Küçük Düşün Büyük Olsun!

akşam menüleriniz belli mi kızlar.. ben fırına tavuk but atarım.. bulgur pilavı, salata da yaparım. yanına turşu da koydum mu menüm hazır olur :)
Pizza yapicam çayla birlikte hatta fazla yapıp dondurucuya koyucam bazen hafta sonları dışardan gelince evde yemek olmuyor eşim hemen lahmacun söyleyelim pide söyleyelim başlıyor buzluga olursa hemen mikrodalgaya atar ısıtır yaninada bı çay demlerim mis gibi param da cebime kalır

akşam menüleriniz belli mi kızlar.. ben fırına tavuk but atarım.. bulgur pilavı, salata da yaparım. yanına turşu da koydum mu menüm hazır olur :)

bu akşam misafirlerim var benim... :)

menüm;

-patatesli kıymalı börek
-kaşarlı poğaça
-kuskus salatası
- gelin pastası
- aşure

arkadaşlar da birer çeşit yapar.... çocuklu bir davet olduğu için, çocukların sevdiği şeylerden hazırlamaya özen gösterdim..... çalışınca ancak bu kadar, fazla abartmaya da gerek yok zaten, diye düşünüyorum... :)

Olabilir değil kesin sen benimle aynı mahallede oturuyorsun wallahi emin oldum şu mesajdan sonra
evdeyken de değilken de güneşliklerimi bile kenera çekmiyorum, yanlışlıkla ışığı açarım da evin içi belli olur diye
ben ön balkonu çamaşır asmak dışında onlar yüzünden kullanamıyorum. tam burnumun dibinde oluyorlar. ilk evlendiğimizde arkadaşlarımız falan geldiğinde orada sigara içiyorlardı iki nefes çekip içeri giriyorlardı. balkonu akşamları yıkıyorum genelde ya da bugünkü gibi erken kalkarsam ilk iş orayı temizlemek oluyor. neredeyse 6 aydır oranın camlarını bile silemiyorum o kadar rahatsızım.
yemek yaparken mutfak camını mecburen açıyorum hemen gözler evin içinde
eşim rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığı dönemde birisi annemi bana gelirken görüp hemen senin damat çalışmıyor galiba birşey mi var diye sormuş ki o zaman ben daha aileme eşimin işten ayrıldığını söylememiştim bile
hafiye gibiler resmen, ev sahibime beni sormalar, araştırmalar
ilk evlendiğimiz zaman gelmek istemişler bana ev sahibiyle haber yollamışlar, ben müsait olunca sana söylerim gelirler dedim çok şükür hep birşey oldu gelemediler
evi görmediler ya meraktan çatlıyorlar
baharda çeyizlerimi, havlularımı falan havalandırmak için balkona çıkardım
resmen camdan cama dantel örneği çıkardılar
bir gün demişler ki beyaz çamaşırları sakız gibi oluyor yeni mi alıyor her zaman ne deterjan kullanıyor sor sen bakalım, elinden hiç bez düşmüyor evi de temiz mi, en son kulağıma gelen çocuğu olmuyor mu bu gelinin
6 yıl oldu hala yeni gelin diyorlar bana :)
yaz akşamları bizim kapının önünde binanın girişinde merdivenlerde rahat oturabiliyorlar diye toplanıp gece geç saate kadar çekirdek yemeler, gülmeler ya daha neler neler
o kadar çok daralıyorum ki onlar yüzünden
ben de evi sevmiyorum, çok eski ve her yeri dökülüyor. ev sahibi de girdiğimiz günden beridir kuruş masraf yapıp değiştirmedi. ne temizliği belli oluyor ne ferahlığı var. evlenirken son dakika değişikliği ile tutmak zorunda kaldık. 6 aya evimizi alır çıkarız ve anneme yakın diye ses etmemiştim ama eşimin işi ve sağlık sorunları orada kalmaya mecbur bıraktı bizi, 6 yılı devirdik hala oturuyorum
Allahtan kendi evim değil de bir gün çıkacağım buradan diye düşünerek kendimi rahatlatıyorum

inşallah, Rabbim hayırlısını versin

benim eşim şehirdışında akşam geç gelecek.
ben kendime birşeyler uydururum

daha ne yapacaksınız üstadım, gayet zengin bir menü
ellerinize sağlık

bazen diyorum ki çok şükür çalışıyorum, sabah evden çıkıp akşam geliyorum da bu çevre ile muhattap olmak zorunda kalmıyorum.
o kuruş olayı bende de son zamanlarda başladı
geçenlerde a101 de her gün kalan kuruşların gün sonunda, yıl sonunda ne kadar ettiğine ve mağaza sayısına göre hesaplandığı bir paylaşım vardı facede, ondan sonra iyice hassasiyetim arttı
kasiyerin dediği fiyatla, kasada yazan rakama bakıyorum küsüratlıysa hemen bankamatiği uzatıyorum

Umarım bende kurtulurum ekurim
Bende okadar ilişiğimi kestim ki.
Bazıları aa ben seni evde yoksun bayadir saniyordum diyor.
Çıkmıyorum ya cama falan.

Mide bulandiriyolar.
Allah başlarına musibet vericek ama.

Hayır birinin 3 çocuğu var birinin 2 çocuğu
Nasil yetisiyorlar ben anlamiyorum.

Mahallede kim napmış hepsinden haberleri var.

Bende arsa alıp ev kondurup gitmek istiyorum.
En azından yazın burda olmim seslerini duymam.

