Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydin tutumlu hanimlar.Dun is cikisi spor gec de olsa k.validemi ziyaret. Birlikte guzel bir aksam yemegi, sonra cay ve meyve fasli. Seviyorum ben bu hatunu yaYemegi ozellikle fazla yapmis, donuste elime tutusturdu. Yarin yemekle ugrasma, ogluma da selam soyle diyerek. Ic huzuru olan insanlari mutlu etmek ne kadar kolay.

Dort evlat sahibi bir kadin. Ucunu evlendirmis, birini sehir disina okumaya gondermis. Esini yeni kaybetmis. Kalabalik bir evken, kocaman evde tek kalmis. Ustelik sadece tek evladi ayni sehirde. Oturup kimseye sarmiyor, kendisini mesgul edecek islerin pesinde. Bizi gormek istediginde illa gelin, az geldiniz su bu demiyor. Sevdigimiz yemekleri haftalik menuye dahil edip, gelmeyi dusundugunuzde sabahtan soyleyin, sunu sunu pisireyim diyor. Anne gibi anne

Canim kuzuna masallah. Doga yuruyusu gruplarimizda bebekli aileler de oluyor. Genelde babalar sirtlarina bagliyorlar, o afacanlar da bol oksijenden sallana sallana uyuyorlar. Simdiden baslayin dahil etmeye bence

Allah başınızdan eksik etmesin. Benim eşimin ailesi de öyle, o kadar iyi niyetlilerki. Üstelik benim çocugum olması imkansız, ve evlenmeden önce biliyorlardı. Tek bir ima dahi duymadım. Her zaman hayatımı kolaylaştırmaya çalıştılar. Bende elimden geldiğince ilgileniyorum ve destek olmaya çalışıyorum. Böyle insanların olduğunu bilmek bile güzel.

merhaba ; arada tutumlu olmak için böyle konuları okuyorum
geçen burda görmüştüm kurban kumbarası bende uygulayamaya başladım hergün 1-2-3 tl atıyorum damlaya damlaya göl olur

sizin fikrinizde çok hoşuma gitti bir daha ki günde bende sunucam bu konuyu çok güzel bir düşünce allah kabul etsin.

günaydın kızlar,
bugün işlerim çok yoğum, öğlene kadar yetiştirmem gereken raporlar, öğlenden sonra katılmam gereken bir seminer var
akşam eve geç gidebilirim
haftasonu incelemem gereken işler var yanıma almak zorundayım
en nefret ettiğim eve iş götürmek
yarın sünnet düğünü var
misafirlerim olabilir daha netleşmedi
dün eve gidince bugünün yemeğimi yaptım, ufak tefek eksikler için market alışverişini yaptım
evde çamaşır ütü dışında işim kalmadı şimdilik
pazartesi sabahına kadar koşuşturmacalı bir zaman dilimi olacak benim için

Amin canim

Koca yaz 54olcam diye yırtındım olamadım.
56 sabitlendi benim meto.

Ben yeni bir beslenme deniyorum.
Şeker ve paketli gıda yok denecek kadar az yiyorum. Günlük şeker 3 bardak çayda 1 er küp şeker.
Meyve, kuruyemiş, hurma ve kuru meyve hurma yetebliecek kadar yiyorum kesinlikle az değil 1 2 porsiyon meyve ve ara öğünlerde kuruyemiş hurma serbest
2 dilim tam buğday ekmegi var. Ben akşamları hiç yemiyorum, Kahvaltı ve öğle yemeğinde durumu göre biraz arttırabillyorum.
Aç değilim, tam tersi şeker beni zehirliyormuş, o kadar dinçleştimki.
Gün içinde enerjim sıfırlanıyordu, hep uykuluydum
Şekersiz 21 gün adı altında instagramda hesap takip ediyorum.
Sindirim sorun yaşadığım için kilom sürekli +1 +1,5 fazlaydı, bazen çok şişkinlik ve ağrı çekiyordum.
2 haftada 3 3,5 kilo düştüm.
Bu kadar kolay olduğunu bilseydim daha önce denerdim
Diyet diyince açlık ve zorlanma ilk aklıma gelendi ama ben çok rahatım
Hastahaneye gittiğimde çikolata yemek zorunda kaldım, 5 tüp kan verdim, içim bayılmıştı. İnan paketi bitiremedim.
Hedefim 57 altı, sonra da 56 58 aralığında sabitlemek
benim kemiklerim çok ağır, en zayıf halimde 55 56ydım.

Son düzenleme:
Kıza çok teşekkür ederim iyi dileklerinize umarım güzel haberlerle dönerim.

