben hemen 150 lirayı ayırdım. Kolaymı bilezik alıcam.

hoşbuldum :)
nazara bende inanırım. ve iyi şeyleri pek dillendirmem bu yüzden.

Onlardan her yerde var.
Benim yengemde yani babamin kuzeninin esi (dostmu dusman mi belli degil) evime her geldiginde esimin maasini sorar.

Diger evden nekadar kira aldigimi sorar.

Oo koltukda almissin.
Yok unitede almissin.
Yok hali almissin.
Tuzunuzda kuru
(Arabayi gormedi daha sukur onada bisi der)
Ay neler diyor.

Ben iyi niyetle yaklastikca insanlar nekadar fesat.

Bende arayip sormuyorum.
Eskiden bayramlarda arardim.
Ev aldilar yillar sonra tokiden ev hediyesi,pastasi, kurabiyesi , mesrubati aldim gittim.
Hep hal hatir sorardim.
Artik aramiyorum.

Arayip bi de firca atiyo.
Siz ne buyuk bilirsiniz ne ararsiniz vs vs.
Yani sanki benim öz yengem.

Babamin kuzeninin karisi.
Babamlar gorusmuyor gitmiyor gelmiyor kopuklar kadin bana sitem ediyor.

Hayir sanki aldiklarimin parasini o oduyor.
Benimle sıkıntisini cekmis sanki
Sanki bana borc vermis.

Cok degisik bu insanlar taniyamiyorum.

Heyytt beeeg.
Iste bu bekledigimiz hareketler.

Nerde hareket orda bereket :)

ah ah insanları anlamak ne mümkün

Herkes istediği hayatı yaşasın

kim ne kazanırsa kazansın

niye bu kadar umursuyor bu insanlar
Istedikleri hayati yasayamadiklari icin yasayanlarada saldirmak sitem etmek iclerini rahatlatiyormu acaba bende bunu sormak istiyorum bu insanlara.

Yani bu laflari soyleyip kalp kirinca istedikleri oluyormu ki.

Yada bizden mi bisi eksilcek zannediyorlar.

Surekli gozu diger insanlarin malinda mulkunde aldiginda olanlarinda genelde hic biseyi olmuyor benim dikkat ettigim kadariyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…