- 8 Temmuz 2016
- 3.804
- 12.234
- 208
Pizza yapicam çayla birlikte hatta fazla yapıp dondurucuya koyucam bazen hafta sonları dışardan gelince evde yemek olmuyor eşim hemen lahmacun söyleyelim pide söyleyelim başlıyor buzluga olursa hemen mikrodalgaya atar ısıtır yaninada bı çay demlerim mis gibi param da cebime kalırakşam menüleriniz belli mi kızlar.. ben fırına tavuk but atarım.. bulgur pilavı, salata da yaparım. yanına turşu da koydum mu menüm hazır olur :)
akşam menüleriniz belli mi kızlar.. ben fırına tavuk but atarım.. bulgur pilavı, salata da yaparım. yanına turşu da koydum mu menüm hazır olur :)
Olabiliriz valla.
Arabayı değıstik bakışları görmem lazım camlardan sanki çalmışız tövbe yarabbi.
Annemle alışverişten geliyoruz iki eve alınca haliyle ağır oluyor ellerimiz sizde hep tasiyosunuz diyen mi istersin
Esimin maaşını soranmı istersin.
Ay hepsinden var.
Ama eskisi kadar cürret edemiyorlar sormaya ben selam vermiyorum.
Yazın cocuklarini sabah salıp sokağa aksam eve aliyorlar.
Balkonda atletle oturan tipmi istersin.
Kaldırımda oturup dedikodu yapanmı?
camdan cama dedikodu yapanmi.
On balkonu Hiç kullanmiyorum mahalleye bakiyo mobese evimin karsisinda.
Onun yanındaki onun kankisi camdan cama saatlerce dedikodu yapiyolar.
Balkonu ayda 1 yıkarım çıkar hemen beni görür cama çıkarlar.
Yarim yamalak yikar cikarim.
Inan 1 sene açmak istemiyorum kapisini.
Yine ön cami silmek istiyorum cok kirlendi.
Mobese yuzunden cayiyorum.
Arka balkonu kullanıyorum karşı binada bi teyze ve kizi yasiyo cok tatlılar yazında hep yazlikdalar.
Ben hep o tarafdayim mutfak tarafi.
Ilk zamanlar ışığımı gozetliyolardi ya.
Sok olmustum.
Akşamları esim gec geliyordu o dönem hep mesaideydi daha müdür degilde cok da borcumuz vardi surekli çalışıyordu.
Bende oğlumun odasında takılıyordum aksamlari.
Ders yapiyoduk oynuyoduk
1. Sinifdi daha.
Odasında tv de var esim gelene kadar onun odasindaydim esim gelincede yatiyoduk zaten direk.
Oturma odam ve oğlumun odası on mahalleye bakiyo (dedikoduculara) yatak odası mutfak arka mahalleye bakiyo (cok sukur)
Kadın bana dediki senin oturma odanın ışığı yanmiyor niye cocuk odasında oturuyosunuz dedi bu ne cürret?
Bu ne piskinlik?
Bu ne utanmazlik?
Sen kim oluyorsun hem evimi gözetleyip hemde bana soruyosun?
Hangi odada oturacağını sorarım ozaman size dedim.
Anında kestim herseyi.
Midem bulandı hepsinden.
Şu kruvaze tüllere tavdim hep yaptırmak istedim içeriyi gözetler bunlar diye yaptirmadim.
Amann hepsi enerji dusuruyor
Evide mahalleyide sevmiyorum.
Ama şuan taşınamam.
Idare ediyorum iste.
günaydın arkadaşlar....
o ne korkunç bir şey öyle.... sürekli gözetlendiğini düşünerek yaşamak... ne hakları var insanın psikolojisini bozmaya... laf söylesen anlamazlar, şikayet etsen sonuç çıkmaz... çok sinir bozucu bir durum.... Allah tan öyle bir çevrem yok... bizim apartmanda bile kim var kim yok bilmem... bi de evimin önü ve arkası açık, en üst katta da oturunca ne kimse beni görebiliyor, ne ben kimseyi....
Allah gönlüne göre versin, umarım bir an önce, güzel bir muhitten kendi evini alırsın ve kurtulursun, yeşilçam (eski filmler geldi de aklıma :) ) ruhlu insanlardan... :)
akşam menüleriniz belli mi kızlar.. ben fırına tavuk but atarım.. bulgur pilavı, salata da yaparım. yanına turşu da koydum mu menüm hazır olur :)
bu akşam misafirlerim var benim... :)
menüm;
-patatesli kıymalı börek
-kaşarlı poğaça
-kuskus salatası
- gelin pastası
- aşure
arkadaşlar da birer çeşit yapar.... çocuklu bir davet olduğu için, çocukların sevdiği şeylerden hazırlamaya özen gösterdim..... çalışınca ancak bu kadar, fazla abartmaya da gerek yok zaten, diye düşünüyorum... :)
aynen öyle stoklu gidip eldeki azaldıkça indirimden almak en mantıklısı her zaman
ben de gıcık oluyorum yine ne aldın ay yine mi markete gidiyorsun evet diyorum indirim kovalıyorum normal fiyatından almıyorum bu devirde ancak böyle geçiniliyor diyorum
yok efendim çocuk yok mu e yapın bilmemne
hayırlısı diyorum borcumuz var sen ödeyeceksen borcu hemen yapayım diyorum artık sinir geliyor
ben de hep kredi kartı ile ödüyorum 3 kuruş 5 kuruş hep yuvarlıyorlar nakit olunca neden vereyim kredi kartında neyse onu ödüyorum
Umarım bende kurtulurum ekurimYa ne ilginç insanlar var şu dünyda valla pess!!
sanane başkalarının yaşamından yuh ya!!
