Küçük Düşün Büyük Olsun!

Maşallah arkadaşım allah daha çok bereketiyle artırsın
İnşallah çıkmazda zula bayram eser.
teşekkür ederim hepimizin zulalarına bereketlensin inşallah.
aslında bende istemiyordum. alışveriş dönüşü olunca yorgun hissettim. dışardan isteyelim dedim de olmayınca bismillah diyip ayaklandım, iş başa düştü napalım. iyiki de öyle oldu en az 40 tl cebimizde kaldı :)

Günaydın
Bende artık sürekli fiyat kolluyorum.
Çok stokçu değilim çünkü eksik hiç bitmiyor, ama en azından 2. kutu elimde olsun isterim.
Büyük marketleride takip edeceğim artık, geçen gün carrefourda 87 li fairy 33 tlydi ama bitince haberim oldu, çok üzüldüm
Çalıştığım yerdeki a 101 şubelerinden birinde diş macunu gördüm, 1 alana 1 bedava,2 paket alacağım. Eski aktüel ürünlerden kalanları da toplamayı seviyorum.

Ouf.
Kızlar bebeğim tutunamadı.
Düşüyormus bu kanamalarla.
Yani düşük yapmışım.
Rabbimin imtihani.
geçmiş olsun canım. eğer düşük olacaksa kendiliğinden oluyor zaten senin hiçbi suçun yok, gebelikler düzgün oluşmayınca vücut kendi atıyormuş seninkide öyle olmuş. inşallah tekrar sağlıklı bi hamilelik nasip olur

inşallah başarılı olur içini ferah tut seni anlayabiliyorum çok uzun süredir uğraşömışsın allah çabalarının mükafatını versin inşallah. yalnız kndini mahcup hissetme sen bşey ihmal mı ettin ki, tam tersi elinden geleni yaptın olmayınca olmuyor Allah böyle uygun görmüş oluyor.

canım o sebepsiz ağlamalarında hiç tepk verme öyle okumuştum. sakince karşılayıp içinden ağlamak geliyor anlıyorum ama sen ağlayark konuşunca ne demek istediğini anlayamıyorum. ağlaman bitince yanıma gel ne istediğini söyle deyip yalnız bırakıcakmışsın hem o doya doya ağlar hem de yüz bulup şımarmaz her seferindde üstüne düşersen.

ben uygulama indirdim telefonuma a101 bim şok Migros indirimleri yükleniyor ordan bakıyorum hepsine topluca

günaydın kızlar
eşim sabah şehir dışına gitti. sabaha karşı uyandık. onu gönderdikten sonra uyumadım, uyusam bütün gün sersem gibi oluyorum yoksa uykum olmadığından değil:)
kahve keyfimden sonra temizliğe giriştim, nevresimleri değiştirdim, sildim, süpürdüm falan. herşey bitti
akşam da geç saatte gelecek. kişisel bakım, maske işlerimi yaparım oyalanırım

en sinir olduğum insan tipleri, size ne arkadaşım ya sizin paranızla mı alıyorum, siz mi taşıyorsunuz
evlenmeden önce aile apartmanında otururduk hep akrabalar içiçe
alışverişten eve dönerken annem hep tembihlerdi bizi
herşeyi iç içe sokuşturur, bazen çantamıza tıkar mümkün olduğunca az poşet yapardı ki millete cevap vermekten yorulurdu kadın
ben çok uzun zamandır toplu alışveriş yapmadım
bozulmayan şeylerde stoklu gidiyorum
genelde bitmeye yakın listeye ekliyorum indirimde bulunca da alıyorum
çok uygun fiyata bulduysam evde varsa bile aldığım olur. dün mesela kim markette şeker indirimdeydi aldım 1 tane yine. uzun vadede bozulmayacak ve kullanılan bir şey.
böyle olunca da benim de her gün eve poşetle geldiğim oluyor
bir de ben mesela market gezmeyi seviyorum, her indirim insertte ya da internette olmuyorda o günlük indirimler denk geliyor bazen
migros, carrefour dışındaki marketlerde öyle dolu dolu sepetlerde ben de pek rastlamıyorum artık
insanlar daha bilinçli sanırım

Birde ödemeyi ya kk ile yada banka kartı ile yapıyorum çünkü marketlere kalan kuruşlardan rahatsızım.
1 kuruşun maliyeti 15 kuruş olduğu için piyasada kuruş yok, ben de böyle çare buldum.

Poşet bakan modellerden burdada var.
Bu muhiti seviyorum mahalleden nefret ediyorum.

Muhiti sevme sebebim herşey ayağımızın altında metro dibimizde
Gelişen bir semt.
Ama mahalledekiler buranın yerlisi.
Işleri güçleri dedikodu.

Ne aldin.
Nerden geldin.
Nereye gidiyosun.

Surekli camlardalar.

Ben selam dahi vermiyorum.
O derece nefret ettim.

Ama insan rahatsız oluyor bakislardan.

Hele bi mobesemiz var
Ayaklı mobese.