Eşimle birlikte buna benzer bir diyet uyguladık. Bir hafta boyunca şeker ve un tuketmedik. Abur cubur asla yoktu. Aslında sağlıklı beslendik. 1.5 - 2 kilo verdik bir hafta sonunda.

Eğer canım çok isterse yedim ama düşündüğüm kadar yiyemedim. Çok katı değilim, ama temel kurallara uymayı düşünüyorum.

Ayda 10 tl, 20 tl nerelere verilmiyor ki. Birlik olmadan herkes ayri ayri birilerine verse, yer tutmaz, is gormez. Ama bu sekilde gecim sıkıntısı ceken bir aileye ciddi bir meblag oluyor.
Bir de dedem ve babannemden gordugum bir uygulamamiz var. Evimizde sadaka kumbarasi bulunduruyoruz. Sadece biz degil, gelen misafirlerin de dikkatini cekip atiyor. Ramazandan ramazana aciyoruz, ihtiyac sahiplerine ulastiriyoruz. Tabi gercek ihtiyac sahiplerini bulmak da cok onemli.

Yillardir boyle desteklenen kimsesi olmayan bir ablamiz vardi. Bu sene ben yine kendisine goturdum. Bir kac cami temizleyerek gecimini saglyan bir abla. Bu sene kabul etmedi, meger emekli olmus. Geliri olmayana verin dedi. Ne harika bir insan.

Günaydın herkese

Bizim aydat 75 ten 85 liraya çıktı.

Bugün evdeyim, harcama planım yok.

Dün pazara gittim.
Brokoli
Karnıbahar
Havuç
Sarımsak
Mandalina
Palamut balığı
Aldım. Ne verdim hatırlamıyorum.

Kızlar bir şey soracağım. Banyoda kullanılan beyaz sabunlar var ya, onların küçülen kırılan parçalarını nasıl değerlendiriyorsunuz, çamaşır makinesinde kullanmak istemiyorum, alternatifiniz var mı?

Bizde hic oyle sabun artigi kalmiyor canim. Azalan sabunu ve yeni sabunu sudan geciriyoruz, kucuk olani yeni olanin altina koyuyoruz ve aksama kadar ikisi yapisiyor.

Su an icin elinde olanlari da, kese seklinde bir lifin icine doldurup, banyo yaparken kullanabilirsin. Ya da hali koltuk silerken de degerlendirebilirsin

elenaferrante

Ben dün açma yaptim daha.
Gelde yeme
Dayanamayrumm

Okula gittim geldim.

Hem sınıf öğretmeniyle tanıştım hemde gözlük kullanıyor oglum arka sıralara almış öğretmeni onu konustuk.
Yarın da toplantı varmis zaten.
Bugün kağıt dagitcaklarmis toplantı icin.
Aliyy okulda trendtopic olucimm gide gele..
Artık müdür yrd. Öğretmenler aşina oldu bana.
Gulumsuyorlar gunaydinlasip merhabalasiyoruz.

Okul aile birliğine el mi atsam napsam

günaydın arkadaşlar, hayırlı Cumalar....

güzel insanların, duyarlı kayınvalidelerin, ihtiyacı olduğu halde, kendinden daha zor durumda olanları düşünenlerin, başkalarının hayatlarını güzelleştirmek için, bir ucundan , elinden geldiğince, başka insanların hayatlarına dokunanların, olduğunu bilmek, onlarla aynı havayı solumak, ahhhh, çok güzel, özel, unutulan ve özlenen bir duygu... :)

Çok geçmiş olsun.

Akşam yemeği mercimek çorbası ve fırında etli pilav salata.
teşekkürler

Çok şanslısınız insan eşiyle evlenmiyor eşinin ailesiylede evleniyor kocamla her huzursuzluğum ailesi yüzüne çıkıyor çok pimpirikliler çok detaycılar kopuklar birbirlerinden
Okul aile birliğine el mi atsam napsam

sen herşeyi yaparsın canımm

Yarın toplantıya ordan alisverise.
Aiyy 200tl gözden cikardim kesin fazla bile tutacak alisveris.
Baya bi eksik var.
Oglum dışarda yemek yemek istiyor.
Bende x lokantada gidip yemek yiyelim sevmiyorum.
Ist dışına çıkalım bi hava alalim istiyorum.
Ama hafta sonları koşturmalı geciyor.
Yarin da kilit.
Gidemeyiz.
Sonrada hava sogur.

guiding1 diğer okulda cok ısrar etmişti aile birliğindeki arkadaş para olayları biraz can sıkıcı oluyor diye istememistim.
Sen nasılsın?
Agrın falan var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…