çok şükür benim çevrem öyle değil..
ama semitimizin başka mahallerinde de aynen var anlattığın gibileri canım..
Eski mahallemden bende bu tür insanlar yüzünden kaçtım canım arkama bile bakmadan>(
dedikoducu fesat meraklı çoktu.. sevmedim sevemedim.
9 sene oturdum ama Allahtan çalışıyordum..
sonra bu oturduğum evi Rabbim nasip etti doğup büyüdüğüm mahalleme geldim..
sanki burası paris gibi geldi..
bende sevmem öyle insanları.. Rabbim korusun böylellerinden..
Bende okadar ilişiğimi kestim ki.Demekki bunlardan her yerde var bunlar işi gücü olmayan tipler benim komsularda öyle resmen marketten ne aldığımı söylüyorlar en iyisi muatabiz olmamak iyi yada kötü muatab oldukça her şeye müdahil oluyorlar olma hakkı buluyorlar kendinde benimde bı komşum resmen kaynanalik yapıyor sinir oluyorum şöyle yapma böyle yapma biri desen isteklerinden bıktım ama artık o fırsatı vermiyorum bana yok demeyi reddetmeyi öğrettiler saolsunlar kimseye gitmem muatab olmam hep mesafeliyim selam selam yeter öbür türlü evde ne yemek yaptığıma bile karışır oluyorlar amann en iyisi müstakil bir evde bir köyde yaşamak burda her türden insan var ne yazikki bende bu evi arıyor ama ne yazikki bende tasinamam elim mahkum
Dunden patlicanli patatesli koftem var.akşam menüleriniz belli mi kızlar.. ben fırına tavuk but atarım.. bulgur pilavı, salata da yaparım. yanına turşu da koydum mu menüm hazır olur :)
Banada yakında evden çıkmaya çıkmaya bitleneceksin gibi laflar ediyorlar niye bize gelmiyorsun falan diyorlar haz etmiyorum bende bide Cat kapı evime gelmelerinden hoşlanmıyorum bu yüzdende kimseye Cat kapı gitmemUmarım bende kurtulurum ekurim
Bende okadar ilişiğimi kestim ki.
Bazıları aa ben seni evde yoksun bayadir saniyordum diyor.
Çıkmıyorum ya cama falan.
Mide bulandiriyolar.
Allah başlarına musibet vericek ama.
Hayır birinin 3 çocuğu var birinin 2 çocuğu
Nasil yetisiyorlar ben anlamiyorum.
Mahallede kim napmış hepsinden haberleri var.
Bende arsa alıp ev kondurup gitmek istiyorum.
En azından yazın burda olmim seslerini duymam.
Ben komşuluğu komsuculugu seven biri dillim zaten
Ihtiyacta duymuyorum.
Bazen keşke çalışıyo olsaydım diyorum en azından sesleri falanda gelmezdi.
Yazın çocuklarını salıp ciyak ciyak bağıran avam tipler.
Afiyet olsun canım.. Menün çok güzel..Dunden patlicanli patatesli koftem var.
Bir de pilav..
Salata yaparim.
Bugün rahatim yemek konusunda.
Karnabaharim var ama kotu olmadan pişirim diyorum.
Birazını fırında basemel soslu yapicam birazini yemek.
ben burayı takibe başladıktan sonra yaklaşık iki aydır öyle yapıyorum, nereye ne verdiğimi, gerekli-gereksiz ayrımını yapabilmek için. çok faydasını görüyorumSelam kızlar Bugun harcamalarımı tek tek yazacağım artık
bende pazardan örgü peynir alıyorum menemenee falan koyuyorum fena değil oda güzel sunuyor ben pek nurdan peynir almam köy peyniri getiriyorum oda çok güzel suner genelde hamur içinde kullanıyorumKizlar bisi sorcam.
Peynir benim ilgi alanım fakat sizlerde tecrübe etmişsinizdir illaki.
Böyle kuymakda, peynirli yumurtada vs sünen yani hani tabiri caizde uzayan peynir var mi bildiginiz?
Kasarlar yeterince uzamiyor.
Denediklerimden memnun kalmadim.
Genelde biz yazın karadeniz taraflarindan aldik ama bitti.
Tavsiye varsa talibim.
Canim imar gelse de, o insanlar yine yeni binalarda oturmayacaklar mi? Ustelik kalabaliklasacak ve daha kozmopolit bir muhit olacak. Sirf bu yuzden sifir daireyi degil, eski, koklu insanlarin oturdugu semti tercih ettim. Anlattiklarin cok korkunc. Ben olsam daha elit bir semte tasinirim.Ben kolay kurtulamam sanirim imar bekleye bekleye omur bitiyor:)
Sabah genelde esimin arkasından bakarım ben.
Oğlumda eşimle gidiyor ya şimdi her sabah bakiyorum.
Esimde alışıktır hemen aşağı inince cama bakar.
O saatte bile bi tanesi cama cikiyo bakiyo sınır oluyorum.
Cama falan çıkmak istemiyorum
Insani hayatdan soğutuyor bu tipler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?