Her gün bisi silkeler ama gözler camlarda.
Silkelemek bahane.

Onun adı mahallede mobese.

Ben diyorum kesin mobeseye yakaladık yine kacin.

Allah'a havale hepsi onlarında çocukları var.
Kimin başına ne geleceği belli olmaz bu hayatta.

Gunaydin hanimlar. Dun gece esim olmadigi icin, kiz arkadaslarimla bizde toplandik ve coook eglendik. 2si esleri oldugu icin gec de olsa evlerine dondu, 3 u de kaldi. Eski gunlerdeki gibi nerdeyse sabahi ettik.Sabah da herkes isine gucune gitti.

Bu aksam da spor sonrasi k.valideme gidecegim. K.pederim vefat edince, kizi da sehir disina okumaya gidince cok yalniz kaldi. Arada yoklayip, duasini almak gerekiyor.

Hepinize bereketli bir gun diliyorummm

ayynı bizim mahelleyi anlattın ya seninle komşu olabilir miyiz acaba:)
6 yıldır oturuyorum bu sokakta ev sahibim de dahil hepsinden nefret ediyorum desem yeridir
çok mecbur kalmadıkça selam bile vermiyorum kimseye ya, aslında ne kadar kötü bir durum ama ilk evlendiğimiz yıl o kadar soğudum ki davranışlarından
sonuçta yeni ev her gün birşey almak zorunda kalıyorsun, geziyorsun, gelen giden oluyor
hepsi tanışma adı altında hep bir soru sorma, sorgulama, camdan cama birbirleriyle insan çekiştirme, kapı onlerinde toplanıp geleni geçeni eleştirmeler falan,
ha bir de yaz günleri balkon camlarından çıkmayıp yaşattıkları göz tacizi
binalar birbirine çok yakın ve cama çıktığın zaman karşı tarafın camı açıksa evin içi gayet net görünüyor
camlarımı bile açıp rahatça temizlik yapamıyordum, eşim balkon camını siliyor bir gün gözlerini bile kırpmadan film izler gibi dizildiler o denli düşünün
bir an evvel Rabbim kendi evimi nasip edip buradan gideyim diye dua ediyorum her an
ben de artık yolda görsem bile görmezden geliyorum, camda görsem hemen perdeyi falan çekiyorum anlamışlar rahatsız olduğumu ama yine aynılar yine aynılar

Herkese merhaba.. işyreinden kısıtlama olmuştu.. öylesine bir bakayım dedim .Açılmışmı nolmuş anlamadım:)Girmişken bir selam vereyim dedim.. tr_lelli canım burdan da söyliyim.. çok geçmiş olsun tekrar.. Rabbim güzel gönlüne göre versin inş..
herkese hayırlı birgün diliyorum..)

2 gündür dediğin gibi yapıyorum.
Ağlamak istiyorsan odanda ağlayabilirsin sakinleşince yanıma gel diyorum. Tamam ağlamıcam diyor bazende bağıra bağıra ağlıyor tepki vermiyorum. Şaşkın şaşkın bakıyor gelip sarılıyor.

Günaydın. Ben çok fazla takip etmiyorum aktüel ürünleri. Bime şoka pek gitmiyorum zaten. Biri yerel diğeri a.101 marketi tercih ediyorum. İhtiyaç olan ürünü alırken 2 tane alıp yedekli gidiyorum.
Mesela çay stoğu yapmıyorum zaten 1 çay 8 9 ay gidiyor
Kesme şeker pek kullanmam 2 paket yeter misafir için tutarım elimde toz şeker kullanıyorum.
Deterjan çok gider onu yedekli alırum 7.5 kilo 10 kilo uygun buldum mu kaçırmam.
Geçen bimde uygun diş macunu vardı. Signalin black olanı fırçayla beraber 9 tl di. Almadım evde yedekli vardı.
Özlem denizmenden dinlemiştim.
Bazen kadınlar stok yapıcaz diye ürünleri çok fazla alıyor ama uzun süre ellerinde tutuyor bozuyorlar boşuna para harcıyorlar diyordu.

Olabiliriz valla.
Arabayı değıstik bakışları görmem lazım camlardan sanki çalmışız tövbe yarabbi.
Annemle alışverişten geliyoruz iki eve alınca haliyle ağır oluyor ellerimiz sizde hep tasiyosunuz diyen mi istersin
Esimin maaşını soranmı istersin.
Ay hepsinden var.
Ama eskisi kadar cürret edemiyorlar sormaya ben selam vermiyorum.

Yazın cocuklarini sabah salıp sokağa aksam eve aliyorlar.

Balkonda atletle oturan tipmi istersin.

Kaldırımda oturup dedikodu yapanmı?
camdan cama dedikodu yapanmi.

On balkonu Hiç kullanmiyorum mahalleye bakiyo mobese evimin karsisinda.
Onun yanındaki onun kankisi camdan cama saatlerce dedikodu yapiyolar.

