Küçük Düşün Büyük Olsun!

K kahvemsi mutluluk sizin komşularda ayri bir alemmis.
Neyseki şanslısın kiracısın çıkma ihtimalin var.
Benim şuan çıkma ihtimalim falanda yok.

Hayır yani bu mobese ve tayfasi herkesin dedikosunu yapiyorlar ama sanki benim duble yapiyorlar.
Haber alamadıklarından daha cok merak ettiklerini dusunuyorum.
Çünkü binamızda herkes kendi halinde calisan insanlar.
Dedikodu yapan yok
Ee binadakilerden haber alamayınca haber kaynağı bulamiyorlar.

Yazık aslinda uzuluyorum.
Nekadar boş yasiyorlar.
Boş dünya icin ahir hayatlarını karartıyorlar.

Ve sorsan kuranlara giderler namaz kılarlar kapalı hepsi.

aslında, kapalı/açık, namaz kılan/kılmayan, kuran okuyan/okumayan değil asıl mesele.... mesele, şahsiyet meselesi.... bir insanda şahsiyet yoksa, karakter bozuksa, diğer detayların hiçbir önemi yok......

kızlar doktora gittim safra kesemde taş vardı çocuk düşünüyorum diye ameliyat ol dedi 9 mm en büyüğü gününü ayarla gel dedi kasım gibi düşünüyorum 400 tl ameliyat parası birgün yatıracakmış

ben hiç biriyle muhattap olmuyorum, sadece akşam eve dönerken ev sahibiyle kapı önündelerse iyi akşamlar diyip geçiyorum ama genelde de elimde birşeyler oluyor ve o bakışlarını anlatamam size
ben evlenmeden de 2 sokak önde caddede otururdum ama oradaki komşularım iyiydi,
onun için çok tanıdık var onları tanıyan bir şekilde kulağıma geliyor ve hissediyorum süzmelerinden
ev sahibi yılın yarısını yazlıkta geçiriyor o yokken daha rahat benim için. en azından kapı önünde de olsalar görmezden gelip evime giriyorum, umursamıyorum. o varsa ortaya merhaba diyince hepsi merhaba, iyi akşamlar bir şekilde diyaloga girmeye çalışıyor ama ben müsade etmiyorum fazlasına
cam açıkken aşağıda konuşmalarını duyuyorum, bildik bilmedik her konuda yorum yapıyorlar, yoldan geçen kızın eteğine kadar eleştirdiklerini duydum
bir de onunla camdan cama konuşmaları olmuyor bir ses kirliliği önlenmiş oluyor :)
binada ev sahibi dışında 4 eviz. sokaktaki diğer insanların bir ev halkı kadar insanız aslında ama hiç birine gidip gelmem. bir komşum kameraman genç çocuk tek kalıyor genelde. bazen annesi geliyor. çocuk gecemi geliyor, gündüz mü belli değil. aylarca görmediğimiz bile oluyor. arada eşimle yemek yolluyorum ona
diğer iki evde karı koca çalışıyor. sabah çıkıp akşam geliyorlar. bir çift bazen eve uyumadan uyumaya gelir. onları da pek görmeyiz. hepsiyle bina ile ilgili bir durum oldukça konuşuruz onun dışında merhaba ve iyi günler sadece. ikisinin de kayınvalideleri sokağın yerlisi olduğu için mecbur kalmadıkça onlarla da pek konuşmuyorum. ne olur ne olmaz :)
ben kendimi bildim bileli çalışıyorum ve evde tüm gün vakit geçirmek nasıl bir şey bilmiyorum. bazen diyorum can sıkıntısı mı, ortamdan mı kaynaklı ama yok bulamıyorum. evde bile olsan uğraşacak o kadar çok şey oluyor ki bunlara yine vakit kalmaz diyorum sonra. ev hanımı bir sürü tanıdığım, annem, yengem, halam, arkadaşım var hiç biri böyle değil. bu insanların bu tarz yaşamları bana çok garip geliyor sadece. benden uzak olsunlar istiyorum

çok geçmiş olsun canm..

aslında, kapalı/açık, namaz kılan/kılmayan, kuran okuyan/okumayan değil asıl mesele.... mesele, şahsiyet meselesi.... bir insanda şahsiyet yoksa, karakter bozuksa, diğer detayların hiçbir önemi yok......
Dışardan bakılınca hani haramı helâli gıybetti daha cok biliyorlar ya.
Algı meselesi.
Ondan özellikle yazdim.

Geçmiş olsun

Bende çalışmıyorum ve tüm gün evdeyim.
Ama isim bitmiyor.
Bazen sokağımin başındaki markete gitmeye vaktim kalmıyor yarın giderim artik diyorum.
Evde iş mi yapmıyorlar çoklu becerikliler ben cozemedim.
Allahdan binada yok bizimde.

Olsada gerçi tutmaz annemler

Ben boşanmış birine (asagi mahalleden birinin kizi) ayy niye bosandin kocan dovuyomuydu yoksa diye sorduklarını oturduğum yerden Evden duydum.
Şok oldum.
Kiz da oyle kaçarak gittiki mahalleden geçtiğine pişman olmuştur.
Ne bilsin edepsizler

Kızlar komşularınıza şaştım kaldım. Bizim burda hiç yok böyle tipler.
Herkes yerli komşu herkes bilir birbirini.
Birine birşey olsa koşar herkes.çok medeni bir semt. İlk taşındığım site güvenlikli bir siteydi orası burdan daha beterdi. Buraya taşındık 5 yıl oldu temizliğe geldiğimizde uğradılar kamyon yanaştı herkes yardıma geldi. Öyle komşuculuk oyunuda gibi o bende ben onda da yok. Komşularımı ve mahallemi bir kere daha sevdim okuduklarımdan sonra.
Aşağıda bir komşu var biraz o yapar nereye gidiosun nerden geliyorsun o da merakdan değil de sohbet bulamamasından dolayı diye düşünüyorum.

Bugün yerel bir markette 700 gr. Lipton 15 tl aldım iyi mi sizce.
Bu bize 6 7 ay gider

Çok geçmiş olsun.

Akşam yemeği mercimek çorbası ve fırında etli pilav salata.

İyi akşamlar
Bugün kızımla küçük bir kaçamak yaptık. Onu okula göndermedim kendim de işten izin aldım. Sabah devlet tiyatrosunun çocuk oyununa gittik. Oradan kitapçıya uğradık. Sonra da biraz kuğulu parkta vakit geçirip, eski komşularımla olan güne gittik. Şimdi yeni eve geldik. Oldukça yorucu fakat eğlenceli bir gün geçirdik.

Allah kabul etsin canım.

Çok geçmiş olsun canım. Allah şifa versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…