Ben komşuluğu komsuculugu seven biri dillim zaten
Ihtiyacta duymuyorum.

Bazen keşke çalışıyo olsaydım diyorum en azından sesleri falanda gelmezdi.
Yazın çocuklarını salıp ciyak ciyak bağıran avam tipler.

Benim arka sokağımda bir apartman biraz meraklı gibi. Ama 1 yıldır hiç bir girişimleri olmadı. Ben rahatım, çok umursamıyorum rahata rahat balkona çıkıyorum bşy dedilerse de duymadım
Üst katımda ev sahibimin akrabası, tanıdığım oturuyo, eşi bildiğiniz ala deli, sanırım herkes bizim apartmana çomak saklıyor Apartmanda başka kimse yok, biri yurt dışında, biride nöbetle çalışan sağlık personeli
Annemin apartmanı iyidir, hem sakin, hemde saygılı insanlar. Bir ihtiyacım olduğunda kapı çalarım, hiç çekinmem, onlarda gelip isteyebilir, hastamıza koşarlar, gece gündüz yapılabilecek ne varsa yaparlar
Tüm cemiyetlerimizde karşı komşular koştu, ilgilendi, evini açtı. Üstelik ilki biraz emrivaki olmuştu. Elbette kusurlar var, ama herkes saygı çerçevesinde yaşamaya çalışıyor önemli olanda bu
Bu iki apartmandan sonra, ev almaya korkuyorum. Gerçekten devir ev alma komşu al devri

Dunden patlicanli patatesli koftem var.
Bir de pilav..
Salata yaparim.

Bugün rahatim yemek konusunda.

Karnabaharim var ama kotu olmadan pişirim diyorum.

Birazını fırında basemel soslu yapicam birazini yemek.

Banada yakında evden çıkmaya çıkmaya bitleneceksin gibi laflar ediyorlar niye bize gelmiyorsun falan diyorlar haz etmiyorum bende bide Cat kapı evime gelmelerinden hoşlanmıyorum bu yüzdende kimseye Cat kapı gitmem

Zaten çocuklarla ilgilenseler sokağa gonderemezler sokağa gönderip dedikodu yapıyorlar onların yetiştirdi çocuğun gelecekteki halleri ne yazikki
Rabbim dilediğinizi yerine getirmeyi nasip etsin insallahta kurtulun böyle insanlardan yada kurtulalım

Dunden patlicanli patatesli koftem var.
Bir de pilav..
Salata yaparim.

Bugün rahatim yemek konusunda.

Karnabaharim var ama kotu olmadan pişirim diyorum.

Birazını fırında basemel soslu yapicam birazini yemek.
Afiyet olsun canım.. Menün çok güzel..
patlıcanlı , patatesli köfte tarifini müsait olursan yazarmısın?merak ettim>)ilgimi çekti..
bende bu akşam sulu köfte düşünüyordum.. aslında patlıcanım da var.. belki bundan yaparım diye düşündüm biran>)

Kizlar yazdiklarinizi okudum da, komsulardan yana ne kadar sansli oldugumu bir kez daha anladim. 20 daireli bir blokta oturuyoruz. Geneli 60 ve ustu emekli tonton teyzeler. Zamaninda calismislar, simdi de bir kismi torun bakiyor, bir kismi da kurslara gidiyor. Tatli tatli selam verirler, hatir sorarlar. K.validemi ve k.pederimi taniyorlar, o yuzden olsa gerek sahiplenici bir tutumlari var. Esimin sehir disina ciktigini biliyorlar ve ne zaman ihtiyac duyarsam cekinmeden kapilarini calabilecegimi soylerler vs.

Ayda bir komsuluk unutulmasin diye cumartesi gunleri toplanip, kuran okuyorlar. Ben de gonulleri olsun diye gec de olsa, yarim saatligine de olsa gitmeye calisiyorum. Saygili ve olcululer. Ne kadar sukretsem az.

Son düzenleme:
Ben kolay kurtulamam sanirim imar bekleye bekleye omur bitiyor:)

Sabah genelde esimin arkasından bakarım ben.
Oğlumda eşimle gidiyor ya şimdi her sabah bakiyorum.
Esimde alışıktır hemen aşağı inince cama bakar.
O saatte bile bi tanesi cama cikiyo bakiyo sınır oluyorum.
Cama falan çıkmak istemiyorum
Insani hayatdan soğutuyor bu tipler.

Kizlar bisi sorcam.
Peynir benim ilgi alanım fakat sizlerde tecrübe etmişsinizdir illaki.
Böyle kuymakda, peynirli yumurtada vs sünen yani hani tabiri caizde uzayan peynir var mi bildiginiz?

Kasarlar yeterince uzamiyor.

Denediklerimden memnun kalmadim.
Genelde biz yazın karadeniz taraflarindan aldik ama bitti.

Tavsiye varsa talibim.

bende pazardan örgü peynir alıyorum menemenee falan koyuyorum fena değil oda güzel sunuyor ben pek nurdan peynir almam köy peyniri getiriyorum oda çok güzel suner genelde hamur içinde kullanıyorum

Canim imar gelse de, o insanlar yine yeni binalarda oturmayacaklar mi? Ustelik kalabaliklasacak ve daha kozmopolit bir muhit olacak. Sirf bu yuzden sifir daireyi degil, eski, koklu insanlarin oturdugu semti tercih ettim. Anlattiklarin cok korkunc. Ben olsam daha elit bir semte tasinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…