Balkonu ayda 1 yıkarım çıkar hemen beni görür cama çıkarlar.
Yarim yamalak yikar cikarim.
Inan 1 sene açmak istemiyorum kapisini.
Yine ön cami silmek istiyorum cok kirlendi.
Mobese yuzunden cayiyorum.

Arka balkonu kullanıyorum karşı binada bi teyze ve kizi yasiyo cok tatlılar yazında hep yazlikdalar.
Ben hep o tarafdayim mutfak tarafi.

Ilk zamanlar ışığımı gozetliyolardi ya.
Sok olmustum.
Akşamları esim gec geliyordu o dönem hep mesaideydi daha müdür degilde cok da borcumuz vardi surekli çalışıyordu.
Bende oğlumun odasında takılıyordum aksamlari.

Ders yapiyoduk oynuyoduk
1. Sinifdi daha.
Odasında tv de var esim gelene kadar onun odasindaydim esim gelincede yatiyoduk zaten direk.

Oturma odam ve oğlumun odası on mahalleye bakiyo (dedikoduculara) yatak odası mutfak arka mahalleye bakiyo (cok sukur)

Kadın bana dediki senin oturma odanın ışığı yanmiyor niye cocuk odasında oturuyosunuz dedi bu ne cürret?

Bu ne piskinlik?

Bu ne utanmazlik?

Sen kim oluyorsun hem evimi gözetleyip hemde bana soruyosun?

Hangi odada oturacağını sorarım ozaman size dedim.
Anında kestim herseyi.

Midem bulandı hepsinden.

Şu kruvaze tüllere tavdim hep yaptırmak istedim içeriyi gözetler bunlar diye yaptirmadim.

Amann hepsi enerji dusuruyor
Evide mahalleyide sevmiyorum.
Ama şuan taşınamam.

Idare ediyorum iste.

Çok sağol ekürim
Allah razı olsun

aynen öyle stoklu gidip eldeki azaldıkça indirimden almak en mantıklısı her zaman
ben de gıcık oluyorum yine ne aldın ay yine mi markete gidiyorsun evet diyorum indirim kovalıyorum normal fiyatından almıyorum bu devirde ancak böyle geçiniliyor diyorum
yok efendim çocuk yok mu e yapın bilmemne
hayırlısı diyorum borcumuz var sen ödeyeceksen borcu hemen yapayım diyorum artık sinir geliyor

Birde ödemeyi ya kk ile yada banka kartı ile yapıyorum çünkü marketlere kalan kuruşlardan rahatsızım.
1 kuruşun maliyeti 15 kuruş olduğu için piyasada kuruş yok, ben de böyle çare buldum.

ben de hep kredi kartı ile ödüyorum 3 kuruş 5 kuruş hep yuvarlıyorlar nakit olunca neden vereyim kredi kartında neyse onu ödüyorum

günaydın arkadaşlar....

o ne korkunç bir şey öyle.... sürekli gözetlendiğini düşünerek yaşamak... ne hakları var insanın psikolojisini bozmaya... laf söylesen anlamazlar, şikayet etsen sonuç çıkmaz... çok sinir bozucu bir durum.... Allah tan öyle bir çevrem yok... bizim apartmanda bile kim var kim yok bilmem... bi de evimin önü ve arkası açık, en üst katta da oturunca ne kimse beni görebiliyor, ne ben kimseyi....

Allah gönlüne göre versin, umarım bir an önce, güzel bir muhitten kendi evini alırsın ve kurtulursun, yeşilçam (eski filmler geldi de aklıma :) ) ruhlu insanlardan... :)

Ya ne ilginç insanlar var şu dünyda valla pess!!
sanane başkalarının yaşamından yuh ya!!
çok şükür benim çevrem öyle değil..
ama semitimizin başka mahallerinde de aynen var anlattığın gibileri canım..
Eski mahallemden bende bu tür insanlar yüzünden kaçtım canım arkama bile bakmadan>(
dedikoducu fesat meraklı çoktu.. sevmedim sevemedim.
9 sene oturdum ama Allahtan çalışıyordum..
sonra bu oturduğum evi Rabbim nasip etti doğup büyüdüğüm mahalleme geldim..
sanki burası paris gibi geldi..
bende sevmem öyle insanları.. Rabbim korusun böylellerinden..

Demekki bunlardan her yerde var bunlar işi gücü olmayan tipler benim komsularda öyle resmen marketten ne aldığımı söylüyorlar en iyisi muatabiz olmamak iyi yada kötü muatab oldukça her şeye müdahil oluyorlar olma hakkı buluyorlar kendinde benimde bı komşum resmen kaynanalik yapıyor sinir oluyorum şöyle yapma böyle yapma biri desen isteklerinden bıktım ama artık o fırsatı vermiyorum bana yok demeyi reddetmeyi öğrettiler saolsunlar kimseye gitmem muatab olmam hep mesafeliyim selam selam yeter öbür türlü evde ne yemek yaptığıma bile karışır oluyorlar amann en iyisi müstakil bir evde bir köyde yaşamak burda her türden insan var ne yazikki bende bu evi arıyor ama ne yazikki bende tasinamam elim mahkum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…